Akvaryum Sevdası


greendayÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 63
greendayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2016 15:46
Hacim litre büyük olması gerekiyor bir balığa 20 lt deniyor sonunda vazgeçtim, sanırım ablam benim balıkta balık demem üzerine şirketine büyük bir akvaryum kurmayı düşünüyor bu konuda tüm araştırmalarımda edindiğim bilgileri kendisiyle paylaşıp yardımcı olucam :) Bende bu sitede araştırmasaydım şimdiye 40 lt gibi bir akvaryumda çok sevdiğim dört adet balığım olucaktı çünki petshoplar balık başına 10 lt diyorlardı ama ne kadar yaşarlardı bilmem..[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greendayÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 63
greendayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2017 22:52
Zaman ne çabuk geçmiş tam bir yıl olmuş.. Benim minik kızımın (kedim) yanına, oğluşumu sahiplendim oda 8 aylık oldu bile, ve balıklarımız da var.. kızım hayranlıkla izlyor önünde uzanıp yatıyor ve bu manzara dünyanın en güzel manzarası bana göre.. Maaşallah.. Velhasıl önceden endişelendiğim durumdu şimdi kedisi olanlara akvaryumu şiddetle tavsiye eder oldum :)

Gelgelelim akvaryumu nasıl kurduğuma, yeğenim için Telescop akvaryumdan hediye alıp kurduğum 23 lt lik akvaryum (şelale filtreli, tetra ısıtıcı ve hava motoru (alman), siyah hagen kum.. eledoa bitki, sera yem, 2plati ve 2moli.. akvaryum malesef fiyasko oldu balıkları öldü ve akvaryum bana geri geldi.. 2 ay kutusuyla boş bekledi...
Geçenlerde dayanamayıp kurdum iki adet küçük japon aldım, Tam üç hafta oldu kuralı (su değişimi, haftada bir 10 litre dinlenmiş) iki hafta sonra dip çekim yaptım.. Şimdiyse duygusal yönüm ağır bastı onlara 90 lt lik bir şelale filtreli akvaryum aldım aynı akvaryucudan, yarın elimde olacak, tabanına yıkanmış dere kumu, ısıtıcı tetra (alman) aynı markanın karbonlu bir karışım filtre malzemesi, arka fon bitkili olacak.. daha sonra bulabilirsem bitkiye sarılmış eledoa almak istiyorum..

P.S. Beşiktaşta hayli yaşlı tecrübeli bir akvaryumcu ile biraz sohbet ettiğimizde baya şaşırdı daha beslemeden benim bildiklerime, bana beyaz benek hastalıklı (eve gelince farkettim) oranda yavrusu iki balık sattı (faiş fiyata) malum biri öldü tam üç gün can çekişti :( diğerini kurtarabildim (metilen mavisi ile) daha sonra başka yerden yanına tül kuyuruk aldım.. Maşallah çok sağlıklı..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir