Bettalarda Ataya Dönüş Olur Mu?


Berk48Çevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2015
İl: Mugla
Mesaj: 94
Berk48Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2023 21:05
Farklı tür betaları çiftleştirirsek betalar anne ve babanın özelliklerini rastgele bir biçimde mi alır yoksa lepistes gibi ataya dönüş mü olur??
mesela farklı yapıda kuyruklara sahip betalar çiftleşir ise yavrular anne babadan rastgele şekilde mi alır yarısı anne yarısı babaya mı çeker yoksa ikisinin de özelliklerinden mi alırlar ya da ataya dönüş olur6ve daha sade betalar mı ortaya çıkar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4259
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2023 00:35
[QUOTE=Berk48]Farklı tür betaları çiftleştirirsek betalar anne ve babanın özelliklerini rastgele bir biçimde mi alır yoksa lepistes gibi ataya dönüş mü olur??
mesela farklı yapıda kuyruklara sahip betalar çiftleşir ise yavrular anne babadan rastgele şekilde mi alır yarısı anne yarısı babaya mı çeker yoksa ikisinin de özelliklerinden mi alırlar ya da ataya dönüş olur6ve daha sade betalar mı ortaya çıkar? [/QUOTE]

Farklı varyeteleri çiftleştirdiğinizde melez balıklar elde edersiniz. Yani kurt köpeğiyle kangal çoban köpeğini çiftleştirince ne olacaksa aynısı olur. Anneye ya da babaya ne kadar benzeyecekleri şansa kalır. Fakat orjinal formu büyük ölçüde kaybederler. Belki daha güzel örnekler de çıkabilir. Yarı yarıya olması gibi bir kural yok. Ataya dönüş olarak tanımladığınız şey de gerçekleşebilir. Bu anne ve babanın ne kadar safkan olduğuyla ilgili. Herhangi bir sonuç alabilmek için üretimi kuşaklar boyu devam ettirmeniz lazım.

Beğenenler: [T]181036,Berk48[/T]
Teşekkür Edenler: [T]181036,Berk48[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir