ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Just-breath
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2008 02:11
Son Ziyaret:
16 Ağustos 2009 01:11
Toplam Mesaj:
217 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
miran guler
Doğum Tarihi:
05 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
İnş. Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İnş.Müh.
Miran Güler

SON 10 MESAJI

Fanlı soğutma sistemi
[QUOTE=Kenan1111]Fanları nereden temin edebilir bir iki fan için bilgisayarların fanını sökmek doğru olmaz bilgisayarcılardan temin edilinebilir mi? [/QUOTE]

İnternettende alabilirsiniz.Bilgisayarcılardanda ve oturduğunuz yere göre vatan bilgisayar gibi büyük store'lardanda alınabilir.Kullanmak istediğiniz fan boyutuna göre 120mm 92mm 80mm 60mm fanlar mevcuttur.
4. kat 720 kilo
[QUOTE=MUSTAFAYASAR]Merhaba, arkadaşlar aynı sıkıntıyı bende yaşadım.3-4 tane inşaat mühendisi arkadaşa danıştım.Hepsinin söyledigi aynı idi.Katların zeminin 1 metrekare alanının 360 kg taşıyabilecegi fakat depremden sonra degişen inşaat yönetmelikeri,yani 1999 yılından sonra; beton kalitesi gibi kalitenin artıgı durumlar göz önüne alınırsa taşıyabilecegini söylemişlerdi.Benim oturdugum bina 1990 yılı yapımı oldugundan buna cesaret edemedim.Alt komşuya akvaryumlar ile misafirlige inmek istemedim.Bide şu konuyu açıklıga kavuşturalım.Eve gelen 10 kişi veya 20 kişi 100 kg dan 1000 kğ-2000 kğ yapar ama bu insanların ağırlığı katın zeminine yayılır ve geçici duruyorlar.Akvaryumlar gibi tek noktada yıllarca durmayacak;fakat akvaryum yıllarca aynı noktaya yük bindirerek duracaktır.  [/QUOTE]

Düzeltmek isterim bir örnekle.
Bina yapıyorsunuz.2katın salonuna tüm kumu yıgdınız. Oradan çekeceksiniz kumu.kum günlerce haftalarca orda duruyor.Döşemede herhangi bir problem yok.Kumu almaya basladıkca yük hafifliyor ama farkediyorsunuzki döşeme sehim yapmaya başlamış.Yani döşeme aşşağı dogru çukurlaşıyor.Halbuki yük azalıyor? daha fazla yükte hiçbişey olmamıştı?

Genel olarak herkese demem odurki.Bu işler taş taş üstüne dizmeyle olan işler değil Komplike mühendislik çözümleri.Arkadaşın dediği gibi teknik elemanları danışılması gerekir.

Bu sorunların çözümlerini burada aranması faydasız.Bu kadar basite almayın lütfen.Taşır taşımaz denecek kadar basit hesaplar değil bunlar.

Saygılar.
4. kat 720 kilo
Bakınız.Bu işleri bence şöyle bence taşır bence taşımaz gibi kesinlikle değerlendirmeyin.Ayrıca şurada taşıyor bak bizim binada da taşır gibisinden karşılaştırmalarda yanlış.

Katınız okadar da önemli değil 4.kat olmuş bodrum olmuş.Kesitler 4.katda okadar düşmez.Yapı rijitdir.İşin içine kat girdiğinde kolonlar üst katların yükünü alt katlara iletir ve emin olun 720kg bir kolon için problem olmaz.

Oturduğunz yapı kaç yıllık?

Bu soruyu sormamın sebebi öyle yapılar görüyoruzki burda insan yaşıyormu diyoruz.Tek kafama takılan döşemenizdir :)




Just-breath2009-07-12 22:44:41
Fanlı soğutma sistemi
Selamlar hocam power yapmışsın ya :) süper olmuş bayıldım ben direk pc den çekiyorum fan hız kontrolcümede bağladım 3 fanın hızlarını kontrol edebiliyorum o akvaryumun ram'i kaç bakalım :) şaka bi yana harika olmuş bayıldım.

Arkadaşlar Fan ile soğutma yaparken en önemli dikkat etmeniz gereken nokta BÜYÜK HARF İLE YAZIYORUM KESİNLİKLE BİR TOZ TOPLAYICIYI FANIN ÇEKİŞ BÖLÜMÜNE MONTE ETMENİZDİR.

Toz toplayıcıdan kastım çorap olabilir.Yada gene bilgisayar fanları ile verilen yada harici olarak alınabilen aparatlar olabilir.

Ortamdaki tozları suyun içine atmak istemeyiz.

Saygılar.
Just-breath2009-07-12 17:04:07
Malawi Tankı İçin Kum
1200lt/h lık bir dış filtre işinizi görecektir.Fiyatlar arttıkça kalite artacaktır dış filtre konusunda o yüzden seçim size ait.Ama herkesin orta görüşü eheim almanız yönünde olacaktır.

Karma tankımda Duboisi , Sarı Prenses , İceman ve mavi prenses besliyorum.Hepside yavru veriyor.

300lt Tankınıza 1e 4d sarı prenses 1e 4d iceman ve mesela 1e 4d Red rubin tavsiye ederim güzel bir tank olacaktır.

Saygılar.
80-55-40 lık avvaryum alamayı düşünüyorum
4mm az.6mm uygun olur.

Yapabildiğiniz MAX en büyük akvaryumu yapmaya çalışın.Sonradan keşke dersiniz emin olun.Burdaki her akvarist bunu yaşamıştır.

Ben kendi akvaryumlarımda genelde Boy/Yükseklik = 2.2-2.5 oranını kullanıyorumm bu tamamen görsel olarak benim tercihim daha estetik duruyor. Yani 80cm akvaryuma maximum 35-40cm yükseklik yaparım :)

Eğer 80-55h ise kastınız gene benim fikrimdir pek kullanışlı olmayacaktır.

Saygılar
Mıknatıslar
Akvaryumun içinden çekilen su filtre/sump içine girdiginde sepetlerdeki veya bölmedeki bioball içinden gecer sonra süngerden elyafdan vb malzemelerden geçerek tekrar akvaryuma filtrelenmiş bir şekilde geri dökülür.

Bu bioball'lardaki engebeli yapılar yararlı bakterileri barındırır ve burdan geçen suyu biyolojik olarak filtrelenmesinde kullanılır.

Saygılar.
100 lt' ye filtre
Dün Ankarada bir yerden jebao marka 503 model dış filtre aldım.Debisi 750Lt/h.şimdilik bir problemim yok.Ucuz olduğu için aldım.Tetra 600 su kaçırmıştı 80lik tankımda da :)

Fiyatı 90TL Ekonomik Düşünürseniz tavsiye ederim.Fiyat'da probleminiz yoksa en az risk alcağınız model Eheim'dir.

Saygılar.
s.p lerimin yanına acei ngara uygunmu
Tek tür beslemek kişinin tercihidir bizim değil.Şu forumda İnsanların zevklerinede müdahele etme hakkını kendimizde nasıl buluyoruz anlamıyorum.

Uygundur beraber beslenebilir hatta aceiler cok muzip canlılardır.Renk katabilir.

Saygılar.
balıkların sevmediği ışık rengi
Mavi ışık doğrudur strese sokuyor.Fakat ben mavi ışık kullandım ve stres yaşamadı balıklarım zamanında.

Bakınız canlılar ortama adaptasyon olurlar.Malawi gölünden tutup getirdiğiniz balıklarda sorun yaşayabilirsiniz ama  akvaryumdan aldığınız yada sizin elinizde büyüyen balıklarda bu adaptasyon olayı çözülür.Düzenli olarak ışık açılıp düzenli olarak ışık kapatıldıktan sonra renk farketmez kanattindeyim.Canlıların strese girmesinin başlıca sebeplerinden biri monoton hareketlerin olmayışı ve karmaşa olması.

Mavi ışık derinlerde soguruldugu için karanlık ortamlar yaratcaktır ayrıca.
Kırmızıdan ziyade pembe kullanmanızı tavsiye ederim.

Saygılar.
Just-breath2009-07-12 01:06:46

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.