8 Aylık New Serisi Tetra Ex 1200 Su Kaçırıyor


melektrikciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 678
melektrikciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2015 11:58
Başka bir başlıkta yazdıklarımı faydası olur ümidiyle buraya kopyalıyorum.

Dün yazdığım üzere kapak contası yüzünden su kaçıran filtremin 185/5 ölçülerinde ki o-ringi yerine temin ettiğim 185/6 ölçülerinde ki o-ringi takınca sızıntı kesilmiş oldu ancak bu ölçüdeki o ringi kullanınca kapak kovaya biraz zor geçiyor ama geçiyor yine de 185/5,5 ölçülerinde o-ring cuk diye oturabilir diye düşünüyorum.. O-ring temin edecek arkadaşlara tavsiyem ise bulabilirlerse her iki ölçüden de temin etsinler çünkü 185/5,5 ölçüleri denenmiş değil, sonra üzülüp bana küfretmesinler Ayrıca bir yarım saat kadar 10 saniye de bir damla şeklinde sızdırdı ve o sızmanın kaynağı ise hava pompası, çünkü kapağı sökerek çalıştırdığımda oradan aynı şekilde damla damla sızdırma görmüştüm. Bu sızdırma da yaklaşık bir saatten sonra kendiliğinden kesildi ve dünden beri filtre tekrar aktif hale geldi. Bir daha ki temizlikte hava pompasını da sökerek uygun o-ring yada teflon bant sarma yöntemi ile çözebileceğimi düşünüyorum. Bu filtrenin bizi bu işlerle uğraştırması başlı başına ayıptır ama diğer özellikleri açısından ve paramızı çöpe atmamak için bu problemlere katlanıyoruz. Aşağıya başka bir konuya yazdığım değerlendirme yazısını da kopyalıyorum görüşlerimin tam anlatabilmek açısından. Saygılarla..

"Arkadaşlar 3 yıllık bir new serisi tetratech 1200 kullanıcısıyım.. Şu anda 270 TL'den aşağı bulunmuyor ama ben o zaman bir kampanya dahilinde kargo dahil 175 TL gibi bir fiyata aldım. Daha önce de yazdığımm gibi filtre sessizlik, temizlik, debi yönünden olağanüstü, ayrıca ürünün yeteri derece de dolu gelmesi ve enerji tüketimi yönünden tasarruflu olması da çok güzel. Bu kadar övgüden sonra eleştirilerimi de söyleyeyim.

Önceki seride musluk takımında tek conta yuvası vardı ama hiç conta yoktu, evet yanlış okumadınız bir conta yuvası vardı ama contasız gönderiyorlardı. Bu da kısa süre sonra oradan su sızmalarına neden oluyordu. Conta takarak kullanan arkadaşlar da vardı. Buyrun resmi, zaten konuda var:



Yeni seride musluk takımında çift conta yuvası ve çift conta ile bu problemi çözmüşler ve artık buradan su kaçırmıyor.

Eski seride ve yeni seride ise hala kapak contasının oradan su kaçırabiliyor çünkü bu anlamda hiç bir değişiklik yapılmadı. Kapak contası olarak 185/5 ölçülerinde silikon içerikli o-ring kullanılıyor ve bu malzeme zamanla biraz deforme olunca özellikle temizlik sonraları su kaçırma derdi baş gösteriyor. Benim nacizane görüşüm şu; söz konusu o-ring ilk anda yeterli hacmi sağlıyor ama bir süre sonra (bende 1 yıl sonra oldu) artık ezilmelerden dolayı yeterli hacmi sağlamıyor ve su kaçırmaya başlıyor. Bu durumla karşılaştıktan sonra ben yaklaşık 2 yıldır o-ringe teflon bant sararak hacim kazandırıyor ve bu şekilde sızdırmasız kullanıyordum. Son temizlikten sonra bu işe kesin çözüm bulmak istedim. Çözümde şu oldu; 185/5 ölçülerinde o-ring yerine 185/6 ölçülerinde o-ring kullanmak. Belirtmeden geçmeyeyim 185/6 ölçülerinde o-ring kullanınca kapak kovaya zor geçiyor, yani o-ring biraz büyük geliyor en uygun ölçü aslında 185/5,5 ölçüsüdür bunu da anlamış oluyoruz. İlinizdeki pnömatikçi veya hortumcu olarak geçen yerlerde bu ölçüde de o-ring bulabilirsiniz.

Tüm bunları yazdıktan sonra nihai görüşümü açıklıyorum 1200 modeli filtreyi 250 TL altında alabiliyorsanız(F/P oranı açısından) ve ben bu yukarıda yazılan işlemleri yaparım diyorsanız, yani fellek fellek o-ring arar bulur değiştiririm diyorsanız ve kullanacağınız yerde laminant parke yoksa filtreyi alabilirsiniz, çünkü uzun vade de su kaçırma problemiyle muhtemelen karşılaşacaksınız. Daha üst rakamlar verecekseniz farklı filtrelere bakın derim. Enerji tüketimi fazla olmasa atmanı önerebilirdim, ilk tercih olarak dolphin düşünülebilir."

Beğenenler: [T]95481,tuncel79[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuncel79Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 269
tuncel79Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2015 12:31
Ben de 1 ay önce forumdan Erhan beyden almıştım sıfır tetra1200. Çok memnunum şu ana kadar. Eski sorunlu ekol 17 den sonra su kalitesi rengi bozulmuş akvaryumun suyu 1 saat sonra inanılmaz hale gelmişti. Aktif karbon mucizesi resmen. Su kristal beraklıkta içilesi bir su haline gelmişti. Halen de öyle. Sessizlik inanılmaz derecede iyi geldi bana. Sızdırmazlık konusunda ürün sıfır olduğu için herhangi bir sorun yaşamadım. İlk temizlikten sonra böyle bir sorun yaşamamak için yedek o-ring bulunduracağım. o-ring konusunda sıkıntım yok. Yeğenlerim bu işi yapıyor. [:cool:] o-ring ihtiyacı olan olursa iletişim bilgilerini de verebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 307
MustafaKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2015 00:09
Problemimi kendim hallettim hırdavatçıdan aldığım Teflon bantı o ring altına 3-4 kat sardım ve sonuç sızdırma yok. Koca markanın bizi böyle şeylerle uğraştırması ayrı bi rezillik ama katlanacağız maalesef iyi geceler.

Beğenenler: [T]102513,teknoart[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZizuUÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 64
ZizuUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2015 01:26
Tetra çok ilginç. Memnun olan çok memnun, memnun olmayan icinde en kötüsü. Ortası yok ürünün [:)]

Beğenenler: [T]94962,Anadolu Pet[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 307
MustafaKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 00:11
Allah'ın belası ya 1200 new serisi olduğu halde 2. Defa su kaçırmaya başladı 😡

Valla çok sinirleniyorum lanet olsun ya, bu tetradan çektiğimi de hiç bir markadan çekmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Arda TürkyılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Aksaray
Mesaj: 15
Arda TürkyılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 00:37
Mustafa Bey çok enteresan bi ürün sanırım bu Tetra memnun olanda çok şikayetci olan da... Bende ne yapacağımı şaşırdım. Umarım sorununuzu biran önce çözersiniz.

Teşekkür Edenler: [T]27711,MustafaKaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 307
MustafaKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2016 00:51
[QUOTE=Arda Türkyılmaz]Mustafa Bey çok enteresan bi ürün sanırım bu Tetra memnun olanda çok şikayetci olan da... Bende ne yapacağımı şaşırdım. Umarım sorununuzu biran önce çözersiniz.[/QUOTE]

Arda bey teşekkür ederim inşallah yarın geçici bir çözüm üreteceğim o da teflon bant olacak ama hiç güvenli değil 2. Kere kaçıran 3 kere de kaçırır 😞

Yakın Zaman da yeni nesi Proline ısıtıcıda da problem yaşadım artık tiksindim inanın bırakın malzemesini yemini dahi almam bu firmanın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anadolu PetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 21/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 323
Anadolu PetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2016 10:18
Umut bey merhaba,

Öncelikle geç bir dönüş oldu, kusura bakmayın.

Sorularınızdan başlayalım,

Filtreniz ile birlikte o filtreye ait garanti belgesinin verilmesi gerekiyordu, evet bu bir sorun. Lütfen satın aldığınız nokta ile görüşüp bunu değiştirmelerini isteyin.

Herkesin bildiği üzere piyasada çok sayıda 'gray market' dediğimiz ikincil ürün bulunmakta, biz garanti süreci doğru olarak ilerleyen hiçbir filtre sahibini yarı yolda bırakmadık. Çoğunu bu forumlarda ya teşekkür ederken görürsünüz, ya da zaten bizim ile temas kurarak filtrelerini değiştirmiş ve mutlu olarak hobilerine devam ediyorlardır.

Herzaman üzerine basarak belirttiğimiz bir nokta var: Biz ithalatçı bir firmayız, yasalar ile belirlenmiş yükümlülüklerimiz yanında firmamızın kuruluş amacı olan hobiyi daha kaliteli yapabilme olanağını da sizlere sunmayı görev edinerek çalışıyoruz. Bir üründe problem varsa bunu hiç bir zaman inkar etmedik, yıllardır da gerek Tetra, gerek diğer markalarımızın bu gücünü arkamızda hissettik.

EX filtreler tamamen yenilenerek Plus oldu, bize gelen her eski filtreyi de evrakları ibraz edildiğinde yeni Plus serisi ile değiştiriyoruz. bu konuda ne sizin ne de diğer forum üyelerinin sorunsuz ürün kullanımı önceliğimizdir.

Size ürünün garanti belgesi yerine başka bir ürünün garanti belgesini veren firmanın kabahati olmadığını söylüyorsunuz anladığım kadarıyla, peki garanti belgesi olmayan ürünün bizim ürünümüz olduğunu nasıl anlayacağız? Yerine Eheim markalı bir garanti belgesi verilmiş. O filtrenin sahibine ne verecekler satarken?

Conta kullanım süresi akvaryum suyunun karakteri ile orantılı olarak değişebilir. Eğer süre gerçekten makul sınırlar dışındaysa da Teknik servisteki arkadaşlarımız garanti kapsamında contanızı yenileyeceklerdir.

Tetra markasının bu sebeplerden dolayı yara almasını istemeyiz, tekrarlama istiyorum, her ne olursa olsun, Anadolu Pet tarafından bastırılmış garanti belgesi ibraz edildiğinde tüketicilerimizi asla yarı yolda bırakmıyoruz ama hem çuvaldızı hem de iğneyi bize batırmak çok adil değil..

İyi günler dileriz..


Beğenenler: [T]96785,melektrikci[/T]
Teşekkür Edenler: [T]96785,melektrikci[/T][T]21364,umitlee[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melektrikciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 678
melektrikciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2016 10:40
Bilgilendirme için teşekkürler sayın yetkili, 4 yıllık bir tetra ex 1200 kullanıcısıyım.. Conta problemleri yaşasam da kendimce çözümler buldum (bu konuda yazılarım var).. Eski filtreleri yenisi ile değiştirdiğinizi yazmışsınız bu sadece garanti kapsamında olanlar için mi geçerli? Benim emektar için umut var mı?

+1: [T]21364,umitlee[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anadolu PetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 21/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 323
Anadolu PetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2016 16:27
Selam,

Eğer üründe sorun yaşıyorsanız ilerlenecek yollar şöyledir:

- ürün garanti kapsamında ise: bunu ispat etmek için garanti belgesi ve satış fişi/faturası ile servisimize ulaştırmalısınız.

Bunun sonucunda ürün belirlenen sürelerde incelenerek gerekli işlem (parça değişimi yada yenisi ile değişim) yapılarak ürün size ulaştırılacaktır.

- ürün garanti kapsamı dışındaysa: servisimiz sizin ürününüzü en doğru şekilde kontrol edip maliyet konusunda sizi bilgilendirerek onayınızla tamiri gerçekleştirir. Değişen parçalar yine garanti kapsamında değerlendirilir.
Eğer ürününüz parça değişimi ile kullanılabilir hale gelmiyorsa ve hata ürün ile alakalı ise sizden yine belgeler istenir, bunun sonucunda yenilemeye gidilir. sorun tüketiciden kaynaklı ise yenileme için ücret talep edilir.

Sizin sorununuz garanti belgenizin olmayışıydı, bu durumda ürünün garanti kapsamında değerlendirildiği durumlar sizin için geçerli olmayacaktır. Öncelikle hakkınızı satın aldığınız yer ile görüşerek aramanızı ve belgenizi temin etmenizi öneririm.

İyi günler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

basketbol6Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/05/2010
İl: Nigde
Mesaj: 831
basketbol6Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2016 22:11
Bu forumu seviyorum. Az kalsın tetra ex 1200 plus alacaktım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir