Elektrik Kesintisi ve Bakteri Ömrü


kiZiroGLuÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 341
kiZiroGLuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 11:05
Arkadaşlar bu işe yeni başlamış biri olarak ve affınıza sğınırak bir soru sormak istiyorum:
Ben kendi imkanımla bir tepe filitresi yaptım, yani akvaryumun üstünde üstü açık ve iç filitreden gelen suyla besleniyor su süzüldükten sonra filitrenin diğer ucundan akvaryuma geri dönüyor, biyolojik filtrasyon sağlayıp sağlamadığını bilmiyorum ama suyu görsel olarak çok güzel temizliyor.
  Amatör bir uygulama old. için geceleri su taşırma ihtimali olabilir diye kapatıyorum, hani bakteriler için oksijen illa da sudan mı alınması gerekiyor? filitremin üstü açıkk olduğundan oksijeni dışarıdan da alamazlar mı?
işte dış filtrem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MD.mehmetÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2009
İl: Düzce
Mesaj: 387
MD.mehmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 12:32
[QUOTE=PESCATORE]
Dış filtre kullandığım zamanlarda uyguladığım yöntemi anlatayım:
 
Temiz bir kova alın, dış filtrenin çıkış hortumunu kovaya tutun, (kova yerde olursa basınç farkından ötürü akış olacaktır) kova dolunca hortumu yerine takın. Kovadaki suyu akvaryuma dökün. Bu işlemi akvaryum büyüklüğüne göre 30-60 dakikada yaparsanız oldukça iyi bir çözüm olabilir.
Kolay gelsin.
[/QUOTE]r

Yazıları okurken sizinkinden  biraz farklı bir fikir aklıma geldi. Elektrik kesildiğinde filtrenin fişini çeksek sonra elektrik geldiğinde sizin dediğiniz gibi ilk suyu kovaya alsak fakat suyu akvaryuma boşaltmasak akvaryuma da bir kova temiz su koysak nasıl olur. Bakteri kültürünü atmış oluyoz ama en azından yeni oluşmuş anaerob bakterilerden kurtulmuş oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MUSTAFAYASARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1251
MUSTAFAYASARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 14:58
Bu çözümlerden ziyade UPS alıp akülerinin aynısından 4-5 tane alıp akü güçü arttırılabilir.Böylece dış filitre elektrik kesintisinde durmaz devamlı çalışır.Ups elektirik olduğunda şebekeden verecek.Elektrik kesildiğinde akülerden verecektir.Normal bir ups'in akülerin sayısı artırılarak 5-6 saat elektirk vermesini sağlayabiliriz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 00:33
Akvaryum Bakımı: Planlama ve elektrik kesintileri ile başa çıkmak

Birçok akvaryum sahipleri güçlerini gider ve tüm akvaryum sistemine hayatı tehdit edici gün korku içinde yaşıyoruz. Bir akvaryum sahibi hemen herkes, bir elektrik kesintisi sildi tüm tankı olmuştur birisi bilir. Canlı olursa olsun, sonunda bir elektrik kesintisi var, tankı nasıl işleyeceğini iyi nasıl hazırlanır bağlıdır. Her yandan elektrik kesintileri ile ilgili bir plan ve ekipman gerekli birkaç adet akvaryum sahibi olması gerekir. Bu makale, elektrik kesintileri ile ilgili tehlikeleri açıklamak ve sonucunda ortaya çıkan sorunları ile başa çıkmak için bazı ipuçları verecektir.

Yerelleştirilmiş elektrik kesintisi

Lokalize ve genel elektrik kesintisi iki türü vardır. Bir balık tankın ana güç kaynağı ya gelip takılı güç kablosu ya da bir sigorta darbe ya da devre kesici gezisi alarak, bozulduğu zaman lokalize elektrik kesintisi. Tümüne sahip güvenli bir zorunluluktur sabitlenmiş ve yaya trafiği ve çocuk elleri karşı korumalıdır takılır. AtmÛş bir devre kesicisi kolayca sabit, ancak sorunun kaynağı belirlenmelidir. Çatlak bir ısıtıcı veya dondurulmuş pompa motoru suçlu olabilir. Basit bir plug-in gücü kesildiğinde çalacaktır alarm cihazı yanlışlıkla lokalize güç kaybını önleyerek her kuruşa değer. Büyük resif sistemleri, tank için 2 veya daha fazla elektrik devreleri muhtemelen iyi bir fikir olduğunu ve bu aşkın pompaları, ısıtıcılar, hava taşları, vb yayılan ışıklar, UV sterilizatör, soğutucu, vs çalıştırmak için gerekli olabilir devreleri, bir felaketi ortadan kaldırabilir biri devre kesiciler gezileri ev değildir.

Toprak hatası kesintiye çıkışları bazı eyaletlerde akvaryumlarda kullanılmak üzere gerekli ve suya yakın yerlerde elektrik çarpması önlemede çok önemlidir. Bir dezavantajı da bu çıkışları çok hassas olduğunu ve hatta sokak gerilim en ufak miktarda gezi güç kaybı render.Bu cihazları kullanırken, bir profesyonel tarafından yüklü olduğundan emin olun ve tüm elektrikli ekipmanlar düzgün ve uygun çalışıp çalışmadığını sağlamak.

Yaygın elektrik kesintisi

Genelleştirilmiş elektrik kesintisi genellikle Yanıt vermeyen bir güç hattı veya hasarlı trafo güç kaybı nedeniyle bir sonucudur. Bu elektrik kesintileri çoğu göreceli olarak kısa, ama bazen, gün sürebilir. Tüm önlemlere rağmen, bu tür kesintileri önlenebilir ve meydana geldikleri ele alınması gerekir. Tank ne olacağını bilmek ve bir plan akvaryum ile ciddi bir sorunu önlemek için kritik öneme sahiptir.

Her akvaryum sahibinin kendi tankı kurduktan sonra ve herhangi bir balık eklemeden önce yapmanız gereken ilk şeylerden biri, bir elektrik kesintisi simüle etmek için. Birkaç dakika için güç kapatarak, sıhhi tesisat, tank drenaj verebilecek bir geri alınıp herhangi bir su olmadığından emin olmak için kontrol edebilirsiniz. Yedeklemek senin tank başlattığınızda, pompa ve diğer ekipmanlar düzgün çalışacaktır emin olun. Donanımları yeterli değilse, şimdi balık eklemeden önce, değişiklik yapma zamanı gelmiştir.

Kısa süreli elektrik kesintisi

Bir saatten daha az elektrik kesintileri muhtemelen senin tank önemli ölçüde etkilemez. Hatta çok sıcak ya da soğuk hava (çoğu elektrik kesintileri meydana geldiğinde, bu arada,), oksijen düzeyleri veya sıcaklığı önemli bir değişiklik olmamalıdır. Aslında, çok kısa süreli elektrik kesintisi, sıcaklık, vb düzeltmek için müdahale kesintisi kendisinden daha fazla balık stres olabilir.

Uzun süreli elektrik kesintisi

Tankın büyüklüğü, oda sıcaklığında ve nasıl yoğun tankı stoklanmış bağlı olarak, bir saat gibi az bir elektrik kesintisi uzun vadeli olarak kabul edilebilir, ancak en tankları için, güç sürer herhangi bir kesinti olarak kabul edilir üç saatten fazla. Eğer hassas bir balık nüfusu ile büyük bir ya da pahalı bir tank varsa, taşınabilir jeneratör, çok ucuz bir yatırım. Uzun bir süre için tankı uzak güç dışarı çıktığı zaman gider böylece jeneratör devreye kablolu olması, aynı zamanda iyi bir fikirdir.

Bir elektrik kesintisi sırasında meydana gelen değişiklikler

Oksijen tükenmesi

Güç dışarı çıktığı zaman meydana gelen ilk şeylerden biri, tank içindeki oksijen seviyesi azalmaya başlar. Dahil olmak üzere, oksijenin tükenmesi hız birkaç şey vardır:

  • Ağır bir balık yükü
  • Artan sıcaklık
  • Ağır bir bitki yükü
  • Balık besleme
  • Balık aktivitesinde bir artış

Balık oksijen, tank ağır stoklanmış ise, bazı balık hafifçe stoklanmış bir tank hareket yardımcı olabilir gerektirir. Ağır stoklanmış tankı ve elektrik kesintileri yaygın olan bir bölgede yaşıyorsanız, bir jeneratör akıllıca bir satın alma olabilir.

Doğrudan ışık altında Tesisleri bir tank oksijen katkıda bulunacak, ama karanlığı oluşur, oksijen kullanımı ve karbon dioksit serbest başlar. Işık düşürmek için bir tank kapsayan bir balık sadece bir tank için iyi bir fikir olsa da, bir tatlı daha zararlı olabilir tankı dikti.

Balık yemeden gün için gidebilirsiniz, böylece bir elektrik kesintisi balık besleme hızlandırılmış bir oksijen kaybına neden olan bakteriyel aktivite artmaktadır bu nedenle kendi aktivite düzeyi artacağından kaçının.

Levha, vb. Koyulaşması tankın aktivite azalma (bitkili tanklarda sürece), yolcuları rahatsız edici değil. Deneyin Sessizce dinlenme balık daha az oksijen aktif balık kullanabilirsiniz.

Pille çalışan bir pompa / hava taş ya da iki taraftan düşünün. Mevcut hava taş ve pompa yerine etmeyecek olsa da, bazı oksijen suya geri katacak.

Sıcaklık değişimi

Oksijenin tükenmesi sonra, sıcaklık dalgalanmaları, elektrik kesintisi sonraki en tehlikeli değişim. En iyi yalıtılmış, birkaç saat için sıcaklık koruyacaktır. Mümkün olduğunca sabit oda sıcaklığında tutmaya çalışın. Soğuk havalarda, şömine ateşi, bina ya da ısı yalıtımı için tank üzerinde bir battaniye draping yardımcı olabilir.Şiddetli vakalarda, tank sıcak su ya da buz ekleyerek denenebilir ancak büyük bir tank içinde, ihtiyacı olan sıcak su veya buz miktarı önemli ölçüde makul olmayan büyük olabilir sıcaklığını değiştirmek için eklenebilir için fark. Ayrıca, sadece birkaç derece olsa bile su / buz gibi sıcaklığında ani değişiklik, kademeli sıcaklık değişimi daha kesintisi nedeniyle balık için daha stresli olabilir. Sahibi bir jeneratör yoksa, çok sıcak havalarda uzun elektrik kesintileri özellikle resif tankı ölümcül olabilir.

Sonra güç geri geliyor

Güç geri geldiğinde, biyolojik atık tankı ve mekanik filtrasyon pedleri mevcut anaerobik metan ve hidrojen sülfür üreten bozuldu başlamış olabilir farkında olmak. Bu gazlar, balıklar için çok toksik olabilir, bu yüzden güç geri gelmeden önce filtre pedleri çıkarmak ve temizlemek için deneyin.Elektrik kesintisi birkaç saat daha fazla sürdü, balık çok stresli olacağını farkındayız. Ilk birkaç gün boyunca mümkün olduğunca az rahatsız ederken onları yakından izleyin. Ich veya gelişmekte olan diğer hastalıkların belirtileri görürseniz, uygun tedavi eylemde. Aynı zamanda su kalitesini izlemek ve normal su kalitesi geri almak yardımcı olmak için su değişiklikleri yapmak için korkmayın.

Bir elektrik kesintisi akvaryum sahipleri için bir felaket olabilir, olmak zorunda değildir. Birkaç önlem alarak ve bazı temel acil durum ekipmanı satın almak, bir sonraki elektrik kesintisi potansiyel tehlikelerden tank koruyabilirsiniz.


Kaynak : http://www.peteducation.com/article.cfm?c=16+2154&aid=2402


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 334
iemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 00:14
[QUOTE=Nuada]Akvaryum Bakımı: Planlama ve elektrik kesintileri ile başa çıkmak

Birçok akvaryum sahipleri güçlerini gider ve tüm akvaryum sistemine hayatı tehdit edici gün korku içinde yaşıyoruz. Bir akvaryum sahibi hemen herkes, bir elektrik kesintisi sildi tüm tankı olmuştur birisi bilir. Canlı olursa olsun, sonunda bir elektrik kesintisi var, tankı nasıl işleyeceğini iyi nasıl hazırlanır bağlıdır. Her yandan elektrik kesintileri ile ilgili bir plan ve ekipman gerekli birkaç adet akvaryum sahibi olması gerekir. Bu makale, elektrik kesintileri ile ilgili tehlikeleri açıklamak ve sonucunda ortaya çıkan sorunları ile başa çıkmak için bazı ipuçları verecektir.

Yerelleştirilmiş elektrik kesintisi

Lokalize ve genel elektrik kesintisi iki türü vardır. Bir balık tankın ana güç kaynağı ya gelip takılı güç kablosu ya da bir sigorta darbe ya da devre kesici gezisi alarak, bozulduğu zaman lokalize elektrik kesintisi. Tümüne sahip güvenli bir zorunluluktur sabitlenmiş ve yaya trafiği ve çocuk elleri karşı korumalıdır takılır. AtmÛş bir devre kesicisi kolayca sabit, ancak sorunun kaynağı belirlenmelidir. Çatlak bir ısıtıcı veya dondurulmuş pompa motoru suçlu olabilir. Basit bir plug-in gücü kesildiğinde çalacaktır alarm cihazı yanlışlıkla lokalize güç kaybını önleyerek her kuruşa değer. Büyük resif sistemleri, tank için 2 veya daha fazla elektrik devreleri muhtemelen iyi bir fikir olduğunu ve bu aşkın pompaları, ısıtıcılar, hava taşları, vb yayılan ışıklar, UV sterilizatör, soğutucu, vs çalıştırmak için gerekli olabilir devreleri, bir felaketi ortadan kaldırabilir biri devre kesiciler gezileri ev değildir.

Toprak hatası kesintiye çıkışları bazı eyaletlerde akvaryumlarda kullanılmak üzere gerekli ve suya yakın yerlerde elektrik çarpması önlemede çok önemlidir. Bir dezavantajı da bu çıkışları çok hassas olduğunu ve hatta sokak gerilim en ufak miktarda gezi güç kaybı render.Bu cihazları kullanırken, bir profesyonel tarafından yüklü olduğundan emin olun ve tüm elektrikli ekipmanlar düzgün ve uygun çalışıp çalışmadığını sağlamak.

Yaygın elektrik kesintisi

Genelleştirilmiş elektrik kesintisi genellikle Yanıt vermeyen bir güç hattı veya hasarlı trafo güç kaybı nedeniyle bir sonucudur. Bu elektrik kesintileri çoğu göreceli olarak kısa, ama bazen, gün sürebilir. Tüm önlemlere rağmen, bu tür kesintileri önlenebilir ve meydana geldikleri ele alınması gerekir. Tank ne olacağını bilmek ve bir plan akvaryum ile ciddi bir sorunu önlemek için kritik öneme sahiptir.

Her akvaryum sahibinin kendi tankı kurduktan sonra ve herhangi bir balık eklemeden önce yapmanız gereken ilk şeylerden biri, bir elektrik kesintisi simüle etmek için. Birkaç dakika için güç kapatarak, sıhhi tesisat, tank drenaj verebilecek bir geri alınıp herhangi bir su olmadığından emin olmak için kontrol edebilirsiniz. Yedeklemek senin tank başlattığınızda, pompa ve diğer ekipmanlar düzgün çalışacaktır emin olun. Donanımları yeterli değilse, şimdi balık eklemeden önce, değişiklik yapma zamanı gelmiştir.

Kısa süreli elektrik kesintisi

Bir saatten daha az elektrik kesintileri muhtemelen senin tank önemli ölçüde etkilemez. Hatta çok sıcak ya da soğuk hava (çoğu elektrik kesintileri meydana geldiğinde, bu arada,), oksijen düzeyleri veya sıcaklığı önemli bir değişiklik olmamalıdır. Aslında, çok kısa süreli elektrik kesintisi, sıcaklık, vb düzeltmek için müdahale kesintisi kendisinden daha fazla balık stres olabilir.

Uzun süreli elektrik kesintisi

Tankın büyüklüğü, oda sıcaklığında ve nasıl yoğun tankı stoklanmış bağlı olarak, bir saat gibi az bir elektrik kesintisi uzun vadeli olarak kabul edilebilir, ancak en tankları için, güç sürer herhangi bir kesinti olarak kabul edilir üç saatten fazla. Eğer hassas bir balık nüfusu ile büyük bir ya da pahalı bir tank varsa, taşınabilir jeneratör, çok ucuz bir yatırım. Uzun bir süre için tankı uzak güç dışarı çıktığı zaman gider böylece jeneratör devreye kablolu olması, aynı zamanda iyi bir fikirdir.

Bir elektrik kesintisi sırasında meydana gelen değişiklikler

Oksijen tükenmesi

Güç dışarı çıktığı zaman meydana gelen ilk şeylerden biri, tank içindeki oksijen seviyesi azalmaya başlar. Dahil olmak üzere, oksijenin tükenmesi hız birkaç şey vardır:

  • Ağır bir balık yükü
  • Artan sıcaklık
  • Ağır bir bitki yükü
  • Balık besleme
  • Balık aktivitesinde bir artış

Balık oksijen, tank ağır stoklanmış ise, bazı balık hafifçe stoklanmış bir tank hareket yardımcı olabilir gerektirir. Ağır stoklanmış tankı ve elektrik kesintileri yaygın olan bir bölgede yaşıyorsanız, bir jeneratör akıllıca bir satın alma olabilir.

Doğrudan ışık altında Tesisleri bir tank oksijen katkıda bulunacak, ama karanlığı oluşur, oksijen kullanımı ve karbon dioksit serbest başlar. Işık düşürmek için bir tank kapsayan bir balık sadece bir tank için iyi bir fikir olsa da, bir tatlı daha zararlı olabilir tankı dikti.

Balık yemeden gün için gidebilirsiniz, böylece bir elektrik kesintisi balık besleme hızlandırılmış bir oksijen kaybına neden olan bakteriyel aktivite artmaktadır bu nedenle kendi aktivite düzeyi artacağından kaçının.

Levha, vb. Koyulaşması tankın aktivite azalma (bitkili tanklarda sürece), yolcuları rahatsız edici değil. Deneyin Sessizce dinlenme balık daha az oksijen aktif balık kullanabilirsiniz.

Pille çalışan bir pompa / hava taş ya da iki taraftan düşünün. Mevcut hava taş ve pompa yerine etmeyecek olsa da, bazı oksijen suya geri katacak.

Sıcaklık değişimi

Oksijenin tükenmesi sonra, sıcaklık dalgalanmaları, elektrik kesintisi sonraki en tehlikeli değişim. En iyi yalıtılmış, birkaç saat için sıcaklık koruyacaktır. Mümkün olduğunca sabit oda sıcaklığında tutmaya çalışın. Soğuk havalarda, şömine ateşi, bina ya da ısı yalıtımı için tank üzerinde bir battaniye draping yardımcı olabilir.Şiddetli vakalarda, tank sıcak su ya da buz ekleyerek denenebilir ancak büyük bir tank içinde, ihtiyacı olan sıcak su veya buz miktarı önemli ölçüde makul olmayan büyük olabilir sıcaklığını değiştirmek için eklenebilir için fark. Ayrıca, sadece birkaç derece olsa bile su / buz gibi sıcaklığında ani değişiklik, kademeli sıcaklık değişimi daha kesintisi nedeniyle balık için daha stresli olabilir. Sahibi bir jeneratör yoksa, çok sıcak havalarda uzun elektrik kesintileri özellikle resif tankı ölümcül olabilir.

Sonra güç geri geliyor

Güç geri geldiğinde, biyolojik atık tankı ve mekanik filtrasyon pedleri mevcut anaerobik metan ve hidrojen sülfür üreten bozuldu başlamış olabilir farkında olmak. Bu gazlar, balıklar için çok toksik olabilir, bu yüzden güç geri gelmeden önce filtre pedleri çıkarmak ve temizlemek için deneyin.Elektrik kesintisi birkaç saat daha fazla sürdü, balık çok stresli olacağını farkındayız. Ilk birkaç gün boyunca mümkün olduğunca az rahatsız ederken onları yakından izleyin. Ich veya gelişmekte olan diğer hastalıkların belirtileri görürseniz, uygun tedavi eylemde. Aynı zamanda su kalitesini izlemek ve normal su kalitesi geri almak yardımcı olmak için su değişiklikleri yapmak için korkmayın.

Bir elektrik kesintisi akvaryum sahipleri için bir felaket olabilir, olmak zorunda değildir. Birkaç önlem alarak ve bazı temel acil durum ekipmanı satın almak, bir sonraki elektrik kesintisi potansiyel tehlikelerden tank koruyabilirsiniz.


Kaynak : http://www.peteducation.com/article.cfm?c=16+2154&aid=2402

[/QUOTE]

Emeğiniz için teşekkürler de google translate de çevirdiniz galiba okurken kafam karıştı

+1: [T]236006,saidfurkandize[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

labrosÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 2
labrosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 00:23
[QUOTE=MUSTAFAYASAR]Arkadaşlar ben konuya katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ayrıca bilgilerinizi paylaştığınız için de teşekkür ederim.Ben ups konusuna şöyle bir açıklık getirmek istiyorum;bilgisayarımız için aldıgımız  100 tl.lik ups'lerimizin akülerine iki kablo ile (-) ve (+) için ekleme aküler baglayıp dış motor,iç motor,hava motoru elektrik beslemelerini baglıyarak süreyi 1 saatten 7-8 saat hatta eklenen aküye göre daha çok uzun sürelere çıkarabilirz.Aynı zamanda akülerin şarjı ups tarafından devamlı yapılacaktır.Arkadaşıma yaptık süper oldu.Saygılar.. [/QUOTE]

sevgili dostum fikir yaklaşım olarak doğru ama aslında teknik olarak yanlış paralel bağlanan akülerin toplam voltajında bir değişiklik olmaz vede ups normal çalışır ama uzun vadede ups içindeki redresör devresi sadece tek aküye göre dizayn edilmiş olduğundan aküleri asla tam şarj edemeyecek ve akü ve şarjlı pil lerde bilinen şarj hafızası problemi yüzünden aküler normalde alabilecekleri şarjın yarısına eyvallah demeye başlayacaklar bir süre sonra yani eklediğin 3 akü ile 3 kat verim alayı derken elbette fazla olacak ama  1,5 kat bile alamayacaksın ama ben buna bir çözüm buldum piyasada araç aküsü için satılan şarj aleti kullanılmış 60Ah bir otomobil aküsü vede 100 liralık bir upsle sorunu çözdüm ups in redresör devresi çıkışlarını kontrol kartı üzerinde çizerek kopardım haliyle ups akülri şarj edemiyor sadece elektrik gidince kullanabiliyordu akü ups e bağlı iken aküyü harici bir redresörle şarj ettim ve ups ,sulu akü ve bağımsız bir redresörden oluşan bir sistem oluşturdum en son denememde dış motor ,ısıtıcı, iç sirkülasyon motoru , 9500 lük çift çıkışlı hava motoru ve aydınlatma açıkken 7,5 saat çalıştırdı
labros2013-12-26 00:27:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caddebostan1907Çevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 173
caddebostan1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2014 23:36
Pazartesi sabahı yaşadığım sokakta 4,5 saat boyunca elektrik kesintisi olacağı söylendi. Bu süre içinde ne yapmak gerekiyor? Yorumlar makbule geçer.caddebostan19072014-06-13 23:37:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

A. İhsan AkşenÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2008
İl: Antalya
Mesaj: 434
A. İhsan AkşenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2018 19:02
[QUOTE=vlknsert]Bence elektrik kesintisinde (ben böyle yapıyorum) elinize bir kova alın. Kovayı yere koyun. Daha sonra ise dış filtrenin çıkış hortumunu kovaya koyun ve su akmaya başlayacaktır.Kova dolunca da  kovayı akvaryuma boşaltın. 2 saat sonra tekrar yapın ve tekrar. Bu şekilde filtre içindeki bakteriler için gerekli oksijenli su akvaryum suyundan sağlanır.(devir daim ile) Akvaryuma kovadaki suyu boşaltırkende su yuzeyinde dalgalanma yapacak biçimde boşaltırsakta akvaryum için gerekli oksijeni sağlamış oluruz. Tabiki de dış filre içinde ki yararli bakteriler içinde. Bu güne kadar hep böyle yaptım. Hatta öğrencilik hayatımda elektriklerimi kesmişlerdi. Bu işlemi bir gün içinde 10 defa arkadaşlarla nöbetleşe yaptık ve hiç bir sorun yaşamadık.(Balık sayısı oz aman 14 civarı idi ve akvaryum ise 120 lt idi)
[/QUOTE]

Yarın 9:00-14:00 arası 5 saat elektrik kesintisi olacak bütün ilçede. Sizin taktik kafama yattı deneyeceğim.

35 litrede bol bitkili tanktan 5 Lepistes, 4 ramsom salyangozu ve 20 kadar karides var.

10 buçukta uyanmışim, fırladım baktım akvaryuma sıkıntı yok. Dedikleri gibi 9 da kestilerse 1 buçuk saat geçmişti, suyu bir şişeye sifonladim, koku falan yoktu, yine de
ilk suyu attım, yarım saatte bir tekrar çekip akvaryuma döktüm.

12 buçukta evden çıkma gerekiyordu, 10 litre kadar kovaya sifonladim ve tekrar akvaryuma hava hortumu ile sifonladim.

Şimdi eve geldim, elektrik gelmiş filtre çalışıyor, sıkıntı yok şükür.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40324/181120181834531.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir