Canlı Bitki Ekleme Süreci


furkanakbasÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 79
furkanakbasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2019 18:14
Canlı bitki eklerken akvaryum içinde su olacak değil mi? Veya canlı bitkiyi pet shoptan aldıktan ne kadar süre sonra ekleyebiliriz? Üst limit nedir yani?
Tilki kuyruğu veya java fern(amazon) almayı düşünüyorum. Tilki kuyruğunu aquaclaya nasıl oturtabilirim? Java fern gibi aksesuarlara bağlanmadığını okudum. Yardımcı olursanız sevinirim.[:3][:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berke11Çevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 391
Berke11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2019 19:20
Bitkiyi eklerken su olup olmaması size kalmış bir şey eğerki akvaryumu yeni kuracaksanız su kullanmadan bitkileri ekmenizi tavsiye ederim daha rahat ekersiniz ama akvaryumda su varsa o şekilde ekin yanlız bitkileri ektikten sonra su koyacaksanız suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin bir gün önceden suları şişelere doldurup bekletin ki oda sıcaklığına gelsin aksi taktirde şebekeden gelen su sıcaklığını ayarlayamicaksiniz ve bitkiler ya donmaktan olucek yada sıcaktan ericekler en iyisi oda sıcaklığında olan bir su kullanın. Bitki olarak Java fern köklere kayalara misina ile sarılarak tutturuluyor.Tilki kuyruğuna gelicek olursak daha önceden çok baktım ama en iyi verimi kuma ekmeden su üstündeyken aldım o yüzden daha köklü bitkiler seçerseniz daha sağlıklı olur.Örneğin eledoa tilki kuyruğuna yakın bir bitkidir. Ve köklü bir bitkidir onu tercih ederseniz daha iyi olur acele etmeden araştırarak yaparsanız bir aksilik yasamazsiniz. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir .

Beğenenler: [T]214745,furkanakbas[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214745,furkanakbas[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir