Ana Tankta Kullanılabilecek İlaç Önerisi


omercakirÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 272
omercakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 07:34

Hastalık Belirtileri: Gözde şişme, karında şişme, beyaz benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 280 sıcaklık 23
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Haftalık dip çekimi ve yüzde 10 su değişimi

Bu aralar bitkiler yerinden çıktığı için elimi çok sokum akvaryuma sanırım bundan dolayı hastalıklar başladı. balık ölümleri mevcut. tuz kullanamıyorum akvaryumda salyangoz, vatoz ve bitki olmasından dolayı. Diğer balıklar tropikal.

ana tankta kullanılabilecek bir ilaç önerebilir misiniz?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8579
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2020 18:39
Genel olarak ana tanka ilaç kullanılmaz. Hastalıklı balıkların fotoğrafını koyarsaniz iyi olur, her hastalığın farklı bir tedavi yöntemi var sonuçta.
Beyaz benek olan balıkları ayrı bir akvaryuma alın ki diğerlerine de hastalık bulaşmasın. Sonra su ısısını 30-31 dereceye sabitleyin. Her gün %10 miktarında dip çekimi yapın. Benek kalmayan balıkları ana tanka ekleyebilirsiniz.
Diğer iki hastalığı anlayamadım tam olarak. Bu yüzden fotoğraf iyi olur. Ayrıca akvaryumun fotoğrafıni da verirseniz iyi olur. Balık türleri ile beraber daha fazla ayrıntı verebilir misiniz?

Beğenenler: [T]214306,Nslns[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FerhatKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 791
FerhatKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2020 17:48
Gün aşırı balık ölümleri mevcutsa eğer bakteriyel bir hastalık başlangıcı mevcut olabilir. Genelde bir grup balıkta ardı ardına ölümler bulaşıcı bakteriyel hastalıklar yüzünden yaşanır . Eczaneden tetra marka antibiyotik alın. Ama reçetesiz vermeyebilirler. Balıklarda kullanacağınızı söyleyin. Bazen ben bu şekilde isteyince bazı eczacılar verebiliyor.Bu ilaç akvaryum ortamındaki faydalı bakterilerTetra500 için ölümcüldür ve bu nedenle ana tankta uygulanması durumunda yararlı bakteri kültürü tamamen yok olacaktır. Bu tedavi sonrasında bakteri kültürünün yeniden oluşturulması için Sera Nitrivec veya türevi ilaçların kullanımı gerekecektir.

Bu tedavi 5 gün süre ile uygulanmalıdır. Tedavi sürecinde akvaryum suyunun sıcaklığı kademeli olarak arttırılarak 32-33 derece civarına çıkarılmalı ve akvaryum suyu maksimum seviyede havalandırılmalıdır. Günlük olarak %50 oranında su değişimi yapılmalı ve sonrasında tüm akvaryum suyuna uygun dozda ilaç uygulanmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir