ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sehitler_diyari
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2007 15:23
Son Ziyaret:
29 Ocak 2024 16:40
Toplam Mesaj:
69 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şenol Başaran
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Çanakkale
Meslek:
tekstil tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şenol BAŞARAN

SON 10 MESAJI

SARI PRENSLER İÇİN
Java moss olmaz. Balıklarınız java mossları didikleyebilir.Ayrıca javaları akvaryumda sabit durmasını engellerler.  Size tavtiyem anubias türlerinden sert olanlarını seçebilirsiniz. Yada microsorium windelov olabilir. Ayrıca tankınız sarı prensesler büyüdüğünde dar gelecektir.
Çanakkale'li arkadaşlar bizde bir araya gelelim
ARKADAŞLAR BU ŞEKİLDE TOPLANMAMIZ İMKANSIZ.  CÜNKÜ FORUMA  COGU CANAKKALELİ  ARKADAŞ HAFTADA  BİR  GİRİYOR VE BU BAŞLIĞA BAKMIYOR.

Microsorum pteropus Windelov yani java fern sorunu
1 Hafta önce demir takviyesi yaptım. Sanırım biraz düzeldi.

Microsorum pteropus Windelov yani java fern sorunu
Evet sanırım sevmiyor. Bu kanıya vardık. Yavaş büyüdüğü kanısında hemfikiriz.  Fakat çok görsel bir bitki beklemeye değer.

Microsorum pteropus Windelov yani java fern sorunu
İyi günler. Uzun yıllardan bu yana  bitkili akvaryum ile  uğraşmama  rağmen su   Microsorum pteropus Windelov yani java fern bitkisinde istediğim kıvamı yakalayamadım. Her türlü bitkiyi yetiştirdim ürettim, eşe dosta dağıttım yeri geldi takas yaptım yeri geldi sattım. Fakat akvaryumum da her  zaman bu bitki hep keyifsiz oldu. Sizce bu bitki ışık yüksek geldiği için mi bu şekilde dallarının uçları kararıyor, yada daha berrak daha taze sulardan mı hoşlanıyor. Akvaryumum da co2 her zaman var. Işıklar açıldığında co2 de  devrede. Akvaryumda çok az seviyede akıntı var. Balık olarak ise çüce vatoz, kiraz karides, ve lepistesler var. Birde fotoğraflara bakalım. Arkadaşlar siz nasıl sağlıklı tutuyorsunuz bu bitkiyi benim  hatam nerede.





sehitler_diyari2012-01-04 17:05:36
Bitkili kurulumum için önerileriniz
Dış filtre fazla gelmez. Gerekirse  musluğundan debisini düşürebilirsiniz. Akvaryumum küçük deyip küçük filtre  alırsan bir kaç sene sonra büyük akvaryuma  geçtiğinde yeniden filtre alman gerekir.En doğru seçimi yapmışsınız. Arka fon tek renk olsa  daha  güzel olur.  Zemindeki  ön plan bitkilerini çok güzel dikmişsiniz. Büyük bir  emek gerektirdiğini biliyorum. Bunun için sizi bir kez daha  tebrik ediyorum. Bu arada ışıklandırma  önemli. Biraz daha ışık gerekebilir. Kuvvetli ısıklandırmanız varsa günde 6 saatten fazla aydınlamayın. Ayrıca bu dönemde az az ama  sık sık su değisimlerini yapın. Artık bitkileri yerinden sökemeyecek ufaklıkta  bir kaç canlı atabilirsiniz.  Ayrıca artık co2 ve hafif gübreleme yapmaya başlayabilirsiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Yellow Tail Tuxedo
Gerçekten değişik türler. Akvaryumun birde uzaktan daha net çekilmiç fotoğrafı varsa bekliyoruz. 
BİTKİLİ AKVARYUM’DA NAKARAT
Güzel olmuş abi fakat eski hali sanki daha güzeldi.
150w metal halide sönme sorunu
Arkadaşlar sorun balansdaymış. Balans ısıdan kendi başını yemiş. Elektrikci bunlara fan takılırsa daha uzun vadeli olur  dedi.
150w metal halide sönme sorunu
Arkadaşlar benim pelsan marka metal halide 150 w  ışığım, 20 dakika yanıp sönüyor. Sıcakken çabuk ateşleme yapamıyor. Tekrar yanması epey zaman alıyor. Yani ilk başta 20 dakika açık 10 dakika kapalı daha sonraları 1 saat açık 10 dakika kapalı şeklinde çalışıyor. Bunun sebebi nedir acaba. İçindeki invertör ( startel- ateşleyiçi) değiştirdim denedim sorun çözülmedi. Ampulün ömrü bittiği için bu gibi bir durum yapar mı? Sorunu nasıl çözebilirim.

Elektrik işlerinden anlayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Sorunu basit yolla çözemezsem aydınlatma sistemini baştan sona değiştireceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.