ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tropheusfan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mayıs 2006 10:47
Son Ziyaret:
02 Kasım 2008 21:43
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Şimşek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Sistem Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Şimşek
Yıldırım / BURSA
80*38*42   3 duboisi (7-9 cm) , 9 ikola (3-9 cm)

SON 10 MESAJI

tropheus sonradan balık ekleme

Bu konu ile ilgilli tecrübemi ve yabancı kaynaklarda okuduğum bilgileri paylaşmak isterim
İçinde 5-6 cm boyunda 3 ikola ve 2 duboisi olan tankıma 3 cmlik 2 duboisi yavrusunu eklediğimde ilk gün büyük duboisiler yavruları sürekli kovaladı ve sıkıştırdı. Yavruların daha fazla dayanamayacağını düşündüğüm için akvaryumun ışklarını kapattım hatta gündüz hiç ışık almaması için üzerini bezle örttüm. 2 gün akvaryumu bu şekilde bıraktım. 3. gün ışıkları yaktım ve balıklar ortalıkta gezinmeye başlayınca hemen yem verdim. 1-2 gün durumu gözlediğimde artık büyüklerin yenileri eskisi kadar çok kovalamadığını gördüm. Aslında bu kovalamacalar tropheusların doğasında olduğundan dolayı çok aşırı ve birbirine zarar verici boyutta olmadığı müddetçe doğal görmek gerekir diye düşünüyorum. Eğer akvaryumunuzda bolca saklanma alanı var ise hiç sorun olmayacaktır.
Dekoru değiştirme konusu ise bir çok kaynakta okuduğum bir çözüm. Eğer sonuca ulaşamasaydım bende deneyecektim. Dekoru değiştirmek akvaryumdaki sahiplenilmiş bölgeleri ve balıklar arasındaki hiyerarşiyi ortadan kaldırdığı için yeni balıkların koloniye kabul edilmesi için etkili bir çözüm olarak görülebilir. Balıkların strese girme ihtimali elbette vardır ama yenileri ölmesi veya bloat olup bütün tankın etkilenmesi riskini almaktansa dekoru değiştirmeyi öneririm.
Sağlıklı balıklar


Dolap Akvaryumdan Kısa
Umut Bey akvaryumu yıldırım mesken de bir camcıya yaptırdım. Kendisi akvaryum konusunda çok tecrübeli sürekli 400-500 litrelik akvaryumlar yapıyor . Sonuçtan memnunum çünkü istediğim ölçülerde bir akvaryum yaptırdım ve işçilik çok kaliteli oldu , inşallah kurulumdan sonra da bir sorun yaşamam.
Dolap Akvaryumdan Kısa

Tecrübelerini ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

Haluk Bey sizin tavsiyenize uyup ne olur ne olmaz diyerek akvaryumun altına uygun ölçülerde tahta kestirerek koymaya karar verdim.

Raven2006-11-6 12:10:46
Dolap Akvaryumdan Kısa

Merhaba ,

Yeni yaptırdığım akvaryumum 80*37*43(h) olçülerinde . Akvaryumun dolabının uzunluğu ise 78 cm. Tam olarak üzerine yerleştirdiğimde kenarlardan 1'er cm açıkta kalacak. Bu durum herhangi bir sorun yaratır mı ?

Herkese sağlıklı balıklar.

Malawi Tank Örnekleri

 

Merhaba Canberk Bey,

Eğer yabancı sitelerdeki örnekleri görmek isterseniz aşağıdaki adrese bakabilirsiniz.

http://www.cichlid-forum.com/tanks

Sol üst köşeden tank türünü seçip resimeler bakabilirsiniz.

 

 

bursalılar
Merhaba , bende YILDIRIM 'da oturuyorum. Bir organizasyon yapılırsa katılmak isterim.
Ikola Aileme Tavsiyeleriniz

Zafer Bey balıklarınız hayırlı olsun , inşallah sağlıklı bir şekilde yetiştirip yavru alırsınız. Söylediğiniz yem hakkında fazla bilgim yok ama okuduğum kaynaklarda yem olarak çoğunlukla spiriluna ismi geçiyordu. Seranın Spiriluna tabletlerini vaya bulursanız OSİ nin spiriluna flakes ini kullanabilirsiniz.

Birde 2 cm lik yavrularda erkek dişi ayrımını nasıl yaptınız merak ediyorum. Balıkların cinsiyetini aldığınız kişi mi söyledi yoksa siz mi belirlediniz ?

Akvaryumda genişlik yükseklik oranı

Teşekkürler Uğur Bey.

Az önce akvaryumlarda cam kalınlığının hesaplanması ve güvenlik faktörleri ile ilgili bir yazıyı inceledim. Dikkatimi şu çekti :  Bütün bu hesaplamalarda akvaryumun genişliği hesaba dahil edilmiyor. Sadece yükseklik-uzunluk oranına bakılıyor. Genişlik sadece yan camlara suyun yaptığı basıncı su hacmi etkilediği için dolaylı yoldan hesaba etki ediyor. Bunun .   

Akvaryumda genişlik yükseklik oranı

Uğur Bey cevabınız için teşekkürler , fakat sanırım yanlış anladınız. Ben yüksekliğin değilde genişliğin arttırılmasının etkilerini sormuştum.

 

Akvaryumda genişlik yükseklik oranı

Merhaba Arkadaşlar ,

Akvaryumun ölçülerinin beslenecek türe göre belirlenmesi gerektiğini biliyorum. Ama genelde akvaryumların yükseklikleri genişliklerinden büyük yada eşit oluyor. Akvaryumda fazla yüksekliğe ihtiyaç duymayan türler için genişliğin yükseklikten fazla olmasının ne gibi avantaj ve dezavantajları olabilir. Genişliğin fazla olmasının seyir zevkini ve derinlik hissini arttırdığını duymuştum , ama akvaryumun güvenliği açısından olumsuz bir durum teşkil eder mi(ör 150*60*50(h) 10 mm cam)?

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.