ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
patrickstar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
91
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2012 15:49
Son Ziyaret:
25 Ocak 2024 13:05
Toplam Mesaj:
1134 [0.27 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
29 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Yay
Doğum Tarihi:
28 Eylül 1978
Yaş:
45
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/139695.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Sıfır Numara Sarı Silis Kum
Dip çekimi ve su değişimi aralığını fazla uzatmazsanız sıkıntı yaşamazsınız.
Yeni Akvaryuma Geçirirken Yapmam Gerekenler
[QUOTE=yysegull]Japon balıklarımı küçük bir akvaryumdan büyük bir akvaryuma geçireceğim. yeni akvaryumun yüzde seksenini musluk suyuyla doldurup 1 gün şu anki akvaryumun olduğu odada hem ısının eşitlenmesi için hem de kloru uçsun diye bekleteceğim. kalan yüzde yirmisini de balıklarla beraber balıkların şu an bulunduğu su ile dolduracağım. akvaryumun içine şelale şeklinde olan iç filtreden koyacağım. bir de içindeki bakteri kültürleri önemli diye önceki akvaryumdaki aksesuar taşlarını da dibe koyacağım. ilerde farklı aksesuarlar da koymayı düşünüyorum. yanlış yaptığım ya da atladığım bir adım var mıdır?[/QUOTE]
Yönteminiz mantıklı. Çeşme suyunun klordan arındığından emin olun, beklemek istemezseniz klor bağlayıcı su düzenleyicileren kullanabilirsiniz. Eski akvaryumunuzdaki filtreyi yeni akvaryumunuza bağlayıp çalıştırmaya devam edin. Bakteri kültürü yeni filtrede çoğalınca eski filtreyi iptal edersiniz.
Salyangoz Sorunu
Fazla yemleme yapmamaya özen gösterin besin yeterli olmayınca üremezler.
Balık Ölümleri
Karideslerde canlı kaybı yoksa su değerleriniz balıklar için de yeterlidir ancak belirttiğiniz balık sayıları az değil sudaki oksijen yetersiz kalıyor olabilir. Hava taşı kullanmıyorsanız su yüzeyinin yeterli düzeyde dalgalandığından emin olun. Ölümlerin önüne geçmeden yeni balık eklemeyin. Yeni balık ekleyeceğiniz zaman balığı önce metilen mavisiyle banyo yapıp sonra akvaryum suyuna alıştırarak ekleyin.
Akvaryum Temizken Balık Ölümleri
Akvaryum 7 ay önce kuruldu yazmışsınız, 7 aydır sorun yoktu ve yeni başladı ise son dönemde yaptığınız işlemleri gözden geçirin. Örneğin yeni balık eklendiyse onunla hastalık gelebilir, aceleyle soğuk suyla su değişimi yapılmış olabilir veya bir filtre temizliği yapılırken bir hata olmuş olabilir vb.
Japon Balığım
Maalesef insanlarımızda linç kültürü çok fazla arttı, öneriler doğru bile olsa mutlaka yermeye çalışılıyor birçok cevapta.
Balığınızın cinsiyetini bu fotoğraftan anlamak çok zor. Forumda aratırsanız cinsiyet belirlemek için örnek fotoğraflar içeren konulara ulaşabilirsiniz.
Japon balığı için eviniz kaloriferliyse veya oda ısısı gün boyunca dengeliyse ısıtıcı olmadan bakabileceğiniz bir türdür. Fanusu kalorifere çok yakın koymayın su haddinden fazla ısınabilir. Kısa süre içerisinde akvaryum kuracaksanız günlük fanustan 2 bardak su boşaltıp yerine oda sıcaklığında içme suyu eklerseniz balığınız yaşar ancak çok uzun süre genellikle dayanamazlar. Bu sürede fanusta su dışında birşey bulunmaması daha iyidir.
Akvaryumunuzu ve ekipmanlarınızı seçerken forumun sazansıgiller bölümünü incelerseniz doğru tercihlerde bulunup devam edebilirsiniz. Japon balığı bakımı sanılanın aksine diğer birçok türe göre meşakatlidir ancak dengeyi güzel tutturduğunuzda çok uzun yıllar yaşarlar ve en basit varyetelerin dahi seyir zevki yüksektir.
Beyaz Benek Gailba Ne Yapmam Lazım
Beyaz benek doğrudur. Arama bölümüne "beyaz benek" yazdığınızda tedavi yöntemini içeren konulara ulaşabilirsiniz.
Riverside Shallow Tank
Öncelikle tebrik ederim keyifli bir akvaryum. Su yüzeyinin üzerinde sis tabakası mı var? Bazı fotoğraflarda görünüyor bazılarında görünmüyor.
Akvaryuma Attığım Yemlerin Pamuk Pamuk Olması
Tüketilmeyen yemler küfleniyor o yüzden pamukçuk oluyor. Suya batan yemler yerine su yüzeyinde kalan yem çeşitlerinden tercih edebilirsiniz. Artık yemler su kalitesini bozar bunları ya dip çekimiyle toplamanız lazım yada tüketecek bir canlı(salyangoz,karides vb.) eklemeniz lazım.
Hangisi Dişi Hangisi Erkek
Balıklarınız erkek. Dişiler genellikle renksiz olur. Renkli dişi olabildiği söylense bile ben daha renklisini hiç görmedim. Çizgili olanlarda erkektir, onlarda başka bir türü oluyor guraminin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.