Bitkili Akvaryumuma Salyangoz Almakta Tereddüt


AquapirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 164
AquapirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2020 15:11
Merhaba arkadaşlar.
Bir aydır üzarinde çalışmakta olduğum ve ilerde bitkili diskus akvaryumu olacak 500 lt, sumplu bir akvaryumum var.
Akvaryumumda bitkiler, discuslar, lda vatozlar, plecolar, makrakantalar, lepistesler vb olacak.
Salyangozlar da hoşuma gidiyor, ama elma salyangozlar için balık yumurtalarını yer deniyor, lda larım yumurtlarsa yumurtalarının elma salyangozlarca yenmesini istemem; ramshorn için kontrolsüz ürer deniyor, ilerde sorun olabilir; posorabit için kuma gömülür bitkileri söker deniyor, nerite için tanktan çıkar deniyor. Ben işin içinden çıkamadım, salyangoz almaktan vaz geçmeden önce konuyu bilen arkadaşların fikirlerini de almak istedim.
Fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.[EDIT]Aquapir,2020-06-09 15:12:12[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzayÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 201
UzayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2020 17:34
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. O hacimdeki bir akvaryuma üreyebilen herhangi bir salyangoz atarsanız kontrolsüz bir şekilde üreyeceği için daha sonra görsel açıdan sıkıntı çekebilirsiniz (tabii renkler ve zevkler tartışılmaz). Sadece boynuzlu nerit besledim (sanırım bu tür akvaryum dışına çıkmıyor) Bazı akvaristler biyolojik döngünün bir parçası olarak düşünüp özellikle adi salyangoz, minare vs salyangoz bile ekleyebiliyor. Ben sevemedim maalesef. Bu arada alacağınız bitkiyle de salyangoz gelme olasılığı da çok yüksek.
Elma salyangozu hiç beslemediğim için vatoz yumurtası yer mi bilemedim

Beğenenler: [T]45334,Aquapir[/T]
Teşekkür Edenler: [T]45334,Aquapir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alonesmaugÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 537
alonesmaugÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2020 17:53
Neriteler algleri tüketme konusunda çok iyiler. Ayrıca yumurtaları tatlı suda çatlamadığı için kontrolsüz çoğalma ihtimalleri yok. Sudan çıktıklarına şahit olmadım. Neritelerle ilgili tek problem yumurtalarını her yere bırakmaları.Onun haricinde mükemmeller. Ramshorn da güzel bir tür. Onların tek dezavantajı ise çok üremeleri ancak bu akvaryumdaki fazla yeme bağlı olarak değişiyor. Ben sadece ramshorn bulunan akvaryumda çok az yem kullanıyorum ve üremiyorlar. Sayılarını artırmak istediğim zamansa yem miktarını artırıyorum. Ama bunu büyük ve bitkili bir akvaryumda yapmak zor. Elma salyangozuna gelince suyu kirlettiklerini düşünüyorum. Ayrıca bazı bitkilerle uyumlu olmayabilirler. Onun haricinde yumurtalarını öbek halinde suyun dışına bıraktıkları için kontrol etmesi kolaydır. Bunlar haricinde minare salyangozu da besledim ve onlar için ramshorn'un kuma gömüleni diyebilirim. Diğer salyangozlar hakkında bir tecrübem yok. Bu yazdıklarımdan özetle size nerite tavsiye ederim.
Not: Makrakantalar salyangozları afiyetle yiyecektir. Büyük neritelere dokunacağını sanmıyorum ama araştırmakta fayda var. Ramshorn'ları affetmezler ama bilginiz olsun :)[EDIT]alonesmaug,2020-06-09 17:53:58[/EDIT]

Beğenenler: [T]45334,Aquapir[/T][T]217331,lazarusv20[/T]
Teşekkür Edenler: [T]45334,Aquapir[/T]
+1: [T]214092,Nursun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquapirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 164
AquapirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2020 12:40
[QUOTE=alonesmaug]Neriteler algleri tüketme konusunda çok iyiler. Ayrıca yumurtaları tatlı suda çatlamadığı için kontrolsüz çoğalma ihtimalleri yok. Sudan çıktıklarına şahit olmadım. Neritelerle ilgili tek problem yumurtalarını her yere bırakmaları.Onun haricinde mükemmeller. Ramshorn da güzel bir tür. Onların tek dezavantajı ise çok üremeleri ancak bu akvaryumdaki fazla yeme bağlı olarak değişiyor. Ben sadece ramshorn bulunan akvaryumda çok az yem kullanıyorum ve üremiyorlar. Sayılarını artırmak istediğim zamansa yem miktarını artırıyorum. Ama bunu büyük ve bitkili bir akvaryumda yapmak zor. Elma salyangozuna gelince suyu kirlettiklerini düşünüyorum. Ayrıca bazı bitkilerle uyumlu olmayabilirler. Onun haricinde yumurtalarını öbek halinde suyun dışına bıraktıkları için kontrol etmesi kolaydır. Bunlar haricinde minare salyangozu da besledim ve onlar için ramshorn'un kuma gömüleni diyebilirim. Diğer salyangozlar hakkında bir tecrübem yok. Bu yazdıklarımdan özetle size nerite tavsiye ederim.
Not: Makrakantalar salyangozları afiyetle yiyecektir. Büyük neritelere dokunacağını sanmıyorum ama araştırmakta fayda var. Ramshorn'ları affetmezler ama bilginiz olsun :)[/QUOTE] Neriteler gayet uygun görünüyor. Bir kaç akvaryumcuya baktım yok, ithalat başlayınca gelir, o zaman alacağım. Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mt_aquascapingÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2020
İl: Kayseri
Mesaj: 947
Mt_aquascapingÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2020 16:29
Elma salyangozu alabilirsin üremesi sizin kontörlünüzde olur

Teşekkür Edenler: [T]45334,Aquapir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir