Endlerin Vahşi Formuna Dönmesi ?


CarlÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1361
CarlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2020 17:06
Selamlar 1 ay önce 4 dişi endler 1 panda endler aldım yavruların 3ü büyüdü ve vahşi form endlerları gibi renkleri olmaya başladı. Şimdi diyebilirsiniz belki petshopa gelmeden önce vahşi endlerlarla bir tutuldu orada hamile kaldı. Sanmıyorum aldığım petshopta sadece panda endler vardı. Aldığım erkek balıkta bir sorun mu var acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerali06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 728
omerali06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2020 17:12
Balıklardan değilde muhabbet kuşlarından bilgimi paylaşmak istiyorum anne babadan çok farklı yavrular çıktığı oluyo yumurtadan genetik olduğunu dusunuyorum sarışın olmayan ailedeki sarışın çocuklar gibi mesela tabi daha farklı sebep bilen tecrubeli arkadaslarida dinlemek lazim. İyi hobiler dilerim.

+1: [T]181223,CanerS[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanerSÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 578
CanerSÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2020 17:27
Endlerde ırk saflaştırması aslında çok yeni değil. Yurt dışında mesai harcayan çok kişi var buna ancak üzerinde bu gibi çalışmalar yapılmamış bir endlerin genlerinde mutlaka farklı türlere ait özellikler vardır. 4 yıldır red scarlet kolonim var muhakkak aradan n type denen renklerde yavru çıkıyor ama red scarlet tanımına bire bir uyan yavrularım da oldu. Mesele sadece erkekte de değil. Dişinin genlerinde de farklı ırk özellikleri taşınıyor üstelik tiger dişisi dışında hemen hemen dişilerde tür ayırt etmek çok zor. Ben her ne kadar red scarlet ırkını saflaştırmak istesem de bu iş için ne zamanım ne ekipmanım var. Sözün kısası yaşadığınız durum profesyonel üretici olmadığınız sürece çok normal. Zaman ayırıp, yavru dişileri döl almadan ayrı tanklara alıp, belli renkte erkeklerle çiftleştirmek gerekir ki yavrular hakkında çıkarım yapılabilsin. Sağlık dilerim. [QUOTE=Carl]Selamlar 1 ay önce 4 dişi endler 1 panda endler aldım yavruların 3ü büyüdü ve vahşi form endlerları gibi renkleri olmaya başladı. Şimdi diyebilirsiniz belki petshopa gelmeden önce vahşi endlerlarla bir tutuldu orada hamile kaldı. Sanmıyorum aldığım petshopta sadece panda endler vardı. Aldığım erkek balıkta bir sorun mu var acaba ?[/QUOTE][EDIT]CanerS,2020-01-18 17:28:42[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]203801,Carl[/T][T]214919,omerali06[/T]
+1: [T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarlÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1361
CarlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2020 17:33
[QUOTE=CanerS]Endlerde ırk saflaştırması aslında çok yeni değil. Yurt dışında mesai harcayan çok kişi var buna ancak üzerinde bu gibi çalışmalar yapılmamış bir endlerin genlerinde mutlaka farklı türlere ait özellikler vardır. 4 yıldır red scarlet kolonim var muhakkak aradan n type denen renklerde yavru çıkıyor ama red scarlet tanımına bire bir uyan yavrularım da oldu. Mesele sadece erkekte de değil. Dişinin genlerinde de farklı ırk özellikleri taşınıyor üstelik tiger dişisi dışında hemen hemen dişilerde tür ayırt etmek çok zor. Ben her ne kadar red scarlet ırkını saflaştırmak istesem de bu iş için ne zamanım ne ekipmanım var. Sözün kısası yaşadığınız durum profesyonel üretici olmadığınız sürece çok normal. Zaman ayırıp, yavru dişileri döl almadan ayrı tanklara alıp, belli renkte erkeklerle çiftleştirmek gerekir ki yavrular hakkında çıkarım yapılabilsin. Sağlık dilerim. [/QUOTE]
Zamanında 3 endler 2 dişi 1 erkek ile maceram başlamıştı 80 yetişkin yavru aldım hepsi tiger endler çıktı finleri desenliydi bu yeni safkan olan daha doğrusu turuncu-siyah türü olan çıktı aslında karides tankıma alabilirim onları.

Beğenenler: [T]181223,CanerS[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir