xiphophorus türleri


Mehmet2OO2Çevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2013
İl: Hatay
Mesaj: 112
Mehmet2OO2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 22:27

 

Xiphophorus helleri

 

Görünüş: İnce uzun balıklardır. Erkeklerde kılıç şeklinde kuyruk uzantısı bulunur. Çeşitli renklerde ırklar üretilmesine rağmen halen en tanınmışları kırmızı renklileridir. Cinsiyet ayrımı: Kılıç şeklinde kuyruk uzantıları olan erkekler daha ince ve küçüktürler. Beslenme: Kaliteli canlı ve kuru yemler, yosun.

 

Latince Adı: Xiphophorus helleri

Habitatı ve Anavatanı: Tüm Orta Amerikanın hafif akıntılı nehirleri

Beslenme Biçimi: Etçil-Otçul

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif

Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerin kuyrukları bir uzantı yaparak onlara kılıçkuyruk adını veren şekle bürünür. Dişilerde gonopod bulunmaz.

Üreme: Canlı doğum ( Yumurtanın balığın karnından ayrıldıktan hemen sonra yırtılması ile)

Sıcaklık: 20°-28°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler kuyruk hariç 10cm, dişiler 12cm cm

En Az Akvaryum Hacmi: 60 lt

Su Sertliği: Sert

pH: 7.0-8.3

Zorluk Seviyesi: 1

Genel Yorum: Cinsiyet ayrımı kuyruklar ve alt yüzgeçler sayesinde yapılır, en kolayı kuyruktan tespittir, Kuyuğunda kılıç şeklinde uzantısı olan balıklar erkektir. Parazitler tarafından rahatsız edilen veya yaşlanan dişilerde erkeğe dönüşüm gözlenmiştir. Diğer balıklara karşı uyumlu olmasına karşın kendi türünde baskın olan erkek diğer erkekleri rahatsız eder. Bu yüzden ya tek yada saldırganlığın farklı hedeflere dağılması için 5 erkek olarak bakılmaları önerilir, dişi erkek oranı 3 erkek 1 dişi olmalıdır. Beslenme konusunda yem ayırt etmezler, kaliteli kuru yemlerle beslenebilir ayrıca iyi bir yosun yiyicisidir. Yüzmek için açık alanı bulunan fakat iyi bitkilendirilmiş akıntılı akvaryumlarda sağlıklı bir şekilde yaşatılabilir.

İlgili Makale: Yüksek Kalitede Siyah Kılıç Üretmenin Sırları


Bilgilerin Açıklaması

Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

 

   xiphophorus alvarezi

 


Latince Adı: Xiphophorus alvarezi

Coğrafik Kökeni: Meksika, Guetemala

Yaşam Alanı: Hızlı akan nehirler

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barıçşıl

Yüzme Seviyesi: Her seviyede

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde gonopod organı bulunur,dişilerde bulunmaz. Ayrıca diğer kılıçkuyruklarda olduğu gibi erkeklerin kuyrukları uzunken dişilerde bu çok azdır ya da hiç yoktur.

Üreme: Canlı doğururlar. Üretimi diğer canlı doğuranlardaki gibidir.

Sıcaklık: 25°C - 28°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 7.5

En Az Akvaryum Hacmi: 70 litre

Su Sertliği: 10 - 20 °dH

pH: 7.2 - 8.1

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Arada bir canlı yem verilebilir. Bitkili tanklarda bakılmalıdır. Erkekler birbirlerine üstünlük kurmak isteyebilirler. Bu nedenle erkek sayısını az tutmakta fayda vardır.

 

  xiphophorus andersi


Latince Adı: Xiphophorus andersi
Coğrafik Kökeni: Orta Amerika: Veracruz Chico'nun yakınında Rio Atoyac, Meksika.
Yaşam Alanı: Ortalama 2 mt. derinliği bulunan hızlı akan nehirde yaşarlar.
Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor). Canlı ve dondurulmuş, her türlü yemi kabul ederler.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde gonodop bulunur, dişilerde bulunmaz. Erkeklerde kuyruğun alt kısmında uzantı vardır.
Üreme: Canlı doğum yapar. Yavruların hayatta kalma şanslarını yükseltmek için bol bitki bulunmalıdır.
Sıcaklık: 24°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkek 4.5 cm, dişi 5.5 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 45 litre
Su Sertliği: 10 - 25 °dH (Orta - Sert)
pH: 7.0 - 7.8
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Bol bitkili, yüzmek için açık alanın bulunduğu bir akvaryum çok uygundur. 1 erkeğe birden fazla dişi düşmelidir. Doğada Xiphophorus hellerii ve Heterandria jonesi gibi canlı doğuranlarla aynı yerde yaşarlar. Çok nadir bulunan bir balıktır, doğada da sayısı azdır.

    xiphophorus birchmanni

 

 

 

  

  Ülkemizde hemen hemen hiç bilinmeyen türlendendir kılıçkuyruk cinsinden bir balıktır oldukça gösterişli sırt yüzgeçleri bulunur veliferaları kıskandıracak derecededir  8 cm dişi, kuyruk hariç erkekler

 7 Cm olabilir anavatanı orta amerikadan mexsico ya uzanan hafif akıntılı nehirlerdir.

 

  xiphophorus clemenciae

 

 

   Latince Adı: Xiphophorus clemenciae

Coğrafik Kökeni: Oaksaka,Meksika

Yaşam Alanı: Yavaş akan nehirlerin kayalıklarla dolu sakin bölgeleri

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl,erkekler birbirine karşı zaman zaman agresif olabilir.

Yüzme Seviyesi: Tüm seviyeler

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde gonopod organı vardır,dişilerde bulunmaz. Aynı zamanda erkeklerin kuyrukları uzundur ama bu dişilerde hiç yoktur ya da çok azdır.

Üreme: Canlı doğururlar. Üretimi diğer canlı doğuranlardaki gibidir.

Sıcaklık: 22°C - 26°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 4 cm., dişiler 3 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 35 litre

Su Sertliği: 3 - 10 °dH

pH: 7.2 - 8.0

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Yoğun bitkili tanklarda bakılmalıdır. Yüksek ışıktan hoşlanmazlar. Bunu engellemek için yüzeye su üstü bitkileri konulabilir.

 

  xiphophorus cortezi

 

  Latince Adı: Xiphophorus cortezi
Coğrafik Kökeni: Meksika,Rio Panuco
Yaşam Alanı: Hızlı akan nehirler
Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Yüzme Seviyesi: Tüm seviyeler
Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde gonopod bulunur,dişilerde bulunmaz. Erkeklerin kuyruklarındaki uzantı 0.5-2 cm arasında değişir.
Üreme: İyi bakıldıkları takdirde 4-5 haftada bir yavrular. 10-30 arası yavru meydana getirir.
Sıcaklık: 24°C – 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 5 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 45 litre
Su Sertliği: 5 - 20 °dH
pH: 7.5 - 8.2
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Suları çok yumuşak olmamalıdır. Başka kılıçkuyruklarla beraber bakıldıkları takdirde kırma yavruların oluşma ihtimali yüksektir

  xiphophorus gordoni

 

 

   Latince Adı: Xiphophorus gordoni

Coğrafik Kökeni: Kuzey Meksika

Yaşam Alanı: Nehirler ve su havzaları

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Tüm seviyeler

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde gonopod organı vardır, dişilerde gonopod organı bulunmaz.

Üreme: Canlı doğururlar. Erkekleri kaybettiğinizde dahi dişiler sperm depolayabildiklerinden birkaç kez daha yavru verebilirler.

Sıcaklık: 28°C - 32°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 4 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 35 litre

Su Sertliği: 10 - 25 °dH

pH: 7.5 - 8.1

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Hemen her türlü yemi kabul ederler. Canlı yem verilmesi dişilerdeki yavru sayısını artırır. Yoğun bitkili tanklarda bakılmalıdır.

   xiphophorus  maculatus (tanırsınız plati)

 
Poeciliidae ailesinin en bilinen üyelerinden biridir. Doğal olarak Guatemala, Honduras ve Meksika'daki tatlı sularda yaşarlar. Küçük, yuvarlak ve sevimli balıklardır. Erkekleri 4, dişileri 6 cm. civarındadır. Erkek patilerde de anüs yüzgeci gonopod şeklinde gelişmiştir.

Doğal örnekleri kahverengi ve gri tonlu renklere sahip olan platilerin, çeşitli melezleştirme ve seçici üretim yöntemleri ile birbirinden güzel ırkları üretilmiştir. Tuxedo, calico, wag tail, mond, fantom, korallen, simpson, sunset, blutendes herz, mickey mouse, gold, golden neon, golden moon, lirkuyruk, sarı, mavi, kırmızı, albino ırkları başlıcalarıdır. En yaygın ırkları calico, kırmızı ve fantom ırklarıdır.

Plati bir grup balığıdır. En az 30 litrelik bir akvaryumda bakılmalıdırlar. 6-10 bireyden oluşan bir grup halinde ve 1 erkeğe en az 2 dişi düşecek şekilde bakılmalıdırlar. 20-28°C sıcaklıktan hoşlanırlar ve pH 7-8 arasında olmalıdır. ayrıca bulundukları akvaryumda bol bitki bulunması faydalıdır.

3-4 aylıkken üremeye hazır hale gelirler. Üretimleri kolaydır ve özel şartlar gerektirmezler. Yetişkin bir plati her ay ortalama 20 yavru dünyaya getirir. Erkekler sürekli dişilerin peşinde gezer. Dişilerin hamile olduğu, karınlarındaki şişlikten ve arka kısımdaki koyuluktan anlaşılır. Arka kısımları simsiyah olmuşsa doğum yakında gerçekleşecek demektir. Platiler genellikle yavrularını yemezler, daha çok genç platiler kendi yavrularını yeme eğilimindedirler. Yine de doğum yapacak platiyi ayrı ve bitkili bir tanka almakta fayda vardır. ayrı bir tank imkanı bulunmuyorsa doğum için yavruluklar kullanılabilir. Yeni doğan yavruları artemia ve yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz, birkaç hafta sonra kuru yemlerden verebilirsiniz.

Her türlü kuru yemi severek yiyen platiler, beslenme konusunda sorun yaşatmazlar. Yosun, çeşitli bitkisel yemler ve böcek larvalarıyla beslenebilirler.

Platiler, yakın akrabaları olan balıklarla melezleşebilirler ve bu melezleşmelerden yavru alınabilir. Plati varyetelerinin geliştirilmesinde kılıçkuyruk balıkları (xiphophorus helleri) da kullanılmıştır. Akvaryumlarda bakılan platilerin çoğunda kılıçkuyruk genleri de vardır. aynı şekilde kılıçkuyruk varyetelerinin çoğunda da plati genleri vardır.

Hangi balıklarla bir arada beslenebilir? Lepistes, kılıçkuyruk, moli, velifera, corydoras türleri, tetra türleri, otocinclus, ancistrus, danio, zebra balığı, küçük ve sakin çiklit türleri ve labirent balıkları ile bir arada bulundurulabilirler.

Hangi balıklarla bir arada olmamalıdırlar? Japon balıklarına zarar verebilecekleri için bunlarla bir arada bulundurulmamalıdır. Etçil ve saldırgan balıklarla da bir arada bulundurulmamalıdır. Scalare (melek balığı) plati ile aynı akvaryumda bulundurulabilirse de platiler bunların geniş yüzgeçlerine zarar verebilirler.

  xiphophorus meyeri

 

 

 
Latince Adı: Xiphophorus meyeri

Coğrafik Kökeni: Meksika

Yaşam Alanı: Nehirler

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Barıçşıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Orta - yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde gonopod organı bulunur,dişilerde bulunmaz.

Üreme: Üretimi kolaydır. Diğer canlıdoğuranlardaki gibidir.

Sıcaklık: 23°C
28°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 3 cm., dişiler 4 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 30 litre

Su Sertliği: 5 - 20 °dH

pH: 7.0 - 7.7

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Bitkili akvaryumlarda bakılmalıdır. Sıcaklığın artmasıyla beraber canlı yemlerle besleme sıklığını artırabilirsiniz. Bu aynı zamanda dişilerin daha çok sayıda yavru vermesini sağlayacaktır.

 

  xiphophorus milleri

 

  Ortak Adı: Catemaco Platy
Diğer Yaygın İsimleri: Catemaco Platyfish, Lake Catemaco Livebearer
Aile: Poeciliidae
Kıta: Kuzey Amerika
Dağıtım: Meksika
Habitat: acı / tatlı su nehir ve dere
Gıda: küçük canlı gıdalar ve ticari gıdalar batıyor
Su Sıcaklığı: 22-28 ° C
Su Kimyası: pH 7.0-8.0
FBAS Boyutu: Erkekler [4] cm Dişiler [5] cm
zorluk Derecesi: 3
Mizaç: zararsız, iyi toplum balık
Akvaryum Boyutu: 30cm veya daha uzun
Cinsiyet Ayrımı: erkek bir gonopodium ve biraz daha büyük bir sırt yüzgeci vardır; gravid zaman karın arka tarafından görünen siyah bir alana sahip dişidir

  xiphophorus montezumae

 

 Latince Adı: Xiphophorus montezumae

Coğrafik Kökeni: Kuzeydoğu Meksika

Yaşam Alanı: Nehirler

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl,erkekler birbirine karşı zaman zaman agresif olabilir.

Yüzme Seviyesi: Tüm seviyeler

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde kılıç şeklinde uzantı vardır ve gonopod organı bulunurken dişilerde bunlar yoktur.

Üreme: Canlı doğururlar, yavrularını yedikleri için anne yavruladıktan sonra akvaryumdan çıkarılmalıdır.

Sıcaklık: 20°C - 26°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 5 cm., dişiler 6 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 50 litre

Su Sertliği: 10 - 20 °dH

pH: 7.0 - 8.0

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Yoğun bitkili tanklarda geniş yüzme alanları bırakılacak şekilde dizayn yapılmalıdır.

 

  xiphophorus nezahualcoyotl

 

 

 

 Latince Adı: Xiphophorus nezahualcoyotl

Coğrafik Kökeni: Orta Amerika,Rio Tamasi

Yaşam Alanı: 1200 metre yükseklikteki hızlı akan nehirler

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl,erkekler birbirine karşı zaman zaman agresif olabilir.

Yüzme Seviyesi: Tüm seviyeler

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerde gonopod organı bulunur dişilerde bulunmaz.

Üreme: Diğer canlı doğuranlarda olduğu gibidir.Yaklaşık 1.5 cm boyundayken(kuyruk hariç)doğurabilirler.

Sıcaklık: 19°C - 26°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 5 cm., dişiler 6 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 50 litre

Su Sertliği: 6 - 10 °dH

pH: 7.0 - 7.6

Düşük ve orta seviyedeki ışıkta renklerini daha çok belli eder. Hareketli kılıçlardandır. Bitkili tanklarda bakılması gerekir.

xiphophorus signum

  

xiphophorus signum Doğal olarak yalnızca Amerika'nın tropik ve astropik bölgelerinde yaşayan ve birçoğu akvaryum balığı olarak ünlenmiş çok sayıda balık türünün yer aldığı bir familyadır. Lepistes, moli, velifera, plati, kılıçkuyruk, gambusya gibi akvaryum dünyasında bilinen balıkların yanısıra az bilinen birkaç türü daha kapsar. Boyları 3-15 cm. arasında değişen poeciliidae ailesi üyelerinin en belirgin özellikleri şu şekilde özetlenebilir: 1. Erkek-dişi ayırımı çok belirgindir. Erkekler daha küçük ve gösterişli, dişiler daha dolgun yapılı ve gösterişsizdir. Ayrıca erkeklerin anüs yüzgeci, gonopod denilen üreme organına dönüşmüştür. 2. Bu ailenin üyeleri, yavrularını doğurarak dünyaya getirirler. Aslında bu yalancı bir doğumdur. Tüm balıklar gibi yumurta ile çoğalırlar ama farklı olarak yumurtalar anne karnında gelişir ve vücuttan atılırken açılırlar ve yavrular serbest kalır. Bu da doğum gibi gözlenir. 3. Etçil ve otçuldurlar. Yosun ve çeşitli bitkilerle beraber böcek larvaları, yavru balıklarla da beslenirler. Hatta birçok türü kendi yavrularını bile yer.

 

   xiphophorus variatus

İsim:Xiphophorus variatus (Günbatımı Plati)
Latince İsim:Xiphophorus variatus
Köken:Güney Meksika Yaşam Alanı: Yavaş akıntılı düz nehir kesimleri.
Davranış:Barışçıl
Türüne Davranışı:Barışçıl
Yüzme Seviyesi:Orta
Cinsiyet Ayrımı:Dişilerde gonopod bulunmaz.
Üreme:Canlı doğururlar. 20-50 arası yavru doğar, akvaryum bol bitkili değilse yavrular anne baba ve diğer balıklar tarafından yenmemesi için ayrılmalıdır.
Su Sıcaklığı:15?C - 25?C
Ulaşabildiği Boy:7 cm.
Akvaryum Hacmi:50 litre
pH:7.0-8.0
Yorum:Diğer platiler gibilerdir ancak daha soğuk sudan hoşlanırlar. Bitkileri yiyebildikleri için hızlı gelişen veya sert yapraklı bitkiler konulmalıdır. 

    xiphophorus xiphidium

 

 Latince Adı: Xiphophorus xiphidium

Coğrafik Kökeni: Meksika

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul. Hemen her tür yemi yerler.

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Orta

Cinsiyet Ayrımı: Dişilerde gonopod bulunmaz.

Üreme: Canlı doğururlar. Yavrular yenilmemesi için bol bitkili bir tankta üretim yapılmalıdır.

Sıcaklık: 18°C - 25°C üretimde 22°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 4 cm., dişiler 5 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 50 litre

Su Sertliği: 15 - 25 °dH üretimde 20 °d

pH: 7.2 - 8.2 üretimde 8.0

Genel Yorum: Soğuk suda yaşayabilen plati türlerindendir.Oldukça barışçıldırlar.


xiphophorus signum Doğal olarak yalnızca Amerika'nın tropik ve astropik bölgelerinde yaşayan ve birçoğu akvaryum balığı olarak ünlenmiş çok sayıda balık türünün yer aldığı bir familyadır. Lepistes, moli, velifera, plati, kılıçkuyruk, gambusya gibi akvaryum dünyasında bilinen balıkların yanısıra az bilinen birkaç türü daha kapsar. Boyları 3-15 cm. arasında değişen poeciliidae ailesi üyelerinin en belirgin özellikleri şu şekilde özetlenebilir: 1. Erkek-dişi ayırımı çok belirgindir. Erkekler daha küçük ve gösterişli, dişiler daha dolgun yapılı ve gösterişsizdir. Ayrıca erkeklerin anüs yüzgeci, gonopod denilen üreme organına dönüşmüştür. 2. Bu ailenin üyeleri, yavrularını doğurarak dünyaya getirirler. Aslında bu yalancı bir doğumdur. Tüm balıklar gibi yumurta ile çoğalırlar ama farklı olarak yumurtalar anne karnında gelişir ve vücuttan atılırken açılırlar ve yavrular serbest kalır. Bu da doğum gibi gözlenir. 3. Etçil ve otçuldurlar. Yosun ve çeşitli bitkilerle beraber böcek larvaları, yavru balıklarla da beslenirler. Hatta birçok türü kendi yavrularını bile yer. POECILIIDAE AİLESİNİN TÜM CİNS VE TÜRLERİ: Alfaro cinsi: Alfaro cultratus Alfaro huberi Aplocheilichthys cinsi: Aplocheilichthys centralis Aplocheilichthys fuelleborni Aplocheilichthys matthesi Aplocheilichthys moeruensis Aplocheilichthys normani Belonesox cinsi: Belonesox belizanus Brachyrhaphis cinsi: Brachyrhaphis cascajalensis Brachyrhaphis episcopi Brachyrhaphis hartwegi Brachyrhaphis rhabdophora Brachyrhaphis roseni Brachyrhaphis terrabensis Carlhubbsia cinsi: Carlhubbsia kidderi Carlhubbsia stuarti Cnesterodon cinsi: Cnesterodon carnegiei Cnesterodon raddai Gambusia cinsi: Gambusia affinis Gambusia alvarezi Gambusia amistadensis Gambusia atrora Gambusia beebei Gambusia dominicensis Gambusia echeagarayi Gambusia eurystoma Gambusia gaigei Gambusia geiseri Gambusia georgei Gambusia heterochir Gambusia hispaniolae Gambusia holbrooki Gambusia hurtadoi Gambusia krumholzi Gambusia lemaitrei Gambusia longispinis Gambusia luma Gambusia marshi Gambusia melapleura Gambusia myersi Gambusia nicaraguensis Gambusia nobilis Gambusia panuco Gambusia pseudopunctata Gambusia punctata Gambusia puncticulata Gambusia rachowi Gambusia regani Gambusia rhizophorae Gambusia senilis Gambusia sexradiata Gambusia speciosa Gambusia vittata Gambusia wrayi Gambusia xanthosoma Girardinus cinsi: Girardinus creolus Girardinus denticulatus Girardinus falcatus Girardinus metallicus Heterandria cinsi: Heterandria bimaculata Heterandria formosa Limia cinsi: Limia heterandria Limia heterandria Limia melanogaster Limia nigrofasciata Limia perugiae Limia sulphurophila Limia tridens Limia vittata Micropoecilia cinsi: Micropoecilia parae Micropoecilia picta Neoheterandria cinsi: Neoheterandria elegans Neoheterandria tridentiger Phallichthys cinsi: Phallichthys amates Phallichthys fairweatheri Phalloceros cinsi: Phalloceros caudimaculatus Poecilia cinsi: Poecilia catemaconis Poecilia caucana Poecilia formosa Poecilia gillii Poecilia kykesis Poecilia latipinna Poecilia latipunctata Poecilia maylandi Poecilia mexicana Poecilia reticulata Poecilia salvatoris Poecilia sphenops Poecilia velifera Poecilia vivipara Poeciliopsis cinsi: Poeciliopsis balsas Poeciliopsis elongata Poeciliopsis fasciata Poeciliopsis gracilis Poeciliopsis occidentalis Poeciliopsis paucimaculata Poeciliopsis retropinna Poeciliopsis turrubarensis Poeciliopsis viriosa Priapella cinsi: Priapella intermedia Priapella olmecae Priapichthys cinsi: Priapichthys annectens Quintana cinsi: Quintana atrizona Scolichthys cinsi: Scolichthys greenwayi Tomeurus cinsi: Tomeurus gracilis Xenophallus cinsi: Xenophallus umbratilis Xiphophorus cinsi: Xiphophorus alvarezi Xiphophorus clemenciae Xiphophorus cortezi Xiphophorus couchianus Xiphophorus evelynae Xiphophorus gordoni Xiphophorus hellerii Xiphophorus kallmani Xiphophorus maculatus Xiphophorus mayae Xiphophorus meyeri Xiphophorus milleri Xiphophorus montezumae Xiphophorus nezahualcoyotl Xiphophorus pygmaeus Xiphophorus signum Xiphophorus variatus Xiphophorus xiphidium NOT: Bu cinslerin bazıları, bazı kaynaklarda Cyprinodontidae (killifishler) ailesinde dahil edilmektedir. Cyprinodontidae (killifishler) ailesi zaten Poeciliidae ailesine oldukça yakın akraba bir ailedir, her iki aile de "dişlisazancıklar" (Cyprinodontiformes) takımındandır. Aralarında çok az fark vardır.

 

 


 


 



 


 


memetyasin2013-06-09 11:58:34

Beğenenler: [T]195540,Gökdeniz0660[/T]
Teşekkür Edenler: [T]195540,Gökdeniz0660[/T]
+1: [T]195540,Gökdeniz0660[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat 41Çevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 38
murat 41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2013 00:06
Güzel paylaşım olmuş. Emeyinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2013 00:08
Selamlar,
Bende günbatımı platiler var. Yavru veriyorlar oldukça sağlıklı ve tazr olarak da platilerin ruh halinden çok farklı yaratıklar. Severek besliyorum.

Yaşam ısısı olarak belirtilen sıcaklığa soru işareti koymuşsunuz. Bizzat besleyen biri olarak sıcaklık değerlerinin düşmesi halinde renkleri ve keyiflerinin arttığını tespit ettim. Doğurganlıkları düşük sıcaklıklarda azalmakta fakat ısı geçişlerinde felç veya ölüm gibi riskleri az olduğu için ısıyla oynamak sorun teşkil etmemektedir.

Phantom platilerden bile daha dayanıklılar. 22 derece hatta 20 derecede test ettim, ilk aldığımda ise 27 derecedeki suya koymuştum.

Ek olarak: diğer canlı doğuranlardan farklı olarak daha fazla protein ağırlıklı beslenmeleri taraftarıyım. Hareketli ve hırçın balıklar oldukları için ( moli, klasik platilere göre) ve gözlemlerime dayanarak böyle düşünüyorum.

Umarım bu balığa geçicekler ve besleyenler için faydalı olmuştur. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

guardinyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 297
guardinyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2013 06:18
Plati Çeşitliliği konusunu görüp popüler olma çabaları...Bari alıntıdır yazsaydın!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2013 22:04
Sevgili forum arkadaşımız Umut Günay'ın açtığı konunun bir benzeri. Elbet emek harcanmıştır eline sağlık ancak konu başlığı Umut'un şu linkteki konusundan;
http://www.akvaryum.com/Forum/plati_cesitliligi_k648292.asp
konu da Umut'un şu linkteki konusundan;
http://www.akvaryum.com/Forum/kilickuyruk_cesitliligi_-_xiphophorus_helleri_k679558.asp
esinlenilerek yapılmış. Yine de elinize sağlık. Canlıdoğuranları nekadar populer hale getirebilirsek okadar iyidir. Saygılar..

Umut Başar2013-06-09 12:56:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2013 22:38
Sert tepki vermeye gerek yok beyler... Sağolsun kardeşimiz uğraşmış toparlamış bilgileri...
Mehmet Yasin kardeşim, teşekkür ederim... Zamanla daha farklı paylaşımlarda da bulunursun, kendi tecrübelerini de yazarsın, biz de zevkle okuruz...  Amacımız Canlı Doğuranları tanıtabilmek, sen de bizimlesin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet2OO2Çevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2013
İl: Hatay
Mesaj: 112
Mehmet2OO2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2013 12:13
 Amacım umutu taklit etmek değil forum üyelerine yararlı bilgiler verebilmek benim yaptığım sadece bir derleme eğer başlıktan ve konulardan bahsediyorsanız umut abi kılıçkuyruğun çeşitlerini yani tuxedo tül kuyruk vb şeyleri paylaşmış benim yaptığım ise forum üyelerinin kılıçkuyruk türlerini görebilmeleri içindir yanlış anlayan arkadaşlardanda af dilerim başarıllı forumlar!saygılar.
 
  Son şunu eklemek istedim umut abi kendi bilgilerine dayanarak çeşitlilik konularını açmış benim amacımsa foruma bilgi ulaştırmaktır╚
memetyasin2013-06-10 14:37:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir