11 Adet ölü demosoni geldi.....


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 10:34
Şişeye bir tane oksijen tablet atsa idi bari birde 12 saatlik yola nasıl dayancaklar ben balık yolladıgımda max 8 saat sürcek yerlere yollarım genelde 5-6 saat iller tercihimdir 12 saat çok uzun bir süre her balıga 3 litre su 3 litre hava basarsan gelir başka türlü olmaz.

[QUOTE=tunca55]İlk önce herkese selam ederim.

Arkadaşlar evet demoları ben gönderdım ve 5lt lik damanacaya 3 cm kalaya kadar su koyup öyle gönderdim ben inkar etmiyorum ve kaçmıyorumda ve böle olarak göndereceğimide arkadaşa telefonda ilettim hava motoru koymaya gelince evet koyulabılırdı egerki hava moturu pili vesayresi karşılansaydı ki.ve arkadaşında böle bir talebi olmadı.Bende balıkları ıspartadan aynışekilde 3 -4 ay önce getirttim 5ltlik damacana şşesinin 3-4 cm boşluk vardı bana gelirkende allahıma çok şükür hepsi sapa sağlim geldi.Sonuçta bu bhir canlıdır ve canlının yol garantisi olmaz.Ben 8:00 arabasına yetiştiririm dedim balıkları yakalamak o kadar kolay olmadı olunca hemen belki yoldankı arabaya yetiştiririm diyerek hemen terminalin yolunu tuttum ama malesef yoktu.geri geldim balıklara okşijeni tekrara bağladım ve zamanı gelince paketleyip geri yola çıktım. Bana terminal nereden bakanız gidiş geliş 30 dakıka mesafede ben erinmeden mazot parası gözetmeksizin sırf bır hobicinin isteğini yerine geitmek için hemde ben kendim tür degişikliği için satmak istedigimden benim işim görüksün dedim ama ben ORÇUN beyi bu kadar ileriye gideceğini bilmiyorum.geri bildirimdede yazdım.Kendisine bjk06 nickli buğra kardeşimden aldığım ikolaların yavrusundan gönderrırım yavru alınca dedim beklersenız eğer ama kendisi sağolsun hiç bıkadan usanmadan yazıp duruyor ben forumda katif birisiyim kendim istenbuldan ve erzurumd katil salyangoz ve karıdes getirtim katiller ve karıdesler hepsı ölmüştü arkadaşa yazdım böle böle diye normalde 1 günde gelmesi gereken kargo 3 gün sonra gelince malum öldüler ben bunu arkadaşada yıkamam benım verdığım parayada yazık oldu fakat ben bunu zaten göze alarak bunları istedim olmadı ne yapayım.Ben telafisini yapmak istedin sarı ve yunus yavrusu vardı elimde 50 ye yakın isteseyd i hepsini gönderecektim fakat istemedi bende buradan bır arkadaşa hediye ettim ha tekrar yavrularsa isterse tekrar gönderirim.

Arkadaşalar konu böle böle  bana ınanıp ınamamak sizin kararınız bana geldiği şekilde bende gönderdim keşki aldığım arkadaşıon nikici hatırlasaydımda onada sorsaydınız.Artık ben daha bıir şey yazmak istemiyorum sivasli bir arkadaşatan bitki aldım kargoda ezilmiş bunu onamı mal etmek gerekıyor lütfen arkadaşalar egerki uzaktan bır canlı istiyorsanız başına gelecekleri çalmadan önce kafanıza yerleştirmeniz gerekiyor yada almayacaksıznız veya yukarıda bır arkadaşın dediği gibi atlayacaksın bır otobüs yada uçağa gidipi aliıp geleceksin ben buradan Orçun beye sadece bu yaptıgının terbiyesizlik ve kendını bılmemezlık olarak görüyorum bunu forumda reklam etmek gerekmiyordu ben balıları 80 tl ye verdım bunun zaten 25 tlsini mazot yaktım ben lfını etmiyorum ama artık sölemek gerektiğin,i sanıyorum Herkese Saygı duyuyorum paylaşımlarından ve degerlendirme yaptıkları için.

Herkese tekrar saygı ve selamlar...!
[/QUOTE]

Tuncay bey bütün firmalarda canlı garnatisis verir canlının yol garantisi olmaz diye bişeyyok.
siz bu hobinin mudavinisiniz 5 litrelik damacanada  3 cm hava boşlugu yani 250ml hava ile 11 balık gelmiş olması mucize oldugu gibi 12 saatlik yola verilmesi yavaş yavaş ölmesi demektir.

saf o2 basmış olsan bile 250ml o2 11 balıga yetmez siz bu balıkların canını almaya nasıl kalbiniz el veriyor siz bilmiyormusunuz oksijen daha önemlidir size göre ozman oksijen basmak saçmalık kola şişesine koyup gönderelim ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakırköylüÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 77
bakırköylüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 12:38

Ispartadan da aynı şekilde yollamışlar.Tuncay beye


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 13:22
[QUOTE=kartaltepeli_23]

Ispartadan da aynı şekilde yollamışlar.Tuncay beye

[/QUOTE]


250ml hava ile saf o2 diyil sizce gele bilirmi gönderen arkadaş o2 tablet atmıştır burda iddasına varım 
250ml hava ile 11 tane balık kaç saat durcak görelim 2-3 saat içinde bayılmalar başlıcaktır ben bu hobiyi 7 yaşımdan beri yapıyorum.

Beta dan bahsetmiyoruz bahsettigimiz malawi dişardan solunum yapamayan bir balık suyun çalkanlamasıyla titreşimleriyle suda parçalanıyor o2 mantıken imkansız 250ml hava ile 11 balık 12 saat yol. ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 13:56
Arkadaşlar ben bir duruma açıklık getireyim. Şehir dışı hobici alışverişlerinde yanlış paketlemeden kaynaklanan durumlar hariç canlı garantisi olmaz. (Satıcılar tarafından canlı garantili gönderim diye belirtilmemişse eğer.) Bunun dışında paketlemenin nasıl yapılacağı satıcıya sorulmalıdır. Yanlış paketleme sonucu gerçekleşen ölümlerde cep telefonu ile hemen fotoğraf çekilip karşı tarafa gönderilmeli ve telafi istenmeli eğer sorun yaşanırsa fotoğrafları delil olarak koyarak durum bildirilirse kimsenin kafasında soru işaretleri kalmaz.

Bu konuda örnek olması açısından bir link veriyorum şimdiye kadar pek kimsenin dikkatini çekmemiş galiba.
http://www.akvaryum.com/Forum/sehirlerarasi_otobusle_balik_gonderimlerinde_dikkat_edilecek_hususlar_k454396.asp


Not:Taraflar arasında herhangi bir malumatım yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HolyOneÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2011
İl: Yozgat
Mesaj: 132
HolyOneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 14:30
Öncelikle herkeze merhabalar, 

Konuyu rastgele gördüm ve canımı sıktı açıkçası. Şimdi gönderen Tuncay bey alıcı Orçun bey,
İki tarafta hatalı bence bu durumda. Orçun bey nasıl geleceğini nasıl gönderilmesi gerektiği şekilde bilgi alıp vermeniz gerekirdi. Bir bidonda veya damacanada balık gönderilmez. Oksijen basılır veya pilli hava motoru ile olur bu işler. Tuncay bey ve Orçun bey bunu siz de iyi biliyorsunuz, yeni yapmıyorsunuz bu işleri gördüğüm kadarıyla. Tuncay bey size gelince arabanızla mazot yakmışsınız 30tl felan masraf demişsiniz. Bunu önceden düşünüp pazarlık da dile getirmeliydiniz. Siz ne kadara anlaşmışsanız fiyat odur. Burada bir sonuçta kul hakkı vardır, Sizin gönderdiğiniz balıklar cansız gönderilmiş. Tuncay beyin parası boşuna gitmiş. Yazıkdır günahtır. Bunu satıcı olarak sizin düşünüp balıkları en sağlam şekilde göndermeniz gerekirdi. Bana kalırsa 80tl için kimsenin hakkını yemeyin, Aranızda orta yollu anlaşın derim. 30 yaşında insanlarsınız burada bir sürü sizden küçük hobiciler var abilerimiz olarak bize güzel örnek olun lütfen. Burada buna benzer şeyleri sizden öğreniyoruz. Bu gibi şeylerle çıkmayın ama karşımıza bu da ayıptır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DR.TROPHEUSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 673
DR.TROPHEUSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 14:35
Arkadaşlar ben diyarbakırda askeri personelim 4 tane akvaryumum var, malawi besliyordum.Hepsini sattım.Şimdi param cebimde tropheus arıyorum ama diyarbakırda ve bu çevrede yok yoldan getirmeye çok korkuyorum.Sanırım balıklara bişey olmasın diye akvaryumcuya 2 katı para vererek tropheus getirticem çünkü akvaryumcuların anlaşması var uçakla getiriyor balığa bişey olmuyor şahsi almıyorlar uçağa...Para kazanılır ama o balıklar bir daha gelmez...daha ucuza getirmek için gem kendimizi hemde balıklarımızı üzmeyelim...Bırakın giden paramız olsun... ermangonen2011-06-16 14:37:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2011 18:02
[QUOTE=GÜVEN]Arkadaşlar ben bir duruma açıklık getireyim. Şehir dışı hobici alışverişlerinde yanlış paketlemeden kaynaklanan durumlar hariç canlı garantisi olmaz. (Satıcılar tarafından canlı garantili gönderim diye belirtilmemişse eğer.) Bunun dışında paketlemenin nasıl yapılacağı satıcıya sorulmalıdır. Yanlış paketleme sonucu gerçekleşen ölümlerde cep telefonu ile hemen fotoğraf çekilip karşı tarafa gönderilmeli ve telafi istenmeli eğer sorun yaşanırsa fotoğrafları delil olarak koyarak durum bildirilirse kimsenin kafasında soru işaretleri kalmaz.

Bu konuda örnek olması açısından bir link veriyorum şimdiye kadar pek kimsenin dikkatini çekmemiş galiba.
http://www.akvaryum.com/Forum/sehirlerarasi_otobusle_balik_gonderimlerinde_dikkat_edilecek_hususlar_k454396.asp


Not:Taraflar arasında herhangi bir malumatım yoktur.
[/QUOTE]


Güven abi saglıklı balık ise saglam paket ise canlı gelmemesi için nasıl bir sebep vardır kumkelebegi gibi narin türler ise 2-3 saatlik yol biriminde bile saglam paketle çıkartırsın önemli olan balık saglıklı olması ve saglam paketlenmesi benim sainirlenip kızdıgım nokta bukadar basitmi bir canlıyı öldürmek
güven abi nasıl paketlicegin konusunda detay istemeye ne hacet biliyosan yollarsın bu canlıyı. ?
ZeUss2011-06-17 18:03:14

[QUOTE=ermangonen] Arkadaşlar ben diyarbakırda askeri personelim 4 tane akvaryumum var, malawi besliyordum.Hepsini sattım.Şimdi param cebimde tropheus arıyorum ama diyarbakırda ve bu çevrede yok yoldan getirmeye çok korkuyorum.Sanırım balıklara bişey olmasın diye akvaryumcuya 2 katı para vererek tropheus getirticem çünkü akvaryumcuların anlaşması var uçakla getiriyor balığa bişey olmuyor şahsi almıyorlar uçağa...Para kazanılır ama o balıklar bir daha gelmez...daha ucuza getirmek için gem kendimizi hemde balıklarımızı üzmeyelim...Bırakın giden paramız olsun... [/QUOTE]


Kardeş akvaryumcunun getirdigi yerler toptancılar bu toptancılarda uçaga vermez otobüse verirler
toptancıda 30-32 derecede hamamgibi suda durur balıklar hemen hemen hepsi uzak dogu ülkelerinden ithaldir gümrük yüzünden 1 pakete onlarca canlı konur ve balıklar perişan olur ölümler hemen yaşanmasın diye sıcak suda durur ve sana geldiginde genelde tropheus ise hastadır öldürme olasılıgın çok yüksek. ? sitede eski hobiciler var güvenilir referanslarıan bak güvenle al.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir