EKOL 17 Dış Filitre....


ozmetÇevrim Dışı

[B]3909,3[/B]
Kayıt: 25/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 507
ozmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2009 00:02
1 aydır 17 kullanıyorum, debisi mükemmel, kova hacmi yeterli, içini istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz, malzeme kalitesi ortanın üzerinde, temizlik oldukça başarılı, ancak ilk zamanlarda çalıştığını filtreye dokunmadan anlayamazken şimdi dolabın kapağını açtığımda anlayabiliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

camouflageÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/03/2006
İl: Bolu
Mesaj: 272
camouflageÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 23:09
[QUOTE=juniorlife]Arkadaşlar dün kendime ekol 17 aldım ilk baş tereddütte kaldım doğrusu.Az önce filtreyi kurdum bütün hortumlarını taktım yerleştirdim temiz su cıkış hortumundan ağzımla suyu cektim filtrenin içi iyi ce doldu sonra cektiğim hortumdan su gelmeye başlayınca hortumu yerine koyup bismillah dedim fişi taktım.ilk çalışmada cok fazla bir ses cıktı dedim ayvayı yedimBig%20smile 3 dk felan baya yoğun bir ses vardı sonra birden bire ses kesildi çıt yok yine eyvah dedim motor gittiBig%20smile sonra filtreye kulagımı dayadım baktım calışıyoSok benim pc nin fanının sesi bile ondan daha cok..
Ses olayı bana göre sıfır arkadaşlar çalışıp çalışmadığını ancak dokununca anlıyorsunuz.
Bakalım ilerki günlerde durum nasıl olcak temizlikgi felan nasıl zaman geçtikce burdan bilgi vericem arkadaşlar.
saygılar...
[/QUOTE]

Yaklaşık 4 aydır Ekol 17 kullanıyor olmalısınız nedir son durum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsenerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2005
İl: Nevsehir
Mesaj: 1048
EsenerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2009 20:53
Zeynal Bey Ekol 17 deneyimlerinizi aktarmaya devam edebilir misiniz? Ekol 17 yi bugün itibariyle sipariş ettim. Nelere dikkat etmemiz gerekir. 7 yıldır dış filtre kullanıyorum. Ekol 17 de teknik açıdan dikkat etmemiz gereken birşey varsa aktarırsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zeynelcelikÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Bilecik
Mesaj: 111
zeynelcelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 16:05
Değerli arkadaşlarım.Hepinizi saygıyla  vede  muhabbetle selamlıyorum.Gelelim ekol 17 izlenimlerime;
Ekol 17;Yaklaşık 10 aydır ekol 17 kullanıyorum.Gerçekten iyiki almışım dedim vede birçok dostlarımıda  tavsiye ettim vede aldırttım.Elektrik sarfiyatı az,debisi süper,ses çok az(ama zamanla azda olsa ses olayı artıyor)Fakat asla rahatsız edici düzeyde değil.Tek beğenmediğim yönü muslukların kalitesi.Yaklaşık 20 gün önce Ati akvaryumun şirin vede bir o kadar sıcak üretim yerine ziyarete gittim, hülya hanımla görüştüm.Sohbet ettik,ürünlerle ilgili bir sıkıntımın olup olmadığını sordular bende ürünlerinizinden çok memnun olduğumu sadece musluk kalitesinin biraz düşük  olduğunu söyledim.Saolsun hülya hanım arızalı olanları getiriniz nerde aksaklık var onu görelim ,belkide üretim hatasından kaynaklanan  seriden olabilir dedi.İnşallah yakın zamanda tekrar bursaya gittiğimde musluklarla ilgili sıkıntılı yerleri fabrikanın ustaları inceleyip  ona göre değerlendirme yapacaklardır.DİKKAT:1:Musluk kullanımı konsunda kesinlikle musluğun üzerinde bulunan A,_K  yani A;açık K ; kapalı yönüne çokkkkk  dikkat etmelisiniz aksi takdirde ters yöne çevirdiğinizde musluk kullanılamaz hale geliyor. 2: filtre ses yaparsa(yerinden oynatırsanız  felan gibi) fişi çekip tekrar takınız ses olayı düzeliyor tecrübeyle sabittir.
Sonuç olarak;Ekol 17 'yi tüm akvarist arkadaşlarıma tereddütsüz tavsiye ediyorum. Ekol 19'u  deneme çalışmam   devam etmektedir. Maşallahı var daha tık demedi. Bununda sonucunu siz değerli akvarist arkadaşlarımla paylaşacağım.
NOT;Kusura bakmayınız  uzun zamandır  pek yazamadım.Malumunuz iş, güç , veteriner  kiliniğim vb unsurlar bir araya gelince bazen zaman gerçekten yetmiyor.Sorusu yada öğrenmek istediğiniz birşey varsa bu sayfada paylaşabilirsiniz yada özel mesaj atabilirsiniz.Yalnız gecikme olursa beni bağışlayınız.Saygılarımla.
 
Esener çetin bey hocam vede diğer değerli arkadaşlarım sanırım suallerinize cevap verebilmişimdir.
Turgay  hocam debisini musluklardan kısarak ayarlayabilirisniz.Bir sorun teşkil etmez.
 
zeynelcelik2009-12-22 16:16:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsenerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2005
İl: Nevsehir
Mesaj: 1048
EsenerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 17:53
Zeynal Bey bu sayfayı referans alarak Ekol 17 aldım. Açıklamalarınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zeynelcelikÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Bilecik
Mesaj: 111
zeynelcelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 21:07
Ben teşekkür ederim Esener çetin hocam..Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2009 18:06
Zeynel Bey eğer yanlış anlamazsanız, ben de ilk çıktığında bir inceleme yapmıştım, blogumda yayınlıyordum. Bu başlık altından onu da yayınlayayım diyorum belki bizim de bir faydamız dokunur bu kaliteli ürünün tanıtımı bazında.


Dış filtre seçimleri her daim tartışılan konular arasında yer buluyor kendine akvaristler arasında. Bu yazıda da kullanmakta olduğum bir filtre olan Ekol 17 ile ilgili teknik analiz ve performans konularına değineceğim.

Öncelikle Ekol 17 nin teknik detaylarına göz atalım.



-Voltaj: 220V/50Hz
-Güç: 20 Watt
-Saatte 1200 litre su kapasitesi
-Maksimum yükseklik: 200cm
-200-600 litrelik akvaryumlar için uygundur.
-Türk malıdır.
-Kovası şeffaf görünümlüdür.
-İçerisinde elyaf, sünger, aktif karbon ve seramik bulunmaktadır.
-Musluklu ve musluksuz modeller mevcuttur.
-Boyutlar 30 x 23 x 43 cm. (Kutu)

Kaplumbağa akvaryumlarında  bilindiği üzere akvaryum kapasitesinin 3 katı filtrasyon kapasiteli filtreler kullanılmalıdır. Ekol 17 400-500 Litre kapasiteli kaplumbağa akvaryumları için idealdir. Debisi oldukça yüksek, su çıkışının kuvveti 200 Litrelik akvaryumlarda girdap yaratacak kadar güçlü bir filtre. Hortum çapı 16mm civarında. Gerek hortumları gerekse aparatları bakımından kalite 1.sınıfa yakın. Musluklar Ekol 15 e göre daha dekoratif(pembe musluklar yerine siyah musluklar). Sağlamlıklarının aşağı yukarı aynı olduğunu söyleyebilirim. 




İçerisinde gelen malzemeler ise tatmin edici düzeyde. Filtre süngeri olarak 4 adet mavi sünger ve 1 adet siyah sünger geliyor. Bakteri oluşumu için oldukça ideal süngerler. Eheim süngerleri ile aynı kalitedeler.(Eheim'in mavi süngerleri piyasadaki en iyi süngerler bana göre) Seramikleri ise şaşırtıcı düzeyde kaliteliler. Bol gözenekli hem mekanik hem de biyolojik filtrasyona oldukça yardımcı oluyorlar. Basit çin malı seramiklerden kat kat iyiler.Yine kalın bir tabaka elyaf geliyor(açıkcası oldukça gereksiz bir kalınlıkta.Ped şeklinde olanları tercih ediyorum filtrelerde) Az miktarda (200-300 gr) kadar da aktif karbon geliyor. Yazının başında da belirttiğim gibi içinde gelen ürünlerden memnun kaldığımı söyleyebilirim genel olarak.






Kafa motoru Ekol 15 e göre daha kaliteli dizayn edilmiş. Plastik kalitesi ise Ekol 15 ten kat kat daha iyi. 10-11 L gibi devasa bir iç hacme sahip. Klipsler ve conta sistemi yeni Ekol 15 serisi ile aynı. Kafaya entegre conta ve plastik klipsler geliyor. Bunun en büyük avantajı su kaçırma olasılığını sıfıra yakına düşürmesi. Genelde conta oturtmada sorun yaşayan hobiciler bu conta sistemi ile kafadan su kaçaklarına elveda diyorlar. Bu konuda (Ekol 15 gibi) Eheim dan daha iyi olduğu kesin. 





Sessizlik konusuna gelirsek, bir Eheim 2217 kadar sesi var, kesinlikle daha fazla değil.Bunu da plastik kalitesine borçluyuz. Debisi ise 2217den daha bir gömlek daha iyi. 

Elektrik tüketimi ise oldukça iyi. 20 watt ile elektrik konusunda en iyi kabul edilen Eheim 2217(1050L) ile (150 L daha fazla su çevirmesine rağmen) aynı.

En önemli konu gibi görünen fiyatı ise aynı klasmandaki filtrelerden ( Tetratec 1200 ,Eheim 2217, Atman 3337, Eheim 2228) daha ucuz. musluklu ve dolu versiyonunu 120 TL ye(veya daha ucuz) alabiliyorsunuz.(2217 en ucuz 225 TL ye satılmaktadır)

Ekol 17 bana göre fiyat-performans açısından sizi kesinlikle yarı yolda bırakmayacak, 500 Litreye kadar kaplumbağa akvaryumlarında arkanıza bakmadan kullanabileceğiniz bir filtre.


Uzun lafın kısası; Ekol 17 yıllardır Eheim'e ve Çin mallarına niye bu kadar para veriyoruz dedirten üründür ! (Sevgili B.Atasoy'la aynı fikri paylaşanlar için)


Tabiki bu yazıyı yazmamın üzerinden oldukça zaman geçti, filtre neredeyse senelik olacak, maşallah tık demedi, ne bir ses ne bir arıza... Yalnız genel kanıların bir tanesine şiddetle katılıyorum,ama hak vermiyor da değilim ATİ Akvaryum'a. Musluklar gerçekten kalitesizler, özellikle EKOL 15'in muslukları şaka gibi. Piyasadaki kötü musluklar sırasında TOP 10'a girer. EKOL 17'nin muslukları biraz daha iyi plastik kalitesi bazında. Yalnız musluk deyince herkes EHEIM kalitesi arıyor. Musluk sökmek yerine klips çıkarmanın tadı bambaşka gerçektenTebessüm.Ama bu bence pek mümkün değil, neticede 50 TL ve üzerine satılıyor EHEIM muslukların çifti en az. ATİ firmasının 50 TL lik musluk yapacağını sanmıyorum, bilinen ürünlerinden EKOL 15 - 60 TL zaten. Musluğu 50 TL yaparlarsa bizim yerli malı düşmanı insanımız kesinlikle almaz , diye düşünürler bence onlar da benim gibi. İlla çok düşkünseniz, benim gibi bir 2217 musluğu alır denersiniz nasıl oluyor diye. Farkı anlayınca yazıya hak verirsiniz Göz%20Kirpma

Güvenle alabileceğiniz bir ürün EKOL 17.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist0683Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 33
akvarist0683Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 03:46
Bende 125 cmlik yeni akvaryumuma ekol 17 almayı düşünüyorum 406 litre fakat Ankarada nerede bulabilirim bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımcı olursa çok memnun olurum saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 12:20
Size tavsiyem Ankara'da bir yerde aramanız yerine netten sipariş vermeniz. Discusakvaryum.com da uygun fiyatı var, ben de oradan almıştım zamanında kendiminkini. Tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist0683Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 33
akvarist0683Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 19:13
Teşekkür ederim discus akvaryumdan sipariş verdim cevabınız için teşekkürler son anda ekol 19 almaya karar verdim ve ürün pazartesi yani yarın itibariyle inşallah gelir akvarist06832010-02-07 19:14:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sascha35Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 126
sascha35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 17:30

discus akvaryumda çoğu karta 12 taksit imkanı var. Güvenli bir yer mi tereddütlerim var, taksit olayı iyi ben almayı düşünüyorum..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 17:50
Güvenli olduğuna emin olabilirsiniz, bugüne kadar birçok alışveriş yaptım, Ekol 17 yi de onlardan aldım. Gece 21:00 da bile kargoladıklarını bilirim ürünleri, bu vesile ile kendilerine tekrar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquadeepÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 9
aquadeepÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 18:10
Öncelikle bilgilendirme için teşekürler.Bende yaklaşık 6 aydır Ekol 17 filtre kullanıyorum vede diğer yorumlar gibi benimde şikayetim yok (tu) sesi debisi temizliği gayet iyi.Ancak benim şöyle bi sıkıntım oldu;akvaryumun suyu her zaman berrak tertemizdi ,1ay önce filtre temizliği yaptım içindeki elyafı değiştirdim ve bir  yorgancıdan aldığım silikonlu elyafı kullandım ve filtredeki diğer süngerleri ve seramiği akvaryumun suyu ile yıkadım ve tekrar kurdum çalıştırdım ,o günden sonra suyum berrak olmadı suyu değiştirdiğim gün biraz daha iyi ama bir kaç gün içinde sapsarı bulanık bir su  oluyor.Benim düşüncem filtre temizliği yaparken fazla uzun sürdüğü için bakteriler öldü idi ve bir süre sonra yavaş yavaş su berraklaşır dedim,ancak 1 aydan fazla bir süre oldu ve hala su aynı sapsarı ,akvaryum ölçüleri 120 40 60  5 adet 10 cm frontoza 4 adet 12cm yunus 3 adet 6cm  brichardi balıklarım var.acaba ekol 17 orjinal elyaf mı almam gerekir vede bulunuyormu,birde aklıma gelen karbon kullanımı acaba çözüm olurmu ama  1 ay önce su herzaman çok berraktı,tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim,cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bosverÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 182
bosverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 18:50
Almış olduğunuz sünger temiz olmayabilri mi acaba diye soru geliyor akla ilk olarak. Özel elyaf olması gerektiğini düşünmüyorum açıkçası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir