Beta Balığım Su Yüzeyinde Hareketsiz Duruyor


FitilÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2018
İl: Düzce
Mesaj: 70
FitilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2020 23:53
Selamun Aleyküm. Forumda Acemiyim Yanlış Yerlere yazdıysam affola. 2 gün önce petshoptan özenle bir beta balığı seçtim hareketliliğinde canlılığında hiç bir problem yoktu. diğerlerine nazaran kıpır kıpırdı gözüme kestirdim alayım dedim öylede yaptım.
eve getirdiğimde balığımı 15 litrelik bir akvaryumum vardı onu güzelce dekor işini halletikten sonra akvaryuma koydum su sıcaklığında bir problem yok balık geldiğinde kanlı canlıydı fakat aldıktan 2 saat sonra balık durağanlaştı akvaryumun üst köşesine kafası yukarda gövdesi aşağıda olmak üzre kendine bir duruş aldı şaşırdım hiçbirproblem yoktu petshoptan hagen kum istedim fakat bana siyah boyalı akvaryum kumu vermiş suyunu kokladığımda boya koksu midemi rahatsız etti kumu hemen sıcak suda kaynattım pisliklerinden arındırdım hemen suyunu değiştirdim.
balığımın yem yemesinde bir problem yok yemi gördüğünde hemen gidip yiyor filitreleme konusundada bir sıkıntım yok filitrem o akvaryuma fazla büyük akıntı yapacağından kendime göre bir aparat yaptım sadece su yüzeyini hareketlendirecek biçimde suyuda temizliyor. ısıtıcım var fakat kullanmıyorum çünki su sıcaklığı gayet normal başka beta balığımın yaşadığı su ile aynı ısıda ölçtüm 26 derece çıktı ondada bir problem yok son olarak stres ten yapıyor diye düşünmek isterim fakat çok beta baktım hepsi 1 güne kalmadan bu stresini yendi. özellikle sabahları stres yapmasın diye akvaryumun etrafını içini karanlık yapacak bir örtüyle kapatıp fazla güçlü olmayan bir mor ışıkla onun rahatlaması için 5 6 saat bekledim çok şey denedim acaba kendindemi diye öğrenmek için onu bir diğer beta balığımın yanına attım kavga etmediler allahtan sadece diğer beta balığım kabardı sinirlendi fakat bu yeni aldığım balığım onu bile görmedi sanki alkol almış sarhoş olmuş gibi hiç birşeyi takmıyor elime almaya çalıştım kaçmıyor yardım edin lütfen farkındayım kötü şeyler yaptım ama onu düşündüğüm için yaptım benide anlayın kötü şeyler farkındayım. iyi günler.[:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FitilÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2018
İl: Düzce
Mesaj: 70
FitilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2020 00:05
Zannederim ki Kimse Birşeyler Bilmiyor Kaç Kişi Gördü Kimse Ses Etmedi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemizmÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2015
İl: Izmir
Mesaj: 184
erdemizmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2020 00:38
Merhaba. İlk başta iki neden ortaya çıkıyor. Birincisi kokusundan rahatsız olduğun boyalı kum, ikincisi akvaryumu kurduğun gün balığı eklemen. Üst üste fazla stres etkeni yaşamış. Akvaryumu iyice temizleyip tekrardan doğal malzemeler ile kurup, bu arada balığı da ayrı bir kapta tedaviye alman yararlı olabilir. Ancak ilaç konusunda tecrübeli birinden tavsiye alman gerekli. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8608
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2020 10:03
Kum etkilemiş olabilir. Eğer suya salınım yaptıysa balığa da zarar verebilir. Hemen müdahale etmeniz iyi bu konuda.
Adaptasyon süresi balıktan balığa değişir. Daha 2 saat olmuş yani yeni. En fazla bir hafta sonra düzelir genelde balıklar. Hem kum, hem yer değişimi hem de su değişimi balığı strese sokmuş olabilir. Yem yemesi de ve görünüşüne sıkıntı yoksa bence çok önemli bir durum söz konusu değil. Ama siz yine de ne olur ne olmaz birkaç fotoğrafını ekleyebilirsiniz. [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2020 00:06
Siyah kumun boyalı olduğundan şüpheleniyorsanız, atın. Risk almaya değmez.
Doğal renkte (Mesela bej) bir kum ekleyin.
Akvaryum kurulumu yeni ve muhtemelen balığınız, "yeni tank sendromu" yaşıyor.
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
Seachem Stability ya da muadili bir bakteri kültürü kullanın. Seachem Stress Guard kullanmanız da faydalı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir