Akvaryum ve hamam böceği


Lepistes90Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2012
İl: Batman
Mesaj: 253
Lepistes90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 12:34
Selam arkadaşlar bir süredir akvaryumumun etrafında hamam böceklerine rastladım
buda beni cok rahatsız etti en son hava motoru aldım kutusunun icinde ölü ve canlı bir kactane vardı sonra bir gün dısarda sogukta beklettim kullanmaya basladım acaba cıkanlar ordaki yumurtalarmı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 16:19
Ortam pisliğinden de kaynaklanabilir.
Hamam böceklerinin yaşamadığı apartman ve ev yoktur dünya üzerinde.
Ben genel olarak temiz olmayan 'akvaryumcu dükkanlarında''görürdüm hamam böceklerini.
Tankın çevresini falan detaylı bir temizlik yapın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakGuranÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 280
BurakGuranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 16:26
Üremeye başlarlarsa önüne zor geçersin abi, dışardan birşey aldıysan ordan gelmiş olabilir, bence ilaçlama yaparsan iyi olur ve ezerek öldürme sakın abi çünkü öldükleri zaman yumurta bırakıolarmış ve silerek kolay kolay yumurtalar gitmiyormuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3329
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 17:28

Hamam Böceği İlaçlama

Bünyesinde birçok mikrobu barındıran, küçük yapılı ve hızlı hareket eden böcektir. Evlerin nemli ve rutubetli yerleri olan mutfak ve banyo gibi alanlarında sıkça görülürler. Hamam böceği vücut yapı bakımından incelendiğinde oval yapılı, 6 bacaklı ve baş kısımlarında 2 adet anteni olan haşerelerdir.

Dünyanın her kıtasında ve her türlü iklim şartlarında yaşayabilen binlerce türü vardır. Rengi ve boyu, türüne veya yaşam alanlarına göre değişir. Genellikle siyah, kırmızı, kahverengi ve sarımsı renkte olan en çok bilinen türleri Alman hamam böceği, Amerikan hamam böceği, Kakalak, Oryantal hamam böceği ve Kara Fatma ’dır.

 İnsanlara birçok hastalık bulaştıran bu haşereler ev içlerinde açıkta bırakılan gıdalar üzerinde gezerler. Hem beslenmelerini sağlar hem de bu gıdalar üzerine salya ve dışkılarını bırakarak insanların hastalanmalarına neden olurlar. Bacak yapıları çok güçlü olan hamam böcekleri, kilometrelerce yolu yürüyebilirler ve bir gecede 7–8 katlı bir binayı dolaşabilirler. Ortalama 2 – 3 cm boyunda olan tropikal ortamlarda daha büyük olan türleri de vardır.

hamam böceği ilaçlama gündüz saatlerinde ortalıkta pek fazla görülmez, fakat geceleri inanılmaz aktif olurlar. İnsanları gördüklerinde ve ışık yandığında hızla kaçan ve çok hızlı hareket eden canlılar arasındadır. Çok güçlü bir yapıya sahip olan bu haşereler ile mücadele etmek çok zordur. Kolay kolay ölmezler.

Çok soğuğa ve çok sıcağa bile dayanıklı olan bu böcekler radyasyona bile karşı direnç gösterebilirler. Türleri eğer mekân içerisinde beslenecek bir madde bulamaz ise naylon, kâğıt, plastik gibi maddeler ile de beslenebilirler. Sürekli kanalizasyon giderleri, çöplükler gibi pis ortamlarda gezen hamam böcekleri çok pis canlılardır. Ayrıca dünya üzerinde yaşayan haşereler içerisinde en hızlı ve en çok sayıda üreyen canlılardır. Senede 5 – 6 kere ürerler ve her üremelerinde 400–450 kadar yumurta bırakırlar. Üreme işleminin ardından dişi yumurtalarını bir süre sırtında taşır ve gezdiği her yere yumurtalarını bırakır. Bu nedenle insanlara çok çabuk hastalık bulaştırırlar.

İnsanların yaşadığı ve gıda maddesi üretilen her alanda görülürler. Özellikle fırın, pastane, restoran, lokanta gibi alanlarda bolca bulunurlar. İnsanlara bulaşan hastalıklar grip, verem, humma, dizanteri gibi hastalıklardır. Kurtulmak için ilaçlama şirketlerine ulaşılmalı ve hamam böceği ilaçlama talebinde bulunmalısınız.

Hamam böceği ilaçlama için dışarıdan alınan etkisiz ilaçlar ile amatörce ve bireysel olarak uygulanırsa kesinlikle başarı sağlanamaz. İlaçlama şirketleri tarafından etkili sıvı kokulu ilaçlar ve deneyimli ilaçlama personelleri tarafından uygulanması sonunda bu pis haşerelerden kurtulmanız mümkündür.

Etkin ilaçlama şirketi olarak, hamam böceği ilaçlama uygulamasında etkili ve yasal haşere ilaçları kullanmakta ve deneyimli personelimiz tarafından uygulanmaktadır. İlaçlama şirketimiz ile irtibata geçmeniz halinde güvenilir ve garantili hizmet anlayışımızdan yararlanmış olacak ve yaşam alanlarınızda güven ve huzur içerisinde hayatlarınızı sürdürmeye devam edebileceksiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CüneytinAkvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
CüneytinAkvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2021 01:11
8 yıl sonra aynı sorunla karşı karşıya kaldım. Kurtulabildiniz mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir