Akvaryumun İncileri Gökkuşağı Türleri


Oguz SAGLAMÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 13/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 138
Oguz SAGLAMÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2017 08:39
Tahsin Bey'den alınan balıklar bir yaşını geçti maaşallah. Tür zenginleştirme zamanı yaklaşıyor gene...
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/160220170833481.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/160220170835121.jpg[/IMG]
[EDIT]Oguz SAGLAM,2017-02-16 08:46:40[/EDIT]

Beğenenler: [T]63010,sadangur[/T][T]188146,Xzyfos[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]188969,EnesUncu[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]118022,zahitciftci[/T][T]143684,Neontetra[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]16500,Selim ÇAKIR[/T][T]12491,omardaing[/T][T]173578,teriyyy[/T][T]197842,syavuz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]63010,sadangur[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]16500,Selim ÇAKIR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Selim ÇAKIRÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 38
Selim ÇAKIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2017 22:13
[QUOTE=zahitciftci]Gökkuşakları için kurduğum akvaryum bence artık son halini aldı sayılır. Bir önce paylaştığım haline göre ufak taşlar ve kök parçaları ekledim. Bitki olarak da eklemeler yaptım. Sadece ön kısma bir yada iki kök daha cüce saz eklemeyi düşünüyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/210120170045161.jpg[/IMG]
Bu aralar yosunlar ile başım biraz dertte. Eskiden olsa çok kafaya takardım ama şimdi öncelik sırasında gerilerde kalıyor. Yine de mümkün olduğunca azaltmaya çalışacağım. Kökler üzerinde dry start metodu ile fissidens tutturmaya çalışmıştım. Büyük oranda tutundular ama şu anda yosun da olunca pek de hoş gözükmüyorlar. Köklerin neredeyse tamamının yosun ile kaplanmış gibi görünmesinin nedeni bu. Ayrıca salyangozler ile de başım dertte, varsa bir öneriniz hemen uygularım. Normal adi salyangozlara canım feda ama bu yassı yaratıklar çok canımı sıkıyor. Sürekli camdalar ve görüntüyü bence olabildiğince bozuyorlar. Fotoğrafta özellikle sağ yan camda nokta şeklinde görünüyorlar.
Biyotopa uygun olsun diye sol arka tarafa demersum eklemiştim. Sağ olsunlar sudaki özellikle bitki artıklarını süzgeç gibi süzüyorlar. Uzaktan bakınca pek belli olmuyor ama yakından bakınca kötü bir görüntü oluşabiliyor. Sonradan acaba demersumları çıkarsam da o bölgeye de uzun sazlardan mı eklesem diye düşünmeye başladım. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Bunun dışında yine tavsiyelerinizi bekliyorum. [/QUOTE]

Zait Bey, akvaryumunuzun dizaynı muhteşem, tebrik ederim. Öncelikle bahsettiğiniz salyangozlar minare tabirettiğimiz bir tür, bu salyangoz ile ancak Botia Makrakanta (3-4 cm 4 adet) veya Helena Katil Salyangoz(En az 10 adet) türlerinden birini tercih ederek mücadele edebilirsiniz. Yalnız Botia salyangozla beslenen bir tür olduğu için ikisi birden olmaz. Sakın salyangoz öldürücü gibikimyasallara bılaşmayın. Bir de eğer dişi beta balığı edinebilirseniz o da iştahla tüketecektir salyangozları, ben hem botia (Ama kesinlikle makrakanta olacak, başka türüsalyangoz yemez)hem de dişi beta tavsiye ederim. Endişelenmeyin, gökkuşaklarına hiçbir zararları dokunmaz.

Yosun sorununuza gelirsek, Işık, gübreleme ve su değişimi bitkilerin olmazsa olmazı, akvaryumunuzun fotoğrafından anladığım kadarı ile, gübre dengesizliğiniz var. Bitkili akvaryumlarda yosun oluşumunun büyük sebebi Fosfat fazlalığı ve nitrat fosfat dengesizliğidir. (Nitrat 10 barem, Fosfat 1 barem olmalı) Sizin su üstü bitkileriniz de hem ışığı kesiyor hem de nitratı tamamen bitiriyor. Geriye sadece fosfat kalınca da yosunlar bayram ediyor. Çözüm; akvaryumunuzu bolca bitkilendirin, moss çeşitleri edinin, o dalların arasında çok güzelgörüneceklerdir. (Gökkuşakları moss a bayılır) su üstü bitkilerini azaltın, nitrat fosfat demir testi edinin, love tech akvaryumlarda bitki için gerekli nitrat fosfat ve demir değerlerinin ne olması gerektiğini araştırın, sık su değişi yapın. Sazlar da Demersumlar gibi filtre vazifesi görürler ve akvaryumunuza çok da yakışacaktır. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım herşey gönlünüzce olur, bir gökkuşağı tutkunu olarak, tüm gökkuşağı sever hobici arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum.

Beğenenler: [T]12491,omardaing[/T]
Teşekkür Edenler: [T]12491,omardaing[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zahitciftciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/10/2011
İl: Antalya
Mesaj: 230
zahitciftciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2017 17:46
Herkese merhaba,
Evet sonunda Avustralya&Yeni Gine ithalatımız gerçekleşti. Tüm zorluklara rağmen kayıp vermeden balıklar akvaryumlarına yerleştirildi.[:nazar:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171721281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171722581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171724381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171724481.jpg[/IMG]
Şaka şaka, bu müthiş canlıları hemen yanı başımda sayılabilecek uzaklıktaki Fethiye’den, Tahsin Abi den aldım. Hepsine tek bir merkezden, sağlıklı ve güvenli bir şekilde zorlanmadan ulaşmış oldum. Tahsin abi ile yaptığımız, benim açımdan yeni bilgiler öğrendiğim güzel sohbet de artısı oldu[:D].
Yanlış anlaşılmasın Tahsin Abi ile ticari hiçbir bağım yok[:cik:]. Amacım bu mükemmel insanı ve hobihanesini (bence kesinlikle ticarethane değil) kendi gözlemlerimle anlatmak ve aslında bizim için ulaşması güç bu özel türleri yetiştirdiği ve sahiplenmemizi sağladığı için kendisine teşekkür etmek.
Aslına bakarsak benim bu hobideki geçmişim daha çok yeni sayılır. Ama bu süre içerisinde yaşadığım veya gördüğüm zorlukların başında canlı temin etmek geliyor. Ha tabi yaygın olarak akvaryumcularımızda bulunan canlılardan beslesem aslında sıkıntı olmaz. Ama işte birazcık özel olsun istersen o zaman sıkıntı işte. Örneğin ilk Malawilerle başladım bu hobiye. Bulunduğum il (Isparta) itibariyle de istediğin türü bulmak gerçekten zor oluyordu. Hele 2-3 türe birden bakmak istiyorsan bekle babam bekle. Hepsine aynı anda ulaşman neredeyse imkansız. Sonradan Malawiizmir diye bir satış sitesi çıktı da istediğim türlere kavuşabildim. İyi de para verdim aslında. Sonrasında bitkili akvaryumlara geçiş yaptım. İlk kurduğum akvaryumda illa şu tür olsun gibi bir isteğim yoktu. Akvaryumcumuzda bulunan iki tür tetra ile başladım. Sonradan Kırmızı burunlara kafayı taktım ama nafile, Isparta’ya gelmiyor, Antalya desek orası Isparta’dan da kötü bu konuda. İnternetten araştırarak Ankara’daki bir akvaryumcudan en sonunda kırmızı burun ve otocat’lere ulaşabildim. Arada yine istediğim türler oldu ama baktım bulması zor vazgeçtim. Sonrasında karides akvaryumu kurayım dedim. Bu akvaryumda işim biraz daha kolay oldu, neyse ki karidesevi diye bir site vardı ve istediğim türlere kolayca ulaşabildim. Çoğumuzun da benzer sıkıntıları yaşadığını düşünüyorum. Sonradan da gökkuşakları-mavigözler sevdam başladı. İlk zamanlarda baya çabaladım bu balıklara nasıl ulaşabilirim diye. İthalat yapan firmaları da aradım ama nafile. Ömer abi ile de zaten bu vesile ile tanışmış olduk. Biraz daha araştırma yapınca Tahsin abi ile de tanıştım. Şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü bir süre daha bu balıklara ulaşamayacağımı görseydim muhtemelen artık vazgeçerdim ve büyük ihtimalle başka bir tür üzerinden akvaryum hobisine devam ediyor olurdum. Bu arada şunu da belirteyim, şimdiye kadar sadece 4 tür mavi göz beslemişliğim var. Gökkuşağı türlerine daha önce hiç bakmadım. Ama internetten izlediklerim ve okuduklarımla kapıldım bu türlere. Hiç de pişman değilim[:3].
Bunları neden mi yazıyorum derseniz, Tahsin abi’nin ve yaptığı işin kıymetini vurgulamak için. Düşünsenize, benim aldığım 4 gökkuşağı, 4 mavi göz ve 1 gobi türünü aynı anda başka şekilde temin etme şansım var mı? İthalattan desek o da bana neredeyse hiç mümkün gelmiyor. İçlerinde yeni isimlendirilmiş balıklar bile var. Tabi bunlar benim aldıklarım. Bunların dışında daha birçok tür var Tahsin abinin hobihanesinde. Keşke diğer türler için de bu şekilde gönül vermiş kişilerin sayısı artsa ülkemizde. Kesinlikle çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Belki denebilir arkadaş gökkuşakları gibi belirli türler için dediklerinde haklısın ama diğer türlere ulaşmakta aslında çok da zorlanılmıyor. İstediğimiz bir şekilde bulabiliyoruz. Ama işte o “birşekilde” kısmı bazen zorlayıcı olabiliyor[x(].
Gelelim Fethiye serüvenimize. Uzun süredir aklımda olan bir plan olmasına rağmen bir türlü gerçekleştiremediğim bir düşünceydi. Hatta öncesinde iki sefer daha Tahsin abi ile görüşmüş ama hep bir bahaneyle iptal olmuştu planımız. Uzun süredir boş olan akvaryumlarımı şenlendirmenin de artık zamanı gelmişti. Üç adet farklı boylarda bitkili akvaryumlarım var. Bir ara Fethiye’ye gideceğim diye 7-8 aydır boş olan akvaryumum bile var. Neredeyse unutacaktım akvaryumda balık seyretmeyi. Hatta son hafta akvaryumda düzenleme yaparken “içinde balık olan akvaryumla uğraşmayalı baya oldu” diye de aklımdan geçirmiştim. Neyse biz Tahsin abi ile planımızı yaptık. Ailecek değişiklik olsun diye de eşim ve çocuklarımı da alıp yola koyuldum. Eşime de dedim ki işim çok uzun sürmez herhalde sonrasında birlikte Fethiye’yi gezeriz. Benim hobi merakım yüzünden sıkılmalarını da istemiyordum. Fethiye’ye yaklaştıkça içimdeki heyecan artmıştı. Sonunda uzun süredir beklediğim balıklara kavuşabilecektim. Tahsin abinin forumda yazıp da kıskandırdığı türleri ve daha birçoğunu canlı olarak görebilecektim. Ve tabi Tahsin abi ile tanışacaktım. Daha önce birçok kez telefon ile görüşmüştük ama yüz yüze sohbet farklı oluyor. Fethiye ye vardığımızda ilk önce Tahsin abiye uğrayalım geriye kalan zamanımızda da gezeriz diye düşündük. Evlerine vardığımızda Tahsin abi bizi yolda karşıladı ve evlerine buyur etti. Hepinizin tahmin ettiği gibi kendisi güleç yüzlü, içten ve samimi. Eşiyle tanıştık, eşi de aynı kendisi gibi güleç yüzlü ve misafirperver. Daha biz gelmeden hazırlık yapmışlar, ikramlarda bulundular. Ben Tahsin abiyi ilk defa görmeme rağmen yaşım yetmese de sanki kırk yıllık dostumun evine gitmiş gibi karşıladılar bizi. Biraz muhabbetten sonra Tahsin abi merakla beklediğimi bildiğinden dolayı istersen balıkların yanına geçelim dedi. Ee tabi bende hemen olur dedim. Balıkların bulunduğu ortamı görmeden önce nasıl bir yer diye merak ediyordum. Evinin yanında balıklar için ayrı bir yapı var. İçerisinde damızlık ve yavru balıkların olduğu irili ufaklı birçok akvaryum, küçük kaplarda yumurtalar ve çok sayıda farklı canlı yem üretim kapları bulunan bir yer. Daha önce farklı üretimhaneler görmüştüm, burası kesinlikle üretimhane değil, yukarıda da yazdığım gibi “hobihane”. Akvaryumların hepsi pırıl pırıl, çoğunda canlı bitki var. Hal böyle olunca da balıklar kendilerini gösteriyor. Tahsin abi de mahzur görmezse birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. Canlılar çok net değil ama zaten amacım ortamı biraz göstermek.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171733171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171733291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171733381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171733471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171733561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171734051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171734151.jpg[/IMG]
Çok da ayrıntıya girmiyeyim yoksa yazıyı bitiremeyeceğim. Burada da hobi ile ilgili çok güzel bir sohbetimiz oldu. Çoğunluğu da benim sorup Tahsin Abi’nin cevaplaması şeklinde geçti tabi. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım. Seçenek çok olduğundan balık seçmek de gerçekten zor oldu. Bu konu da Tahsin abinin önerilerini dikkate almaya çalıştım. Balık seçimi ve paketleme işi bittikten sonra ayrılık vakti geldi. Karşılıklı iyi ve tekrar muhakkak görüşelim dileklerimizden sonra arabamıza bindiğimizde akşam olmuştu. Sözde biraz sohbet ve balık seçiminden sonra zaman kalacak biz de Fethiye merkezi gezecektik. Bu yolculuğa çıkmadan önce en büyük endişem eşim ve çocukların sıkılmasıydı. Ama tam tersine onlar da bu gezimizden büyük zevk almışlardı. Tabi bunda en büyük pay Tahsin abi’nin eşi Selma hanıma ait, kendisi çok güzel ilgilendi. Eve döndüğümüzde güzel bir Pazar günü geçirmenin ve uzun süredir beklediğim balıklara kavuşmanın mutluluğu vardı üzerimizde. Balıklar konusunda şu an için ayrıntıya girmeyeceğim. Yavaş yavaş olabildiğince kendi gözlemlerime dayalı tanıtım yapmak istiyorum. Yalnız şunu söyleyeyim yukarıda da yazdığım gibi gökkuşağı türlerine ilk defa bakıyorum ve neden gökkuşağı ismini verdiklerini daha iyi anlamış durumdayım. Sözde atıyorum balık kırmızımsı renkte ama ışık açısına bağlı olarak neredeyse tüm renkleri görebiliyorsunuz. Mavi gözler konusunda ise haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Mavi gözler değil de parlak mavi gözler dense daha uygun olurmuş[:)))].
Aslına bakarsanız aradan yaklaşık 1 ay geçti. Bu açıdan Tahsin abiden de özür diliyorum geç oldu biraz. Kendisine yüz yüze teşekkür etmiş olsam da buradan da o güne ve canlılara dair yazılı olarak teşekkür etmem gerektiğini düşünüyordum. Bu arada internette kendisine ait güzel bir site kurmuş. İncelemenizi de tavsiye ederim[:iyi:].

[EDIT]zahitciftci,2017-02-23 12:35:35[/EDIT]

Beğenenler: [T]186643,mehmetaydin[/T][T]193233,Ahmet55[/T][T]73044,Oguz SAGLAM[/T][T]48207,lufo[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]152007,AMERİKAN16[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]63010,sadangur[/T][T]186313,MustafaCaliskan[/T][T]173578,teriyyy[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]64971,izzettanju[/T][T]111197,Iskarmoz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]73044,Oguz SAGLAM[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]44449,Uzay[/T][T]111197,Iskarmoz[/T]
+1: [T]73044,Oguz SAGLAM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2016
İl: Nigde
Mesaj: 1577
mehmetaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2017 17:57
Zahit Bey büyük bir keyifle okudum yazdıklarınızı. Kendim yaşamış gibi de heyecanlandım. İstediğiniz türlere ulaşmış olmanız ve tabi bu vesile ile bir dost edinmeniz çok güzel, insan imreniyor açıkçası. Kendi adıma ayrıntılı resimler ile canlıların tanıtımını bekliyorum. İnşallah sağlıklı şekilde besler ve yavrularını da görürsünüz. Keyifli hobiler. [:)]

Beğenenler: [T]156627,Mavigöz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]118022,zahitciftci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Selim ÇAKIRÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 38
Selim ÇAKIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2017 20:05
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16500/220220172002161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16500/220220172002401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16500/220220172003051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16500/220220172001431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16500/220220172001231.jpg[/IMG]

180 cm lik Gökkuşağı akvaryumum ve bir kısmını Tahsin Abiden edindiğim Gökkuşakları

Beğenenler: [T]100597,twinsoul[/T][T]63010,sadangur[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]118022,zahitciftci[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]152007,AMERİKAN16[/T][T]73044,Oguz SAGLAM[/T][T]12491,omardaing[/T][T]173578,teriyyy[/T][T]62734,ELPRESACANARİO[/T][T]6569,Fatih06[/T][T]111197,Iskarmoz[/T][T]127461,Foai[/T]
Teşekkür Edenler: [T]156627,Mavigöz[/T][T]73044,Oguz SAGLAM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2017 10:08
Zahit Bey yazınızı keyifle okudum. Tahsin Abi yi yakından tanıma fırsatını bende elde etmiş bulunmaktayım. Tahsin BAKİ Kimdi diye arkadaşlarımızın aklına mutlaka bu soru geliyordur. Ben alıntı yaparak cevaplamaya çalışayım..

Tahsin BAKİ Kimdir ?

Tahsin BAKİ, 1975 yılından beri Akvartistik'e ilgi duymuş ve bu dalda hobiye başlamıştır.
1987-1990 yılları arasında Almanya'nın KÖLN Hayvanat bahçesinde meslek öğrenimini tamamlayıp, Akvaryum Tropikal Tatlı Su Bölümünde ustabaşı ve sonrasında eğitmen olarak çalışmıştır.
Gökkuşağı türü canlılara olan ilgisi o yıllarda başlamış ve bugün Türkiye'yi yurt dışında bu türde temsil eden tek Türk üyedir. Şuan ise, Muğla, Fethiye de nesilleri tehlike altında ve nadir olarak rastlanan özel tür Gökkuşakları ve diğer tatlı su canlıları üretimiyle uğraşmaktadır.

Sanırım 50 'nin üzerinde özel tür ve nesli tükenmekte olan Gökkuşağı türüyle uğraşmakta ve bunu severek yapmakta. Hatta yakın zamanda bu canlılara ulaşmamızı ve sahip olmamızı sağladığı yeni bir web siteside kuruldu.
Merak eden arkadaşlar için adresi :
[URL]http://www.rainbowfishturkey.com/[/URL]


[EDIT]BugraKorkmaz,2017-02-23 10:08:40[/EDIT]

Beğenenler: [T]156627,Mavigöz[/T][T]73044,Oguz SAGLAM[/T][T]118022,zahitciftci[/T][T]12491,omardaing[/T][T]44449,Uzay[/T][T]173578,teriyyy[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]62734,ELPRESACANARİO[/T][T]188969,EnesUncu[/T][T]111197,Iskarmoz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]156627,Mavigöz[/T][T]12491,omardaing[/T][T]173578,teriyyy[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]111197,Iskarmoz[/T]
+1: [T]73044,Oguz SAGLAM[/T][T]118022,zahitciftci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oguz SAGLAMÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 13/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 138
Oguz SAGLAMÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2017 12:14
Bu mesajımı kesinlikle reklam vs olarak algılamayın ama ben de kendimi tutamadım, övmeden duramayacağım.
Bunca yıllık kesintisiz ve nefessiz sürdürdüğüm akvaryum tutkusu esnasında gördüğüm zaman sarhoş olduğum türler ve noktalar konusunda Tahsin Bey Merkezi tektir. Şunu da ilave etmek isterim ki; Türkiye'nin akvaryumculuk ve "özel türlerin sağlanması desteği" tutkusunda diğer ülkelerden şanslı olduğu çooook çok nadir alanlardan biridir (hatta belki de tektir) "Gökkuşağı Balıkları" ve elbette Tahsin Bey sayesinde. Tahsin Bey iyi ki varsın ve bu güzel türleri edinme imkanını sunarak bu yaşta çocuk sevinci kadar güzel temiz ve heyecanlı (yedirenk) duyguları bize yaşatıyorsun. Enerjin ve tutkun hiç tükenmesin inşallah Üstadım.

Beğenenler: [T]118022,zahitciftci[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]12491,omardaing[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]188146,Xzyfos[/T][T]62734,ELPRESACANARİO[/T][T]64971,izzettanju[/T][T]6569,Fatih06[/T][T]197842,syavuz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]60521,BugraKorkmaz[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]16500,Selim ÇAKIR[/T]
+1: [T]118022,zahitciftci[/T][T]63010,sadangur[/T][T]60521,BugraKorkmaz[/T][T]100597,twinsoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 00:11
[QUOTE=Selim ÇAKIR][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16500/220220172001231.jpg[/IMG]

180 cm lik Gökkuşağı akvaryumum ve bir kısmını Tahsin Abiden edindiğim Gökkuşakları[/QUOTE]
Selim bey bitkiler büyüyünce harika akvaryum olacak. Preacoxları çok severim. Yeşillikler içerisinde kendilerini çok güzel gösteriyorlar.

[QUOTE=zahitciftci]Herkese merhaba,
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171734151.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/200220171733381.jpg[/IMG]
[/QUOTE]
Zahit çok güzel bir yazı olmuş. Balık ve akvaryumlar içinde seni kutlarım. Çok çaba harcıyorsun.
Yalnız yukarıdaki gibi güzel balıkları özellikle parkinsonileri paylaşmayın, çok kıskanıyorum [:devil:][:devil:][:devil:]

Beğenenler: [T]188969,EnesUncu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]118022,zahitciftci[/T]
+1: [T]119483,Eldurmaz[/T][T]156627,Mavigöz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ApistotalesÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 198
ApistotalesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2017 19:32
Herkese Merhabalar :)

Bende bizim keratalardan bir kaç fotoğraf paylaşımı yapmak istiyorum. Elimden geldiği kadar iyi poz yakalamaya çalıştım.
Farkettim ki baya zormuş [:D] Umarım beğenirsiniz .

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188969/250220171919211.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188969/250220171920071.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188969/250220171920561.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188969/250220171921331.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188969/250220171922281.jpg[/IMG]

şimdilik 2 adet Lake Kutubu , 2 adet Boesemani ve 1 adet İncisus umu paylaşabiliyorum .İlerleyen zamanlarda şu anda sahip olduğum diğer gökkuşaklarımı da buraya ekleyeceğim.
Sağlıklı hobiler dilerim .[:)]

Beğenenler: [T]73044,Oguz SAGLAM[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]173578,teriyyy[/T][T]118022,zahitciftci[/T][T]16500,Selim ÇAKIR[/T][T]152007,AMERİKAN16[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]12491,omardaing[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]76766,vlkncglr[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]188146,Xzyfos[/T][T]62734,ELPRESACANARİO[/T][T]111197,Iskarmoz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]73044,Oguz SAGLAM[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]118022,zahitciftci[/T][T]173578,teriyyy[/T][T]12491,omardaing[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]111197,Iskarmoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2017 21:22
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=p7XKy6TCB-w[/VID]

Beğenenler: [T]100597,twinsoul[/T][T]12491,Dementor[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]62734,ELPRESACANARİO[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twinsoulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 895
twinsoulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 02:02
Konunun üzerinden biraz geçmiş ama ben de yazmadan edemeyeceğim.

Tahsin abi ile 3-4 sene önce mavigöz varyetesine olan hayranlığım sayesinde tanışmıştık. Şimdi yeni açtığı sitesinden haberdar oldum ve incelerken o zamanlar aldığım canlıların ücretlendirilmesinin hala değişmediğini farkedince Tahsin abinin bu işi hangi zihniyetle yaptığını tekrar hatırlamış oldum.

Yeni siten hayırlı olsun abi, İyi ki varsın.

Beğenenler: [T]188969,EnesUncu[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]188146,Xzyfos[/T]
Teşekkür Edenler: [T]156627,Mavigöz[/T]
+1: [T]12491,Dementor[/T][T]188969,EnesUncu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2017 18:52
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173168/190320171850531.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]100597,twinsoul[/T][T]188146,Xzyfos[/T][T]12491,Dementor[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]12491,Dementor[/T][T]156627,Mavigöz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdincsener4Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2017
İl: Hatay
Mesaj: 322
Erdincsener4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2017 19:34
Bende de 3 tane var arkadaşlardan renklerine kavuştukça daha güzel oluyorlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195328/190320171933301.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195328/190320171933511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195328/190320171934111.jpg[/IMG][EDIT]Erdincsener4,2017-03-19 20:46:24[/EDIT]

Beğenenler: [T]100597,twinsoul[/T][T]118022,zahitciftci[/T][T]62734,ELPRESACANARİO[/T][T]16500,Selim ÇAKIR[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]156627,Mavigöz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oguz SAGLAMÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 13/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 138
Oguz SAGLAMÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2017 14:48
Nerde hareket orda bereket:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171436211.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171437571.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171436221.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171436231.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171436241.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171437251.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171436251.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73044/030420171436261.jpg[/IMG]

Saygılar,

Beğenenler: [T]188969,EnesUncu[/T][T]173168,Tunc Berk[/T][T]188146,Xzyfos[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]118022,zahitciftci[/T][T]16500,Selim ÇAKIR[/T][T]156627,Mavigöz[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]127461,Foai[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir