ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rain61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2007 02:12
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2020 20:28
Toplam Mesaj:
151 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
O.Murat Bekaroğlu
Doğum Tarihi:
06 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Müzisyen/Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

kuyruk erimesi ve Terminalia Catappa yaprağı
Betalarda tuz kullanımının zararı kullanılan miktara bağlıdır. 10lt suda 1çay kaşığı kaya tuzu kullanarak başlayıp, bu miktarı zaman içerisinde 5 lt suya 1 çay kaşığı şeklinde uygularsanız zararı olmaz faydası olur. Bunun dışında tedavi illa bitkisel olsun kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum, diyorsanız; Terminalia Catappa yaprağı kullanmak yerine, çay demi kullanabilirsiniz...
Demasoni ve akvaryum hacmi
Öncelikle merhaba...

65*35*26 ölçülerinde 55-60 lt. hacimli bir tankım var. Bu akvaryumda küçük bir demasoni kolonisi bakmak istiyorum sizce uygun olur mu? (5balık 1erkek 4dişi gibi) İlerde bu hacim sıkıntı yaratırmı?

Canlı yemden başka birşey yemiyor?
Birkaç gün aç bırakmayı deneyin. Balığınıza tek tip yemleme yapmaktan kaçının; bu hangi yem olursa olsun aynıdır.
Disi beta lepisteslerle
Genelde dişi betalar lepisteslerle birlikte sorunsuz yaşarlar. Fakat şunu belirtmekte fayda var. Dişi betalar canlı doğuran yavrularını hiç affetmezler ve erkek lepisteslerin kuyruklarına dikkat ediniz.
Bettam Hasta Sanırım
Resim koyarsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Anlattığınıza göre oodinium belirtisi gibi geldi; fakat yanlış yönlendirme yapmak istemem. Siz en iyisi bir resim koyun ona göre yorum yapalım.
deno062010-03-11 10:41:47
Kuyruk Erimesi mi?
Fotolarda ilk bakışta balığınızda bir sorun görünmüyor. Fakat tankınızdaki başka canlılar ve dekorlar yırtılmalara sebep vermiş olabilir. Bunlar hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı cvplar alabilirsiniz...
Filtrem uygun mu ?
O filitre saatte 200 litre sirkülasyon yaptığı için betalar için uygun değildir. Pipo filitre ve düşük debili şelale filitreler işinizi görür. ama filitre kullanmasanız dahi uygun su değerlerinde betanıza bakabilirsiniz. 
Neon cilt kabarıklıkları ve garip şişkinlik ?
İlk bakışta mantara benziyor. Fakat tankınız bitkili olduğu için tedavi hakkında yanlış bişey söylemek istemem.Çay demi konusunda bikaç yazı okumuştum bakmanızı tavsiye ederim forumda var. Bu şekil mantar oluşumlarında faydalı olduğunu ve tedavi amaçlı kullanıldığını biliyorum.


Saygılar...
beta yemleme

Sera betagranı tek başına ve fazla kullanmanız ilerde sindirim problemiyle karşılaşmanıza ve yağlanmaya yol açabilir. Betagranın yanında sera flora, tetra min,kan kurdu,bitkisel yemler kullanırsanız hiç bi şekilde sorun yaşamazsınız. Tavsiyem yemlemeyi tek tip yapmamanız. Miktar olarak günde1defa az miktarda yada 2 günde bir yemleme yapabilirsiniz. Betalar çok iştahlı balıklar değildirler.

beta bakımı
[QUOTE=Maestro İgnoto]Arkadaşlar, 15 litre bir akvaryum, hava motoru, pipo filtre, canlı bitki, normal kum, yaz olduğu için ısıtıcı sonra alacağım, birde kabarcık çıkaran hava taşı almak istiyorum. Başka almam gereken birşey var mı?

Akvaryum 10 tl
Balık 5 tl
Bitki  5tl
Hava motoru 5 tl
Pipo f. 5 tl
Kum hortum 5tl
Yem 5 tl

Bu betayı mutlu yaşatır mı?
[/QUOTE]
       
   
       
 
 
Balığınız bu şekilde yaşar fakat ordaki Yem  Beslenme, kısmını biraz çeşitlendirmekte fayda var. Tek tip yemleme yaparsanız o balık çok sıhatli olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.