ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Slayer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2006 21:17
Son Ziyaret:
07 Temmuz 2009 00:59
Toplam Mesaj:
67 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nevzat Altıntaş
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Turizm Otelcilik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nevzat Altıntaş
165*70*80 Tanganyika
Tropheus Duboisi Maswa 20 - Tiger Shrimp 12 - MAcracanta 4 - Cüce Vatoz 6

SON 10 MESAJI

Tropheus hakkında sorular
 Okan bey,
 
Az da olsa kafanız daki sorulara cevap verebildiysem ne mutlu bana.
tropheus almak istiyorum...
 Başlangıç olarak tek tür Duboisi Maswa ile başlamanızı öneririm koloni kurmak için yavrular dan 15 - 20 tane almanız gerekecek küçükken erkek ya da dişi seçemeyeceğiniz den ileri de dişi erkek oranını ayarlarsınız.
 Fiyat konusunda ise 3-4 cm. yavruları 15 - 20 ytl. civarında bulabileceğinizi tahmin ediyorum.
Tropheus hakkında sorular
Okan bey,
 
 Öncelikle tür seçiminiz den dolayı sizi tebrik ederim.Size tavsiyem ilk başta bir koloni ile başlamanız adet olarak 4 - 5 cm.'lik Tropheus Duboisi ile başlamanız tropheus türleri içinde yeni başlayanlar için en uygun olan türdür.
 Diğer Tropheus türleri kadar da saldırgan değildir.Tropheuslar çok hareketli balıklardır.Sürekli hareket halindedirler sürü olarak hareket ederler.
 Akvaryumunuzun dekorunu yaparken kayaları tek bir yere değilde 3 farklı bölgede toplarsanız baskın erkek ve diğer erkekler arasında çıkacak kavgaları önlemiş olursunuz.Kum olarak Quartz siyah kum ph sabitlemeniz acısından çok faydalı olacaktır.Akvaryumunuzun su değerleri ise 24-28ºC; pH 8.6-9.2;dH 10-15 olmalıdır.Ph arttırmak için su değişimlerinde Tanganyika buffer kullanabilirsiniz.
 Tropheusları beslerken kesinlikle etçil yem vermeyin sindirim sistemleri etçil yemlerle beslenmeye uygun değildir etçil bir yemleme sonunucunda balıklarınızı kaybedersiniz.
 Kendimin de kullandığı bir kaç yem var Tetra'nın Vegetable Pro, Sera'nın Granue Green, New life spectrum chicled formula, Sera Velschips ve bitkisel pul yem kullanabilirsiniz. 
 Ben elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalıştım ama konuda daha uzman arkadaşlarımın yorumlarını da dikkate almanızı tavsiye ederim.
 Sağlıklı balıklar. 
Tanganyika Seçimi
En sonunda Tropheus Dubosi'lerimi aldım.Geçen Cumartesi günü tank'a ekledim su an 20 tane var yaramaz bir durum yok yanlarında Makrakanta - Cüce Vatozlarım ve karideslerim var.
Tanganyika Seçimi
 Arkadaşlar,
 
 Uzun bir zamandan American türlerini besliyordum taki bir arkadaşım kanıma girinceye kadar şimdi Tanganyika akvaryumu kurmak istiyorum 165*70*80 ölçülerinde bir akvaryumum var. Tropheus ve Calvus Black - Red Fin arasında kaldım her iki tür de çok hoş ama bir türlü karar veremiyorum başlangıç için kaç yavru almam lazım bitki koymam gerekir mi?
 Calvusların yanına Neolamprologus leleupi de koyabilirim.
 Deneyimli arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.Hasta
Atman Hf-0400 Filtre
Arkadaslar,
 
Bugün küçük akvaryumum için Atman Hf-0400 Dış filtre aldım ama fişe takınca çalışmadı akvaryumun kenarına astım ama nedense su çekmiyor hafif bir titreme yapıyor ama görünürde bir şey yok konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yadımcı olurlarsa çok sevinirim.
Auratus Hakkında
Şu an benim avratuslarım Astronot, papağan, Ateş ağız ve Gt'lerle birlikte inanırmısınız en büyük astronotum yaklaşık boyu 14 - 15 cm. o bile zaman zaman Avratus'un erkeğin den nasibini alıyor tek yaptığı şey ağzını açmak ama sonuç olarak darbeyi yiyor işin ilginç yanı ise Avratuslarım Ateş ağızlara hiç dokunmuyorlar nedenir bilemiyorum ama durum bu.Confused
Auratus Hakkında
Arkadaşım,
 
Auratus cidden çok sert bir balıktır. Acayip derecede bölgecidir. Bölgesine giren balık pullarını bırakmadan geçemez. Özellikle eş tuttuğu zaman daha saldırganlaşır. Geçen hafta kendinden 2 kat büyük erkek Green Terror'ümü öldürdü. Gerisini sen düşün. Bence tankına sokma. Mutlaka bakacağım dersen tek cins olarak beslemende fayda var.
Erdal Hoca2008-09-10 08:38:18
Red Terror
Ümit Bey,
 
Ben 3 erkek 9 tane de dişi alim ne olur ne olmaz balıklarım geldikleri zaman resimlerini düzenli olarak paylaşacağım sizlerle.
 
Teşekkürler.
Eşlerimiz
Arkadaşlar,
 
Bir de bunu dinleyin balık alacağım zaman genelde Cuma akşamlarını tercih ediyorum çünkü eşim spor'da oluyor o gün işten biraz erken çıkıp işlerimi hallediyorum ve o eve gelmeden balıklar akvaryum'a girmiş oluyor bazen soruyor bu balık ne kadar çabuk büyümüş, ya da ne kadar renklenmiş öğrense yandık valla.Embarrassed

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.