Akvaryumda Berraklık


HobiciGencooÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2018
İl: Ankara
Mesaj: 32
HobiciGencooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2019 19:28
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202693/020920191919081.jpg[/IMG]

Öncelikle bütün hobidaslara selam olsun

Degerli dostlarım boyle bir akvaryumunuz olsun istiyorsaniz kurulumun en basından beri dogru adımlarla ilerlemelisiniz adımlarımızı sırasi ile ozetleyelim..

1.) Akvaryum konumu: Akvaryumunuz güneş görmeyecek bir sekilde konumlandırılmalıdır.
2.) Dıs filtre vs sump kurulumunda gerekli filtrasyon ekipmanlariniz tam olmali ne kullanacaksaniz yerine yerlesmis olmali daha sonrada sok tak ile ugrasmayın bakteriler fazla oksijensiz kaldiginda iyi seylerle karsilasmazsiniz
3.) Akvaryumunuza kumunuzu dekorunuzu yaptikdan sonra suyumuzu ekliyoruz filtre ve sump imizi calistiriyor isiticimizi takiyoruz ve beklemeye basliyoruz.
4.) Aradan 1 gun gecti su sicakligi dengelendi (Sera Bio Nitrivec) kullaniyorum ben orta akvaryumlarda (50cc) yetecektir su isisi dengelendikten sonra sisenin hepsini akvaryumumuza iyice calkaladiktan sonra döküyoruz burada dikkat edilmesi gereken cok onemli bi konu var (Son kullanma tarihi) bu tarih bu tarz ilaclarda Almanca olarak yazabilir son kullanma tarihi gecmemis olmasi gerekmektedir aksi halde hicbir ise yaramayacaktir.
5.) İlaci doktukten sonra akvaryumunuza bi sis bulutu inecek bu sizi tedirgin etmesin bu herseyin yolunda oldugunu gosteriyor. En fazla 1 haftaya kadar bu sis bulutu kaybolacak ve yerini fotograftaki gibi cam gibi gorsel alacaktir.
6.) Yeterli berrakliga sahip oldugunuzda baliklarinizi gonul rahatligi ile akvaryumunuza asilayip baliklarinzi akvaryuma ekleyebilir ve huzura kavusabilirsiniz [:iyi:]

Herkeze mutlu hobiler berrak akvaryumlar diliyorum :) [:iyi:]

Beğenenler: [T]202789,Hamza Özel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abaliÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2018
İl: Afyon
Mesaj: 66
abaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2019 19:34
Emeğinize sağlık,
Aktif karbonun faydalarınada değinebilirsiniz müsait bir zamanda :)

Beğenenler: [T]202693,HobiciGencoo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HobiciGencooÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2018
İl: Ankara
Mesaj: 32
HobiciGencooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2019 19:45
Akvaryumda aktif karbon kullanmamızın en önemli sebeplerinden biri su rengindeki sararmaları kontrol etmek içindir. Böylece organik atıkların zararlı etkisini de azaltmış oluruz. Bunun yanında, akvaryumda olusan kokularıda yok etmeye yarar Su değişiklikleri sırasında kötü koku yayılıyorsa yayılmaması için aktif karbon yardımınıza yetişebilir. Aktif karbonun bunlar dışındaki önemli görevi ise su içinde çözünmüş olan hidrojen sülfit, metan gibi gazları yok etmektir. Ayrıca mekanik filtrasyon tarafından yakalanamayacak kadar küçük olan katıları temizleyerek pırıl pırıl bir su elde etmenize yardımcı olur.

Beğenenler: [T]206112,abdbali[/T]
Teşekkür Edenler: [T]206112,abdbali[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir