ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HacerCengiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2014 12:14
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2014 12:28
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hacer Cengiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hacer Cengiz

SON 10 MESAJI

Sıcaklık ve bitkiler
Peki bu aylarda akvaryum ısısını düşürmek için ne yapmak gerekir? Tavsiyeniz var mı?
Bol Bitkili Akvaryum Gübre Tavsiyesi
Bitkilerimde cüce saz büyümeye kol atmaya devam ediyor ancak Rotala Red ve Hemianthus Micranthemoides'ın büyümesi yavaşladı. Rosanervig büyüyor ancak alt yapraklarında delinmeler sonrasında da kopmalar oluyor. Sessifloralarımında büyümesi durdu denicek kadar azaldı. Akvaryum ısısını düşüremiyorum ortalama 28 derece. Camlarımda kahverengi yosunlar oluşuyor. Gübrelerin yetersiz gelmesi durumunda bu yosunlar oluşmazdı diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum?
Bol Bitkili Akvaryum Gübre Tavsiyesi
Cevaplar için teşekkürler. Suya buz atsam yada soğuk su eklesem faydası olur mu? Birde eser gübre vs. deniyor ben bu tip birşey kullanmıyorum kullanmam gerekir mi? Demir gübreside kullanmıyorum bir yazıda riccia tellerinin uçlarının ufak ufak paslanması demir ihtiyacını karşılar diyordu.
Bol Bitkili Akvaryum Gübre Tavsiyesi
Arkadaşlar 2. bitkili akvaryumum denemem, ilk denemem hüsranla sonuçlandı bu defa daha tedbirli ve istekliyim. Başarı elde etmem lazım. :)

Akvaryumumun ölçüleri 50x25x20 25 litre hacminde ve yaklaşık 20 litrelik kısmı su ile dolu. Kurulum yapalı 3 ay kadar oldu. Aydınlatma olarak 1 adet 15W Grolux kullanmaktayım. Akvaryumda 13 adet neon ve 10 kadar yetişkin 10 kadarda yavru (yeni aldığım 2 nesil yavru) kiraz karides ve 1 adet katil salyangoz ile sae var. Tabanda Hagen-JBL bitki kumu-Dere kumu karışık şekilde bulunmakta. Tabanda 2 adet misket gübre eklemiştim kurulum sırasında Haziran başı gibi 1 adet daha ilave ettim. Haftada 2 defa Sıvı potasyum gübresini uygun dozlarda ilave ediyorum. Günde yaklaşık 10-12 saat aydınlatmam açık. Akvaryumumda olan bitkiler (Boyları uzaması sonucunda budandılar öncesi sonrası sayı ve boylarını belirticem):

5 adet Rosanervig  (7-10 cm) --- Şu anda 10 adet (7-10 cm)
2 adet Star Grass  (7-15 cm) --- Bunların yaprakları şeffaflaşıp eridi bu sebeple çıkartıldı zaten bunun nedenini merak ettiğim için bu konuyu açıyorum.
8 adet Sessiflora (15-25 cm) --- 15 den fazla (10-15 cm) 1-2 tanesi çok cılız ancak filiz veriyor.
20 adet Rotala Red  (15-20 cm) --- 30 adet ( 20-25 cm) Maşallah çok hızlı büyüyorlar ancak alttaki yapraklarının uçlarında hafif delinmeler mevcut.
15 Hemiantus Micranthamides (10 cm) --- 20 adet (15 cm) İlk etapta hızlı geliştiler ancak sonrasında yavaşladı.
1 kök Cüce saz (5-10 cm) --- 10 kök (5-25 cm) Maşallah çok arsız bir bitkiymiş sürekli sürgün veriyor.
1 adet 10x5 cm riccia --- 2 adet 10x5 cm riccia budama zamanları yaklaştı 1 adet 10x5 cm riccia daha yolda.
3 kök Umbrosum 10cm --- 3 kök ve 10 cm olarak durmakta ancak yaprakları kenarlarından çürümekte.

Haftada 2 defa %15 su değişimi yapıyorum değişimden sonra sadece sıvı potasyum gübresi ekliyorum. Bir ara mayalı CO2 denemek istedim ancak balıklarımda ve karideslerimde kayıplar olunca bundan vazgeçtim. Ozamandan beri herhangi bir ölüm olmadı (Akvaryumdan atlayan 2 adet karidesim dışında :'( ) ancak bitkilerimin büyüme hızı düştü.

Sormak istediğim şu anda bitkilerimin gelişiminin yavaşladığını hissediyorum ve korkuyorum. Bitkilerimde yukarıda belirttiğim sorunlar var. Sessifloralarım sanki zayıflıyor gibi hissediyorum ancak dikkatli takip ediyorum yeni filizler vermeye ve boyları uzamaya devam ediyor. Star Grasslar zaten çok fazla zayıfladı ve Rosanerviglerin alt yapraklarının bazılarında delinmeler mevcut. Yeni yaprak veriyor. Yeni yapraklarında sorun göremedim. Camlarımda yosunlanmalar mevcut, sıcaklık yaz ayları sebebi ile 28 derece civarında. Aydınlatma açıkken filtremi (iç filtre) kapatıyorum.

Her türlü tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca gübre tavsiyesi istiyorum sizlerden. Eser gübre vs. kullanmıyorum belirttiğim gibi sadece Potasyum gübresi ve misket gübre var. Başka ne gübresi almam gerekiyor ve önerebileceğiniz marka var mı? İyi forumlar.




HANGİ MARKA SU?
25 litre bitkili bir akvaryumum var. Sessiflora, riccia, star grass, rosanervig, rotala red, cüce saz gibi bitkilerim var. Çeşit biraz fazla ama çok şükür bitkilerimdeki gelişim çok güzel. Dallanıp budaklanıyorlar büyüdükçe büyüyorlar. Bir ara mayalı Co2 kullandım ancak kiraz karideslerimin 3 tanesi ölünce suçu Co2'ye buldum ve şimdilik Co2 vermekten vazgeçtim. Bitkilerimin büyümesinde halen bir sıkıntı yok. 10-15 kadar karidesimin 3-4 tanesi yumurtalı umarım yavrularda gelir. 3 adet neon 1 adette sae mevcut. Karideslerin Ph değişimlerinden çok etkilendiğini okuduğum için akvaryuma Co2 vermek istemiyorum kontrol altında tutması zor olur diye. Merak ettiğim şu anda bir sıkıntı gözükmeyen akvaryumumda su değişiminde hangi marka suyu kullanmamı tavsiye edersiniz? Suyun ph ve diğer değerlerinin ne seviyede olması bitkilerim ve karideslerim için daha sağlıklı olucaktır?
Mayalı Co2 Şişe Konumu
Akvaryum yerden 80 cm kadar yüksekte. Ben yine garanti olması adına aynı seviyede tuttum. Saat 11:20'de sistemi kurdum şimdi kapağını kapatıp yerleştirdim. Henüz Co2 çıkışı gözlemlemedim. Umarım başarılı olurum.
Mayalı Co2 Şişe Konumu
Arkadaşlar mayalı Co2 yaptım ancak şişeyi akvaryumun neresinde konumlandırmam gerekir? Altına koyarsam akvaryumdan su gelir mi? Yada Co2 yukarı çıkabilmek için daha fazla basınca ihtiyaç duyar mı? Üste konumlandırsam akvaryuma mayalı su karışır mı? Yada yanında mı konumlandırmalıyım?
Mayalı sistem ömrünüz!
Benimde bir sorum olucak tekrar konu açmak istemedim. Acaba mayalı şişeyi akvaryumun neresinde konumlandırıyorsunuz? Altına, yanına, üstüne neresine koyuyorsunuz?
25 LT Bitkili Akvaryum Tavsiyesi
Ledleri sadece beyaz renk vererek görselliğe katkıda bulunması için istiyorum. Direk pembe ışık biraz kötü duruyor. Taban bitkisi bir miktar moss veya riccia almayı düşünüyorum. Yarında mayalı Co2 yapmayı düşünüyorum.
25 LT Bitkili Akvaryum Tavsiyesi
Arkadaşlar 20W balastım var 15W grolüx floresan bağladım. Bugün 50cm 3 çipli beyaz led aldım. Acaba bu ledleri balasta bağlayabilir miyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.