Danino Zebra Beyaz Dışkı


İbrahim KayaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2020
İl: Ankara
Mesaj: 1
İbrahim KayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2020 22:57
Akvaryum Kapasitesi (litre): 35 litre
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık sabit 24-25°
Filitrasyon: pipo filtre
20 erkek 15 dişi olmak üzere 35 adet danino zebramiz var.
Bir süre önce tek tek balıklarımız ölmeye başladı. Şimdiye kadar 5 tane balığımız öldü.
Balıklarımız ölmeden önce yaptığım gözlemlere göre vücut formları biraz değişiyor ve halsiz yüzüyorlar. Yeme tepki çok düşük. Ve son bir haftadır da neredeyse bütün balıklarımız beyaz dışkı yapmaya başladı. Konu hakkında fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2020 00:52
İbrahim Bey, merhaba,
Eğer akvaryumunuzu yeni kurduysanız, Yeni Tank Sendromu sonucunda balıklarınızı kaybediyosunuz. Aşağıdaki makaleyi incelemenizi öneririm:
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
Tankı yeni kurduysanız, Seachem Stability ya da muadili bir "bakteri kültürünü" kullanım talimatında belirtildiği şekilde, eklemelisiniz.
Bir diğer önemli sorununuz, 35L hacime göre, balık nüfusunuz çok fazla. Balıklar, kendi metabolizma atıklarında zehirleniyorlar. Bu durum da bağışıklık sistemini çökertip mevcut durumda yaşadığınız sindirim sistemi enfeksiyonu gibi pek çok ölumcül hastalığa zemin hazırlıyor.
Bir akvaryumda, "dayanıklı tropikal balık" türlerini besliyorsanız, balıkların sağlıklı yaşayabilmeleri için nüfus yoğunluğu, 1L su hacmi için 1cm balık boyu şeklinde olmalıdır. Yani, 35L hacmindeki akvaryumunuzda besleyeceğiniz tüm balıkların toplam boyu, 35cm'yi geçmemelidir: Bu temel kurala göre, erişkin boyu 5cm olan zebra daniodan, 35L hacmindeki akvaryumunuzda, en fazla 7 adet besleyebilirsiniz. Nüfusu azaltmadıkça, maalesef, ölümler sürecektir.
Akvaryumunuzda nitrifikasyon döngüsü oluştuktan ve nüfus azaltıldıktan sonra; dışkısı beyaz olan balıkların tedavisi başarılı olabilir.
Şeffaf dışkı, sindirim sistemi enfeksiyonu belirtisidir.
Balıklar yem yiyorlarsa, en severek yedikleri yemi, Seachem Focus ile kullanım talimatında belirtildiği şekilde karıştırarak balıklara yedirerek tedavi edebilirsiniz. Ya da New Life Spectrum Hex Shield veya Sera Baktotabs yemlerinden biri ile besleyerek de tedavi edebilirsiniz.
Balıklarınız yem yemiyorsa, kullanım talimatında belirtildiği şekilde Seachem Kanaplex tedavisi gerekir.
Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir