Abdullah Taylan Ankara


xantos1Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2014
İl: Antalya
Mesaj: 270
xantos1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2014 15:33
abdullahbey pahalıya satıp ucuza aldığınız içinmi kızmış acaba :D ben kımseyi tanımam ama kımse kımsenın aldığı balığı ilgilendırmez arkadaş o balıkları aldınız dıe size neden kin tutmuş onu anlamadım :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2014 23:30
Burdan Tamer Altınbaş arkadaşıma sesleniyorum lütfen sizinle geçen hafta konuşmamızda Abdullah bey bu şikayet konusunda Hakanda çok muzdarip kendiside bu olayların böyle olmasını istemiyordu kendiside pişman bu konuyu kapatmak istiyor sizden de ricam bu konuyu tatlıya bağlıyalım bitsin dediniz.Bende size konu kapanabilir zaten ben iki yazı yazdım daha girmedim çünkü biliyorumki uzadıkça tartışmaların boyutu değişecek ve karşılıklı hakarete dönüşecek benim veya sizin için şikayet konusu kapanabilir ama benim içimdeki yara hiçbir zaman kapanmaz dedim.Sizde Abdullah bey benim için burda bitirelim ve oda daha şikayet konusuna burdan herhangi bir şekilde yazı yazmayacak konu kapanacak diye sizle konuştuk Allah aşkına şimdi size soruyorum Tamer bey lütfen telefonda konuştuklarımızın bu şekilde olduğunu elinizi vicdanınıza koyarak teyit edermisiniz.
Ben balıkları Lidya akvaryumdan Hamit Mırcık kardeşimden 2 Erkek 7 dişi olarak aldım hatta pazarlık esnasında İzmir,den Rıza Tosun bey de ordaydı ben pazarlığıda telefonlayaptım.Hamit hatta abi senin alacağın balıkları Rıza abide çok sevdi eğer sen almaşsan rıza bey talip ben telefona Rıza beyi istedim kendisine balıkların nasıl olduğunu sordum çok güzel balıklar gönül rahatlığıyla alabilirsin dedi ve Hamit,i tekrar telefonda istedim hamit dişi erkek oranı tam değilmi diye abi rıza beyde konrol etti 2 dişi 7 erkek olarak Mamit beyle anlaştık ve parasını hemen havale çıkarttım.
Şimdi Hamit Mırcık kardeşim lütfen balıkları bana 2 erkek 7 dişi olarak verdiniz doğrumudur.Kusura bakmayın Rıza bey sizinde adınızı bu sayfada geçirdiğim için sizdende özürdiliyorum ama bir kumpasın içindeyim siz balıkları gördünüz ve dişi erkek oranına bakmışsınız ve Hamit kardeşimiz bana koleniyi bu şekilde gönderdi ve balıklar geldikten sonra Hamiti aradım Hamit sağolasın balıkları sağsalim aldığımı ve dişi erkek oaranını tekrar sordum ve abi Rıza bey tek tek kontrol etti endişen olmasın dedi.Şimdi Allah aşkına Hamiy kardeşim bana balıkları 2 erkek 7 dişi olarak gönderdinizmi bunu burda lütfen teyit edermisiniz.
Burda konuyu benim yazımda az çok nerden kaynaklandığını biliyor konu benim açımdan kapanmıştı ama son noktayı koyup bundan sonrada bu sayfaya girmeyeceğimi belirtmek isterim.Eğer Tamer bey olsun Hamit bey olsun Rıza bey olsun benim yazdıklarımda yalan bir ifade olduğunu yazsın ben bu gün balılarımı bedava dağıtır bu hobiyi bırakırım.
Lütfen arkadaşlar ben beş yıldır moba besliyorum ve böyle bir hakarete ilk defa karşılaşıyorum emin olun şu anki ruh halimi bilemezsiniz.
Bakın bende bir insanım bir insan sizden balık alacak satma sebebi ne olursa olsun aradan bir hafta sonra siz başka bir köleni aldınız diye size telefon açacak sizle gayet güzel konuşup öğünün akşamı size olmadık mesajlar hakaretler sen nasıl adamsın nasıl yiyecen bu parayı herkes üç kağıtçı olmuş gibi birsürü mesajlar gece yarınına kadar devam edecek siz arıyacaksınız adamı telefon size kapalı mesaj yazarak derdinin ne olduğunu aldığı balıklarda bir sıkıntımı var diye sorduğunda hayır balılardan yana şikayetim yok ama sen balıkları azaltacam dedin tekrar balık aldın bu adamlığa sığarmı gibi dengesiz laflar ve sonunda siz adama kardeşim seni enterese etmez ben balık almışım almamışım moba yı bırakmışım bırakmamışım senin aldığın balıklarda bir sıkıntın bir şikayetin varsa beni rahatsız edebilirsin der telefonu kapatırsınız.
Aradan üç ay gibi bir zaman geçer ne hikmetse dişi balık erkek olur gene mesajlar başlar balıkların bir erkek fazla çıktı bunu halledecen halledmessen gerisini sen düşün seni maliyeye şikayet edecem dava açacam aslında şikayet edecek kişide dava edecek kişi benim ama bunu idrar edemiyor şimdi soruyorum size elinizi vicdanınıza götürün kişi olarak yorum değil vicdanınızın sesine kulak vererek ay nı durumda siz olsanız bu arkadaşa yaklaşımınız nasıl olurdu yorumunuzu ona göre yapmanızı isterim.
Bana insan gibi yaklaşsaydı Abdullah abi ben sana üç ay önce bu tür mesajlar çekmiştim kafam iyiydi kusura bakma bana verdiğin balıklardan birinden şüphelendim aradan bir zaman geçti ama sana resimlerini göndersem bir bakarmısın erkekmi dişimi diye sorsaydı ben onun mağduriyetini hertürlü hallederdim.mağdur olduğunada inanmıyorum ama yaklaşımı size karşı düşmanca olan biri sizden nefret eden birine sizin tutumunuz ne olurdu.
Kusura bakmayın ben bu tür sayfalarda hakkımda şikayet konusu yapan bir insana bana olmadık hakaret içerikli mesaj yazan bir insana ben bir adım değil bir milim yanaşmam.
Son defa yazıyorum ben Hakan Eti,ye Lidya akvaryumdan aldığım 2 erkek 7 dişi ve 5ay önce benim tek erkek olarak satışa koyduğum İbrahim 06 06 tarafından yönlendirildiğinde talip olduğu ve sonradan vazgeçtiği erkekle beraber 3 erkek 7 dişi olarak Adana,dan gelip Ankarada teslim ettiğim.Kendisinin Lidaya akvaryumdan balıkları 2 erkek 7 dişi olarak aldığımı ve daha önce vazgeçtiği erkeği kendisine anlattım ve bunu kabul ederek Adanadan gelip balıkları almasını istedim.Kendisi balıklara bakarak ve beğenerek almıştır kendisine eğer beğenmediysen almak zorunda olmadığını yol parasınıda vereceğimi söylemişimdir.
Arkadaşlar lütfen kişileri rencide edecek şekilde konuyu bilmeden okumadan yorum yapmayın kişi olarak değil sadece vicdanınızın sesine ve aynı şeyin sizin başınıza geldiğini düşünerek yorumları ona göre yapmanızı rica ederim.
Eğerki tekrar ediyorum yukardaki adını yazdığım arkadaşlar benim yazdıklarımın yalan olduğunu yazsın bende bu mobayı bırakmazsam adam değilim.Sevgi ve saygılarımla.
Tüm hobicilerin elini vicdanına koyarak tarafsız Allah katındada bunun hesabını vereceğini düşünerek yorumunu yapsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tamer ALTINBAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Adana
Mesaj: 152
Tamer ALTINBAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 00:21
Abdullah bey bu konuda adımın geçmesinden artık çok sıkıldım son kez yazarak tarafların uzlaşmasını temenni ediyorum. Pişman oldu demedim konunun tatlıya bağlanmasını çok istiyorum. Hakana da bir çok defa bunu söyledim ve uzun uzun konuştum. Hakanla son konuşmamızda hukuki olarak şikayetinin diğer hobici arkadaşlarında zarar görme ihtimali olduğunu söyledim. O da konunun bu duruma gelmesinden RAHATSIZ olduğunu bu durumdan MUTLU olmadığını söyledi. Hukuken şikayet etme konusunda vaz geçtiğini söyledi ben de size bunları  aynen söyledim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LidyaAkvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 03/01/2014
İl: Manisa
Mesaj: 12
LidyaAkvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 00:28
CÜMLETEN İYİ AKŞAMLAR 
Abdullah abicim ve hakan kardeşim öncelikle konunuza ara bulucu olarak girmek istedim . Sonuçta balıkları ben verdim ortalama 5- 6 ay oldu şirketimizi ilk kurduğumuz zamanlarda satışı gerçekleşti Rıza abimin meknımızı şereflendirmesi sırasında sen telefonla aradın o sırada konusma rıza abimin yanında gerçekleşti ve rıza abim size karsıdan gördüğüm kadarıyla balıkların güzel olduğunu anlattı ve telefonda benim konusmama da dahil oldu ama tek tek altına baktı kaşına baktı demedim zaten rıza abimin yanında seninle konuştum. daha sonra aradan 2 -3 ay kadar geçti sen beni aradın ve hamit espiritüel yaklaşımla hamit 1 dişi erkek oldu dedin sana cevabım sıkıntı varsa ben balıklarımın arkasındayım önemli değil sen bana gönder ben değişimini yaparım dedim yanlış hatırlamıyorsam sen tam emin değilim gibi konuşma gerçekleştirdin ben tekrar söylüyorum ben o balıkları 7-2 olarak seçtim daha ve aradan 5- 6 ay geçti hala daha balıklarımın arkasındayım ve sana o balıkları allah için konuş dediğin için 220 liradan sattım ve rıza abimde bunun fiyatını biliyor . sen kaça sattığını bile bilmiyorum 

GÜZEL İNSANLAR BEN HAYATIM BOYUNCA BÖYLE KONULARA ŞİKAYET METİNLERİNE DAHİL OLMAK İSTEMEM SEVMEDİĞİM BİR OLAY TAMAMEN KONU KAPANSIN DİYE 2 TARAFIDA TANIDIĞIM VE SEVDİĞİM İÇİN DEĞİŞTİRME SÖZÜ VERDİM KİMSEYİ İNCİTMEK SUÇLU SUÇSUZU AYIRMAK İÇİN YORUM YAZMADIM HELE RIZA ABİMİN KONUYLA SADECE TESADÜFEN DAHİL OLMASINDANDA ÇOK ÜZÜLDÜM .... 

BEN SATTIĞIM HER ÜRÜNÜN ARKASINDAYIM BU BALIKTIR GÖNÜLLER BİR OLSUN İNSANLAR SEVİNSİN DİYE YAPILAN BİR SEKTÖR LÜTFEN RİCA EDİYORUM BENİ VE RIZA ABİMİ KONUNUZA ARANIZDAKİ SORUNLARA DAHİL ETMEYİNİZ BENİMLE İLGİLİ BİR SIKINTI VARSA BEN HERDAİM BURDAYIM VE SATTIGIM BALIĞIN ARKASINDAYIM 

LÜTFEN YA BU KONUYU KAPATIN YADA BİZİ DAHİL ETMEYİN ARANIZDA NE KONUSTUNUZ NE YAPTINIZ BİLMİYORUM KAÇA SATTINIZ BİZLER OLMAMAMIZA RAĞMEN GENEDE SATILAN BALIĞIN ARKASINDA OLDUM DAHA NE YAPAYIM CAN SIKINTISIYLA GİRDİĞİM Bİ FORMDA TAMAMEN TESADÜFEN RASLAMAM SONUCU YAPTIGIM BİR ARA BULUCULUK İÇİNDE PİŞMAN OLDUM ....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RIZA TOSUNÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1
RIZA TOSUNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 01:23
Abdulah bey siz nasıl bana danışmadan benim hakkımda yorum yaparsınız . Benim adımı ne hakla kullanırsınız 
Şahsen sizi tanımam 2 yada 3 konuşmamız olmuştur telefonla. Evet bende tesaduf hamitin yanına gitmiştim yeni kurduğu yeri görmek için o anda sizin balıkları almak istediğiniz söz konusu idi bende telefonla sizinle konuştum ve balıkların fotolarını çektim size yolladım. Görsel olarak iki erkek vardı ben nereden bileyim ithalatta aynı batın balıkmıdır nedir belki başka batım balıktan erkek balık vardır küçüktür diger baskın balıktan korkar finleri uzamaz yanık kalır herşey olur. ben balığı elime almış kontrol etmışım gib yazmışsınız yok tektek kontrol etti falanfilan nasıl bişi bunalar sız nasıl benim adımı kullanırsınız 5 kuruşluk bir balık için. ben size dmedimmi herkezin zevki farklıdır benim beyendiğimi siz beyenmezsınız sizin beyendiğini ben beyenmem siz kendiniz bakın diye. ben size ançak resimyollayabilirim diye. derhal benim adımı konudan çıkarınız.

ayrıca balıklar ankaraya gitmiş ve oradan satılmış balıkların kuyruğunda künyemi var 10 ddk baktığım balığa şahitlik edeyim . Konudan benim adımı silin abdullah. 
Hamıt sanada teşkkür ederim kunuyu aydınlattığın için


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 01:58
Evet arkadaşlar gördügüniz gibi detaylar ufacik ama sonuç ortada .ben neden pişman olim burada hakkında şikayet olan sen iken Tamer bey ciksin söylesin diyorsun buyur Tamer bey pismanim falan demedi diyor.
Hamit bey ciksin aldigim orani ve fiati söylesin diyorsun hamit bey söylüyor 2 ye 7 aldin ama benide aradin bir disi erkeğe döndü dedin diyor bende degisirim dedim diyor.ayricada bana cocuklarinin üzerine yemin ettin baliklari 275 ten aldigim fiyattan veriyorum DİE bak baliklarida 220 den almisin 3 kuruş için yeminler etmissin .
Rıza bey olaya sahit diyorsun o bakti orana diyorsun erkek disi ama rıza beyde adının gecmesinden sikayetci.ben orana bakmadim diyor zatn kendiside sadece resim yolladim diyor.
Simdi bende dahil bu kadar adam yalan söylüyor bi sen dogrusun öylemi ?
Bu kadar insan sana kumpas kurdu öylemi ?
Ben sana defalarca söyledim bu baliklar senin gönderim yada getirim bi sekilde bak fazla cikan erkek benim degil bunda ard niyet var dersen hepsini hediye ederim die .yaparimda.ama sen yapamazsin iste.
Yukarda yazmisin bu ifadelerden biri yanlissa birakirim baliklarimi hediye ederim die .yapabilecegin seylerden bahset.bir balik icin konuyu bu kadar uzatan adamın kolonisini hediye dagitacagini düsünmek bile sacma .
Ben duyacagim şeyleri duydum artik allah herkesin gönlüne göre versin.
Hakkımı paramı asla helal etmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xantos1Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2014
İl: Antalya
Mesaj: 270
xantos1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 02:33
Tüm yorumları okudum ve konunun tamamen saçmalıktan ibaret olduğunu anladım k.bakmayın ama bendende büyüksünüz ama tamamen boş bir kargaşa mevcut.

Şimdi hakan abi sen gittin Balıkları görerek aldım diyorsun te oraya kadar gitmişin  hiç erkek dişi kontrol yapmadınmı yapmadıysan bu sizin hatanız

Abdullah bey siz balıkları 2 erkek 7 dişi die sattınız kısa bir süre sonra adanadan aynı tür bir koloni aldınız Hakan bey buna neden kızdı tam emin değilim ama sanırım fiyat oranlarından dolayı kendısıne kumpas kurduğunu düşündü


şimdi şunu herkez bilirki bazı türlerde erkeğin baskın olduğu yerlerde bazı erkekler renk vermez erkek olduğu bellı olmaz bunu herkez bilir hakan bey alırken bakmadı dıyelım sizde gösterip vermedınız varsayıyorum

kısa bir süre sonra 1 dişi sanılan moba erkeğe döndü bunun bir tartışma olayına dönmesi için abdullah beyi arayıp sölediğinzde olmaz değiştirmem beni ilgilendırmez gibi tavırlar sergilerse anlarım ama sadece balıkları satıp aynısını aldıysa  ve 1 dişi erkek olduysa kımseye karşı kiin tutulmaz arar sölersınız sıkıntınızı çözülür tartışmanız tamamen bir boşluk üzerine kurulu.

Ikinizdende özürdilerim ama yazdıklarım tamamen gerceği açıklıyor.

hakan bey sizin obalıkları satıp yenısını almanızla ilgili size karşı bir kin beslemiş siz neden satıp yenısnı aldığınızı sölemessınız ve hakan beyde sizin yaptığınız bu alışverişten den rahatsız olduğunu sölemesse bu başlık sonsuza kadar uzar gider :) daha gerçek tartışma nedenınız bile bellı değil önce onu açıklayın daha sonra yolu bulursunuz zaten.

Sağlıklı balıklar... xantos12014-05-08 02:34:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 09:04
Konu okunarak yorum yazılsa bu kadar çok belki de uzamayacak.

Hakan Bey Adana'dan kalkıp Ankara'ya sıradan bir insandan Moba almak için gitmedi.Bu işin ustası olan namıyla ün salmış insandan balık almaya gitti.Bu konu da kimsenin itirazı yoktur herhalde.Eee haliyle bu kişiden alacağınız balıklara da gözünüz kapalı alış-veriş yaparsınız.Konunun başında da belirttiği gibi balıklar kalitesinden dolayı değil yol şartlarında balıkların başına kötü bir durum gelmesin diye onca yol çekildi ve alındı gelindi.Fakat aradan 1-2-3-4 ay geçiyor ve erkek dişi oranları uyuşmayınca Hakan Bey de gayrı ihtiyar hakkını arıyor.İlk olarak telefonla arıyor sonra da mesaj çekiyor tabi çözülmeyen olay karşısında kimse de sessizliğini ve buna bağlı olarak da saygısını koruyamaz.Unutmadan altını çizerek söylemek istediğim olay ise onca para ödeniyor ve karşılığında HAZIR KOLONİ alınıyor.Bu forum da herkes şunu iyi bilir ki balıklardan yavru almak kolay değildir ve hatta MOBA dan yavru almak hiç kolay değildir.Bu insanlar bunca para yatırıyor ve bakıyor ki erkek dişi oranı net değil.Şunu da unutmadan belirtmek istiyorum bahsettiğimiz bir balık için burada çoğu insan koloni satın alıyor.


Diğer konuya da gelecek olursak düşünün ki bir ilan açılıyor ve ilanı açan insan bu işin ustası.Bütün balıklarımı satıyorum ve hobiyi bırakıyorum/ara veriyorum diyor.Siz de nam salmış ismi satın almak için gereğinden fazla para veriyorsunuz.Fakat bir zaman sonra bakıyorsunuz ki gene aynı tür aynı şekil balık alıyor.Bu durumda kim olursa olsun kötü düşünür.Gene aynı şekilde kendimden örnek vereyim.Tamer Altınbaş dan ilangi aldım ve şuan onları büyütmeye çalışıyorum.Rakamları örnek vererek devam edeceğim.Bana 40 tane yavru balığı misal 20 liraya sattı satarken de başka kimseye bu fiyata olmaz dedi ve ben aldım.Fakat şuan bir başkası bana diyor ki bende 50 tanesini Tamer Altınbaş'dan 20 liraya aldım.Balıklarım da zarar ziyan ve ırkından şüphem olmamasına rağmen gene de Tamer Abi'nin bu alışveriş saygısından şüphe ederim ve bir daha da ticaret mevzusuna girmem.Ki bizim Türk halkın da bu tip durumlar her zaman mevcuttur.

Bakın bu konu da şikayet açılırken oradan buradan balık aldın sattın mevzularına Hakan Bey hiç girmedi bile.Abdullah Bey'i telefon ile aradı cevap vermedi arkasından mesaj çekti gene cevap vermedi sonrasın da araya tanıyanlar girdi sabret dedirtti sonrasın da olay çözüme kavuşmayınca özelden son bir kez mesaj çekip ihtarını çekti.Fakat hala telafi edilen bir şey olmadığı için en son buraya yazdı.Şu dakikadan sonra yapılacak tek bir şey vardı satılan malın /canlının arkasında durmak.Görünen o ki kayıtsız kalmak,beni ilgilendirmiyor denmek yeni bir savunma şekli.

Gene bir örnek vermek istiyorum düşünün ki bu forumda en çok teleskopakvaryum'un reklamı dönüyor ve insanlar bu sitenin kalitesine güvenerek teleskopakvaryum dan ürün alıyor.Satılana kadar sizi allıyorlar pulluyorlar satıldıktan sonra da yapacağımız bir şey yok denilip başından savıyorlar.Ya da şöyle bir örnek vereyim.Gidiyorsunuz elektronik mağazasından kendi seçtiğiniz ve hiç kutusundan açılmamış bir elektronik ürün alıyorsunuz evinize götürüyorsunuz bakıyorsunuz ki ürün defolu veya hatalı.Geri dönüyorsunuz aynı saat veya aynı gün içerisinde iade etmeye kalkışıyorsunuz adamlar da size KUSURA BAKMAYIN SİZ KENDİNİZ SEÇTİNİZ VE ALDINIZ yapacak bir şey yok.Bu tip durumlar da kimse kusurabakmasın kim olsa aynı şeyi yapardı.

Olayın enteresan tarafı da bu şikayet konusu açılmadan önce Abdullah Bey'in konusunda ufak bir tartışma konusu oldu ve Abdullah Bey kendi ağzıyla konuyu buraya açmasını rica etti ve Hakan Bey'de konuyu buraya taşıdı.Şimdi ise Abdullah Bey buraya açılan konu beni ilgilendirmez,beni tanıyanlar bilir ben bir daha buraya bir şey yazmayacağım deyip ve bu düşüncelerini de gene kendi tanıtım konusunun altın da paylaşıyor.Neyse zaten bu forumda herkes bir birini iyi veya kötü tanıyor..

Bu arada Lidya Akvaryum Hamit Bey.Sizi hiç tanımıyorum ama duruşunuz ve düşünceniz ile kalitenizi kanıtladınız.Bundan sonra hiç düşünmeden alış-veriş yapabileceğim bir kişi kazandım diye düşünüyorum.Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.Tekrardan teşekkür ederim size.


Not: Yukarıda ki örnekler de ismi Geçen Sayın Tamer Altınbaş ve Teleskop Akvaryum'a isimlerini kullanarak örnek verdiğim için huzurlarınız da özür dilemek isterim.

Ayrıca konu da ismi geçenlere de istemeyerek bir saygısızlıkta bulunduysam da özür dilerim.Umarım tez zaman da konu çözüme kavuşur..


Saygılarımla;
Drklvntylmz2014-05-08 09:06:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amorphisÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 188
amorphisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 10:35

İsmi geçen arkadaşların hiçbirini tanımamakla birlikte bu iş arap saçına dönmüş durumda. Çözülecek gibi de görünmüyor. mağdur olan her kimse(ki burada isim belirtmem yanlış olur tüm forumu okumuş olmama rağmen) bir noktadan sonra sineye çekmek zorunda kalıyor. Biz hobiciler olarak güzel bir koloni için 3-4 aylık maaşımızı bağlayabiliyoruz kim ne derse desin bu bir hastalık. Hobi de zaten bunun üzerine kurulu. Benim şikayet konularından ve yaşadığım tecrübelerden dolayı söyleyebileceğim tek şey satan kişi bu işin duayeni de olsa tek tek kontrol etmeden ve kafanıza yatmayan bir balığı almayacaksınız. İşini düzgün yapan arkadaşalrı tenzih ederek burda isim yapmış kişilerin çift diye sattıkları balıkları ya da düzgün formlu yavru balıklarını da gördük. o yüzden herşey alışveriş yapılana kadar sonrası yok.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abdullah TaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
Abdullah TaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 22:32
Yazmayayım diyorum beni zorluyorsunuz ve hepinizede burdan helal olsun diyorum.Gerçekleri açıkladığınız Tamer bey sizle konuştuklarımızı eksiksiz bir şekilde verseydiniz keşke sizi ben bu şekilde tanımadım.
Hamit Mırcık kardeşim sanada helal olsun ben sana dişi erkek oranını netmi olduğunu sorduğumda sen aynen abi rıza abi kontrol etti dişi erkek oranı nettir demedinmi.Beni çok yıprattın Hakan artık emeline ulaştın çünkü ben şunu unutmuşum cahillerle tartışmaya girme haklıda olsan haksız duruma düşersin.Beni bilen bilir ben üç yüzün beşyüzün peşinde koşacak adam değilim yeterki karşımdaki adam olsun insan gibi konuşsun.Bu ortamda şunu gördüm atalarımız boşuna dememiş düşenin dostu olmaz diye dost dediklerimiz bile bizi sırtımızdan hançerledi hele ne kadar sevmeyenim varmış beni çekemeyen varmış.Hobicilik bu muymuş hellal olsun sizlere bir Allah,ın kulu demediki ya arkadaş sen bu adama ne yaptında bu adam sana geri dönmedi bir konuyu okuyun mevzu nerden kaynaklanmış olay nerden doğmuş.Adam benden balıkları alacak aradan bir hafta sonra başka bir köleni aldım diye bana olmadık hakaretler mesaj yoluyla gönderecek aradan nerdeyse dört ay gibi bir zaman geçecek bu sferde dişi balık erkek olacak tekrar tehditkar mesajlar gelecek ve ben bu adama geri dönecem ve hiç bir şey olmamış gibi telafi yoluna gidecem kusura bakmayın ben olmadık hakaretlere maruz kaldıktan sonra böyle bir insana geri dönüş yapmak benim kitabımda yazmaz.Ben okadar geniş bir insan değilim.
Arkadaşlar adını istemeden bu konuya dahil ettiğim arkadaşlardan özür diliyorum isminizin burda geçmesini istemezdim bende kendi ismimin geçmesini hiç istemezdim.Sizlerede hak veriyorum öyle ya bana dokunmuyan yılan kırk yıl yaşasın ben sadece gerçekleri yazmanızı isterdim.
Hakan Eti sana tek kelime söylüyorum allahından bulasın iyşallah benim için ne düşünüyorsan kurban olduğumda sana kat ve katını versin.
Sayende mobadan ve hobiden soğudum aha meydan sizlere bırakıyorum balıklarımın tamamını bu hafta verecem artık bayram edersin.Şunu unutma gün ola harman ola sıra sanada gelir.
Arkadaşlar şuan itibari ile Frontosa Forumdan ve Akvaryum forumdan üyeliğimi sildiriyorum hakkınızı helal edin burda sizlerden tek isteğim kişi olarak yorum yapmayın konuyu iyi idrak edin karşıdaki suçsuz insanı daracına götürmeyin.
Haydi bakalım Hakan efendi meydan senin eserinle gurur duy ben çekiliyorum istedin gibi meydanda at koşturabilirsin.Beni mobadan soğutan tek kişi oldun ya helal olsun böyle bir kumpasla sen iktidarları devirişin helal olsun size.
Allahım düşmanımı biliyorum ama sen beni dostlarımdan koru yarappim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 23:26
Abdullah taylan benim kimseyle kişisel bir hesabim yok olsada onun çözümünü burada aramam buna emin olabilirsiniz.
Sen hala kasedi en başa sariyorsun mesele bizim konusmamamiz değil ben seninle görüşmek istemediğim halde balik erkek cikinca ilk seni aradim aramizda çözelim die madem birkaç yüz önemli değildi kendi aramizda cözseydik bana dönseydin.ama yok lafa gelince var ama icraat yok. İnsanları hala kumpas kurmakla sana karsi yalan söyleyip hancerlemekle itham ediyorsun . balik nedir kaç kuruşki bu kadar yalana kumpasa ihtiyaç duyulsun. Biz bu baliga senin gibi geçim derdiyle kar amacıyla bakmiyoruz satarken de bikac kuruş için yalan yeminler etmiyoruz kusura bakma.bu ismi gecen arkadaşlara yazın isin doğrusunu diye çagri yapiyorsun forumdan adamlarda yazinca herkese yalanci muamelesi yapiyorsun.ayip bunlar. benim yaşça büyügüm olabilirsiniz ancak bu haksizlik yaptiginda susacaz anlamına gelmez .büyüklükte vermekle olur senin gibi almakla birkaç yüze tamah etmekle olmaz. Baligin hicbir kiymeti yok . benim nazarimda insandan kıymetli bir balikta yok o yüzden hic kimseye acıtasyon yapma boşuna herkesin neyin ne olduğunu bildiğine anladigina gerçekten inaniyorsan mesele yok .bana hic beddua etme sıra sanada gelir bilmemne diye sıra bana gelmez çünkü senle biz ayni sirada değiliz.ben ne 300 için ne 3000 için nede herhangi bir balik için kendime laf söyletmem allahin izniyle.aramızdaki fark bu .şimdi cebinde kalan o bir dişi balik parasıyla yada hamitten 220 ye alip bana 275 e sattigin baliklarin farkiyla kendine burada bu konuda kaybettiklerini satın alabiliyorsan al !
Allah herkesin gönlüne göre versin abdullah taylan ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasvaduboisiÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 29
MasvaduboisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 23:30
Şimdi burada forum tarafından tanınan 2 insan karşı karşıya. Ancak konu tamamen saçmalık. En iyi, en ünlü otomobil firmalarından dahi araç alırken ustamızla veya expertiz yoluyla aracı inceletiriz. Balıklar görülmeden alınmış olsa ve gönderim yapılsa konuda Hakan bey haklı taraf çıkar. Ancak Ankara'ya kadar gidip 3000 liralık balıkları alırken nasıl incelenmez onu anlamıyorum. Biz hobiciler ithalat yapan akvaryumculardan bile koloni alırken tek tek bakıyoruz. Toplamda 10 tane balık var yani. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DrklvntylmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2013
İl: Içel
Mesaj: 314
DrklvntylmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 09:48
Firmadan bahsettiğine göre sanırım Sıfır araç almaktan bahsediyorsunuz? Eğer ki öyleyse en iyi araç firmalarına gidin yanınızda expertiz ile size gülerler fakat gene de almayı düşünürseniz satışınızı da yaparlar.Fakat garanti sürecinde olası bir fabrikasyon hatasını da size yansıtmazlar.Yansıtırlarsa da siz de olayın peşini bırakmazsınız.Bu olay da bundan farklı değil.Hazır koloni alınıyor ve balıklardan biri erkek çıkıyor ve siz de hakkınızı istiyorsunuz.Bahsedilen oran 3e7 dişi ise ve bu balıklar karşısında siz ciddi bir para kazanıyorsanız ve balık konusunda isim yapmışsanız bu tip durumlarda kalitenizi göstereceksiniz.Sattım gitti benden çıktı mantığı artık bir yere kadar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasvaduboisiÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 29
MasvaduboisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 10:08
Ne alakası var. Firmalar sadece sıfır araçmı satıyor ? Davultepe volkswagenden 3 hafta önce passat aldım ancak araca boyasız denildi ve ogün ekspertiz raporu çıkarıldı. 1 saat sonra Sistemli wolksvagen grupta bir arkadaşımla görüştük ve aracı incelediler. Aracın sağ arka çamurluğu boyalı çıktı. Oradanda ekspertiz raporunu aldım. Aracı aldığım yer arabanın değer kaybını hesabıma havale yaptılar.  Sanırım hiç araç almadınız. Ayrıca bu sadece konuya bir benzetme. Ankara'ya kadar balık almaya gideceksin. Hadi abi kovaya at ben gideyim diyeceksin. Ortada 3000 lira gibi bir rakam söz konusu. Söylemek istediğim balıklar belkide 6 dişi 4 erkekti ancak Abdullah beyde bunun farkında değildi. Ancak alacak olan arkadaşın balıkları tek tek anüsvent kontrolü yapması gerekti. Hadi orada vakit olmadı balıkları akvaryuma bırakırken bile kontrol edilmesi gerekirdi. Aradan 3 ay gibi bir süre geçtikten sonra böyle bir konu saçmalık. Ha bu arada kimin kimden nekadara alıp nekadara sattığıda kimseyi ilgilendiren bir durum değil. Adam satışa çıkarmış balıkları. İster alırsınız ister almazsınız. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir