ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatih T
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
357
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2005 20:09
Son Ziyaret:
29 Şubat 2024 12:11
Toplam Mesaj:
1981 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Taştan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Koca Sitede Bilen Yok Mu?
[QUOTE=kelaynak33]Petshop'daki bayan haklı, yüzgeç erimesi bakteriyel bir hastalıktır. Genellikle kötü su şartları böyle sonuçlara sebebiyet veriyor. Akvaryumunuzu değiştirmenize gerek yok, silikon ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Tedavi için Sera bactopur kullanabilirsiniz. Bildiklerim bunlar, profesyonel arkadaşlar daha detaylı bilgi verecektir.[/QUOTE]

Konuyu açan arkadaşımız akvaryum silikonu kullanmadığını ifade etmiş, muhtemelen salınım yapan solventli bir ürün kullanmış. Siz ise akvaryumu değiştirmeye gerek yok demişsiniz. Sorunun kaynağı başka bir şey olsa bile bu kanıya nereden vardınız? Sözün özü emin olmadığımız konularda bilgi vermeyelim lütfen.

Sn. Moonlight, diğer arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi;

[URL]https://www.akvaryum.com/yuzgec_erimesi_hastalikr_1738.asp[/URL]

Saygılar.
Tuzlu Su Dalga Motoru Yerine İç Filtre Motoru?
Merhaba,

Dalga motoru tank içinde hareketsiz alan kalmaması adına gerekiyor, siz bunu uygun debideki iç filtrelerle halledebiliyorsanız sorun yok. Ancak dikkat edilmesi gereken konu emiş kısmının açıkta kalmaması, yumuşakça vb nin içine girebilecek durumda olmaması. Ayrıca iç filtrenin çıkışı genellikle ince bir çıkıştır ve haliyle vereceği debiyi çok sert bir biçimde verecektir, aynı debiye sahip dalga motoru daha geniş bir alana hitap edecektir, tüm bunları hallettiğiniz sürece sorun yok.

Hava taşı deniz akvaryumları için ahşaptan üretilmektedir. Haliyle daha ince gözeneklere sahiptir. Tıkanma elbette sağlıklı bir tankta özellikle hava taşını 24 saat kullanmayacağınızdan ilerleyen zamanlarda olabilir ancak temizliği zor olmadığı gibi maliyeti de oldukça düşük ürünlerdir.
Eheim 2228 Ses Sorunu
Plastik kapak gibi olan minik parçalar milin her iki tarafında da olması gereken parçalar, ancak genellikle biri ya da ikisi birden söktüğünüz parçaların içinde kendilerine açılmış olan bölümde kalabiliyor. Işık altında dikkatle bakarsanız göreceksiniz. Eğer yoksa ses bundan kaynaklı da olabilir. Eğer varsa onları çıkarıp yenileri takmak ile uğraşmanıza gerek yok. Yeni olanlar yedek durabilir. Amaç sadece mili stabil tutmak.
Akvaryum İle Demir Profil Arasına Bu Strafor ?
Merhaba,

Straforu iki sert malzemenin arasına bir yumuşak malzeme koymak için kullanıyoruz. Azda olsa zeminden kaynaklanan gönyesizliği toparlamaya da fayda sağlayacaktır. Genel uygulama metal sehpanın üzerine mdf plaka onun üzerine sizin koyduğunuz gibi veya benzer bir malzeme ve akvaryumdur.
Discuslarda Beyaz Benekten Nasil Kurtulabilirim
Bu konuda çok bilgi var. Araştırmanıza devam edin. Sonuç aldığınıza göre bir ya da 2 gün yorulmasınlar diye ara verebilir sonra aynı uygulamanıza devam edebilirsiniz.

Saygılar.
Akvaryumun Silikonu Attı
Böyle sık götürüp getirdiğinize göre çok büyük bir akvaryum değil. O nedenle yeni bir tank almanızda fayda var. Muhtemelen sağlam kazımıyor ve tam kurumadan su ekliyorsunuz. Akvaryumcular genelde cm başına 1 gün derler ama bu ortam şartlarına ve çekilen silikonun kalite ve derinliğine göre değişir, o nedenle mümkün mertebe kaç gün dedilerse bir o kadar daha beklemek en garanti yöntemdir. Hatta yeni tank alacaksanız eskisini bırakın kendi testini kendisi yapıp size öyle teslim etsin. Sonrasında ilk tankınızı yedek vb olarak kullanırsınız.
Daffodil Akvaryumu 60lt.
Ben toplamda 200 kadar yavru aldım. Gereken ilgiyi göstermediğimden yaklaşık 25 kadarı şu an 2 cm e yakınlar. Refete bir parti gönderdim yakın zamanda o da yavru almaya başlar diye umut ediyorum. Hali hazırda bir parti daha göndereceğim. 1-2 ay içinde yavrularda gönderim boyuna ulaşırlar. Bir şekilde size ulaştıracağım.

Saygılar.
Daffodil Akvaryumu 60lt.
[QUOTE=mutumutlu07]Çok güzel olmuş Calvusun bu bitkiyle arası nasıl acaba?[/QUOTE]

Sorun olacağını sanmıyorum. Düz saz sonuçta. Zaman zaman tırtıklansa da büyüme hızıyla hemen açığı kapatıyor.

Saygılar.
Rainbow Fish Turkey ( Tahsin Baki) Ziyaret Fragmam
Tebrikler fragman bile çekmişsiniz. :)
Reaktör Mü? Atomizer Mi?
Yaklaşık 5-6 aydır ista max mix m kullanıyorum, "L" boyu farklı mı bilemiyorum. 2213 e bağlı saniyede 2 kabarcık veriyorum ve ilk kutudan çıkardım hortumlara bağladım ve bir daha dokunmama gerek kalmadı. Sızdırma veya debi sorunu gibi şeyler hiç yaşamadım. Hatta sonunda bu işe bir çözüm üretilmiş dedim :D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.