Diatomdan Nasıl Kurtulunur?


OzicanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 131
OzicanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2021 19:53
Akvaryumda iç filtre kullanıyordum (bozulduğu için şu anlık kullanmıyorum). Akvaryumu ilk kurduğumda ışığı 8-10 saat civarında ışık açıyordum sonradan 4 saate indirdim. Ama kurulumdan 3 hafta sonra diatom sorunu baş göstermeye başladı camlarda olanları sünger ile siliyorum ama bir türlü yok olmadılar. Işık süresini 2 saate indirdim ama sadece yavaşlamalarına sebep oldu. Bu illetten nasıl kurtulurum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizsÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2021
İl: Usak
Mesaj: 1074
DenizsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2021 19:57
Eski, CO2 olmayan akvaryumlarda düşük seviyeli aydınlatma veya yeni kurulmuş tanklarda yüksek seviyelerde Amonyak. Amonyak ve Silikatların varlığından hoşlanır - ikincisi kumdan, kalitesiz çakıllardan, akvaryum kullanımına uygun olmayan taşlardan, zeolit bazlı filtre malzemesinden kaynaklanabilir ve ayrıca musluk suyundan gelebilir. İki yaygın türü vardır: ilki sümüksü kahverengi bir yüzey oluşturur, diğeri ise ince kahverengi iplikler halinde gelir. "Tehlikeli" bir yosun türü değildir, kolayca (akvaryum camını silerek) çıkarılabilir ve kolayca yok olur. Otocinclus Affinis olarak yosun yiyiciler onu tüketecek ve çabucak uzaklaştıracaktır. Düşük teknolojili (CO2) olmayan akvaryumlarda ışık yoğunluğunu artırmanız gerekecektir. (şimdi aydınlatma saatleri) - ama lütfen ışığın artmasının daha yüksek CO2- ve gübre ihtiyacına neden olacağını unutmayın . Yeni yüksek teknolojili akvaryumlarda zamanla kendiliğinden kaybolacaktır. Fiziksel olarak çıkarmaya çalışın ve nitrifikasyon bakterilerinin yayılmasına yardımcı olun . Daha eski, uygun şekilde aydınlatılmış akvaryumlardaki görünüm, kötü su kalitesi ve Silikatların varlığını gösterecektir .
Kaynakça: https://greenaqua.hu/en/alga-tajekoztato

Beğenenler: [T]170758,zeus2137[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzicanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 131
OzicanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2021 20:03
[QUOTE=Denizs]Eski, CO2 olmayan akvaryumlarda düşük seviyeli aydınlatma veya yeni kurulmuş tanklarda yüksek seviyelerde Amonyak. Amonyak ve Silikatların varlığından hoşlanır - ikincisi kumdan, kalitesiz çakıllardan, akvaryum kullanımına uygun olmayan taşlardan, zeolit bazlı filtre malzemesinden kaynaklanabilir ve ayrıca musluk suyundan gelebilir. İki yaygın türü vardır: ilki sümüksü kahverengi bir yüzey oluşturur, diğeri ise ince kahverengi iplikler halinde gelir. "Tehlikeli" bir yosun türü değildir, kolayca (akvaryum camını silerek) çıkarılabilir ve kolayca yok olur. Otocinclus Affinis olarak yosun yiyiciler onu tüketecek ve çabucak uzaklaştıracaktır. Düşük teknolojili (CO2) olmayan akvaryumlarda ışık yoğunluğunu artırmanız gerekecektir. (şimdi aydınlatma saatleri) - ama lütfen ışığın artmasının daha yüksek CO2- ve gübre ihtiyacına neden olacağını unutmayın . Yeni yüksek teknolojili akvaryumlarda zamanla kendiliğinden kaybolacaktır. Fiziksel olarak çıkarmaya çalışın ve nitrifikasyon bakterilerinin yayılmasına yardımcı olun . Daha eski, uygun şekilde aydınlatılmış akvaryumlardaki görünüm, kötü su kalitesi ve Silikatların varlığını gösterecektir .
Kaynakça: https://greenaqua.hu/en/alga-tajekoztato[/QUOTE]

Kısacası akvaryum ışığını uzun süre açmam mı gerekiyor? (Akvaryumum lowtech)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lovtekÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 434
lovtekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2021 20:06
Daha önce diatom problemi yaşamış biri olarak aşırı derecede zayıf ışık ve zayıf bakteri kültüründen kaynaklandığını söyleyebilirim. Bunların biri veya ikisi birden olabilir.

+1: [T]230260,Denizs[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizsÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2021
İl: Usak
Mesaj: 1074
DenizsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2021 20:22
Genelde kötü filtrasyon, yüksek amonyak ve silikat dolayısıla çıkıyor. Zaten şu anda filtre kullanmıyormuşsunuz. Size tavsiyem bir şelale filtre alıp içine seachem matrix alıp seachem stabilty almanızı öneririm. Silikat genelde çeşme suyundan geliyor.

+1: [T]231057,lovtek[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z.b.s.kÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 756
z.b.s.kÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2021 23:41
Fazla abartılı işlere kalkışmayın. 2 günde bir su değişimi yapın büyük ölçülerde. Önce küçük bir miktar suyu boşaltıp eliniz, kredi kartı ve diş fırçası ünlüsüyle temizlik yapın sonra büyük miktarda suyu çekin ki suya karışanlar da dışarı atılabilsin.
Gübreleme varsa devam edin. Işık şiddeti bitkiler için yeterliyse dokunmayın. Sadece süresini 4 saatte tutun. 6 ya çıkartın 2 hafta sonra. Otocatler yer diatomu ama amonyak kontrolsü olduğu için sizin tankta öleceklerdir. Ramshorn salyangozu tam aradığınız hayvan. Size çok yarıdımcı olur.
Mümkünse bakteri kültürü kullanın. Canlı yükünüz fazlaysa azaltın.
2 Aydan uzun sürerse silikatı ortadan kaldırmak gerekiyor ro su kullanmak gerek ama muhtemelen amonyak azaldığında geçecektir bir kaç hafta içinde. [EDIT]z.b.s.k,2021-06-15 23:42:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir