ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tuncas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2012 11:22
Son Ziyaret:
04 Mart 2016 23:49
Toplam Mesaj:
70 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunca Söylemez
Doğum Tarihi:
28 Ekim 1986
Yaş:
37
İl:
Tekirdag
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tunca Soglu

SON 10 MESAJI

200 lt bitkili hi-tech neon-rasbora tankı denemesi
[QUOTE=Flyman]Cuba yapmak istiyorsunuz fakat gercekten cok iyi bir isiklandirmaya ihtiyaciniz var
[/QUOTE]

Sadece floresanlara 280 lira harcadım . 4 tane . Ama bu hobi öyle bir hobi ki, bana denk gelmedi ahlaklısı, akvaryumdan soğudum ne küba kaldı ne başka bir şey. Her şeyi aldım yaptım deli gibi uğraştım. Forumdan tanınmış birinden bir kucak paraya co2 sistem aldım. Sonuç, sistem çalışmıyor, forumdan mesaj attım cevap gelmiyor. O olmuyor bu olmuyor. Daha çok şey söylenir ama bu işi zevk alarak , hakkıyla yapanlar ve yardım edenlere ayıp olur. Bana gelmedi o yardımlar. 

Neyse , zaten ayarlayamadım ince ayarını , 2 tane ince vana değiştirdim olmuyor. Regülatörü çok kıssan gaz gelmiyor, az kıssan akıp gidiyor. Tahliyeyi açsan akıp gidiyor tam kapatsan hiç gitmiyor. İnce ayar vanası yine sıksan da gevşek de olsa hep aynı ayarı veriyor. Resmi ismi cismi hepsi yukarda. 

Ha ne yaptım , ince ayarı selenoidten sonra bağladım. Bakalım değişir mi diye , yok olmadı. Bilen varsa beri gelsin. 
200 lt bitkili hi-tech neon-rasbora tankı denemesi
Aslında forumdan bir kaç kişiyle irtibat sağlayabilsem ön plan bitkisi cuba olarak, onları da yapmayı planlıyorum . Biraz daha toparlıyor bitkiler ama cubasız olmaz. Kayalar da şart kesinlikle , belki ortadaki büyük mangrowu bile çıkarabilirim. 
200 lt bitkili hi-tech neon-rasbora tankı denemesi
Tabi ki daha iyi bilebilirsiniz ama cubalar daha güzel geldi gözüme. Aslında reekart hocamdan utri almıştım ama yaşatamadım floresanlar uygun değildi. Şu anda 4-5 dal ya ektim ekmedim emanet duruyorlar. Duruma göre hangisi daha kolay olacaksa ondan alacağım. 1 ayda tabanı kaplatan arkadaşlar var forumda. Belki öyle yapabilirim. 
200 lt bitkili hi-tech neon-rasbora tankı denemesi
Forumdan birinden paket olarak bitki alacağım , ayrıca ön tarafa taban olarak utri düşünüyordum fakat onu henüz yapamayacağımı düşünerekten biraz daha arsız olduğunu düşündüğüm için cubaya yöneldim. cuba biraz daha çabuk yayılımcı olduğundan bana daha uygun sanırım.Yine forumdan karides de almayı planlıyorum. Zeki Bey stem nedir anlamadım mazur görün. 

Uğur hocam , litre başına yaklaşık 1w olduğunu düşünüyorum. O yüzden yeterli olacağını düşündüm. Açıkçası çok zaman , emek ve para harcadım tamamlarken bunları. Artık sadece bitki ve balıklara odaklanmak istiyorum. Belki biraz indirebilirim armatürü aşağı. Zaten dediğim gibi 7x39 wattlık. 

En kısa zamanda diğer gübreleri temin edeceğim. Sadece bitkilerin toparlanmasını bekliyorum.
200 lt bitkili hi-tech neon-rasbora tankı denemesi
[QUOTE=Keys] Elinize sağlık öncelikle. Hayırlı olsun.

Zemin bitkileri için bu aydınlatmanın yeterli olacağını sanmıyorum. Eğer uzunluğu 100 yerine 200 yazmadıysanız akvaryum hacmi 400 litre ediyor. Elinizdeki aydınlatma da oldukça yetersiz kalacaktır. Ayrıca gübre için de mikro element ve karbon gübresi yazmışsınız. Karbon gübresi dediğiniz sanıyorum ki excel. Bu ikisiyle verimli bir şekilde bitki yetiştirebileceğinizi düşünmüyorum. Eksiklerinizi tamamlarsanız oldukça güzel şeyler ortaya koyabilirsiniz. [/QUOTE]
Evet uzunlugu yanlis yazmisim . 100 olarak duzelttim, bir de misketleri ekledim. Eksikleri soylerseniz tamamlamaya calisacagim .Henuz baslangic oldugu icin baska gubre almadim.
200 lt bitkili hi-tech neon-rasbora tankı denemesi
Fotoğraf:

Boyut (cm):100x40x50
Kapasite (litre):200 brüt , 180 net
Canlılar:15 neon tetra , 6 rasbora , 2 sae , 1 çöpçü , 1 vatoz , 1 lepistes , 1 ramshorn , 6 yavru lepistes

Malzemeler: 3 lt co2 tüpü , ph metre , yüzey skimmer , ısıtıcı , 4x39w t5 (aquastar , grolux, jbl solar natur,jbl tropic ultra) , bitki maşaları , 2 adet 2 şerli floresanlara bağlı olmak üzere elektronik timer(akşam 6 saat , gündüz fasılalı 2 şer saatten toplam 10 saat)

Akvaryum Bakımı: azalan suyu tamamlama, yüzey temizliği (vanayı açarak), ayda bir dip çekimi(eski alışkanlık)

Kullanılan Yemler: tetra supervit pul yem, kabuğu açılmış artemia 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: mikro element , karbon gübresi(excel), misket gubre (yasmut)

Selamlar,

Bitkilerim biraz yamulmuş durumdalar. Bunları düzelttikten sonra bir dahaki ay forumdan ya da yine yerli bitkiden özellikle tabanı kaplayacak olan utricularia graminifolia bitkisi almak istiyorum. Umuyorum birlikte yemyeşil bir hale getirebiliriz . Sürekli yeni durumları sizinle paylaşacağım. 


tuncas2014-01-23 01:05:31
Bitki akv. ışıklandırma nasıl olmalı? " 7x39w T5 "
[QUOTE=Keys]Hocam büyük bir sorun değil. Uygun boyutlarda bitkili akvaryumda işinizi görecek floresanlarla değiştirerek kullanmaya devam edersiniz. Bunları seçerkende maddi durumunuza göre hareket edebilirsiniz. [/QUOTE]

http://www.akvaryum.com/forum/aksan_t5_armatur___ince_tasarim_k738874.asp?PID=4142567 

Tavandan sarkıtmalı armatür bulamadım. Bunu da satılığa çıkardım. Bugün http://www.akvaryum.com/forum/aksan_t5_armatur___ince_tasarim_k738874.asp?PID=4142567 bu armatürü almaya karar verdim. Yalnız beyaz mobilyaya beyaz armatür mü siyah mı o kaldı. Fikir için teşekkür ederim.
Bitki akv. ışıklandırma nasıl olmalı? " 7x39w T5 "
[QUOTE=CATBALCA][QUOTE=tuncas]Armatürü bir yakınımın arkadaşından 450 liraya aldım. Araştırdıktan şimdi de aldığım paraya satmaya karar verdim. Nasıl olacak bilmiyorum. [/QUOTE]

Tunca bey ben daha önce 39 w T5 Aquastar ve normal 6500k floresan kullanmıştım .Piyasadan bulabilirisniz. Üzerindeki floresanlardan da mavi olanları iptal ederek belki kullanılabilir.
[/QUOTE]

Hakan Bey malesef , bazıları kurumaya bile başladı. Mavileri tamamen kapadım ama diğerleri de %50 mavi %50 beyaz olduğu için sanırım . Co2 sistem bile tamam ph metreli ama yok bir plan hatası her şeyi bitirdi.
Bitki akv. ışıklandırma nasıl olmalı? " 7x39w T5 "
Armatürü bir yakınımın arkadaşından 450 liraya aldım. Araştırdıktan şimdi de aldığım paraya satmaya karar verdim. Nasıl olacak bilmiyorum. 
Bitki akv. ışıklandırma nasıl olmalı? " 7x39w T5 "
Aşağıdaki resimlerde renklerinden özelliklerini çıkarabilmeniz için yanarken armatürün resmini çektim. Armatür aslen resif akvaryumda kısa süre kullanılmış . 

Özelliklerini tesbit edebilmek için satıldıkları adres:



Fotograf bakarsanız 7adet floresan göreceksiniz . Sırasıyla 
1- Aquablue Special %50 beyaz %50 mavi
2- Blue Plus 
3- Aquablue Special %50 beyaz %50 mavi
4- Blue Plus 
5- Coral light Fiji Purple
6- Blue Plus
7- Aquablue Special %50 beyaz %50 mavi


Armatür akvaryumdan 30 cm yükseklikte 



Resif akvaryum armatürünün bitkilide kullanılmayacağını aldıktan sonra öğrendim. Şimdilik idare etmesi için nasıl bir yol izlemeliyim ? Bunlardan sadece 4ünü çalıştırsam şimdilik nasıl bir kombinasyon yapmalıyım.

Bitkiler de geldi , yarın da Co2 sistem geliyor. Açıkçası madur oldum resmen . 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.