Ev yapımı lepistes yemi


AhesyaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 282
AhesyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2016 13:33
Merhaba Doğukan kardeşim,
Seni tebrik ederim.
15 gün kadar önce bende, senin gibi, yem hazırlama ihtiyacı hissettim (elimde yem kalmadığından değil, birşeyler yapma isteğimden dolayı) ve biraz daha farklı malzemelerle bir toz yem hazırladım. Yavru lepisteslerimi 15 gündür bu yemle besliyorum.
Senin listen gibi, benim listeminde ucu açık, daha farklı şeylerde katılıp zenginleştirilerek, bağımlılık azaltılabilir.

1- 10-15 adet iyice haşlanmış ve kabuğu ayıklanmış nohut
2- ufak bir parça ekmek içi
3- şırıngayla akvaryumdan aldığım 1 damla su
4- 1 tatlı kaşığını silme dolduracak kadar tetra rubin yaprak yem
5- 1 çay kaşığının yarısı kadar rotifish kabuksuz artemia
6- 1 mercimek ebadınca toz spirulina
Listedeki sırayla havana koyup, iyice ezerek macun kıvamına getirdim. Bir süre daha ezdikten sonra, macunu iyice yayarak bir cam kaseye aktardım ve kaloriferin üzerine koydum. Arasıra kurumuş kısımları ufalayarak, henüz yaş olan kısımları açığa çıkardım. Onlarda kuruduktan sonra, karışımı tekrar havana döktüm ve iyice ezdim. Tamamen toz haline geldi. Daha öncede belirttiğim gibi, 15 gündür bu yemle besliyorum.
Yumurta sarısını eklemeyi bende düşündüm ama eklemedim. Çünkü haftada bir, yumurta sarısından nohut büyüklüğünde bir parçayı, filtrenin emiş kısmına yakın bir yere bırakıyorum. Yerlerken etrafa saçtıkları parçacıklar, filtre tarafından hemen emildikleri için sorun olmuyor. Ama yeme dahil ederek denemeyi de düşünüyorum.
Tekrar yem hazırladığımda ilave etmeyi düşündüğüm malzemeler:
Soğan, Sarmısak ve/veya kabukları
Elma, Armut,Muz ve/veya kabukları
Marul (infusoria üretimi için kuruttuğum yapraklar)
Zaman içerisinde, uygun ortam oluşturduğumda kurutacağım, muhtelif sebzeler ve meyvelerin iç, yaprak ve kabukları, vesaire, vesaire, vesaire (şimdilik limon,portakal, mandalina gibi asidik olanlar hariç)

Senin, benim ve diğer birçok kardeşimizin yaptığı ve yapacağımız bu tür denemeler aslında bir nevi gönüllü AR-GE çalışması.
O, AR-GE için tonla para harcayan firmalar biraz uyanık olup buralara da göz atarlarsa, kimbilir belki daha az harcamayla daha süratli ve verimli iş çıkarırlar[;)].
Muhtemelen, insanların bu tür çabalarının bir getirisi de, satışa sunulan ürünleri, daha makul fiyatlarla satmaya tahrik/teşvik olur.
İlgi ve istek varsa içinde, danışmayı asla ihmal etmeden denemeye devam et. Kolay gelsin.

Beğenenler: [T]177359,Ferhat Özarslan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir