Forumda Konuşma Adabı 101


AplotÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 653
AplotÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2021 01:24
Herkese merhabalar.

Forumda sık sık uslüpla ilgili tartışmalar dönüyor. Bu konuda kişisel tavırlardan çok dili iyi kullanmak üstünde durmak istiyorum.

Forumumuzun kalitesini korumak adına üstüme vazife olmadan birkaç düşüncemi paylaşacağım.

Forum ortamında normal hayatta kullandığımız dilden çok daha anlaşılır ve temiz bir dil kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Yediden yetmişe yapılan hata burada dost meclisinde gibi konuşmak.
Kendimden örnek vermek gerekirse, arkadaşlarımla yazışırken kullandığım dil a1 seviye Türkçe. Fakat forumda elimden geldiğince dili temiz kullanmaya çalışıyorum.

Temiz bir dil kullanmak anlaşılabilir olmamıza yarar. Basit gibi görünen yazım yanlışları çoğu kişiyi anlaşılmakta zorlanan bir konuma sokabiliyor.

Bunun dışında internet ortamında tanımadığımız bir kişiyle konuşmalarımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Günlük hayatta sağlıklı bir insan tanımadığı bir kişiyle konuşurken belli başlı şeylere dikkat eder. Sanal olmanın verdiği rahatlıkla bu sınırı aşmamak gerekir.

Eğer gereksiz bir konuysa silinmesini talep ediyorum. Ailemde Türkolog olan abim ben gastronomi okuyorum. Haddime olmayabilir veya değerli öğretmenlerimiz bu konuda fayda sağlayabilir.

Sizler için birkaç link bırakıyorum.

http://turkdili.gen.tr/guezel-konu-ma.html

https://www.tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/baglac-olan-da-denin-yazilisi/

https://www.tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/noktalama-isaretleri-aciklamalar/

Beğenenler: [T]10161,a.gumrah[/T][T]227369,kaminari19[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir