ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hz.can
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2008 14:39
Son Ziyaret:
03 Şubat 2020 16:52
Toplam Mesaj:
147 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Azim
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
D.E.U Coğrafya Öğretmenliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Azim
-Cyphotilapia Frontosa Moba
-1 adet albino lepistes :)Marilyn

SON 10 MESAJI

Halfmoon dişim ve crown tail erkeğim.
[QUOTE=hayvansever1234]Ben de hm erkeği alacağım zaten bulursam.

Malesef dişi balığımı kaybettim.

Artık beta üretimi fikrimden vazgeçeceğim.Çünkü 1 haftada 3 tane betamı kaybettim.Yaklaşık 30 tl gitti. [/QUOTE]

 Giden 3 balığınızdan çok, 30 tl'nize içiniz gitmiş gibi...Hayvanseverlik nick oluşturmakla olunmuyor. Belkide zamanınızın bir kısmını aldığınız balıkların nasıl bakılması gerektiğini araştırmaya ayırmalısınız.
Mobalarım yavru aldı...
[QUOTE=oasis]Moba yavru alınması en zor balık türlerinden biridir.Açıklamanız üzre balıklarınızın yaşı daha yeni 2,5 dolaylarında buda cinsel olgunluğa yeni erişmiş bir balık demek.Mobanın ilk yumurta almasında ne yaparsanız yapın o yumurtaları yutacaktır.Bu yüzden balığınıza dokunmanız size bir yarar sağlamaz.Mobanın bir daha yavru vermez diye bir durumu söz konusu değildir.Doğadaki her canlı eğer bu konuda gelişim gösterdiyse bunun devamını getirmekle yükümlüdür.O makalede yanlış olan yada eksik anlatım olduğunu düşünüyorum.Balığınızın çok genç olması dolayısı ile bu gibi durumlarla en az 4-5 kez daha karşılaşacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.Birde balıklarınızın Moba olduğundan eminmisiniz fotoğraf paylaşma imkanınız olursa sevinirim.Çünkü baştada dediğim gibi Moba yavru alınması en zor balıklardan biridir hatta bana göre başında gelir.Balığınızın bu kadar genç olarak yumurta alması sevindirici.Lütfen balıklarınızın fotoğraflarını paylaşırmısınız.[/QUOTE]
  
   Video sanırım 5-6 ay önce satılık ilanı için çekilmişti.O sıra üniversite için izmire gittiğimden balıkları satmayı düşüyordum ama ailem sonradan ben yokken ilgileneceklerini söyleyince vazgeçmiştim.Haklarını yemiyim benim kadar iyi bakıyorlar. =)2 hafta önce videodaki kayaları çıkartıp yerine saksılar koydum.Tanktaki 3 tane fazla erkeği de başka bir akvaryuma aldım.

http://www.dailymotion.com/video/xerq83_frontosa-moba_animals


   Buda 1 yıl önce çekilmiş.Yarışma için.

http://www.akvaryum.com/Yarisma/cyphotilapia_frontosa_moba_yarisma_3833.asp

  Bu arada balığım dün yavrularını attı.Bugün büyük bir iştayla yem yemeyede başladı. =)
hz.can2011-02-08 15:37:06
Mobalarım yavru aldı...
   En önce balıkların fiziksel ve psikolojik sağlığı gelir.Yavru almanın bir acelesi yok.Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Balığa dokunmamaya karar verdim. Hepinize sağlıklı balıklar.
Mobalarım yavru aldı...
   Arkadaşlar hepinize merhabalar.Yavruken aldığım ve iki yıldır beslediğim frontosa mobalarımdan birinin dün akşam ağzına yavru aldığını farkettim.Aldığım günden beri yardımlarınız sayesinde hepsini sağlıklı ve kayıpsız büyütmeyi başardım.Bu konuda da yardımlarınıza ihtiyacım var.
   İlk kez yavru aldığı için ağzında tutar mı  bilmiyorum ama  tutmasa bile daha sonra ağzına yavru aldıklarında ne yapmam gerektiğini öğrenmek amaçlı bu konuyu açtım.
   Sanırım üç seçeneğim var.
 1.Belli bir süre bekledikten sonra balığı kusturmak.
 2.Balığı ayrı bir tanka almak.(sitrese girip yavruları atar mı diye endişeleniyorum.Evde 3 tankım var 600 litre olanda 2 erkek 7 dişi kolonim, 300 litre olanda geçen hafta ayırdığım 3 tane fazla erkek ve 60 litrelik boş bir tank.)
 3.Hiç bir şey yapmamak./okuduğum bir makalede yanlış hatırlamıyorsam ilk kez yavru alan balığa dokunmamak gerektiği, aksi taktirde balığın bir daha yavru almama ihtimali olduğu yazıyordu.)
  Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Patlarsa ne yapacağız ?
[QUOTE=Batuaydin]http://www.vidyotup.com/video/1894/Kas-Yaparken--Beceriksiz-Cocuk-D-

Buyrun izleyin :))
[/QUOTE]

 Yine iyi kadının kafası çalışıyomuş, kovayla girişti direk. Çocuk panikten ne yapacağını şarşırdı. =)
Yeni Astronotlarım (sf 2 video eklendi )
 Arkadaşlar balığının gözünün rengi resimlerde farklı çıkmış kullanılan fotoğraf makinesinin flaşı, ayarları etkilemiştir.Enes Bey arkadaşlarında belirttiği gibi gözü kırmızı ise albinodur ama ne olduğu çok ta önemli değil kanımca, balıklarınız çok güzel.Sağlıklı balıklar...
Yeni tankım:)Tavsiyeleriniz bekliyorm
[QUOTE=Trusti][QUOTE=right]Dekor güzel ama arkadaşların dediği gibi balıklar biraz sıkıntılı duruyor. [/QUOTE]
bende bu stresin sıkıntının sebebini anlayabilmiş deilim 5 ay oldu hala stresliler aynı gün balık aldığım arkadasım 2. kez yavru aldı .Aglama
yardım lütfenAglama
[/QUOTE]

  5 ay olduysa tanka alışma süreçleri çoktan aşmış olmaları gerekirdi.Her zaman böyle stresliler mi yoksa sadece siz müdahale ederken yada ışıkları açtığınızda mı böyleler?
Yeni tankım:)Tavsiyeleriniz bekliyorm
   Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.Balıklarınız stresli gibi duruyor bunun nedeni tankınızın yeni olması ve henüz alışma sürecini tamamlamamış olmaları olabilir.Yanılmıyorsam tankınızda çöpçü gördüm (eğer yanılmıyorsam) o balığı bir an önce tanktan çıkarmanızı öneririm yunun ve sarı prensesleriniz tarafından saldırıya uğraması muhtemel.
  Ayrıca forumdaki diğer malavi tanklarını incelemenizi öneririm.Sahte bitkiler yerine anubias gibi basit bitkiler ve sahte süsler yerinede kaya kullanarak daha güzel ve doğal bir tank elde edeceğinize inanıyorum.
BALIK HIRSIZLIĞINA DİKKAT!
   Öncelikle tüm mağdurlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Olayın bir de şu yüzü var bu adam bunca kişiyi dolandırmış, balıklarını çalmış.Peki bu adam bunca balığı nasıl elden çıkartıyor.Hepsini zevk için, beslemek istediği için çalmış olması mümkün mü?.Bu kadar balığı rahatlıkla elden çıkarabildiğine göre tek çalışmıyor.Bildiğimiz dolandırıcılık çetesi kurmuşlar.Keşke ülkemiz de bu tür olaylar daha bir ciddiye alınsa.Burda kaybolan tek şey bu işi yapanların zaten  kalmamış olan haysiyetleri veya balıklar değil, dolandırılan kişilerin emekleri, şevkleridir asıl.
   Saygılarımla...
Yarışma Bilgileri
[QUOTE=ertu6774]Benim yarışmaya katıldığım kaplumbağam öldü ne yapacağım.[/QUOTE]

  Öncelikle geçmiş olsun.Ölmeden önce yarışmaya katılırken imzalı bir fotoğraf çektinseniz yarışma açısından sorun olmaz.Çekmediyseniz yetkili kişilerin cevap yazmasını beklemeniz gerekecek sanırım.
Sikkin
 Benimde bir sorum olacak, birkaç saat önce bende yarışmaya katıldım, herkez 2 yada 3 fotoğrafla katılmış ancak ben 1 tane fotoğrafla katıldım çünkü 2 ve 3 te isteğe bağlı yazıyor.Ama kendimden başka tek fotoğrafla katılan göremeyince şüpheye düştüm.Umarım tek fotoğrafla katılınıyordur çünkü yarın sabah İzmir'e gideceğim.
 Muhtemelen cevap yazan arkadaşlara teşekkür etme imkanım olmayacak (İzmir'de internetim yok) onun için şimdiden teşekkür ederim.

 (Onay mesajım gelmiş şimdi farkettim, demekki bir sorun teşil etmiyor.Mutluyum, huzurluyumTebessüm)
hz.can2010-02-16 00:56:10

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.