140x70x50h Deniz Akvaryum Kurmayı Düşünüyorum


DivaneÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 40
DivaneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2021 12:42
Merhaba Dostlar,

Bundan önce 10 yıla yakın tatlı su akvaryumu deneyimimvar. Ev taşıma durumumdan dolayı son kurduğum bitkili ve apistogramma abacaxis çifti ev sahipliğindeki tankımı sattım.

Şimdi 2 aya kendi evime taşınıyorum ve bu sefer uzun soluklu bozmayacağım mercan ve 7-8 balık, diğer deniz canlılarından oluşan bir tank kurmak istiyorum.
- Aklımda olan 140x70x50h lik bir tank. Sump sistemi diğer tankımdan alışkın olduğum arkadan sump düşünüyorum ama alttan sump ile bu sefer arada kaldım (alt sump ile ilgili taşma konusu beni korkutmuştu zamanında) bu konuda deneyimli arkadaşlardan akıl istiyorum. Tankımı kendim aptıracağım için tasarım olarakda yardım ederseniz sevinirim.
- 2 ay içerisinde sıfır ve ikinci el alabileceğim malzeme önerisinde bulunursanız sevinirim. Skimmer curve a8 aldım.
- Açıkcası ucu açık bir malzeme listesi var sanırım. Deneyimli arkadaşlar kurulum aşaması ve devamı için ne malzeme gerekiyor yazabilirse çok sevinirim.
Mesela sump sisteminin bir bölmesine refugium yapmak istiyorum ama bu konu ile ilgili açıklayıcı bir yazı veya video bulamadım (daha doğrusu deniz akvaryum suımpları ile ilgili tedaylı bir bilgi ve video yok galiba).

Unuttumğum yerler varsa tamamlayıp bana bu süreçte yardımcı olursanız sevinirim.[EDIT]Divane,2021-06-14 14:19:25[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir