Akvaryum Klor Gidericileri


chaoschaosÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 139
chaoschaosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2021 22:37
İnternette tonla su düzenleyici satılıyor çeşitli markalardan ve bu ürünleri kullanan yerli yabancı birçok kişiyi okudum ve izledim.Kullanılan markalar farklı ancak araştırınca hepsi hemen hemen neredeyse aynı.Yaptıkları işlem akvaryumdan suyu çekmek,ilacı belirtilen dozda akvaryumda kalan suya dökmek ardından ise direkt olarak çeşme suyu 'Tap Water' koymak.
Bu uygulamayı sizler doğru buluyor musunuz veya bu şekilde mi yapıyorsunuz bilmek istiyorum çünkü piyasada gerçekten çok fazla ürün var ve hepsine bakınca insanin aklı karışıyor.Tek kişinin önerisiyle de bir markaya körü körüne bel bağlamak istemiyorum.
Ayrıca merak ettiğim bir husus daha var; diyelim akvaryumum 100 litre ve ben yüzde 50 su değişimi yaptım yani akvaryuma yeni 50 litre su koyacağım.İlacın arkasında da örnek veriyorum 100 litreye 5 ml yazıyor.Şimdi bahsedilen 100 litre benim akvaryum hacmim mi yoksa akvaryuma koyacağım su için 50 litre üzerinden mi hesaplama yapmalıyım? Kısacası 100 litreye 5 ml mi damlatırım yoksa 2.5 ml mi?
Bu konularda bilgi sahibi,deneyimli kişiler elbet vardır.Bu konuda yardımcı olabilirlerse gerçekten çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ForTheHordeÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 236
ForTheHordeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2021 23:56
Doğru buluyorum ve yıllardır su düzenleyici kullanıyorum.
Belirtilen miktar çeşme suyunu düzenlemek için gerekli miktardır, şöyle düşünün oturmuş akvaryumunuz var ve hacmi 2 kova, %50 su değişimi yapacaksınız, ilk olarak akvaryum suyunun yarısını boşaltacaksınız, sonra 1 kova yeni ekleyeceğiniz suya belirtilen ölçüde su düzenleyici ekleyip, o kovayı da akvaryuma dökeceksiniz, kullanım miktarındaki mantık budur ama size ilk önce yeni suyu eski akvaryuma dolduracak iseniz, güvenli olması açısından 2 kovalık ölçü koyabilirsiniz.

Ufak bir püf noktası vereyim seçeceğiniz ürün için, kullanacağınız ürünün litre başına size maliyetine göre satınalım yapın, ürünün paket olarak satış fiyatına göre değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir