ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MrONE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2008 13:08
Son Ziyaret:
17 Haziran 2011 18:38
Toplam Mesaj:
507 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mete incik
Doğum Tarihi:
24 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi/Donanım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mete İncik
200 Litre Kaplumbağa Akvaryumu

SON 10 MESAJI

Çiftleşme
Merhaba,

2 senedir baktığım 3 adet kaplumbağa var. 2 si yeterince çiftleşecek boyutta. Erkek 16 cm. dişi ise 18 cm.( tam ölçmedim. tam uymayabilir bu civarlarda. )

1.5 tonluk akvaryuma nasıl bir ortak kurmalıyımki çiftleşsinler. Birkaç yere sordum; kumsal benzeri birşey yapabilirsen güzel olur dediler ama ?

evde kara kaplumbağası beslenebilir mi ?
Eğer bakabilecek ortamı sağlarsanız bakın :)
Çiftleşecek olgunlukta kaplumbağa
Bende o erikinlikte dişi ve erkek kaplumbağa var. Sürekli erkek üste çıkıp cinsel organını çıkartıyor ama birşey yapmıyorlar. Şuan 300 litrelik akvaryumdalar. Üretmeyi düşünüyorum. 1.5 tonluk bir akvaryum var elimde, ona uygun ortam hazırlayabilirsem düşünebilirim.
Kuyrukdaki Tuhaflık
Şey olmasın Utangaç
Yeni Akvaryum
Bende öyle bir sorun yok :)

Eski 22 cm'lik kaplumbağalarımı geri aldım.Çok alışmıştım bırakamadım :) Ama kavga sorunları hala bitmemiş.Dişi olan gidip kafasını ısırıyor, erkek olan ona dokunmuyor bile.Ben dişiyi gidip elleyince gelip beni ısırıyor erkek olan.Anlamadım gitti :)
Yeni Akvaryum
Kesinlikle verim alıyordum.Oyüzden veriyorumdum zaten :) Buzu çözülene kadar dışarda bırakıyordum.Buz çözüldükten sonra 3-4 parçaya bölüp akvaryuma atıyordum.Ayrıca eğlence amaçlı karidesi akvaryumda biryere saklayabilirsiniz :)
Yeni Akvaryum
[QUOTE=-Parliamo-]

Yerinizde olsam bir tane çocuk havuzu alıp 2 kaplumbağama orada bakabilirdim. Veya çalışan birisiniz bir kereye mahsus 200 250ytl verip 250*60*60 gibi bir akvaryum yaptırılabilir. Akvaryumu evde yere koysanızda olur. Yeme gelince gereğinden fazla yem veriyorsunuz herhalde yetişemiyorum dediğinize göre, ayda alacağınız 15ytl lik tetra reptomin sizi o kadar etkilememesi lazım.

[/QUOTE]

Yem olarak dondurulmuş karides,kedi maması,sebze ve meyve veriyorum.Dondurulmuş karidesin  250-300 gramı 16 lira :) Hazır yemlerden asla kullanmıyorum.

[QUOTE=MissSevda]

Sıkıldığını bir yerde okuyamıyorum. Sadece tartışmaya başlamışlar ve doğru düzgün bakmaya vakti yok. Peki yenilere nasıl vaktiniz olacak? Sadece merak.

[/QUOTE]

Büyükleri çok ilgi istiyor.Akvaryumu çok kirletiyorlar.2 tane dış filtre, 1 tanede iç filtre olmasına rağmen temizlemiyordu.El atmam gerekiyordu.Dış filtreleri temizle,dip çekimi yap,camları temizle vs. çok uğraştırıyordu.Bunları hergün yapmasam faydası olmuyordu.Küçük kaplumbağalar okadar uğraş istemiyor.Yemlerini atın,arada bakımlarını yapın sağlıklı büyüyorlar.

Evet dediğiniz gibi onlarda büyüyecekler ? Büyüdükleri zaman kuzenimin havuzuna bırakıyorum, sonra tekrar küçük kapluşlar alıp onlarıda büyütüyorum.Ha büyükleri atıyorsun gibi birşey olmasın.Büyük havuzda onlara daha iyi bakılıyor şüpheniz olmasın :)
MrONE2009-08-14 23:25:29
Yeni Akvaryum
Merhaba arkadaşlar ,
 
Şuanki 200 litredeki kabuk boyları 22 cm olan 2 kaplumbağamı kuzenimin evinin bahçesindeki havuza koydum.Yeni bir küçük kaplumbağa akvaryumu yapmak istiyorum.Büyük kaplumbağalar aşırı sorun olmaya başlamışlardı.Birbirlerinin kafalarını ısırıyorlar.Heryerleri yara bere içinde artık ilgilenemez oldum.Çalışan bir insan olduğum için ilgilenmek çok zorlaştı.Ayrıca yem ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyordum.Buyüzden havuza bıraktım.Orada 5 tonluk su içerisinde sağlıklı bir yaşam sürecekler.
 
Konuya girersek kendime şöyle 60 litrelik bir akvaryumda, kabuk boyu 2-3 cm olan 2-3 tane kaplumbağa bakmak istiyorum.Sizce 60 litrelik akvaryumda bu boyutta kaplumbağa kaçtane beslenebilir ?
Kaplumbağanın Türü
 
 
 
 
 
Arkadaşlar bu kapluşu akvaryumcuda görüp hemen aldım ve kendinesine 60 litrelik bir akvaryum kurdum.Şuan olarak türü ne bilmiyorum.Kırmızı yanaklılara davranış,yem yeme vs. çok benziyor ama aşırı saldırgan akvaryumda durmadan biryerleri ısırıyor,akvaryuma elimi soktuğumda elimi ısırıyor ve hatta yanına 22 cm'lik kaplumbağa koyduğumda bile onu ısırıyordu.
 
Bu kaplumbağanın türünü tam olarak bilen varsa yazarsa çok sevinirim.
 
Teşekkürler...
200 Litre Kaplumbağa Akvaryumum
Arkadaşım yaklaşık 7 yıldır kaplumbağa besliyorum ve bu yüzden hiç bir kaplumbağamı kaybetmedim.Ayrıca bu kaplumbağalarımı 1,5 yıldır besliyorum her geçen gün daha sağlıklı oluyorlar.Doğal ortamlarına bakarsanız iki türlüde ortam var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.