diski jel gibi


mertcanhknÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 33
mertcanhknÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2014 16:06
Arkadaslar benim ciklet akvaryumum var 1 ay oldu kurali ve baliklarim gunduzleri jel gibi kaka yapıyor gun icinde ise normal ic parazit diye dusunuyorum ama baska belirti yok sizce kabiz olmus olabilirlermi?? Baliklar green terror astranot sajica pacu mertcanhkn2014-09-10 16:07:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2014 16:10
Böyle şeyler başlangıçta geçici oluyor su kirliliği ve filtre kirliliğine bağlı olarak su temizliğine diğer temizliklere dikkat edilmezse ozaman iç parazite, hastalıklara çevirebilir deneyimlerim doğruldusunda, ve izlediğim örneklerde. Öncelikle bu aralar su çekim oranını artırırsınız su değişimlerinde, bir filtre bakımını gözden geçirirsiniz, bence düzelebilir ilaç müdahale etmeden, uzun süreli devam eder balık zayıflamaya başlarsa bir iç parazit tedavisi var onu uygulayabilirsiniz. mesutok2014-09-10 16:18:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2014 16:14
Başlangıçta Sera Bakto Tabs yemi vardır balıklardaki bu başlangıç safhasındaki iç hastalıklara iyi gelebiliyor. Önce bulunabilirse bu yemle denenebilir tedavi. sera ürünleri artık bulmak zorlaştı gerçi.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Bundan başka ciddi bir tedavide ise şu konu ve o konudaki eklenmiş tüm linkler size çok yardımcı olacaktır.

mesutok2014-09-10 16:15:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir