ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
profesör
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2012 14:12
Son Ziyaret:
28 Mart 2023 23:10
Toplam Mesaj:
368 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zeynep Betül (Yumlu) Hangün
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1996
Yaş:
27
İl:
Ankara
Meslek:
Audiologist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/130881.jpg[/img] Kedi tavşan fare mubiş kanarya güvercin yarasa bıldırcın ördek tavuk kertenkele solucan kurbağa kaplumbağa salyangoz midye istiridye balık

SON 10 MESAJI

Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
Merhaba



Ben 304 numaradayım ama artık lise öğrencisi değilim orayı ÜNIVERSITE ÖĞRENCİSİ olarak değiştirirseniz sevinirim
Su altı için kamera kılıfı yapımı
[QUOTE=Mete Duru]Rica ederim ancak şu action cam 2.0 için kafanızı karıştıran şey megapixelse magapixel çok önemli bir unsur değildir. Fotoğrafium tayfalarıyla falan konuşun genelde cihazları max.da değil 6-10 mp arasında kullanırlar. 8 den sonrası baskı için iyidir ancak sadece video v.s. çekecekseniz go pro tarzı 5-10mp bir şeyler hayli hayli işinizi görecektir. Yüksek mp fotoğraf makineleri veya kameralar genelde göz boyama ( alıcı için ) veya böyle bina falan kaplanılcak bir baskı gerektirirse olmazsa olmaz oluyor. Aksi taktirde dosyalar için gereksiz yer kaplayacaktır.
Saygılar.

[/QUOTE]

Merhaba. Aradığım kameranın en önemli özelliklerden birisi dayanabildiği max derinlik. Ancak benim için megapixel kesinlikle önemsiz degil tam tersine çok gerekli. Devamlı Photoshop programı kullanıyorum ve yaptığım çalışmalarda birkac pixelin bile önemini görebiliyorum. Yeri geliyor fotoğrafı 100 kat büyütüyorum, kare kare herbir pixelle uğraştığım bile oluyor. Örneğin gözün beyaz kısmı, iris, kirpikler vs bunlar üzerinde piksel sayısı ne kadar fazla ise o kadar rahat çalışabiliyorum. Bunun gibi pek çok işlem nedeniyle megapixel benim için cok mühim. Yer kaplama meselesine gelirsek, evet biraz daha fazla yer kaplıyor ancak benim için kapladığı alan degil fotonun kalitesi önemli. Harddisklerim var zaten onlara dolduruyorum. Tekrar sağolun İyi günler :)

Su altı için kamera kılıfı yapımı
[QUOTE=harundemir52]Arkadaşlar konuyu hortlatmak istemem ama bende şu an araştırma yaparken gördüm paylaşmak istedim. Amatörler için çok çok uygun bir ürün gibi duruyor. 

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/action-cam-2-0-su-gecirmez-aksiyon-kamerasi-101133781
[/QUOTE]

Kamera özelliklerin baktım da sadece 5 megapiksel çözünürlüğü var, video çekimi kalitesiz ve 4x zoomu var. Özellikleri açısından bunun en az 5 katı daha iyi olmasını isterdim alacağım kameranın 
Yine de tavsiyeniz için çok teşekkürler 


[QUOTE=Mete Duru]Şu action cam 2.0 güzele benziyor sanırım go pronun bir değişiği. Bu arada kesinlikle bir kullanıcı olarak xperia z veya xperia go gibi telefonlar önermem. Belli bir basınçtan sonra su alıyor. Zaten garantiye de girmiyor garantisine göre sadece içme suyu ile 1 mt ye kadar mı ne serbest. Musluk suyunu bile kabul etmiyor firma. Hatta ve hatta su alırsa hiç bir şekilde kabul etmiyorlar maalesef garantisiyle konuştuğumda " yazın sattığımız ürünlerin %85 i denizde su aldığı için veya tuzdan zarar gördüğü için garantiye geldi ve kullanıcı hatası olduğu için 300 tl den başlayan paralar ödediler" demişti. Hortlamış konuya açıklama yaptım ama dayanamadım [/QUOTE]

Haklısınız, zaten çok kaliteli bile olsa Xperia almayı kesinlikle düşünmüyordum çünkü kamerası çok kalitesiz ve ben telefon değil kamera arıyorum. Hem de asıl özelliği telefon olan bir cihazdan kamera performansı beklemek mantıklı değil.   

İlginiz için teşekkürler 
Yeni Grubumuz: Çanquatica
[QUOTE=The_ÜSTAD_06] Öyleyse bende 2 nci tanıtım paylaşımını yapayım,

 Ölçüler : 120x60x60 Şerafettin bey yapımı(siyah çizgili)
Filtrasyon : Sump sistemi.(Elyaf+Bioballar+Biyolojik mavi Sünger+Seramik+Sıvacı Sünger)+2000 devir sump motoru
Aydınlatma : 5 metreden oluşan led sistemi
Türler :  20 adet Tropheus=10 adet Duboisi Masva+10 adet Red Rainbow+3 adet damızlık cüce vatoz+2 adet L144 longfin kuyruk vatoz, 4 adet albino cüce vatoz+3 adet Elma salyangozu
Bitkiler : Amazon dev+Anubias 
Taban :  Calsiyum carbonatlı kum ile siyah hagen kum karışık
Isıtıcı: 300W Sera
 
Saygılar,
 
[VID]http://www.izlesene.com/video/red-rainbow-ve-duboisi-masva/7154488[/VID]
[/QUOTE]

Akvaryumunuzu çok beğendim  Balık sayısı fazla olsa da hareketlilik katmış akvaryum çok canlı. Sump sistemi olması harika, ışıklandıma da gayet homojen olmuş gölgeler bir yerlere birikmemiş. Allah nazardan korusun balıklarınızı maşallah. 
 
Çankayadan Akvaristler ?

[QUOTE=ÖZGÜR İNCE]Arkadaşlar merhaba çankayada bi akvaryum alacağım ordan keçiörene nakliye kaça maal olur bilen varmı birde ordan nasıl nakliye ayarlayabiliriz bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.[/QUOTE]


Merhaba Özgür bey

Aslında keçiörende daha fazla akvaryumcu ve akvaryum yapan yer mevcut. Tabi sizin durumunuzu bilmiyorum belki tanıdık birisine yaptirmak istiyorsunuzdur ya da farkli bir tasarım düşünüyorsunuzdur. Ancak öyle degilse Keçiorenden araştırsanız daha uygun olur diye düşünüyorum.

Yeni Grubumuz: Çanquatica
[QUOTE=DOWNSENDROMU47] Gruba üye kabul ediyormusunuz...:)
Bir de küçük bir sorum olcak.
Grupda Amaç, Vizyon ve Misyon nedir kısa bir açıklama yaparsanız. Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
[/QUOTE]

Tabii ki de kabul ediyoruz neden olmasın 
Bunları da vaktim olursa yazarım bir ara gerçi vizyon misyon pek düşünülmedi gibi sanal bir grup olduğu için ancak olsa iyi olur tabii ki 


Hatta sizi de ekledim bile aramıza hoşgeldiniz :D



[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]

1- Öncelikle gruba üye olan/olmak isteyenler, buradan sırası ile akvaryumları hakkında detaylı bilgi verebilirlerse (ölçüler, kullanılan teknik ekipman, beslenen türler vs gibi) herkesin birbiri hakkında bir fikri olur, böylece, bir teknik sıkıntısı veya beslediği tür ile ilgili sorunu olursa, diğer aynı ekipman dan kullananlar veya aynı türü besleyenler kolayca birbirlerine destek olabilirler, isteyenler birbiri ile bitki, tür, ekipman alışveriş/değişiminde bulunabilirler, ki, burada özellikle elimizde atıl bulunan kullanılabilir durumda ki mlz.lerin değerlendirilmesi çok güzel olur, böylece bir taraf elinde ki kullanmadığı mlz.satmış/takas etmiş/hediye etmiş, diğer taraf da piyasadan ucuza alarak tasarruf etmiş veya bir şekilde ihtiyacını gidermiş olur, netice de bu konu daha da genişletilebilir/geliştirilebilir.

2- Diğer taraftan zaman zaman, ulaşım açısından kolay/uygun bir nokta belirlenerek, küçük toplantılar/buluşmalar gerçekleştirilerek hoş sohbet etme/vakit geçirme imkanı da olur.


Saygılarımla.
[/QUOTE]

Evet bence de paylaşım yaparsak çok güzel olur.   Ayrıca buluşma da yapılabilir ancak ben buluşmalara katılamıyorum malesef . üniversiteye hazırlanıyorum ve sınava 11 hafta kaldı. sınavdan sonra da artık kazandığım üniversite nerdeyse oraya giderim galiba yani çankayada da kalamayacağım  

Ama ben katılamıyorum diye buluşma yapılamayacak değil tabi ki yapılabilir çok iyi de olur. 
Su altı için kamera kılıfı yapımı

 Merhaba

Ben de şu an vaktim olmasa da yurda gidip gelirken awm lere ugrayıp piyasada olanları biraz araştırdım ancak yeterince kaliteli ya da bana uygun bişey bulamadım diyim. 50 TL lik kamera almayı düsünmüyorum. Sony Xperia znin de asıl özelliği telefon olduğu icin kamerası iyi değil. Genel olarak en çok Nikon coolpix ve Panasonic Lumix kameraları bulunuyor teknoloji magazalarında. Ancak bunları da pek beğenmedim zaten 15 metre dayanıyorlarmış bana en az 30 metre dayanan gerekli. bunları da internetten buldum türkiyeye gelmemiş Olympus Stylus TG-2 iHS gibi daha kaliteli dijital kameralar buldum internetten getirtmeyi düşünüyorum.

Yeni Grubumuz: Çanquatica

Silmenize herek yok sadece bu gruba ait olmadığını belirtmeniz yeterli

Saygılar

Yeni Grubumuz: Çanquatica
[QUOTE=minik hunter]Maalesef grubumuzun adına kurulmuş bir site değil,
sizinle daha önce konuştum zeynep hn. bizim grubumuza ait bir siteyi siz uzun zamandır düşünüyorum dediniz bende üyelerinin fikrini alıp kurabilirsiniz demiştim hatırlarsanız.
 [/QUOTE]
Sizinle konuştuğumuz doğru ancak hatırlarsanız; ben bu fikri uzun zamandır düşünüyorum demedim. Siz grup için facebook sayfası açma önerisinde bulundunuz, ben de; "benim de aklıma gelmişti ancak şu aralar fazla vaktim olmuyor yine de değerlendiririm demiştim.

[QUOTE=minik hunter]Bu yüzden grup adına değil ankara geneli olarak kurdum. Siz dururken facebook sitesini kurmak bana yakışı kalmaz. Facebook sitesine isteyen arkadaşlar gelebilir. Ankara geneli bir site grubumuzla alakalı değil yani herkes dahil. Grubumuzdan gelende olursa elbetteki sevinirim. Gelelim neden kurduğuma herkes her zaman akvaryum.com adresimizde online olamıyor ama facebook günümüzde artık bir yaşam stili oldu ve herkes facebookda bu sebebten ötürü kurdum. Sizlere karşı bir edepsizlik kendimce yapmadım ama sizin açınızdan baktığımda edepsiz veya haddime düşmeden bir paylaşım olarak gördüyseniz sizlerden özür dilerim. Saygılarımla.
[/QUOTE]

Estağfirullah Mahmut bey sayfa açmanızı ben neden edepsizlik olarak değerlendireyim? Ancak: "Buralarda hepimizin birleşmesi zor olduğu için facebook sayfası açılmıştır." diyerek haberimiz olmadan arkadaşlarımızı bu siteden direk olarak facebook sayfasına yönlendirmeniz doğru değil. Bu sayfanın gruptan bağımsız olduğunu belirtmeniz gerekir. Aksi taktirde yanlış anlaşılmaya neden olur.

Ayrıca akvaryumcu ve veteriner tavsiyeleri yapacağız birbirimize  belki de, ve Ankara çok büyük bir şehir, bu yüzden asıl bölgesel olmayan grupların iletişimi daha zor olmaz mı? 

Saygılar
   

profesör2013-11-21 19:20:54

[QUOTE=ephejohn]Aslında bir etkinlik planlanabilir...[/QUOTE]

Düşündüğünüz bir etkinlik var sanırım 
Yeni Grubumuz: Çanquatica
[QUOTE=minik hunter]Arkadaşlar merhaba

Buralarda hepimizin birleşmesi zor olduğu için facebook sayfası açılmıştır. Ankaralı akvaristler olarak gruba gelmek isteyeni bekleriz.


linkin'den ulaşabilirsiniz. sayfamız henüz yeni olduğu için listenizdeki akvarist arkadaşlarınızıda davet edebilirsiniz. Saygılarımla

[/QUOTE]

Mahmut bey tebrik ederim sizi elinize sağlık ancak bu sayfa bizim grubumuza ait değil ismimizi de taşımıyor? Tabi eğer bu grup için kurduysanız  


Ayrıca bu siteye de çok fazla rağbet ediliyor burada birleşmemiz neden zor olduğunu düşünüyorsunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.