ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nilsavas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2006 16:55
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2007 16:31
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

nilsavas

SON 10 MESAJI

Discus ve Mukoza Atma
Ali bey ,
Kesinlikle bunun aynısı.Linki inceledim. Sanırım sorunum aynı. Dün en sonunda hasta balıklarımı ayırıp permasol banyosu yaptırdım. Biri dışında diğer 5 i toparladı ve yem yiyorlar artık. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Baş edilmesi de oldukça zor görünüyor ( su probleminden bahsediyorum); ama tabiiki imkansız değil. Umarım kötü olan o bir balığı da kurtabilirim. Karantina tankına biraz mycopur ve ektozon da ekledim bu arada. Yardımlarınız ve ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
Discus ve Mukoza Atma
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ancak ne yazık ki iyiye gidiş yok :(. Açıkçası ne yapacağımı da bilmiyorum. Dana yüreği bulamıyorum tabii bu benim eksikliğimde bulunması bu kadar zor bir şey olduğunu bilmiyorum. Ana tankımı ilaçlamak da istemiyorum. Yem yemelerinde hiç bir problem yok. Aqutanım yeni bitti. Biraz yükleme yapsam belki onlar iyi gelir ya da balıklar için hazır vitaminler var fishtamin mesela onu denesem sonuç alma ihtimalim var mı sizce. 8 aydır hiçbir problrm yaşamadım. Şimdi olması çok üzücü.
Discus ve Mukoza Atma
bugün hazırlıyorum yemi o zaman. Normalde bu tür durumlardsa tropical'in D-allio plus sarımsaklı yemini kullanıyorum ama bu sefer dana yüreği daha çok işime yarayabilir sanırım. Çok teşekkür ederim
Discus ve Mukoza Atma
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Anlıyorum ki şu anda yapabieceğim tek şey bir süre sakin kalıp gözlemlemek. Yan yatan hareketlendi gibi. En azından biraz. Şimdi tek sorun arkaya saklanıp kararanı çıkartmalımıyım yoksa zaman mı tanımalıyım ona karar vermekte.
Discus ve Mukoza Atma
Mukoza atma ile ilgili bilgi arıyordum. Forumlarda aradım ama bulamadım.3 diskusumun derisinde anlayamadığım birşeyler var en iyi ihtimalle mukoza atma olabileceğini düşünüyorum. Biride tankın en üstünde yan yatıp duruyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Dün test yaptım nitrat seviyesi 10-25 mg l aralığındaydı (test çubuğundaki rengi iki değerin arasında olduğu için) . Filtreye zeolit ekledim. Tuzlu suda dinlendirmem gerektiğini bilmediğim için yarım gün kadar çeşme suyunda bekletip bir çok defa yıkayıp koydum. Çok fazla salınım yapınca 5te 1 oranında su çektim ve yenisini ekledim. Sabah geldiğimde çok hızlı soluk alıp verdikleri için bu sefer 4 te 1 oranındasu çektim ve nitrivec ekledim. Onları biraz fazla rahatsız ettiğimin farkındayım aslında. son durumda biri çok karardı ve mukoza atma olabileceğini düşündüğüm o garip olayı yaşıyor ama tarif edemiyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Discusum Öldü :(
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Birşey yapmadan bir süre gözlemliyip yemleme düzenimi yeniden oturtmayı planlıyorum. Herkese sağlıklı ve mutlu balıklar :)
Discusum Öldü :(
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de benzeri birşeyden şüpheleniyorum. Pul yem tetra bits beyaz kurt karışı yemleme yapıyorum. Dönüşümlü olarak. Umarım diğerleri iyi olur şimdilik bir terslik yok gibi.
Discusum Öldü :(
Dün birden garip bir şekilde durgunlaşan discusum bugün ne yazık ki öldü. Garip olan karnı çok şiş ve kahverengiydi. Sizce bunun nasl bir açıklaması olabilir ve diğer discuslarıma da bulaşabilir mi? Bir soru daha , Discuslar çok yem yiyince daha hızlı solumaya başlarlar mı? Fikir verebilirseniz gerçekten çok sevinirim.
çok hızlı nefes alıyor ne yapmalı?
Aslında ben de hep aynı problemi yaşıyorum yaklaşık 600 litrelik bir tankım 13 tane discusum ve saatte 1600 lt kapasiteli bir dış filtrem ve hava motorum var ayrıca ama ne kadar dip çekersem çekeyim ne yaparsam yapayım hep aynı. Isı genelde 29-31 derece aralığında oluyor. Bu bir sorun mudur?
Melekciler buraya
Merhaba :)
Benimde meleklerim ve hatta yavruları var bugün 6. günleri gözleri anlaşılıyor kuyrukları var ama hala yumurtaları atmadılar :) heyecanla bekliyorum. Herhangi bir tavsiyeniz var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.