ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mblack
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2012 23:21
Son Ziyaret:
03 Mart 2017 15:42
Toplam Mesaj:
113 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Özçelik
Doğum Tarihi:
19 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Izmir
Meslek:
Medikal
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Özçelik

SON 10 MESAJI

Deniz Akvaryumu
PS markası olarak Bubble Magus, dalga motoru da Jabeo rw15 öneririm.
İlk Deniz Akvaryumu Kurulumum
Ben olsam hazır sistem almak yerine bilen birisine daha kişiselleştirilmiş bir model yaptırırdım. Ebatlarını, özellikleriniz siz belirlersiniz hem. Akvaryumun yüksek olmasın diyen arkadaşlar haklı ancak bunu mercanların ışık ihtiyacına göre söylediklerini varsayarak benim yorumum şöyle. Elinizdeki akvaryumu yine kullanırsınız, ancak mercanları akvaryum yüzeyinden en fazla 40-45 cm. derinlikte bulunan canlı kayalar üzerine yerleştirirsiniz. Hatta canlı kayaları yapıştırarak masa benzeri bir yapı inşa edersiniz. Böylece kayaların üstü mercan altı ise boş canlı kaya ve saklanma yeri olur. Bence hem şık bir görüntü olur hem de zamanla bazı mercanların veya farklı oluşumlarını bu boş alanlara da yerleştiğini görürsünüz. Ayrıca su hacminizde sığ tanklara göre daha fazla olur.
İlk Deniz Akvaryumu Kurulumum
Merhaba, öncelikle deniz akvaryumu projeniz hayırlı olsun. İlk kez kuracağınıza göre mercansız sadece balık ve canlı kaya ile başlamanızı tavsiye ederim. Ama tercih sizin. Refugium olmayacaksa 3 gözlü bir sump yaptırabilirsiniz. İyi bir protein skimmer, dalga motoru, armatür, kaliteli bir tuz ve test kitlerine ihtiyacınız var. Aslında başladıktan sonra daha çok eksiğinizi farkedeceksiniz ama zamanla tamamlanıyor bir şekilde.
Ps Micro Bubble Kaçağı
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 ay önce 85 litrelik bir tuzlu su akvaryumu kurdum. Şu an içinde sadece canlı kaya ve 6 adet salyangoz var (Bir de kayalarla gelen muhtelif deniz yıldızları). Bubble Magus QQ1 askı tipi skimmer kullanıyorum. Skimmer toplama kabının altında çok güzel köpürüyor ancak köpükler büyüyerek kaba doğru yükselmiyorlar. Yani toplama yapmıyor. Ayrıca yükselme tüpünün altından, akvaryuma micro bubble kaçırıyor. Bu micro bubble su yüzeyinde birikip yağ tabakası oluşturuyor. Akvaryum yüzey kenarlarında da kahverengi köpükler birikiyor. Yani sistemde protein var ama skimmer düzgün çalışmıyor. Sizce sorun nerede olabilir?

Fikri olan herkesin yorumlarını bekliyorum.
Bubble Magus Qq1 Protein Skimmer
Bu ürünü alamadan önce çok araştırmıştım ancak sadece 2 tane Türkçe yorum bulmuştum. Bu nedenle yaklaşık 1 ay önce aldığım bu ürünü, almayı düşünen arkadaşlar için değerlendireyim istedim.

Bir kere görebileceğiniz en şık askı tip protein skimmer. Oldukça sessiz ve 86,50 litrelik balık ve canlı kayalı akvaryumumda çok verimli çalışıyor. Yalnız ürünün içinden çıkan kullanım kılavuzu çok kötü ve devrik bir dil ile yazılmış, ben çok zorlandım. Cihazı çalıştırmak için fişe taktıktan sonra, siyah kapak şeklindeki hava girişini bir iki dakika tıkamanız gerekiyor. Böylece vakumla emme yaparak çalışmaya başlıyor. Bir de kutudan çıkardıktan sonra mutlaka en ufak parçasına kadar söküp güzelce yıkamalısınız.

Bunun dışında herkese tavsiye edebileceğim bir ürün. Akvaryumculardakinden %30 ucuza internetten alabilirsiniz.
Cinsiyet
Fotoğraftan cinsiyet ayrımı yapmak çok zor. Anüs-vent kontrolünü öğrenmeniz gerekir.
Dünya'nın Genetik Mühendisleri Bakteriler
Böyle güzel bir bilgi paylaşımı için sizi tebrik ederim. Bu güzel hobideki en hayati etken olan bakterilerin böylesine muhteşem bir faaliyet gerçekleştirmeleri beni şaşırtmadı doğrusu. Bu ve benzer bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum.
Sarı Prensesler senede kaç kez yavru verir ?
35 litre ya da 23 litre akvaryumlarda bir tane bile sarı prenses bakmanız doğru değil. Bu hacimler bu tür için çok çok az. Daha da balık alabilirsiniz diyen kişilerin bu işlerden pek anlamadığı ve ticari kaygıyla konuştuğu belli. Bu türlerin yaşam koşullarını daha iyi araştırmanızı tavsiye ederim.

Beta yemini hiç denemedim zararı olur mu bilmem ama tahminimce faydası da olmaz. Her canlıyı kendi diyetine uygun yemler ile beslemek en doğrusu.
S Prenses Hamilelik
Kusturmasanız daha iyi olur. Balığı ayrı bir yere ayırıp beklerseniz zaten yavruları kendisi bırakır ve böylece yavruları da yaşatma şansınız yükselir. İlle de kusturmak istiyorum derseniz, takribi 10 gün sonra kusturabilirsiniz. Ama dikkat edin eğer bu işte yeni iseniz balığa zarar verme şansınız yüksek.
İç Filtre Temizliği
Boylarını yazmamışsınız ama 10 adet çiklet 58 litrede mi duruyor? Biyolojik yükü fazla olmayan akvaryumlarda iç filtre temizliği ayda bir yapılabilir. Tabi üretici farklı bir talimat vermiyorsa.

Bu arada temizliği akvaryumdan aldığınız su ile yapmayı unutmayınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.