ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YDRK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ağustos 2007 17:26
Son Ziyaret:
10 Nisan 2012 18:38
Toplam Mesaj:
681 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Etkin Eren Kök
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Manisa
Meslek:
öğrenci,kara kalem sanatçısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Geri döndümmmmmmm.

SON 10 MESAJI

İlk bitkili akvaryum denemem

Hüdai bey akvaryumunuz güzel ama birkaç önerim.Arkadaki fonu düz mavi ya da siyah yaparsanız bana göre daha güzel görünecekti beyaz taş figürleri akvaryumun doğallığını bozmuş.Birde nazar boncuğunu kaldırırsanız daha güzel görünecektir,ayrıca kökü biraz daha arkaya koyun dallar bitkilerin arasından çıksın  önelrede kolay yetişen fazla büyümeyen bitkilerden koyabilirsiniz...

Saygılar...
Bitkili canlı doğuran akvaryumum....

Bitkiniz bir Anubias türü sanırsam Anubias Barteri dediğim gibi mango kökünün üstünde yer varsa oraya bir iple bağlayın daha iyi sonuçlar alabilirsiniz  kökün üstünde adapte olacaktır...

Saygılar...
Samsundan Bitkiili Canlı doğuran...
[QUOTE=Kadr1maN]Ozan bey su üzerinde duran bitkilerinizin adını biliyorsanız söyler misiniz?
Yada yakın bir fotoğrafını çekerseniz bilen arkadaşlardan biri yardımcı olabilir belki.
[/QUOTE]
 
Akvaryumun üstündeki bitkilerin ismi Ceratophyllum Demersum'dur...Ayrıca ben bi yorum yapmıştım bu akvaryuma sanırım Ozan bey tekrar aynı konudan açmış...
Bitkili canlı doğuran akvaryumum....

Ozan bey akvaryumunuz oldukça güzel görünüyor yalnız mavi ya da siyah bir arka fon ayarlarsanız daha güzel görünecektir.Ayrıca Canlı Doğuran akvaryumu kurmak istiyorsanız sık bitkiler kullanmanızı tavsiye ederim tabii yavru istiyorsanız.Java Moss Crist Moss vs... kullanabilirsiniz mango köklerine sarabilirsiniz...Bitkileriniz sert yapraklı sanırım üsttekiler Demersum o işinizi görecektir her koşulda büyüyorlar zaten :D...Sanırım Midye kırığı kullanıyorsunuz zemin olarak yetecektir bitkileriniz zor bitkler değil ve mayalı CO2 kurmuşsunuz zaten.Yalnız zemin kalınlığı gözüme az göründü bitkielrin köklerinin yayılması açısından biraz daha kum ekleyebilirsiniz ya da üst tarafa 2-3 cm kalınlığında aquaclay kullanabilirsiniz.Ayrıca Ortadaki duran Anubias'ı eğer mango kökünüz müsaitse üstüne tutturun derin iple bağlayın köklerinin gelişmesinde daha yararlı olacaktır...Işığınız normal lambamı yoksa daylight'mı eğer normal tasarruflu ampulse alg başınızı ağrıtabilir...

Saygılar...
Mangrove Bataklığı

Çok güzel bir akvaryum kurmuşsunuz tebrikler...

Nikaragua'da bir gün(resim 6,7,8,9,10,11)

Cenk Tropheus tankına geçerken kendi açımdan balıklarını beğenip beğenmiyeceğim hakkında endişelerim vardı ama sendeki bu makavları görünce tüm endişelerim yok oldu balıkların gerçekten çok güzel ve özeller  chiclet'lerin tek sarı prenses ve yunustan ibaret olmadığının bir kanıtı daha.Tekrar tebrik ederim.

Saygılar...
Nikaragua'da bir gün(resim 6,7,8,9,10,11)

Cenk öncelikle komik bir anı olmuş çok güldümKahkaha.Ama kılıçlar renk getirmiş akvaryumuna.Ama seninde dediğin gibi yavru alma zamanında ve makavların büyümeleri sonucunda kılıçlarını çıkarmak zorunda kalacaksın.Neyse akvaryumun çok güzel görünüyor akvaryumunun sol tarafınıda biraz doldur derim böyle sert yapraklı kolay gelişen bitkilerden koy balıkların kumdan çıkarmaması içinde taşlarla koru.Balıkların ve akvaryumun çok güzel.

Saygılar...
YDRK2008-09-20 16:03:26
malawi ve sae

Cevapları baştan aşağıya okudum Serkan bey Allah aşkına siz çöpçüleri çöp yiyen balık olarakmı tanımlıyorsunuz akvaryumdaki tek görevleri çöpçülükmü bu balıkların.Yani Malaviler padişah sizin gözünüzde çöpçü gibi balıklar ise değersiz mahluklar sizin olayınız bumu.Şunu unutmayın balık hobisi balıklara değer biçmek değildir onları olduğu gibi kabullenmektir.Serkan bey akıl var mantık var SAE ile  çöpçü olurmu.Lütfen önce bilgilenin sonrada canlılara değer biçmemeyi öğrenin.

Saygılar...
YDRK2008-09-20 00:19:55
190 Ltlik Discus tankımı nasıl dekore ede
[QUOTE=UgurGuler]Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Fakat bitki iletkenliği arttırmıyor mu ? Bekir Bey sanırım bu yüzden mango köküne sarmamı tavsiye ettiniz.
 
Tabi bu bitki yoğunluğunuda azaltmam gerekir sanırım ama hiç problem değil zaten bitkileri gözden çıkarmayı göze almıştım.
 
kumu su değerlerinin sabit kalması içinmi çıkarmamı tavsiye ettiniz ?
 
Mango köküde daha önce kullanıyordum fakat suyu çok koyulaştırdığı için vazgeçtim. Kaynatma ile bu problemi aşabilir miyim ?
 
Bunun yanısıra su değişimlerini direk osmosdan yapsam tanka vitamin eklemesi yapsam çeşme suyundaki mineralleri karşılarmı ?
[/QUOTE]
Uğur bey öncelikle Discuslar yumuşak suyu severler.Mango kökünü çıkartmanız kötü olmuş çünkü suyu yumuşatır akvaryumunuzda kararma olması Discuslarınız açısından daha iyi olacaktır.Önemli olan balıklarınızı doğal koşullara uygun sağlıklı bir şekilde yaşatmanızdır.Bu yüzden görsellikten çok balıklarınız sağlığı önemlidir.Kaynatmayla bunu geçirebilirsiniz ama lütfen balıklarınızın doğal koşullarının nerede olduğunu unutmayalım.Ayrıca bitkileri çıkartmak balıklarınızı  strese sokabilir çünkü doğal ortamlarında birçok bitki var belki yer bakımından yer açacağım diye düşünebilirsiniz.Ama dediğim gibi akvaryum hacminiz 2 yetişkin Discus için ne yazıkki çok az.
 
Saygılar...
Erkek Frontozam Nasıl (Tank Resmi Eklendi

Akvaryumunuz güzel ama bana göre Frontoza'lar tam yemeklik balıkHasta.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.