ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratcan13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Aralık 2008 16:35
Son Ziyaret:
17 Temmuz 2015 10:39
Toplam Mesaj:
108 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat aydın
Doğum Tarihi:
17 Eylül 1971
Yaş:
52
İl:
Balikesir
Meslek:
kasap
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



330 F0 Tropheus ikola

220lt mosonbo magunga, masionreef

SON 10 MESAJI

Sürmeli yunus
Hayırlı geceler arkadaşlar ben 16 yıldır Malawi gölü ve canlı doğuran olarak pek çok tür besledim burada başta değerli dostum Ümit Tunç olmak üzere pek çok kişi de beni tanır kendi halinde maddi imkanlarım ve zamanımın yettiğince bu hobiyi zevkle yapıyorum size sorum şu : koskoca Malawi gölünde tek tür yunus yani Cyrtocara moorii varken ülkemizde Sürmeli çekiç kafa vs gb adlara altında bu balık piyasada dolaşıyor yunus adı nerdeyse unutulmuş aynı şey Tropheus Duboisi Maswa içinde geçerli kalın bant ince bant nedir bu hırs arkadaşlar bu balıklar dünyada ve yaşadıkları yerde birtek isimi var lütfen biraz daha duyarlı olalım sürçü lisanım varsa affola hayırlı geceler.
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Seni tanıdığım günden beri hep bu hobiye bir aşkla bağlıydın ve bu aşk,ın artık tutkuya ve yaşam şekline dönüstüğünü görmek beni çok ama çok mutlu ediyor pek süsülü sözleri ve ince terimleri bilmem ama seni sıcak yuvamda misafir etmiş ve hep kardeşi gözüyle gören biri olarak seninle inan guru duyuyorum canım kardeşim bu hobi sen ve senin gibi düşünenler sayesinde çok daha ilerleyecek buna inanıyorum sabırsızlıkla bitmesini bekliyorum :)
Bandırmalı Var Mı ?
merhaba Serkan kardeş banada yer varmı masada ? Bandırma,da çalışıyorum 16 yıllık Malawiciyim 35 e yakın tür besledim ve yavru aldım yeni sevdam su sıralar ikola tanışmak isteyen herkeze kapımız açık :)
Malawi,den tropheus ,a geçiş
[QUOTE=erdembilgili]Murat kardeşim öncelikle hayırlı olsun.tropheus arkadaslarında belirttiği gibi,ilgi ve alaka ister.eminim başarılı olursun.benim size tavsiyem,aydınlatmanızı zaman ayarlı kullanmanızdır.bir diğer konu ise,tank içinde bulunan hava hortumları,küpler..pek göze hoş gelmiyor.zevk sizin tabiki.kayaları grup seklinde köşelere doğal olarak yerleştirirseniz çok daha güzel olur düşüncesindeyim.tekrar hayırlı olsun,sağlıklı hobiler dilerim.[/QUOTE]
Erdem bey öncelikle güzel ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben o zaman saatlerini yıllardır kullanıyorum bu akvaryumda,da saat 17:30 ile 22:00 arasında ayarladım. Küplere sanırım bir süre elleyemicem çünkü 2 erkek ikolam bu küpleri çok sevdi ve dişileri habire küplere çekmeye çalışıyorlar. Hortumlara en kısa sürede bir çözüm bulucam değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.
Malawi,den tropheus ,a geçiş
[QUOTE=Volkan ULUĞ]Murat abi yeni balıkların hayırlı olsun renkleri ve formları çok güzel. Biraz daha alışsınlar daha da güzelleşecektir, umarım en kısa zamanda yavrularınıda görürsün.
[/QUOTE]
Çok saol Volkan,ım tesadüfle denk geldiler ama görünce kanım kaynadı en büyüğü suan 7,5 cm ama 2e net ve oyunları harika yıllarca seninde bildiğin gibi Malawi besledikten sonra çok tuhaf geldiler ilk önce bana ama galiba yaza yeni bir akvaryum ve yeni bir tür daha ekleyeceğim gibi duruyor :) boşta şuan 8 akvaryum var nasıl olsa güzel yorumların için tekrar teşekkür ederim


[QUOTE=berceste]Merhabalar.Yeni balıklarınız hayırlı olsun.Tropheus çok keyifli bir balık çeşidi çok memnun kalacaksınız.İyi seyirler.[/QUOTE]
Osman bey çok teşekkür ederim sizin gibi bu konuda tecrübeli birinden bu sözleri duymak çok güzel umarım dekor ve yemler,de bir eksiğim yoktur lütfen değerli görüşlerinizi eksik etmeyin saygıarımla.
Malawi,den tropheus ,a geçiş
Çok tesekkür ederim umarım dekor ve kullandığım yemlerde bir eksiğim yoktur
[QUOTE=a.kocak_1984] [QUOTE=muratcan13] Akvaryumum balıklarına kavuştu fikir ve görüşlerinizi bekliyorum değerli arkadaşlar.


[/QUOTE] Balıklarınız hayırlı olsun sağlıklı bol yavrulu hobiler[/QUOTE]
Malawi,den tropheus ,a geçiş
Akvaryumum balıklarına kavuştu fikir ve görüşlerinizi bekliyorum değerli arkadaşlar.

Malawi,den tropheus ,a geçiş
[QUOTE=emozel06]Hayırlı olsun tropehus malawiden daha iyi bakım ister sağlıklı bakmanız dileğiyle.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim umarım akvaryum kurumunda ve dekorda hatam yoktur saygılarımla
Malawi,den tropheus ,a geçiş
Fotoğraf:
Boyut (cm):120*50*60
Kapasite (litre):
Canlılar:
F0 14 dişi 2 erkek ikola 5 ile 7 cm arası ve 5 adet cüce vatozkumpas590 adlı üyemizden aldım kısmetse yarın gelecek
Malzemeler: 15kg mercan kumu, 200wat atman ısıtıcı ,

Fluval305 Dış Filtre,TETRA TEC 1200 DIŞ FİLTRE ,Atman 7500 hava motoru,ve 15kg kaya
Akvaryum Bakımı:Haftada  kere 3/1 su değişimi


Kullanılan Yemler:Tropical,JBL,Seranın pul ve tablet yemleri

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
sadece kaya tuzu 

16 yıllık malawi sevdasından sonra herşeye 0dan  başlıyor gb heyecanlıyım
muratcan132013-12-16 20:35:00
Hangi tür ?
Eray bey cok tesekkür ederim ama ben takım tutmuyorum :( malesef balık olaraklarıda F0 almayı düşünüyorum ama ikiside yapı ve huy olarak farklı ondan kararsız kaldım cok tesekkür ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.