ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ryilmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2006 12:38
Son Ziyaret:
11 Aralık 2012 18:55
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recai YILMAZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

Malatya Akvaristler
Merhaba,
Malatya'ya yeni geldim. Çocukluktan beri akvaryum merakım vardır. 
Uzun zamandır akvaryumum olmamıştı. Geçen sene küçük bir akvaryumum vardı. Nasıl olsa daha büyüğüne sahip olurum düşüncesiyle gelirken bıraktım. Küçük akvaryum şirin, az sorunlu ama yeterli değil. Ne balıklar için ne de zevk için. 
Kendi tasarladığım akvaryumu yapmak istiyorum. İhtiyacım olan camı güzel işçilikle kesecek, rodajlayacak bir camcı tavsiyesi olan var mı?



Kafamdan geçen şekil bu. Dörtgen olmaması 90 derece birleşimi olmayan yerlerde sorun yaratır mı? Rodajlama ile uygun açıyı yakalayabilir miyiz? Sonradan açılma sorunu olabilir mi?
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Teşekkür ederim. Alırken gerçekten sanki çok kolay o plastik kabın içinde hayattan menmun yaşayıp gideceğini düşünüyor insan. Ama ne yazıkki öyle olmadığını aldıktan sonra ve geç anladım.
Çocukken akvaryum hastası idim. Birkaç akvaryum almıştım. Hele ki yaz aylarında yeni bir lepistes alıpta eve geldiğinde doğurmuş olduğunu görmek ne sevindirirdi beni. O zamanlar paramız onlara yetiyordu. Şimdi ise diskus akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Ama bu arada bir kaplumbağamız var ve hayata döndürmek zorundayım. Bugün burdan aldığım Ankara'daki akvaryumcuların adresleri sayesinde  birkaç akvaryumcuya  gittim.  Küçük ve dekoratif bir akvaryum bana 70-80 YTL'ye malolacak gibi. Bu arada UVB lambası bulamadım. Bir yerde sordum 35 YTL dedi ama UVB olup olmadığını 2 kere sormuş ve evet cevabını almış olmama rağmen tatmin olmadım. Biraz da ucuz geldi ya ondan galiba.
Neyse bu kaplumbağa sayesinde bir akvaryumumuz olacak yakında.
Oracle ve Yasdal ikinize de teşekkür ediyorum.
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Merhaba,
Biz de heves ederek küçük kızımız için bir tatlısu kaplumbağası aldık. Alırken kaplumbağa gayet hereketli idi ve atılan yemi bir hamlede yutmuştu. Fakat eve geldikten sonra hareketsizleşti. Kabının dışına doğru çıkma hareketlerine girdi. Kabına deniz kabukları koyarak inziva yeri oluşturdum. Bu arada 2 hafta olmasına rağmen yem yemedi. Bir satıcıya sordum havaların soğumasından dolayı kışuykusuna hazırlanmasından dolayı yememesi normaldir kabuğu sert ve gözleri normalse birşey olmaz dedi. Kabuğunu kontrol ettim. Çok da sert gelmedi bana.
Havaların artık serinlemesiyle evimizde artık serin hatta bazen soğuk da olabiliyor. Standart yuvarlak plastik kabımızda ısıtıcı kullanma imkanı olmadığı için arada sıcak su ilave ediyorum ve güneş oldukça balkona güneşe çıkartıyorum.
Kolay bakıldığını zannederek aldığımız kaplumbağanın aslında çok bakıma ihtiyacı olduğunu öğrenmem beni hayal kırıklığına uğrattı.
Bir müddet daha canlı tutabilirsem akvaryum almayı düşünüyorum. Akvaryumda sabit ısıda daha az sorunsuz olur diye düşünüyorum. Ayrıca akvaryumda yüzdüğünü de görebiliriz hiçolmazsa. Şu an deniz kabuğunun altından çıkmıyor.
Neyse soruma geleyim; 2 hafta gibi bir süre hiçbirşey yememesi normal mi?
Kabına sıcak su ekleyerek su ısısını yükseltmek zararlı olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.