Ben Anlatamadim


GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4259
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2022 21:37
Akvaryum sahibi konuyu kendi açmış olsaydı yine her türlü eleştiri ve önerilerde daha ılımlı ve daha yapıcı şekilde bulunulurdu. Fakat "atış serbest" şeklinde kışkırtıcı (Provakatif) bir ifade herkesin konuya bakışını etkilemiş görünüyor.

Beğenenler: [T]233562,Eruba Umi[/T][T]23624,erkanmazici[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]73007,Öğretmen Ali[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KenanyagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2020
İl: Van
Mesaj: 26
KenanyagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2022 22:07
Merhaba ben çok okuyan öğrenmeye çalışan akvaryumla bir kaç yıldır ilgili birisiyim. Arkadaşın ısrarcı bir bir şey olmaz tutumu var. Ağır konuşmak istemediğim ve saydiginiz sorunların bir cogunu ben de bildiğim için farklı bir dile ihtiyacı olduğuna inanıyorum, o yüzden bunu tercih ettim. Kışkırtma maksadım da evet vardı, maksadına da ulaştı zannediyorum. Geri dönüş sayenizde şu şekilde oldu, " abi nerede cam kestirebilirim istediğim ölçüde?". Herkese bana kizana ona kizana teşekkür ederim. Maksadına sayenizde ulaştım beyler. Bilgi paylasimlariniz için de teşekkürler.

Beğenenler: [T]232682,Yusuf94[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2022 22:13
[QUOTE=Neothauma ]
Gereğinden fazla anlayış, hoşgörü bence böyle durumlarda işe yaramaz, faydasız. [/QUOTE]

Değerli kardeşim, benim eleştirdiğim konu, ortaya konulan üslup ile ilgili. Alaycı, tepeden bakan, dikte eden bir üslup var. Sizin şimdi yazdığınız mesaj da buna dahil. Bu yaklaşımın meşruiyeti nereden geliyor? Alay eden kişiler bu pervasızlıklarına nereden dayanak buluyor? Cevap şu; bu insanlar çok duyarlı olduklarına, canlıların haklarını savunduklarına inanıyorlar. Haklı olduğuna inanan kişi, her tür üslubu kullanmayı kendinde hak olarak görüyor.

İş öyle bir hal alıyor ki, yav kardeşim öldü daha vurmayın dediğinizde, siz de balıklara eziyet eden kişinin safına atılıyor ve sanki siz de canlılara eziyet edilmesini istiyormuşsunuz gibi bir pozisyona giriyorsunuz. Bu durumun popüler ismi linç!

Halbuki bana göre saflar o kadar net değil. Ne duyarlılık kartını cebine koyup kılıç çekenler o kadar duyarlı, ne de uygunsuz koşulda balık beslemeye çalışan kişi bir cani. Burada sorgulanması gereken bu patolojik duyarlılık sendromudur. Balığı daha büyük tankta besle! daha pahalı ekipmanlar al! diyen kişi vicdanını rahatlatıp kendini iyi hissediyor. Pek güzel. Peki birisi çıkıp el yükseltse ne olacak?

Bir hayvan hakları savunucusu tankın ebadını, kullandığınız ekipmanı falan bir tarafa bırakın. Burada asıl sorun sizin evinizde bir cam kap içinde balıklara esir hayatı yaşatmanızdır. Hiçbir akvaryum, doğal ortam değildir. Akvaryumda tutulan her balık aslında esirdir, suçsuz yere hapis yatmaktadır. Buradaki duyarlı arkadaşlardan daha duyarlı, über duyarlı bir kişi bunları söylese diyecek bir sözümüz var mı?

Büyük tank al, pahalı ekipman al demek için çok büyük bir bilgi birikimine gerek yok. Ben çok duyarlıyım, uygunsuz koşullarda balık beslemeye çalışan birini görünce kendimi kaybediyorum diyemezsiniz. Bunu diyen kişiye Allah şifa versin demekten başka birşey gelmiyor elimden...

Beğenenler: [T]125030,lemur[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]10161,a.gumrah[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]223321,ErcanSEVER17[/T][T]233562,Eruba Umi[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T][T]123966,AliKhan[/T][T]233562,Eruba Umi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3420
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2022 22:41
[QUOTE=erkanmazici]

Değerli kardeşim, benim eleştirdiğim konu, ortaya konulan üslup ile ilgili. [/QUOTE]

Patolojik duyarlılık dediniz ya altına imzamı atarım.

Bakın buradaki lafım doğrudan size değil. Sizin söylediğinizden yola çıkarak vasatlığın ne derece zarar ziyan bir şey olduğunu söylemeye çalışmak. Linç diyorsunuz ama cahilin yanında tam tersi çok bilmişi de yeri geldiğinde yerin dibine sokmayı şahsen can sıkıcı bulmuyorum. Neden? Kaç senedir, çocukluğumdan bu yana bu hobi sayesinde onlarca insanla muhattap olmuşumdur. İçlerinden en iyi bulduklarım daima araştırma hevesli, ilgili insanlar oldu. Bu insanlar zaten yeteri kadar yardımcı, ilgili alakalı hobiciler ancak bir yere kadar. Bir tık uzaktaki pek çok bilgi için bir zahmet danışan da armut piş yapmasın, biraz zahmet etsin, söyleneni dinlesin. Yine aynı şekilde çok bilmiş de diğer insanların ne dediğine biraz kulak assın, laubali tavrı evde bıraksın. Her ikisi de cahillikte ısrar etmesin.

Tam olarak anlamadan etmeden, şunu al bunu al, o litrede o mu beslenir diye dan dan giren, onlar da canlı nasıl o hacimde beslersin diye vicdan mastürbasyonu yapan da en az bu bahsettiğim gruplar kadar zararlı. Politik doğruculuk, sjwlik her yeri kanser etmişken buraya sıçramamasını beklemek saflık olurdu zaten. Zaten örneğin hacim, filtre gibi malzeme konusunda teknik bilgiye sahip bir hobici uygun bir üslupla gerekli yönlendirmeyi yapar, şayet yine sorulan soru yerinde bir soruysa eğer. Yerinde soru olması çok önemli, bu göz ardı ediliyor, sonra aktif konularda bir bakıyorsunuz aynı soruları soran acemiler ve bu acemilerden yakınan diğer konu başlıklarıyla dolu. Bu söylediklerim sanırım sizinle hemfikir olduğumuz kısımlar. Ancak benim söylediğim apayrı, tamamen bu hobinin özü ile ilgili olan şeyler. Özü kavramadan anlamadan ortaya bir şey koyup üzerine ahkam kesmek, dikbaşlılık yapmak bizim eleştirdiğimiz yeri geldiğinde pekala linçlediğimiz bir şey. Bir zahmet kusura bakmasınlar onlar cahilliklerindee beis görmedikleri kadar ben de hoşgörüsüzlüğümde bir sıkıntı görmüyorum. İstedikleri kadar saldırganlaşabilirler. İki yanlışını söyleyince eleştirince de ofansif bulan, iyice kişiselleştirip ters düşeni de aynı kefeye koyabilirim.

Beğenenler: [T]125030,lemur[/T][T]223668,kdrackgz[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]233562,Eruba Umi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhynoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/03/2021
İl: Bursa
Mesaj: 788
RhynoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 00:23
[QUOTE=erkanmazici]Atış serbest mi? Siz bu akvaryumun sahibinin arkadaşı mısınız hakikaten? Atış serbest diye "arkadaşınızı" ortaya atmışsınız, alay etmeyi eleştiri sanan kişiler de topa sert girmişler. Açıkçası okurken utandım.

Öncelikle ben eleştirimi yapayım, Astronot o akvaryumda uzun süre bakılamaz. Bir hevestir alınmış ama bir süre sonra ya büyük bir tank edinmeli ya da elden çıkartılmasında fayda var.

Tabii böyle durumlarda hep bu öneriyi veriyoruz ama Astronot o akvaryumdan çıktığında nereye gidecek, onu bilmiyoruz. Balığı elden çıkar demek yerine, balığı hali vakti yerinde, akvaryuma sınırsızca para harcayan, sınırsız yeri olan, Türkiye'de en kolay bulunan balıklardan biri olan Astoronot'u nedense bulamamış ve hasretle Astronot arayan birini bul, ona ver demek daha doğru olacak. Duyarlı ruhlarımızı ancak böyle teskin edebiliriz.

Türkiye'de akvaryumların çoğu böyle arkadaşlar. Nerde yaşıyorsunuz, nasıl hayatlar yaşıyorsunuz bilmiyorum, ama Türkiye gerçeği bu. Muhtemelen dünyanın birçok yerinde de akvaryum balıklarının kaderinin böyle tanklarda yaşamak olduğuna eminim. Böyle bir tankla karşılaştığımızda, balıkların konforunu artırabilecek, akvaryum sahibini biraz araştırmaya öğrenmeye teşvik edici, yapıcı tonda öneriler yapılmalıdır. Alay ederseniz, karşınızdaki insan da size hakaret eder.

Bir arkadaş bu tankta balık 3 sene yaşar demiş. Yahu, dürüstçe konuşun, kaçımız kaç tane balığı 3 sene yaşatabildik?.
Biri tankta seyir zevki yok demiş. Valla bir çok ileri seviye hobici cama cam tankta balık bakıyor. Böyle eleştiri olur mu?
Filtre balık uyumu yok denmiş. Çiklit besliyorsanız illa ki dış filtre mi almak gerekiyor? Gerçekten mi? Emin misiniz?
Yine litre litre litre... Aman bu litre hurafesinden yıldım. Burada yılgın bir hoşgörü içindeyim.[/QUOTE]

Öncelikle benim yazdığım cümleyi tam anlamamışsınız. Ben orada astronot şansa iki üç sene yaşar birşey olmadı hani deyip sağa sola anlatır dedim.

Litre konusuna gelince sizin profesyonel dediğiniz cama cam akvaryum sahipleri nedense sadece üretimhanlerde görüyorum. Bir dişi bir erkek sürekli yavru alma derdinde 300 litrelik akvaryumlar 3 e bölünmüş şekilde içlerinde duruyorlar yada petshoplar 60 litrede 60 tane balık.
Bu tarz oluşumları başka yerlerde görmüyorum nedense. Bu forumda kaç tane akvaryum gördüysem (hobici arkadaşlardan bahsediyorum) kimse cama cam akvaryumda bakmıyordu. Sırf seyir zevki yada görüntü olsun diye renkli taş koyanda var yapay bitki koyanda var canlı bitki kök vs koyanda var. YouTube de bile monster tanklarının çoğunun altında kum var.
Ayrıca yorumları okudum kimse arkadaşın şahsına alay eden cümle kurmamış.

Beğenenler: [T]233562,Eruba Umi[/T]
+1: [T]125030,lemur[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]233562,Eruba Umi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 01:16
[QUOTE=Rhyno]
Ayrıca yorumları okudum kimse arkadaşın şahsına alay eden cümle kurmamış.
[/QUOTE]

Bir insanın tercihleri, yaptığı işler ile alay edilmesi ile şahsıyla alay edilmesi arasındaki fark nedir? Birisi sizin kıyafetinizle alay edip, "ama şahsınla alay etmiyorum ki" dese, haa tamam o zaman deyip konuyu kapatır mıydınız?

Astronotun o akvaryumda bakılamayacağını yazmışım zaten. Bu konuda tartışacağımız bir husus yok.

Forumda fotoğraflarını gördüğünüz tanklar, iddialı, ilgili ve bilgili hobicilerin kurduğu üst seviye tanklar. Zaten öyle oldukları için insanlar o tanklarını gururla paylaşıyorlar. İyi de yapıyorlar. Ama akvaryum hobisi bununla sınırlı değil. Çoğunluk bu başlıktaki tank gibi. Burada tartıştığımız konu, bu tanklara karşı gösterilen tepki ile ilgilidir.

Anladığım kadarı ile tankın fotoğrafı akvaryumun sahibinden izinsiz ve habersiz şekilde paylaşılmış. O kişi burada yazılanları görse ne hisseder acaba? Ne kadar saçma bir durum oldu böyle...

+1: [T]184407,radyasyon35[/T][T]125030,lemur[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]233562,Eruba Umi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziyaretci3444Çevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 565
Ziyaretci3444Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 02:28
Bu akvaryumun bu canlılar için ileride yetersiz geleceğini kabul ediyorum. Yavru oldukları için 5-6 ay idare edebilirler. yani şimdilik yeterli bence. 150 litrelik bir akvaryum bu canlılar için yeterli olur ve evet astronotla beraber mbuna beslenebilir. yavrudan beraber büyütülürse.

Ama Forumda böyle durumları eleştirenlerin profilini inceledigimde şöyle konular görüyorum japon aşkı başlıklı bir konu açmış mesela 3-4 ay sonra flowerhornum niye kafa yapmıyor diye yeni bir konu. Eee japonlara ne oldu tür değişikliği yaptım petshopa verdim 40 cmlik akvaryum da yeni sahiplerini bekliyorlar muhtemelende ölecekler. Ama mesajlara baktıgımda milleti linçliyor veya duyar kasıyor yada akıl veriyor. Olağan üstü hacime sahip akvaryum önerilerinde bulunuyorlar eve neredeyse havuz yapın diyecekler. Hepimiz bir hevesle başlayıp sonrasında aynı titizlikle balıklara bakmadıgımız için balıklarımız ölüyor. Şunu demek istiyorum biraz daha tutarlı olunmalı başkasını eleştiriken biraz kendi hatalarınıda düşünmeli insan. Evet büyük hacimli bir akvaryum güzel olur tek tür beslemek veya kendi habibatındaki canlılarla beraber beslemek güzel olur ama eğer balıkları gerçekten önemsiyorsanız hiç beslememek ve doğalarında bırakmak en güzeli olur. Bu mesajım sadece bu konuya değil 2007den beri forumu ara ara takip eden biri olarak bu tarz konuların tümüne yıllardır yazmayı düşünüpte yazmadıgım bir yorum. Şunu demek istiyorum çok abartılı hacime sahip tanklar veya kişiyi hobiden uzaklaştıracak kadar abartı tavsiyeleri mantıklıda bulmuyorum dürüstte bulmuyorum. Kendimide eleştiriyorum ayrıca.

@erkanmazici Mesajımı yazmaya basladıgımdan sizin yorumunuzdan habersizdim tek taşan bardak ben değilmişim.

Birde klişeler var o tür onla beslenmez gibi ben amerikan cichlidiyle malawi türlerini geçmişte beraber beslemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki tek tür beslenen malawi kolonisindeki erkek alfa balıgın kendi türüne yaptığı zulmü görmedim hiç bir amerikan cichlidinde.

Zebra çok agrasif karma tankta beslenmez hayır beslenir. Hemde çok barışcıldır fakat eşleşip yavru yaptıgı zaman yavrularını koruma güdüsü çok fazla oldugu için problem yaratır dolayısıyla eşleştirmemek kaydıyla beslenebilir.

Fanusta balık beslenmez bence beslenir. biraz büyük bir fanusu bitkilendirip balıgın dış dünya değilde fanus içindeki dünyasına yogunlaşacak şekilde dekore edilip bitkilenidirilise lepistes gibi betta gibi küçük balık türleri beslenebilir.

Yapay bitki konulmaz hayır salınım yapmayan kaliteli bir ürünse kullanılabilir. Ha ben kullanmam zevk meselesi.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Hio_Nmi07_4[/VID]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184407/170320220253051.jpg[/IMG][EDIT]radyasyon35,2022-03-17 02:57:21[/EDIT]

Beğenenler: [T]23624,erkanmazici[/T][T]232419,Inteleon[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhynoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/03/2021
İl: Bursa
Mesaj: 788
RhynoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 07:20
[QUOTE=erkanmazici]

Bir insanın tercihleri, yaptığı işler ile alay edilmesi ile şahsıyla alay edilmesi arasındaki fark nedir? Birisi sizin kıyafetinizle alay edip, "ama şahsınla alay etmiyorum ki" dese, haa tamam o zaman deyip konuyu kapatır mıydınız?

Astronotun o akvaryumda bakılamayacağını yazmışım zaten. Bu konuda tartışacağımız bir husus yok.

Forumda fotoğraflarını gördüğünüz tanklar, iddialı, ilgili ve bilgili hobicilerin kurduğu üst seviye tanklar. Zaten öyle oldukları için insanlar o tanklarını gururla paylaşıyorlar. İyi de yapıyorlar. Ama akvaryum hobisi bununla sınırlı değil. Çoğunluk bu başlıktaki tank gibi. Burada tartıştığımız konu, bu tanklara karşı gösterilen tepki ile ilgilidir.

Anladığım kadarı ile tankın fotoğrafı akvaryumun sahibinden izinsiz ve habersiz şekilde paylaşılmış. O kişi burada yazılanları görse ne hisseder acaba? Ne kadar saçma bir durum oldu böyle...[/QUOTE]

Psikoloji de bir terim vardır. Cezalar şahsın kendisine verilmez yaptığı hareketlere verilir.

Başlığı açan arkadaş kendi arkadaşın bu postu gördüğünü de yazmış.


[QUOTE=radyasyon35]Bu akvaryumun bu canlılar için ileride yetersiz geleceğini kabul ediyorum. Yavru oldukları için 5-6 ay idare edebilirler. yani şimdilik yeterli bence. 150 litrelik bir akvaryum bu canlılar için yeterli olur ve evet astronotla beraber mbuna beslenebilir. yavrudan beraber büyütülürse.

Ama Forumda böyle durumları eleştirenlerin profilini inceledigimde şöyle konular görüyorum japon aşkı başlıklı bir konu açmış mesela 3-4 ay sonra flowerhornum niye kafa yapmıyor diye yeni bir konu. Eee japonlara ne oldu tür değişikliği yaptım petshopa verdim 40 cmlik akvaryum da yeni sahiplerini bekliyorlar muhtemelende ölecekler. Ama mesajlara baktıgımda milleti linçliyor veya duyar kasıyor yada akıl veriyor. Olağan üstü hacime sahip akvaryum önerilerinde bulunuyorlar eve neredeyse havuz yapın diyecekler. Hepimiz bir hevesle başlayıp sonrasında aynı titizlikle balıklara bakmadıgımız için balıklarımız ölüyor. Şunu demek istiyorum biraz daha tutarlı olunmalı başkasını eleştiriken biraz kendi hatalarınıda düşünmeli insan. Evet büyük hacimli bir akvaryum güzel olur tek tür beslemek veya kendi habibatındaki canlılarla beraber beslemek güzel olur ama eğer balıkları gerçekten önemsiyorsanız hiç beslememek ve doğalarında bırakmak en güzeli olur. Bu mesajım sadece bu konuya değil 2007den beri forumu ara ara takip eden biri olarak bu tarz konuların tümüne yıllardır yazmayı düşünüpte yazmadıgım bir yorum. Şunu demek istiyorum çok abartılı hacime sahip tanklar veya kişiyi hobiden uzaklaştıracak kadar abartı tavsiyeleri mantıklıda bulmuyorum dürüstte bulmuyorum. Kendimide eleştiriyorum ayrıca.

@erkanmazici Mesajımı yazmaya basladıgımdan sizin yorumunuzdan habersizdim tek taşan bardak ben değilmişim.

Birde klişeler var o tür onla beslenmez gibi ben amerikan cichlidiyle malawi türlerini geçmişte beraber beslemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki tek tür beslenen malawi kolonisindeki erkek alfa balıgın kendi türüne yaptığı zulmü görmedim hiç bir amerikan cichlidinde.

Zebra çok agrasif karma tankta beslenmez hayır beslenir. Hemde çok barışcıldır fakat eşleşip yavru yaptıgı zaman yavrularını koruma güdüsü çok fazla oldugu için problem yaratır dolayısıyla eşleştirmemek kaydıyla beslenebilir.

Fanusta balık beslenmez bence beslenir. biraz büyük bir fanusu bitkilendirip balıgın dış dünya değilde fanus içindeki dünyasına yogunlaşacak şekilde dekore edilip bitkilenidirilise lepistes gibi betta gibi küçük balık türleri beslenebilir.

Yapay bitki konulmaz hayır salınım yapmayan kaliteli bir ürünse kullanılabilir. Ha ben kullanmam zevk meselesi.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Hio_Nmi07_4[/VID]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184407/170320220253051.jpg[/IMG][/QUOTE]

Evet dediğiniz gibi fanusta bitkili sistem yapıp karides besleyen hobici arkadaşlar var kimse olmaz demiyor ama içinde karides besleniyor [:D]

Bu foruma bakıp güzel akvaryumları gören arkadaşlar boşuna masraf yapıyorlar kum dekor vs bitkilere
Cama cam akvaryumda zaten yaşıyor balık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3985
Yas400Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 09:36
Konudan bağımsız yazıyorum çünkü ortada bir konu yok. Hacim balık ilişkisi ile türlerin birbiri ile uyumu konusunu ayırmak gerekir. Tabi tür uyumu da hacimden bağımsız değil. Öncelikle tepki gösteren arkadaşların haklı olduğu bir durum var ki hacim olayında bazen fazla tutucu olabiliyoruz. Ancak bu tutuculuk dediğim durum misal minumum 120 litre akvaryumda beslenmeli dediğimiz bir balığı 100 litrede besleyemezsiniz 120 olacak şeklindeki mesajlarda görünüyor. 120 litre gerekir denilen bir balığı 20 litrede beslemeye çalışan arkadaşlar tabi ki uyarılmalıdır. Genellikle hacimin sıkıntılı olduğu konular da zaten başlık olarak balığının nesi var, akvaryumda kavga, bu hastalık nedir gibi başlıklar oluyor ki bu da normal olsa gerek. Şunu unutmamak lazım ki bu foruma belki de hiç kimse ben akvaryum olayına çok hakimim gideyim de millete öğreteyim diye üye olmamıştır. Hepimiz hatalar yaptık, yanlış kurulumlar ve kötü tercihler yaptık sonra geldik okuduk öğrendik denedik ve okumaya, sormaya ve öğrenmeye de devam ediyoruz. Buradaki çoğu tepki de aman şurada biri akvaryum kurmuş gireyim de az laf edeyim rahatlayayım amacıyla değil ben yaptım sen yapma kardeşim tadında olduğuna inanıyorum. Yapmayanlar için de bak ben okudum öğrendim yapmadım sen de yapma ki sorun yaşama nasılsa bu işe devam edeceksen bu akvaryumlar büyüyecek baştan büyüt hem sen üzülme hem canlılar sağlıklı yaşasın tadında olsa gerek. Özellikle bu hobiye çoğumuzu bağlayan dar alanlarda ölüp giden japon balıkları olmak üzere tüm hatalarımız ve yanlışlarımıza saygılarımı sunarım. [EDIT]Yas400,2022-03-17 09:55:11[/EDIT]

Beğenenler: [T]125030,lemur[/T][T]23624,erkanmazici[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]232419,Inteleon[/T]
+1: [T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21458
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 12:01
[QUOTE=yiitferhat]Yanık kalmak ne demek oluyor?[/QUOTE]
Ferhat kardeşim balıklarda yanık kalmak ne demek onu sormuş bunu bir açıklamak lazım öncelikle [:?]
Birde bazı akvaryumlarda dik yüzen balıklar var ben bu gördüğüm türün bu özelliğini yazarım ve hiç çekinmem sevemedim bu yüzden bu türü balığı yeri gelmişken belirtmek istedim .

[EDIT]Kınayu,2022-03-17 13:17:05[/EDIT]

Beğenenler: [T]168305,Yas400[/T]
Teşekkür Edenler: [T]232795,yiitferhat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yiitferhatÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 157
yiitferhatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 12:06
[QUOTE=Kınayu]
Ferhat kardeşim balıklarda yanık kalmak ne demek onu sormuş bunu bir açıklamak lazım öncelikle [:?]
Birde bazı akvaryumlarda dik yüzen balıklar var ben bu gördüğüm türün bu özelliğini yazarım ve hiç çekinmem sevemedim bu yüzden bu türü balığı yeri gelmişken belirtmek istedim .
Diğer bir değinmek istediğimde konuya gelmiş bakmış bazı yazılanları beğenmiş artı lamış geliyor gelmekte olan arkadaşlar var onlar uzaktan uzağa Telefonla mı katılacak yarışmaya konuya yoksa onlarda teşrif edecekler mi ?
Bu arkadaşlar 6 ile 8 ay arası bazen daha uzun süreli kaybolup birden güzel giden içeriği fazla olan konularda özellikle yandaş medya işin içerisine girince nasıl çıkıyor damlıyor özel bir yolu yöntemi takip sistemi var mı ?
Hataya hatayla karşılık veren arkadaşımız dahi olsa bunu ona söyleyemediğimiz kınayamadığı mız uyarmadı ğımız halde bu durumları savunmamız düzeltmemiz mümkün mü ne kadar doğru etik olur ?
[/QUOTE]
Gelişimini tamamlayamadan durmuş olan balıklar yanık oluyormuş. Kısa bir araştırma ile.

Benim balıkların yanık olduğunu öğrendim.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]231859,Parzival[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3420
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 12:50
[QUOTE=Kınayu]
Ferhat kardeşim balıklarda yanık kalmak ne demek onu sormuş bunu bir açıklamak lazım öncelikle [:?]
Birde bazı akvaryumlarda dik yüzen balıklar var ben bu gördüğüm türün bu özelliğini yazarım ve hiç çekinmem sevemedim bu yüzden bu türü balığı yeri gelmişken belirtmek istedim .
Diğer bir değinmek istediğimde konuya gelmiş bakmış bazı yazılanları beğenmiş artı lamış geliyor gelmekte olan arkadaşlar var onlar uzaktan uzağa Telefonla mı katılacak yarışmaya konuya yoksa onlarda teşrif edecekler mi ?
Bu arkadaşlar 6 ile 8 ay arası bazen daha uzun süreli kaybolup birden güzel giden içeriği fazla olan konularda özellikle yandaş medya işin içerisine girince nasıl çıkıyor damlıyor özel bir yolu yöntemi takip sistemi var mı ?
Hataya hatayla karşılık veren arkadaşımız dahi olsa bunu ona söyleyemediğimiz kınayamadığı mız uyarmadı ğımız halde bu durumları savunmamız düzeltmemiz mümkün mü ne kadar doğru etik olur ?
[/QUOTE]

Seviyoruz seni senyör vatandaş (senyör=kıdemli). Boşver sen böyle şeylere takılıp canını sıkma, üzülmeni hiç istemiyoruz. Sana herkesin selamı var, çok meşguller gelmeyecekler o yüzden. Başka dert görmeyesin. Sağlığını koru, kalbini sev, bol bol yürüyüş yap.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/170320221247011.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]125030,lemur[/T]
Teşekkür Edenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtanGulenÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 19:07
[QUOTE=Kınayu]
Ferhat kardeşim balıklarda yanık kalmak ne demek onu sormuş bunu bir açıklamak lazım öncelikle [:?]
Birde bazı akvaryumlarda dik yüzen balıklar var ben bu gördüğüm türün bu özelliğini yazarım ve hiç çekinmem sevemedim bu yüzden bu türü balığı yeri gelmişken belirtmek istedim .

[/QUOTE]

Erhan bey içinizden gelenleri yazıp sonra ha gi sebeple sildiniz acaba, bireysel merakıma cevap olur musunuz?

Bu tarz laf atmalar ile sonra bana saldırdılar demeyeceksiniz dimi. İnceden laf atmalarınızı bir çok mesajdır görüyoruz ve cevap geldiğinde de umarım aynı incelikle karşılayabilirsiniz.

Bireysel olarak ve yönetici olarak atışmanın, kişiselleşen tartışmaların önüne geçmeye çabalasam da dediğiniz gibi forum sakinlerini 6-8 ayda bir hatırlayıp ‘kaşıdığınız’ için 6-8 ayda bir aynı tartışma şekli ve konular hortluyor sonra da nedense gelen yaptırım yada çıkan sonuçları da zeytinyağ kıvamı ile itiraza konu ediyorsunuz. Sizden bireysel ricam kimseye atıfta bulunmayın yarım yamalak laf sokmayın. Yoo yaparım derseniz de o zaman cevap haklarını kullanan kişileri sadece kurallar çerçevesinde uyaracagımızı bilin. Tıpkı şuan sizi de uyarıp bilgilendirdiğiniz gibi.

Sağlıklı hobiler.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1400
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2022 19:20
Ben yazarken zaten yanık kalma olayıyla ilgili bilgi verilmiş. Kalabalık etmesin diye sildim yorumumu...[EDIT]AliKhan,2022-03-17 19:33:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]232795,yiitferhat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir