Albino Silver Yavrularını Yaşatamıyorum


lolindirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 253
lolindirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2018 14:35
İyi günler arkadaşlar. Albino Silver çiftimden düzenli olarak yavru alıyorum ve yavrular serbest yüzüş aşamasına kadar sıkıntısız geliyor. Ancak bu aşamadan sonra yavrular günbegün ölüyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla artemia da vermeme rağmen bu ölümlerin sebebi tamamen beslenememekten kaynaklanıyor. Bilindiği üzere, albino yavruları çok ufak boyutta ve bir aşamaya kadar kör oluyorlar. Bu nedenle de artemiaları yiyemediklerinden ölüm kaçınılmaz oluyor. Örneğin yine özel bir kandan olan Super veil tail çiftimden aldığım yavrularda bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Bu konuda deneyimi olan arkadaşların vereceği her tavsiyeye ihtiyacım var. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2018 14:55
Erdem bey kayıp olması normaldir ancak düzenli periyotlarda ölümler gerçekleşiyorsa ya fazla yemlemeden nitrat dolayısıyla balıklar ölür ya da hiç yiyememekten. Yavrular serbest yüzüşe geçtiğinde artemia yiyebilecek boyutta oluyorlar ancak albino ve sizin türden hiç yavru büyütmedim.

Artemia normalde 25 derecede 18 saatte kabuğundan çıkan bir canlı. Tuz oranını artırıp ısıyı 27ye çıkarıp bol oksijenle 9 saat gibi bir sürede artemia çıkarma yöntemini deneyebilirsiniz. Ama ben açlıktan olduğuna pek ihtinal vermiyorum. Balık yavruda olsa mutlaka yiyecek bişey bulup yer. Spiriluna verebilirsiniz. Bitkisel olmasına karşın oldukça yüksek pretein değerine sahiptir. Eğer o da olmazsa jbl'in sıvı jel yemleri var onuda deneyebilirsiniz

Beğenenler: [T]69760,lolindir[/T]
Teşekkür Edenler: [T]69760,lolindir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lolindirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 253
lolindirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2018 15:05
Ahmet bey verdiğiniz kıymetli bilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Discus ve diğer melek yavrularımın aksine maalesef albino yavrularında bu şekilde kayıp yaşıyorum. Artemia düzenli olarak çıkarmakta ve yavruları bu besin ile beslemekteyim ama albinolar maalesef gözlemlerim gereği de yemiyor/yiyemiyorlar bu besini. Yavruların bulunduğu tankta gün aşırı dip temizliği ve su değişimi yaptığımdan ve diğer yavrularda da aynı uygulama sonucu böyle bir problem yaşamadığımdan nitratın sebep olamayacağını düşünüyorum açıkçası. Spirulina evimde mevcut. Bir dahaki batında onu deneyeceğim tavsiyeniz üzerine. Jbl yemi de sipariş edelim bakalım. Tekrar teşekkür ediyorum.

Teşekkür Edenler: [T]202876,AmazonDream[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir