ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xhadesx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2006 14:43
Son Ziyaret:
25 Nisan 2014 13:05
Toplam Mesaj:
413 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Benan KAPANCI
Doğum Tarihi:
04 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar (Bilgi İşlem)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BENAN KAPANCI/İSTANBUL-YENİBOSNA / (SİLİVRİ / SELİMPAŞA)

SON 10 MESAJI

Alüminyum bloklu ve fanlı soğutma sistemi

Akıllıca, 12 v la çok daha iyi verim alınır. Son derecede basit. Saygılarımla.

Tetratech Sızdırma Çareleri 2 (CONTASIZ)
[QUOTE=spyrock]Bende yeni model olmasına rağmen musluk takımını çıkarmadan hortum bağlantı dişlisini sökerek temizlik yapıyorum; olurda dişliler uzun süre den sonra aşınırsa teflonu oraya sararım :)) Zaten artık deniz akvaryumunda kullanıyorum 1-2 sene açmam gerekmeyecek.[/QUOTE] ,
 
Tatlı olarak sıkıp bıraktığınızda o dişlilerde hiç ama hiç sorun olmuyor. Musluklardan bu kadar çekmeme rağmen 10 filtremden 1 tanesinin bile o dişliden hasar görmedi su kaçağı yapmadı. Arkadaşlar biraz yumuşak davransalar sorun yok. Saygılarımla.
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
Çok teşekkürler alırken fazla fazla alıcam her isteyene göndericem:)bahtiyar2010-09-06 02:39:14
Tetratech Sızdırma Çareleri 2 (CONTASIZ)
[QUOTE=vuslat]Diğer konudan kastınız sanırım benim açmış olduğum Tetratec Su Kaçağıyla İlgili Konu olsa gerek Tebessüm[/QUOTE]
 
Evet sizin açtığınız konu çok mükemmel ve en kalıcı çözüm. Forumdan çok şeyler öğrendiğim için içim rahat etmedi bende olanı biteni yazmaya karar verdim. SAYGILARIMLA.
Tetratech Sızdırma Çareleri 2 (CONTASIZ)
[QUOTE=vuslat]

Benan Bey;

Musluk takımının her tarafına teflon sarıp hareketli parçaların hareketlerini kısıtlamaya gerek yok bence. Dişli malzeme olmadığı ve düz bir satıha sardığınız için zamanla su kaçırması olası bir durum. Küresel topların bulunduğu kısımdaki contalarda deforme varsa 4,5*1,5 mm o ring conta uygulayabilirsiniz.
[/QUOTE]
 
Evet çok haklısınız ama ben karaköyden alabilirim sanırım diğer konuda bir kişi söylemiş açık adres vericekti.

fakat kırsal yerlerde yada ilçelerde olan arkadaşlar var ve neredeyse bu şekilde contaları bulmaları imkansız.

bir şekilde bulunup gönderilmek istense bile belli bir zaman alır ve akvaryum filtresiz kalır.

o yüzden yinede bir çare olabilir.
 
Saygılarımla,
bahtiyar2010-05-24 02:02:19
Tetratech Sızdırma Çareleri 2 (CONTASIZ)
[QUOTE=izbarco]Benan bey paylaşım için teşekkürler.Benimkinin su kaçırma değilde hava alma pompası basılı kalmış bi şekilde aldığımda öyleydi.Hava alma düğmesi daha doğru olur sanırım.Bu düzelebilirmi sizce?1200 modeli.
[/QUOTE]
 
Tabikide düzelir problem edilecek bişey değil.

kapağın vidalarını sökün fotoğraflarda sökük hali gayet net arkada duran pompa gözüküyor orayı çevirerek açın kanrlarında açmak için ele gelen tırnaklar var. Sıkı olarak kapanmıştır sıkı olarak açılır nazik biyer değildir. Gönül rahatlığıyla açın. İçinde yay var oyüzden sıkıdır. İçinde conta var vazelinleyin yaysız olarak yerine alıştırın. Sonra tekrar söküp yayı içine takın aynı şekilde kapatın kapatırken ekstra bastırmak gerekiyor içinde iten yay olduğundan. Anlamadığınız bişi varsa yazın cevap yazarım. Hatta fotoğraflar gösteririm. Saygılarımla.

(alttan 7. Fotoğrafta gayet net bir şekilde gözüküyor. Tutup sola çevirin).
bahtiyar2010-05-24 02:01:22
Tetratech Sızdırma Çareleri 2 (CONTASIZ)
 Tetra 1200 modelinde gösteriyorum arkadaşlar her model için geçerlidir.
eğer tetratech iniz varsa teflon vazelin ve kova bulundurmanız zorunludur. 

 
 
Muslukları sökerken çok dikkatli çıkarıyoruz asla ve asla takıp sökerken sıkmıyoruz, sert davranmıyoruz. 
 
 
Her ihtimale karşı her tarafından su fışkıran bir musluk takımıyla karşı karşıya olduğumuz için buralarada önlem olarak teflon sardım. Dikkat edelim burası fazla teflon kaldırmaz az sardııkmı yeterlidir. Zamanla contalar yağsız kalıp suyla temasta özelliğini kaybetbeye başlıyor.

Vidaları sökerken şarjlı tornavida kullanabilirsiniz ama takarken ve sıkarken her zaman elimizle sıkıyoruz tatlı sıkıp bırakıyoruz yoksa kırılıyor ve tamiri mümken değil. .

 Su kaçıran ve diğer açılan konuda conta takılması gereken yerimiz burası. Görültüğü gibi ben sarmıştım ama her takıp sökmede parçalar hareket edip çalıştığı için özelliğini kaybedip tekrar teforme oluyor.

Buraya bol bol sarıyoruz taakii tatlı bir şekilde yerine oturup bir conta görevi yapana kadar.


sorunumuz bittimi aslaaa!

şimdi bir diğer kaçıran yere odaklanıyoruz.

Aşağıda parçalanmış halde parçalarımızı görüyoruz.

Evet burasıda ayrı bir bela yukarıdaki işlemleri yapıp halaa musluk takımım kaçırıyor diyenler burayı mutlaka teflonla sarmalıdırlar. Burasıda hassastır ve az teflan sarmak gerekir. Asla zorlamadan yerine geçmelidir. Tatlı olarak yerine sokulmalıdır. 
 
 
Yukarıda bahsettiğim bol bol teflon sarılması gerek yerimiz. Tepeyede biraz sardımki sıkarken üsttende baskı yapıp içerideki bilye ve contayı güzel öpmesi için.
 
 
Filtrenin tam olarak nerden kaçırdığını anlamak için mutlaka üst kapak sökük olarak gözlemlenmelidir. İlk takıldığında sular resimlerde görülen kanallara dolarak herhangi biyerden aşağı akıp bizi yanıltmaktadır. Normalde 4 yerden kelepcesi olan filtremiz çok zorlamama rağmen üst kapak olmadığından sadece 2 kelepceyle idareten taktım ve kaçırma yok. Zaten arkadaşlar yanıldığımız konu filtre kapak kenarlarından değil musluk takımından sızdırma yapıyor. 
 
Kapak kenarlarından kaçırmasının tek ama tek sebebi
kapağın yağsız kalıp kaymadan yerine oturmadan kapatılması. Vazelin kayarak yerine oturmasını sağlar contaların ömrünü uzatır, kuruyup özelliğini kaybetmemesini sağlar.

bir diğer husu ise çekmeceleri düzgün yerleştirememmiz. Kapak yukarıda kalıyor ve oturmuyor.
bunlara çok dikkat edelim. Başka bir konu açıp bunları tek tek anlatıcam arkadaşlar.
Aşağıdaki fotoğrafta görülen tırtıklı yerler takılırken asla ve aslaaa sıkı sıkıya sıkılmamalıdır. Normal olarak sıkıldığında zaten kaçırmıyor. Lütfen dikkat!
 
 
 
 
Görüldüğü gibi kaçırma yok.

İstanbul / Yenibosna ve civarında

Silivri / Selimpaşa civarında olupta ben yapamam cesaret edemem ne yaptımsa olmadı su kaçırıyor diyen arkadaşlara bizzat yardımcı olurum. Beraber 15-20 dk da yapılabilecek bir işlem.

Bende 10 tane olduğundan artık gözüm kapalı söküp takıyorum. Saygılarımla,

Benan Kapancı
bahtiyar2010-05-24 02:03:07
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
[QUOTE=ates47] [QUOTE=xhadesx][QUOTE=vuslat]Yasinciğim kutluyorum seni. Aradaki boşluğu doldurmak için teflonda kullanabilirsin. Hatta keten bile sarılabilir. O-ring olmasının en büyük espirisi hem sızdırmazlığı sağlamak hemde musluk takımının hareketini kısıtlamamak. Teflon ve keten vari sızdırmazlık çalışmasında musluk takımında musluklar sağa sola hareket ettikçe yerinden kayması muhtemeldir. O-ring kanala oturduğu için çıkması imkansıza yakındır. Yanlız ömür boyu kullanılır anlamınada gelmesin. Her maddenin ömrünün olması gibi bizim O-ringinde bir ömrü vardır.
 
Hatırlatma Notu :
Tetratec ex1200 filtreye yaptığım uygulamada kullandığım O-ring ölçüsü 17*3 mm O-ring contadır.
[/QUOTE]
ben bu contadan bulamadım ve elimde kaçıran 3 tane ufak 5 tane tetra1200 var 2 si kaçırmaya dewam ederek kullanımda. ben aynı yerleri defalarca parçaladım o-ring conta yok dediğiniz yere dewamlı teflon sarıyordum. Her temizmede mecburen yapıyordum. fakat şimdide içinde hareket eden topların yandan topun üzerindeki yuvaya yerleşen yerden kaçırma yapmaya başladı.
 
Asıl sormak istediğim 17*3 mm O-ring contayı nereden bulabilirim. Saygılarımla.
[/QUOTE]

Selamlar

Contayı Karaköy perşembe pazarında bulabilirsiniz. Eğer Karaköyden alırım derseniz yerini tarif edebilirim. .


[QUOTE=vuslat][QUOTE=ates47]Fatih Bey Merhaba;

Sizin dediğiniz gibi musluklara contaları ekledikten sonra sorun ortadan kalkmıştı. Yukarıdaki yazımda da bundan bahsetmiştim.  Ancak şimdi şöyle bir sorunum var :( dün filtreyi temizlemek için açtım, temizledim kapattım ve aşırı derecede su sızdırmaya başladı. Tekrar filtreyi söküp baktığımda, kapaktaki büyük contanın yırtıldığını gördüm. Isıtıp kaynatmayı denedim olmadı, sonra japonla yapıştırdım biraz tuttu ama hala damlatmaya devam ediyor. Ana kapaktaki büyük contayı da piyasada bulmamız mümkünmüdür ? Yoksa orjinalini mi almak gerekir. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
[/QUOTE]
 
Öncelikle geçmiş olsun. Kapaktaki contayıda piyasada bulmanız mümkün. Pnömatik ve hidrolik malzeme satan yerlerde envaii çeşit RİNG ( ring diyorum; çünkü ring kelimesinden önceki O-U-T-V vs. harfler contanın et şeklininin kısaltılmışıdır ) contalar mevcuttur. Yanlız büyük contanın ölçüsünü bilmediğim için ölçü hakkında bişey diyemiyorum.
[/QUOTE]

Fatih Bey Merhaba;

Dediğiniz gibi büyük contayıda aldım ve değiştirdim. Şu anda sorunsuz olarak çalışıyoruz. Tekrar teşekkür ederim ve hatta ne kadar teşekkür etsem azdır :)
[/QUOTE]
AÇIK BİR TARİF ALABİLİRSEM ÇOK MUTLU OLURUM. BU KONU HAKKINDA YENİ BİR KONU HAZIRLIYORUM BUGÜN YARIN EKLERİM FOTOĞRAFLARLA BİRLİKTE. SAYGILARIMLA.
Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
[QUOTE=vuslat]Yasinciğim kutluyorum seni. Aradaki boşluğu doldurmak için teflonda kullanabilirsin. Hatta keten bile sarılabilir. O-ring olmasının en büyük espirisi hem sızdırmazlığı sağlamak hemde musluk takımının hareketini kısıtlamamak. Teflon ve keten vari sızdırmazlık çalışmasında musluk takımında musluklar sağa sola hareket ettikçe yerinden kayması muhtemeldir. O-ring kanala oturduğu için çıkması imkansıza yakındır. Yanlız ömür boyu kullanılır anlamınada gelmesin. Her maddenin ömrünün olması gibi bizim O-ringinde bir ömrü vardır.
 
Hatırlatma Notu :
Tetratec ex1200 filtreye yaptığım uygulamada kullandığım O-ring ölçüsü 17*3 mm O-ring contadır.
[/QUOTE]
ben bu contadan bulamadım ve elimde kaçıran 3 tane ufak 5 tane tetra1200 var 2 si kaçırmaya dewam ederek kullanımda. ben aynı yerleri defalarca parçaladım o-ring conta yok dediğiniz yere dewamlı teflon sarıyordum. Her temizmede mecburen yapıyordum. fakat şimdide içinde hareket eden topların yandan topun üzerindeki yuvaya yerleşen yerden kaçırma yapmaya başladı.
 
Asıl sormak istediğim 17*3 mm O-ring contayı nereden bulabilirim. Saygılarımla.
Balıklarda Akıllıymış!

Balıkların eğitilebileceğini de gösteren araştırmalara göre, balıklar fareler kadar akıllı.

Yaygın kabul gören bir mit, balıkların en fazla 3 saniye öncesinin bilgilerini hafızalarında tutabileceklerini söyler. Ancak İsrail’de yapılan son araştırma bunun doğru olmadığını, balıkların 4-5 ay öncesine ait bilgileri hatırlayabildiğini, dahası balıkların eğitilebileceğini gösterdi. Elde edilen yeni bilgilerle, daha ekonomik ve daha çevreci balık çiftlikleri kurulabilir.

2003 yılında Pixar yapımı Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo) çizgi filmindeki minicik hafızalı Dory karakteri, sürekli unutan ve bir an parlayıp bir an kaybolan düşünceleriyle izleyicinin yüzünü güldürmüştü. Ancak son bulgular, Dory’nin aksini ispat ediyor. Üç saniyelik hafızalarıyla bilinen balık dünyası, bilim adamlarını şaşırttı ve ses sistemiyle yapılan araştırma asıl gerçeği ortaya koydu.

İsrail’deki Technion Teknoloji Enstitüsü’nde yapılan araştırmada, yavru balıklara yemleri düzenli olarak belirli bir ses eşliğinde verildi. Yaklaşık bir ay süren eğitimden sonra balıklar, açık denizdeki balık çiftliklerinde kendilerine ayrılan bölümlere salıverildi. 4-5 ay sonra balıklar yetişkin olup avlanma zamanı gelince, daha önce bir ay boyunca yem verilirken çalınan ses yinelendi ve balıkların aradan uzun süre geçmesine rağmen sese geldikleri görüldü.

Uzmanları bu deney sonrasında elde ettikleri bulgularla ‘eğitilmiş’ balıkların, ekonomik olarak çok değerli olduklarını, balıkların eğitilmesi ile balık çiftliklerinin giderlerinde önemli tasarruf sağlanabileceğini tahmin ediyor. Yeni bulgular, sık sık çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştiri konusu olan balık çiftliklerinin, çevreye minimum düzeyde zarar verecek biçimde inşa edilebilmesine de olanak tanıyor.

BALIKLAR İÇİN YEMEK VAKTİ

Plymouth Üniversitesi’nde yapılan başka bir araştırma da altın balıklarının 3 aylık hafızalarının olduğunu ve bunun da ötesinde zaman kavramlarının olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmada öncelikle balıklara yemlerini hazırlanmış özel bir düzeneği dürterek almaları öğretildi. Bu öğretildikten sonra da düzenek günün sadece belirlenmiş bir saatlik diliminde yem verecek biçimde yaralandı. Sonunda balıkların sadece belirlenmiş saatte düzeneğe gelerek, yemlerini aldıkları görüldü.

FARELER KADAR AKILLILAR

Balıklar üzerine başka bir araştırma da İskoçya’nın St. Andrews Üniversitesi’nde yapıldı. Altın balıklar üzerine yapılan araştırmanın yürütücüsü Dr. Mike Webster bulgularını şöyle açıkladı:
“Pek çok insanda balıkların üç saniyelik hafızası olduğu düşüncesi vardır, ancak böyle bir şey yok. balıkların kuşlardan ya da memelilerden daha aptal olmadığı hatta pek çok durumda daha akıllı olduklarına dair pek çok kanıt bulunuyor. Golyan balığı, dikenli balık ya da pek çok süs balıkları fareler ya da sıçanlar kadar akıllılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.