Fotosentetik bakterilerin akvaryumlarda kullanımı


EspramourÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 42
EspramourÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 13:16
Uzun zaman oldu gelip bir şeyler karalamayalı. Bu süreçte hayatım bir çok yönden değişti. Kısaca özetleyecek olursam, evlendim ve Japonya’ya taşındım. Tabi ki hobiden tam anlamıyla kopmadım. Hatta burada çok daha değişik şeyler öğreniyor ve uygulamaya çalışıyorum.

Bu öğrendiklerimden birisi de başlıktan da anlaşılacağı üzere yüzyıllardır gözümün önündeki şeyi yeni keşfediyor olmam. Aslında bu keşifte yalnız olmadığımı da araştırmalarım sırasında fark etmiş oldum. Öyleyse lafı çok da uzatmadan başlayalım. Konumuz Fotosentetik Bakterilerin Akvaryumlarda Kullanımı ve Önemi !

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66167/060620201313081.jpg[/IMG]

Antibiyotik olmayan ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesi, su ürünleri yetiştiriciliğinde sağlık yönetimi için anahtar faktörlerden biridir. Balık ve karides gibi su canlılarında, gastrointestinal sistemin oluşumu, yumurtadan çıktıktan hemen sonra başlar ve sindirim sistemindeki genlerin ekspresyonunu modüle etmek için birkaç saat içinde tamamlanır, böylece onlar için uygun bir yaşam alanı oluşturur ve diğer bakterilerin istilasını önler.

PSB (Fotosentetik bakteriler), adından da anlaşılacağı gibi, ışık emici pigmentlerini ve reaksiyon merkezlerini kullanarak ışık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürme yeteneğine sahip özel ve benzersiz bir mikroorganizma sınıfıdır. Bu bakteriler, bitkilerde klorofil olarak benzer şekilde çalışan ve fotosentez işlemini gerçekleştirmelerini sağlayan bakteriyoklorofil olarak bilinen bir bileşik içerir. Bilim adamları, bu ilginç PSB’nin (Fotosentetik bakteriler) çalışmasına büyük önem veriyorlar, çünkü fotosentez ve evriminin çalışmasının, dünyanın nasıl evrimleştiğine dair kilitli gizemlerin kilidini açabileceğine ve potansiyel yaşamda hayatta kalma sürecini anlamaya yardımcı olabileceğine inanıyorlar.

Esas olarak üç tür fotosentetik bakteri vardır:

-Chlorobiacae
-Chromatiacae
-Rhodospirillacae

Fotosentetik bakterilerdeki fotosentez sürecinin, henüz bilim adamları tarafından her şey bilinmediği ve keşfedilmediği için bitkilerin fotosentezine benzetildiğini söyleyebiliriz. Fotosentez işleminde, bakterileri korumak ve örtmek için bir kalkan görevi gören bakterilerin hücre zarında, güneşten gelen ışık enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür. Yüzey alanına bağlı olarak reaksiyon merkezleri, hücre zarlarında tüpler, keseler veya tabakalar şeklinde bulunur. Bunlar ışık enerjisini emmek için kullanılır. Enerji, daha sonra mikroorganizmanın tüm malzemelerine katkıda bulunan bakteriler için besin kaynağı olarak Karbonhidrat üretiminde kullanılır.

Chlorobiacae bakterileri yeşil bakterilerdir ve ayrıca oksijensiz (anoksijenik) fotosentez yapan kükürt bakterileridir. Zorunlu bir fototrof (ışığa duyarlı) olarak çalışır ve elektron vericileri olarak indirgenmiş kükürt türlerini kullanır. Rhodospirillacae, uzunluğu değişebilen çubuk şeklinde mor bakterilerdir. Bu mor renkli Rhodospirillacae bakterileri göz alıcıdır ve kolayca tanımlanabilir. Hidrojen gazı bu mor bakteriler tarafından elektron vericisi olarak kullanılır ve ayrıca malat veya süksinat da kullanabilir. Kısa, gram negatif çubukları olan, Chromatiacae olarak da bilinen başka bir mor mikroorganizma daha vardır. Bu bakteriler elektron vericileri olarak sülfür ve kükürt kullanırlar.

Fotosentetik bakterilerin tarihi:

Fotosentetik özellikler, 19. yüzyıldan önce, mor bakterilerin ışıkla teması ile hareket ve büyüme gösterdiği sırada keşfedilmiştir. Bir botanikçi olan S. Winogradsky, bazı mor bakterilerin, sülfürün hücre içi birikimi ile sülfata hidrojen sülfür kullandığını bulmuştur. Öte yandan, bazı mor bakterilerin, çeşitli metabolik versiyonlarını tanımlayan sülfata hidrojen sülfür kullanabileceğini gözlemlemiş ve bunun hem mor hem de yeşil bakterilerde enerji veren metabolizmanın karakteristik modu olduğunu göstermiştir. Hidrojen, su yerine donör olarak kullanılır, bu da CO2’nin NADPH2’ye indirilmesine yardımcı olur ve atmosferik azot da amonyağa indirgenir.

1975 yılında Parson ve Cogdell fotosentetik bakterilerden fonksiyonel kompleksler izole etmiştir. Mor ve kükürt içermeyen bakterilerden gelen reaksiyon merkezinin 4 molekül klorofil, 2 molekül bakteriyofeofilin, 1 veya 2 molekül ubikinon ve 1 atom Fe+2 ile birlikte 3 polipeptit içerdiğini bulmuştur. Çeşitli fotosentetik bakteriler ayrıca 35 farklı grupta sınıflandırılır, burada grup 10, anoksijenik fototrofik bakterilerden (mor ve yeşil bakteriler) ve grup 11, oksijenik fototrofik bakterilerden (siyanobakteriler) oluşur. Son zamanlarda Proklorofil altında yer alan ve Chlorophyta ile Cyanophyta arasında bir köprü gibi olan başka bir tür oksijenik bakteri daha keşfedilmiştir.

Akvaryumlarda PSB (Fotosentetik bakteri) uygulamaları:

Sucul yaşamın süreçleri ve prosedürleri üzerinde kontrol sahibi olmak için tanklar, havuzlar veya akvaryumlar gibi insan yapımı ekosistemler söz konusu olduğunda PSB kullanılabilmektedir. Akvaryumdaki sağlık yönetimine yardımcı olur ve karides veya balık gibi sucul canlıların yaşamına çeşitli faydalar sağlar. Aynı zamanda organik atıkları azaltmaya yardımcı olur ve akvaryumu temiz tutmada görev alır. Asya’nın tropik havası nedeniyle, mor sülfür-içermeyen bakterilerin normalde kaplıca ortamlarında, deniz, tatlı su ve toprakta kullanılması tercih edilmektedir.

Bu bakterilerin, bakteriyel hücre duvarı daha sindirilebilirdir. Ayrıca, bu bakterilerde vitaminler, proteinler, biyolojik kofaktörler ve karotenoidler bol miktarda bulunmaktadır. PSB’nin biraz eklenmesi, balık ve karideslerin büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur. Ayrıca yumurta üretimini geliştirir ve balık larvalarının hayatta kalma oranını arttırır.

PSB kullanımının, larva üretiminde verilen zararı azalttığını ve hayatta kalma oranlarının çok daha yüksek olduğunu gösteren farklı deneyler yapılmıştır. Birçok PSB ürünü, su kalitesini iyileştirmek, hastalıkları önlemek ve büyüme hızını arttırmak gibi birçok etkiye sahip olduğunu iddia etmektedir. PSB kullanımı bir akvaryumu daha iyi durumda tutmaya yardımcı olabilir ve balık üretimini de artırabilir.

PSB (Fotosentetik bakterilerin) Özellikleri:

-Su kalitesini ve toprak kalitesini korur.
-Daha az oksijen gerektirir, bu nedenle akvaryum oksijenini tüketmez.
-Gölet veya akvaryumdaki suyun arıtılmasına yardımcı olur.
-Akvaryumda PSB Bakterileri kullanmanın faydaları:

PSB, akvaryumun azot döngüsüne büyük katkıda bulunur. Akvaryumda PSB bakterileri kullanmanın bazı faydaları şunlardır:

-PSB akvaryumdaki suyun kalitesini artırmaya yardımcı olur.
-Nitröz asit, organik maddeler, amonyak, havuz çamuru ve hidrojen sülfür gibi birçok toksik maddenin ayrıştırılmasına yardımcı olur.
-Akvaryumun hastalık direnci kapasitesini arttırır.
-Sadece su kalitesini arıtmakla kalmaz, oksijen çözünme kapasitesini de artırır.
-Sudaki yaşamı hastalıktan koruduğu için kimyasal ve antibiyotik kullanımını azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda sudaki patojenik bakteri sayısını kısıtlayarak hastalıkların azaltılmasına yardımcı olur.
-Ayrıca KOİ (Kimyasal oksijen ihtiyacı), askıya alınmış maddeler ve BOİ(Biyokimyasal oksijen ihtiyacı)’nın azaltılmasına ve su kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur.
-B vitamini, A vitamini, D vitamini, protein ve diğerlerini içerdiğinden beslenme açısından zengindir.
-Balık ve karideslerin iştahını ve sindirimlerini iyileştirmeye yardımcı olur.
-Botanik plankton büyümesini desteklemeye yardımcı olur.
-Veriler, su ürünleri ekosisteminin bakteri ve protozoa kullanılarak kontrol edilmesinin oldukça mümkün olduğunu ve bu sistem benimsenirse, balık ve kabuklu canlıların üretimini artıracak, sucul ortamın daha iyi durumda tutacağını göstermektedir.

Akvaryumumuzun küçük sakinleri için mümkün olan en iyi ortamı yaratmak istediğimizden, yatırımınıza değer ve su canlılarının yaşam kalitesini ve süresini uzatan doğru ve güvenilir PSB (Fotosentetik bakteri) ürünlerini satın almaya odaklanın.

Makaleme son verirken hepimize bu zor günlerde sağlık ve huzur diliyorum. Japonya’dan herkese selamlar 🙂 Keyifli hobiler…

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66167/060620201312381.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]152518,onur55[/T][T]101090,darkaura[/T][T]209312,rs635[/T][T]184992,Ciyus[/T][T]44449,Uzay[/T][T]221771,pofdzm[/T][T]198466,OKIRATLI[/T][T]187204,Bisnev99[/T][T]223347,ozdoganmehmet[/T][T]134987,Yavuz ÖZTÜRK[/T][T]214296,CGDSNLR[/T][T]222067,Yorum yapmaz[/T][T]191426,lojistisyen[/T][T]217661,hakancez[/T][T]214029,Csumer[/T][T]205105,çulsuz[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]217331,lazarusv20[/T][T]99219,alonesmaug[/T][T]209552,Bahadir[/T][T]205937,DEVLETİ ALLİYE[/T][T]107995,SuperSport[/T]
Teşekkür Edenler: [T]101090,darkaura[/T][T]184992,Ciyus[/T][T]187204,Bisnev99[/T][T]134987,Yavuz ÖZTÜRK[/T][T]222067,Yorum yapmaz[/T][T]191426,lojistisyen[/T][T]214029,Csumer[/T][T]205937,DEVLETİ ALLİYE[/T][T]203055,mutlubaba[/T][T]107995,SuperSport[/T][T]221771,pofdzm[/T]
+1: [T]134987,Yavuz ÖZTÜRK[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yurt71Çevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 41
Yurt71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 14:20
[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BisnevezcilekesÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 235
BisnevezcilekesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 17:07
Yazıyı baştan sona okudum valla. Elinize sağlık. Yalnız böyle hobi hakkında bilgi içerikli yazılar okudukça sanki iyi bir hobici olmak için biyoloji okumak gerekiyormuş gibi hissediyor insan.

Beğenenler: [T]205937,DEVLETİ ALLİYE[/T][T]203055,mutlubaba[/T]
+1: [T]222028,akemal[/T][T]221771,pofdzm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 132
Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 17:37
Önerilen bir ürün varmı? Emeğinize sağlık bunarada

[QUOTE=Espramour]Uzun zaman oldu gelip bir şeyler karalamayalı. Bu süreçte hayatım bir çok yönden değişti. Kısaca özetleyecek olursam, evlendim ve Japonya’ya taşındım. Tabi ki hobiden tam anlamıyla kopmadım. Hatta burada çok daha değişik şeyler öğreniyor ve uygulamaya çalışıyorum.

Bu öğrendiklerimden birisi de başlıktan da anlaşılacağı üzere yüzyıllardır gözümün önündeki şeyi yeni keşfediyor olmam. Aslında bu keşifte yalnız olmadığımı da araştırmalarım sırasında fark etmiş oldum. Öyleyse lafı çok da uzatmadan başlayalım. Konumuz Fotosentetik Bakterilerin Akvaryumlarda Kullanımı ve Önemi !

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66167/060620201313081.jpg[/IMG]

Antibiyotik olmayan ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesi, su ürünleri yetiştiriciliğinde sağlık yönetimi için anahtar faktörlerden biridir. Balık ve karides gibi su canlılarında, gastrointestinal sistemin oluşumu, yumurtadan çıktıktan hemen sonra başlar ve sindirim sistemindeki genlerin ekspresyonunu modüle etmek için birkaç saat içinde tamamlanır, böylece onlar için uygun bir yaşam alanı oluşturur ve diğer bakterilerin istilasını önler.

PSB (Fotosentetik bakteriler), adından da anlaşılacağı gibi, ışık emici pigmentlerini ve reaksiyon merkezlerini kullanarak ışık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürme yeteneğine sahip özel ve benzersiz bir mikroorganizma sınıfıdır. Bu bakteriler, bitkilerde klorofil olarak benzer şekilde çalışan ve fotosentez işlemini gerçekleştirmelerini sağlayan bakteriyoklorofil olarak bilinen bir bileşik içerir. Bilim adamları, bu ilginç PSB’nin (Fotosentetik bakteriler) çalışmasına büyük önem veriyorlar, çünkü fotosentez ve evriminin çalışmasının, dünyanın nasıl evrimleştiğine dair kilitli gizemlerin kilidini açabileceğine ve potansiyel yaşamda hayatta kalma sürecini anlamaya yardımcı olabileceğine inanıyorlar.

Esas olarak üç tür fotosentetik bakteri vardır:

-Chlorobiacae
-Chromatiacae
-Rhodospirillacae

Fotosentetik bakterilerdeki fotosentez sürecinin, henüz bilim adamları tarafından her şey bilinmediği ve keşfedilmediği için bitkilerin fotosentezine benzetildiğini söyleyebiliriz. Fotosentez işleminde, bakterileri korumak ve örtmek için bir kalkan görevi gören bakterilerin hücre zarında, güneşten gelen ışık enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür. Yüzey alanına bağlı olarak reaksiyon merkezleri, hücre zarlarında tüpler, keseler veya tabakalar şeklinde bulunur. Bunlar ışık enerjisini emmek için kullanılır. Enerji, daha sonra mikroorganizmanın tüm malzemelerine katkıda bulunan bakteriler için besin kaynağı olarak Karbonhidrat üretiminde kullanılır.

Chlorobiacae bakterileri yeşil bakterilerdir ve ayrıca oksijensiz (anoksijenik) fotosentez yapan kükürt bakterileridir. Zorunlu bir fototrof (ışığa duyarlı) olarak çalışır ve elektron vericileri olarak indirgenmiş kükürt türlerini kullanır. Rhodospirillacae, uzunluğu değişebilen çubuk şeklinde mor bakterilerdir. Bu mor renkli Rhodospirillacae bakterileri göz alıcıdır ve kolayca tanımlanabilir. Hidrojen gazı bu mor bakteriler tarafından elektron vericisi olarak kullanılır ve ayrıca malat veya süksinat da kullanabilir. Kısa, gram negatif çubukları olan, Chromatiacae olarak da bilinen başka bir mor mikroorganizma daha vardır. Bu bakteriler elektron vericileri olarak sülfür ve kükürt kullanırlar.

Fotosentetik bakterilerin tarihi:

Fotosentetik özellikler, 19. yüzyıldan önce, mor bakterilerin ışıkla teması ile hareket ve büyüme gösterdiği sırada keşfedilmiştir. Bir botanikçi olan S. Winogradsky, bazı mor bakterilerin, sülfürün hücre içi birikimi ile sülfata hidrojen sülfür kullandığını bulmuştur. Öte yandan, bazı mor bakterilerin, çeşitli metabolik versiyonlarını tanımlayan sülfata hidrojen sülfür kullanabileceğini gözlemlemiş ve bunun hem mor hem de yeşil bakterilerde enerji veren metabolizmanın karakteristik modu olduğunu göstermiştir. Hidrojen, su yerine donör olarak kullanılır, bu da CO2’nin NADPH2’ye indirilmesine yardımcı olur ve atmosferik azot da amonyağa indirgenir.

1975 yılında Parson ve Cogdell fotosentetik bakterilerden fonksiyonel kompleksler izole etmiştir. Mor ve kükürt içermeyen bakterilerden gelen reaksiyon merkezinin 4 molekül klorofil, 2 molekül bakteriyofeofilin, 1 veya 2 molekül ubikinon ve 1 atom Fe+2 ile birlikte 3 polipeptit içerdiğini bulmuştur. Çeşitli fotosentetik bakteriler ayrıca 35 farklı grupta sınıflandırılır, burada grup 10, anoksijenik fototrofik bakterilerden (mor ve yeşil bakteriler) ve grup 11, oksijenik fototrofik bakterilerden (siyanobakteriler) oluşur. Son zamanlarda Proklorofil altında yer alan ve Chlorophyta ile Cyanophyta arasında bir köprü gibi olan başka bir tür oksijenik bakteri daha keşfedilmiştir.

Akvaryumlarda PSB (Fotosentetik bakteri) uygulamaları:

Sucul yaşamın süreçleri ve prosedürleri üzerinde kontrol sahibi olmak için tanklar, havuzlar veya akvaryumlar gibi insan yapımı ekosistemler söz konusu olduğunda PSB kullanılabilmektedir. Akvaryumdaki sağlık yönetimine yardımcı olur ve karides veya balık gibi sucul canlıların yaşamına çeşitli faydalar sağlar. Aynı zamanda organik atıkları azaltmaya yardımcı olur ve akvaryumu temiz tutmada görev alır. Asya’nın tropik havası nedeniyle, mor sülfür-içermeyen bakterilerin normalde kaplıca ortamlarında, deniz, tatlı su ve toprakta kullanılması tercih edilmektedir.

Bu bakterilerin, bakteriyel hücre duvarı daha sindirilebilirdir. Ayrıca, bu bakterilerde vitaminler, proteinler, biyolojik kofaktörler ve karotenoidler bol miktarda bulunmaktadır. PSB’nin biraz eklenmesi, balık ve karideslerin büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur. Ayrıca yumurta üretimini geliştirir ve balık larvalarının hayatta kalma oranını arttırır.

PSB kullanımının, larva üretiminde verilen zararı azalttığını ve hayatta kalma oranlarının çok daha yüksek olduğunu gösteren farklı deneyler yapılmıştır. Birçok PSB ürünü, su kalitesini iyileştirmek, hastalıkları önlemek ve büyüme hızını arttırmak gibi birçok etkiye sahip olduğunu iddia etmektedir. PSB kullanımı bir akvaryumu daha iyi durumda tutmaya yardımcı olabilir ve balık üretimini de artırabilir.

PSB (Fotosentetik bakterilerin) Özellikleri:

-Su kalitesini ve toprak kalitesini korur.
-Daha az oksijen gerektirir, bu nedenle akvaryum oksijenini tüketmez.
-Gölet veya akvaryumdaki suyun arıtılmasına yardımcı olur.
-Akvaryumda PSB Bakterileri kullanmanın faydaları:

PSB, akvaryumun azot döngüsüne büyük katkıda bulunur. Akvaryumda PSB bakterileri kullanmanın bazı faydaları şunlardır:

-PSB akvaryumdaki suyun kalitesini artırmaya yardımcı olur.
-Nitröz asit, organik maddeler, amonyak, havuz çamuru ve hidrojen sülfür gibi birçok toksik maddenin ayrıştırılmasına yardımcı olur.
-Akvaryumun hastalık direnci kapasitesini arttırır.
-Sadece su kalitesini arıtmakla kalmaz, oksijen çözünme kapasitesini de artırır.
-Sudaki yaşamı hastalıktan koruduğu için kimyasal ve antibiyotik kullanımını azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda sudaki patojenik bakteri sayısını kısıtlayarak hastalıkların azaltılmasına yardımcı olur.
-Ayrıca KOİ (Kimyasal oksijen ihtiyacı), askıya alınmış maddeler ve BOİ(Biyokimyasal oksijen ihtiyacı)’nın azaltılmasına ve su kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur.
-B vitamini, A vitamini, D vitamini, protein ve diğerlerini içerdiğinden beslenme açısından zengindir.
-Balık ve karideslerin iştahını ve sindirimlerini iyileştirmeye yardımcı olur.
-Botanik plankton büyümesini desteklemeye yardımcı olur.
-Veriler, su ürünleri ekosisteminin bakteri ve protozoa kullanılarak kontrol edilmesinin oldukça mümkün olduğunu ve bu sistem benimsenirse, balık ve kabuklu canlıların üretimini artıracak, sucul ortamın daha iyi durumda tutacağını göstermektedir.

Akvaryumumuzun küçük sakinleri için mümkün olan en iyi ortamı yaratmak istediğimizden, yatırımınıza değer ve su canlılarının yaşam kalitesini ve süresini uzatan doğru ve güvenilir PSB (Fotosentetik bakteri) ürünlerini satın almaya odaklanın.

Makaleme son verirken hepimize bu zor günlerde sağlık ve huzur diliyorum. Japonya’dan herkese selamlar 🙂 Keyifli hobiler…

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66167/060620201312381.jpg[/IMG]
[/QUOTE]ayrıca siyanobakteriler de fotosentez yapıyor diye biliyorum ama akvaryumda istenmeyen bir bakteri.
Kullanıldığında ne gibi dezavantajı vardır bunları da açar mısınız?

Beğenenler: [T]184992,Ciyus[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209590,FurkanKöse59[/T]
+1: [T]184992,Ciyus[/T][T]209590,FurkanKöse59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EspramourÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 42
EspramourÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 21:16
[QUOTE=Bisnev99]Yazıyı baştan sona okudum valla. Elinize sağlık. Yalnız böyle hobi hakkında bilgi içerikli yazılar okudukça sanki iyi bir hobici olmak için biyoloji okumak gerekiyormuş gibi hissediyor insan.[/QUOTE]
Teşekkür ederim öncelikle. Hobi dediğimiz şey de aslında belli seviyelerden oluşmaktadır bence. Amatörlükten uzmanlığa kadar uzanan bir süreç gibi düşünülebilir. Bu bağlamda Biyoloji okumak gerekmese de evet biraz temel şeyleri bilmekte fayda olacaktır hem kendimizi geliştirmek hem de sorumluluğunu aldığımız canlıların refahı için.

[QUOTE=Yavuz ÖZTÜRK]Önerilen bir ürün varmı? Emeğinize sağlık bunarada

ayrıca siyanobakteriler de fotosentez yapıyor diye biliyorum ama akvaryumda istenmeyen bir bakteri.
Kullanıldığında ne gibi dezavantajı vardır bunları da açar mısınız? [/QUOTE]

Yavuz bey teşekkür ederim. Aslında bir ürün önermem ne kadar doğru olur bilemem. Bu konuda öncü markaların tercih edilmesi daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum ancak seçim yine kullanıcıya aittir.

Siyanobakteriler de fotosentetik bakterilerdendir tabi ki. Ancak akvaryumda en çok tercih edilenler mor sülfür-içermeyen bakterilerdir. Hatta ticari karides yetiştiriciliği yapılan çiftliklerde siyanobakterilerle mücadelede de kullanılmaktadır. Bu tip bakteriler daha çok asya ülkelerinde sıklıkla kullanılıyor. Henüz zararlarıyla ilgili bir bulguya rastlanılmamış dozaşımının dışında.

Konuyu daha da açmak isterim tabiki gelecek olan soruların karşılığında. En başta da dediğim gibi ben de sizler gibi konuyu yeni yeni öğreniyorum ve uyguluyorum :)

Beğenenler: [T]187204,Bisnev99[/T][T]203055,mutlubaba[/T][T]205937,DEVLETİ ALLİYE[/T]
Teşekkür Edenler: [T]187204,Bisnev99[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 132
Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 21:27
[QUOTE=Espramour]
Teşekkür ederim öncelikle. Hobi dediğimiz şey de aslında belli seviyelerden oluşmaktadır bence. Amatörlükten uzmanlığa kadar uzanan bir süreç gibi düşünülebilir. Bu bağlamda Biyoloji okumak gerekmese de evet biraz temel şeyleri bilmekte fayda olacaktır hem kendimizi geliştirmek hem de sorumluluğunu aldığımız canlıların refahı için.



Yavuz bey teşekkür ederim. Aslında bir ürün önermem ne kadar doğru olur bilemem. Bu konuda öncü markaların tercih edilmesi daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum ancak seçim yine kullanıcıya aittir.

Siyanobakteriler de fotosentetik bakterilerdendir tabi ki. Ancak akvaryumda en çok tercih edilenler mor sülfür-içermeyen bakterilerdir. Hatta ticari karides yetiştiriciliği yapılan çiftliklerde siyanobakterilerle mücadelede de kullanılmaktadır. Bu tip bakteriler daha çok asya ülkelerinde sıklıkla kullanılıyor. Henüz zararlarıyla ilgili bir bulguya rastlanılmamış dozaşımının dışında.

Konuyu daha da açmak isterim tabiki gelecek olan soruların karşılığında. En başta da dediğim gibi ben de sizler gibi konuyu yeni yeni öğreniyorum ve uyguluyorum :)[/QUOTE]
Ben siz konuyu yazdığınız saatten beri Türkiyede ürün arıyorum maalesef bulamadım. Zamanında azoo varmış ama şu an bulunmuyor. 5 tane toptancı 12 tane petshop arkadaşımı aradım yok. Belki içeriğinde yazmayan bir ürün vardır. Önerebilirsiniz çekinmeyin. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EspramourÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 42
EspramourÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 21:40
[QUOTE=Yavuz ÖZTÜRK]
Ben siz konuyu yazdığınız saatten beri Türkiyede ürün arıyorum maalesef bulamadım. Zamanında azoo varmış ama şu an bulunmuyor. 5 tane toptancı 12 tane petshop arkadaşımı aradım yok. Belki içeriğinde yazmayan bir ürün vardır. Önerebilirsiniz çekinmeyin. Teşekkürler [/QUOTE]

İlk araştırdığımda ben de Azoo’nun ürününe denk gelmiştim. Daha sonrasında ise Tetra SafeStart plus ve Fluval Hagen Biochemical Enhancer ürünlerini buldum. Tokyo’daki en büyük petshopa gittim ve dediğim tüm markaları buldum, bunlar dışında Japon markalarına da denk geldim ancak yurt dışında sadece Çin, Tayvan, Endonezya ve Vietnam’da bulunuyormuş. Medakalarımda ilk denememi bu bahsettiğim japon markalardan biriyle başlattım. Gelişmeleri de zamanla burada paylaşmayı planlıyorum. Tabi bakterilerin kolonizasyon süreci ile ilgili bir durum da söz konusu. Bu konuda da araştırma yapmaya çalışıyorum :)

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 132
Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 22:03
[QUOTE=Espramour]

İlk araştırdığımda ben de Azoo’nun ürününe denk gelmiştim. Daha sonrasında ise Tetra SafeStart plus ve Fluval Hagen Biochemical Enhancer ürünlerini buldum. Tokyo’daki en büyük petshopa gittim ve dediğim tüm markaları buldum, bunlar dışında Japon markalarına da denk geldim ancak yurt dışında sadece Çin, Tayvan, Endonezya ve Vietnam’da bulunuyormuş. Medakalarımda ilk denememi bu bahsettiğim japon markalardan biriyle başlattım. Gelişmeleri de zamanla burada paylaşmayı planlıyorum. Tabi bakterilerin kolonizasyon süreci ile ilgili bir durum da söz konusu. Bu konuda da araştırma yapmaya çalışıyorum :)[/QUOTE][QUOTE=Espramour]

İlk araştırdığımda ben de Azoo’nun ürününe denk gelmiştim. Daha sonrasında ise Tetra SafeStart plus ve Fluval Hagen Biochemical Enhancer ürünlerini buldum. Tokyo’daki en büyük petshopa gittim ve dediğim tüm markaları buldum, bunlar dışında Japon markalarına da denk geldim ancak yurt dışında sadece Çin, Tayvan, Endonezya ve Vietnam’da bulunuyormuş. Medakalarımda ilk denememi bu bahsettiğim japon markalardan biriyle başlattım. Gelişmeleri de zamanla burada paylaşmayı planlıyorum. Tabi bakterilerin kolonizasyon süreci ile ilgili bir durum da söz konusu. Bu konuda da araştırma yapmaya çalışıyorum :)[/QUOTE][QUOTE=Espramour]

İlk araştırdığımda ben de Azoo’nun ürününe denk gelmiştim. Daha sonrasında ise Tetra SafeStart plus ve Fluval Hagen Biochemical Enhancer ürünlerini buldum. Tokyo’daki en büyük petshopa gittim ve dediğim tüm markaları buldum, bunlar dışında Japon markalarına da denk geldim ancak yurt dışında sadece Çin, Tayvan, Endonezya ve Vietnam’da bulunuyormuş. Medakalarımda ilk denememi bu bahsettiğim japon markalardan biriyle başlattım. Gelişmeleri de zamanla burada paylaşmayı planlıyorum. Tabi bakterilerin kolonizasyon süreci ile ilgili bir durum da söz konusu. Bu konuda da araştırma yapmaya çalışıyorum :)[/QUOTE]
Bu ürünlerin hiç biri Türkiyede yok maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EspramourÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 42
EspramourÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2020 22:07
[QUOTE=Yavuz ÖZTÜRK]
Bu ürünlerin hiç biri Türkiyede yok maalesef. [/QUOTE]

Marka tedarikçileriyle görüşmek belki bir fayda sağlayabilir. Tüketim az/hiç olmadığı için de gelmiyor olabilir. [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 132
Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2020 01:08
[QUOTE=Espramour]Uzun zaman oldu gelip bir şeyler karalamayalı. Bu süreçte hayatım bir çok yönden değişti. Kısaca özetleyecek olursam, evlendim ve Japonya’ya taşındım. Tabi ki hobiden tam anlamıyla kopmadım. Hatta burada çok daha değişik şeyler öğreniyor ve uygulamaya çalışıyorum.

Bu öğrendiklerimden birisi de başlıktan da anlaşılacağı üzere yüzyıllardır gözümün önündeki şeyi yeni keşfediyor olmam. Aslında bu keşifte yalnız olmadığımı da araştırmalarım sırasında fark etmiş oldum. Öyleyse lafı çok da uzatmadan başlayalım. Konumuz Fotosentetik Bakterilerin Akvaryumlarda Kullanımı ve Önemi !

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66167/060620201313081.jpg[/IMG]

Antibiyotik olmayan ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesi, su ürünleri yetiştiriciliğinde sağlık yönetimi için anahtar faktörlerden biridir. Balık ve karides gibi su canlılarında, gastrointestinal sistemin oluşumu, yumurtadan çıktıktan hemen sonra başlar ve sindirim sistemindeki genlerin ekspresyonunu modüle etmek için birkaç saat içinde tamamlanır, böylece onlar için uygun bir yaşam alanı oluşturur ve diğer bakterilerin istilasını önler.

PSB (Fotosentetik bakteriler), adından da anlaşılacağı gibi, ışık emici pigmentlerini ve reaksiyon merkezlerini kullanarak ışık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürme yeteneğine sahip özel ve benzersiz bir mikroorganizma sınıfıdır. Bu bakteriler, bitkilerde klorofil olarak benzer şekilde çalışan ve fotosentez işlemini gerçekleştirmelerini sağlayan bakteriyoklorofil olarak bilinen bir bileşik içerir. Bilim adamları, bu ilginç PSB’nin (Fotosentetik bakteriler) çalışmasına büyük önem veriyorlar, çünkü fotosentez ve evriminin çalışmasının, dünyanın nasıl evrimleştiğine dair kilitli gizemlerin kilidini açabileceğine ve potansiyel yaşamda hayatta kalma sürecini anlamaya yardımcı olabileceğine inanıyorlar.

Esas olarak üç tür fotosentetik bakteri vardır:

-Chlorobiacae
-Chromatiacae
-Rhodospirillacae

Fotosentetik bakterilerdeki fotosentez sürecinin, henüz bilim adamları tarafından her şey bilinmediği ve keşfedilmediği için bitkilerin fotosentezine benzetildiğini söyleyebiliriz. Fotosentez işleminde, bakterileri korumak ve örtmek için bir kalkan görevi gören bakterilerin hücre zarında, güneşten gelen ışık enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür. Yüzey alanına bağlı olarak reaksiyon merkezleri, hücre zarlarında tüpler, keseler veya tabakalar şeklinde bulunur. Bunlar ışık enerjisini emmek için kullanılır. Enerji, daha sonra mikroorganizmanın tüm malzemelerine katkıda bulunan bakteriler için besin kaynağı olarak Karbonhidrat üretiminde kullanılır.

Chlorobiacae bakterileri yeşil bakterilerdir ve ayrıca oksijensiz (anoksijenik) fotosentez yapan kükürt bakterileridir. Zorunlu bir fototrof (ışığa duyarlı) olarak çalışır ve elektron vericileri olarak indirgenmiş kükürt türlerini kullanır. Rhodospirillacae, uzunluğu değişebilen çubuk şeklinde mor bakterilerdir. Bu mor renkli Rhodospirillacae bakterileri göz alıcıdır ve kolayca tanımlanabilir. Hidrojen gazı bu mor bakteriler tarafından elektron vericisi olarak kullanılır ve ayrıca malat veya süksinat da kullanabilir. Kısa, gram negatif çubukları olan, Chromatiacae olarak da bilinen başka bir mor mikroorganizma daha vardır. Bu bakteriler elektron vericileri olarak sülfür ve kükürt kullanırlar.

Fotosentetik bakterilerin tarihi:

Fotosentetik özellikler, 19. yüzyıldan önce, mor bakterilerin ışıkla teması ile hareket ve büyüme gösterdiği sırada keşfedilmiştir. Bir botanikçi olan S. Winogradsky, bazı mor bakterilerin, sülfürün hücre içi birikimi ile sülfata hidrojen sülfür kullandığını bulmuştur. Öte yandan, bazı mor bakterilerin, çeşitli metabolik versiyonlarını tanımlayan sülfata hidrojen sülfür kullanabileceğini gözlemlemiş ve bunun hem mor hem de yeşil bakterilerde enerji veren metabolizmanın karakteristik modu olduğunu göstermiştir. Hidrojen, su yerine donör olarak kullanılır, bu da CO2’nin NADPH2’ye indirilmesine yardımcı olur ve atmosferik azot da amonyağa indirgenir.

1975 yılında Parson ve Cogdell fotosentetik bakterilerden fonksiyonel kompleksler izole etmiştir. Mor ve kükürt içermeyen bakterilerden gelen reaksiyon merkezinin 4 molekül klorofil, 2 molekül bakteriyofeofilin, 1 veya 2 molekül ubikinon ve 1 atom Fe+2 ile birlikte 3 polipeptit içerdiğini bulmuştur. Çeşitli fotosentetik bakteriler ayrıca 35 farklı grupta sınıflandırılır, burada grup 10, anoksijenik fototrofik bakterilerden (mor ve yeşil bakteriler) ve grup 11, oksijenik fototrofik bakterilerden (siyanobakteriler) oluşur. Son zamanlarda Proklorofil altında yer alan ve Chlorophyta ile Cyanophyta arasında bir köprü gibi olan başka bir tür oksijenik bakteri daha keşfedilmiştir.

Akvaryumlarda PSB (Fotosentetik bakteri) uygulamaları:

Sucul yaşamın süreçleri ve prosedürleri üzerinde kontrol sahibi olmak için tanklar, havuzlar veya akvaryumlar gibi insan yapımı ekosistemler söz konusu olduğunda PSB kullanılabilmektedir. Akvaryumdaki sağlık yönetimine yardımcı olur ve karides veya balık gibi sucul canlıların yaşamına çeşitli faydalar sağlar. Aynı zamanda organik atıkları azaltmaya yardımcı olur ve akvaryumu temiz tutmada görev alır. Asya’nın tropik havası nedeniyle, mor sülfür-içermeyen bakterilerin normalde kaplıca ortamlarında, deniz, tatlı su ve toprakta kullanılması tercih edilmektedir.

Bu bakterilerin, bakteriyel hücre duvarı daha sindirilebilirdir. Ayrıca, bu bakterilerde vitaminler, proteinler, biyolojik kofaktörler ve karotenoidler bol miktarda bulunmaktadır. PSB’nin biraz eklenmesi, balık ve karideslerin büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur. Ayrıca yumurta üretimini geliştirir ve balık larvalarının hayatta kalma oranını arttırır.

PSB kullanımının, larva üretiminde verilen zararı azalttığını ve hayatta kalma oranlarının çok daha yüksek olduğunu gösteren farklı deneyler yapılmıştır. Birçok PSB ürünü, su kalitesini iyileştirmek, hastalıkları önlemek ve büyüme hızını arttırmak gibi birçok etkiye sahip olduğunu iddia etmektedir. PSB kullanımı bir akvaryumu daha iyi durumda tutmaya yardımcı olabilir ve balık üretimini de artırabilir.

PSB (Fotosentetik bakterilerin) Özellikleri:

-Su kalitesini ve toprak kalitesini korur.
-Daha az oksijen gerektirir, bu nedenle akvaryum oksijenini tüketmez.
-Gölet veya akvaryumdaki suyun arıtılmasına yardımcı olur.
-Akvaryumda PSB Bakterileri kullanmanın faydaları:

PSB, akvaryumun azot döngüsüne büyük katkıda bulunur. Akvaryumda PSB bakterileri kullanmanın bazı faydaları şunlardır:

-PSB akvaryumdaki suyun kalitesini artırmaya yardımcı olur.
-Nitröz asit, organik maddeler, amonyak, havuz çamuru ve hidrojen sülfür gibi birçok toksik maddenin ayrıştırılmasına yardımcı olur.
-Akvaryumun hastalık direnci kapasitesini arttırır.
-Sadece su kalitesini arıtmakla kalmaz, oksijen çözünme kapasitesini de artırır.
-Sudaki yaşamı hastalıktan koruduğu için kimyasal ve antibiyotik kullanımını azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda sudaki patojenik bakteri sayısını kısıtlayarak hastalıkların azaltılmasına yardımcı olur.
-Ayrıca KOİ (Kimyasal oksijen ihtiyacı), askıya alınmış maddeler ve BOİ(Biyokimyasal oksijen ihtiyacı)’nın azaltılmasına ve su kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur.
-B vitamini, A vitamini, D vitamini, protein ve diğerlerini içerdiğinden beslenme açısından zengindir.
-Balık ve karideslerin iştahını ve sindirimlerini iyileştirmeye yardımcı olur.
-Botanik plankton büyümesini desteklemeye yardımcı olur.
-Veriler, su ürünleri ekosisteminin bakteri ve protozoa kullanılarak kontrol edilmesinin oldukça mümkün olduğunu ve bu sistem benimsenirse, balık ve kabuklu canlıların üretimini artıracak, sucul ortamın daha iyi durumda tutacağını göstermektedir.

Akvaryumumuzun küçük sakinleri için mümkün olan en iyi ortamı yaratmak istediğimizden, yatırımınıza değer ve su canlılarının yaşam kalitesini ve süresini uzatan doğru ve güvenilir PSB (Fotosentetik bakteri) ürünlerini satın almaya odaklanın.

Makaleme son verirken hepimize bu zor günlerde sağlık ve huzur diliyorum. Japonya’dan herkese selamlar 🙂 Keyifli hobiler…

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/66167/060620201312381.jpg[/IMG]
[/QUOTE]
Peki bu yazdıklarınız sizin bilgileriniz mi alıntı mı? Ben bir kaynak buldum İngilizce bilmiyorum ama benzer bilgiler var.
Photosynthetic Bacteria PSB For Aquaculture - Benefits, Applications & History

PSB (Photosynthetic bacteria), just as the name suggests, are a special and unique class of microorganisms that has the ability to convert light energy into chemical energy using their light-absorbing pigments and reaction centres. These bacteria contain a compound known as bacteriochlorophyll which works similarly as chlorophyll in plants and enables them to perform the process of photosynthesis. Scientists are putting great importance in the study of these intriguing PSB (Photosynthetic bacteria) as they believe that the study of their photosynthesis and evolution might unlock some of the locked mysteries of how the world evolved and might help understand the process of potential life survival in uninhabitable.

There are mainly three types of photosynthetic bacteria:

*Chlorobiacae
*Chromatiacae
"Rhodospirillacae

We can say that the process of photosynthesis in PSB (Photosynthetic bacteria) resembles the photosynthesis of plants as not everything is known and discovered by the scientists about PSB yet. In the photosynthesis process, the light energy from the sun is converted into chemical energy on the cell membrane of bacteria that acts as a shield to protect and cover the bacteria. Depending on the surface area, the reaction centres are available on cell membranes in the form of tubes, sacs or sheets. These are used to absorb light energy. The energy is used to produce Carbohydrates for the bacteria as their food source which later on contributes to all the materials of the microorganism.

Chlorobiacae bacteria are green bacteria and also sulphur bacteria that perform anoxygenic photosynthesis. It works as an obligate photoautotroph and uses reduced sulphur species as electron donors. Rhodospirillacae is purple bacteria in rod-shape, whose length can vary. These purple colour Rhodospirillacae bacteria are eye-catching and easily identifiable. Hydrogen gas is used as an electron donor by these purple bacteria and can also use malate or succinate. There is another purple microorganism known as Chromatiacae which are short gram-negative rods. These bacteria use sulphide and sulphur as their electron donor.

History of Photosynthetic Bacteria:

Photosynthetic features were found in purple bacteria before the 19th century as they showed movement and growth when it came into contact with light. A German botanist S. Winogradsky found that some purple bacteria used hydrogen sulphide to sulphate with intracellular deposition of sulphur.

In 1930, C.B. Van Niel demonstrated anoxygenic photosynthesis is the primary mode of energy-releasing metabolism in green and purple bacteria.

On the other hand, S., a German botanist observed that some purple bacteria can utilize hydrogen sulphide to sulphate (1930) defined various metabolic versions of and demonstrated that it is the characteristic mode of energy-yielding metabolism in both purple and green bacteria. Hydrogen is used as donors in place of water which helped to reduce CO2 to NADPH2 and atmospheric nitrogen is also reduced to ammonia.

In 1975, Parson and Cogdell isolated functional complexes from photosynthetic bacteria. It was found that the reaction centre from the purple and non-sulphur bacteria contains 4 molecules of chlorophyll, 2 molecules of bacteriopheophytin, 1 or 2 molecules of ubiquinone, and 1 atom of ferrous iron along with three polypeptides. The various photosynthetic bacteria are further classified into 35 different groups wherein group 10 consists of anoxygenic phototrophic bacteria (purple and green bacteria) and group 11 consists of oxygenic phototrophic bacteria (cyanobacteria). There is another kind of oxygenic bacteria was discovered recently which was place under Prochlorophyta that is like a bridge between Chlorophyta and Cyanophyta.

Application of PSB (Photosynthetic Bacteria) in Aquaspace:

When it comes to man-made ecosystems like tanks, ponds or aquariums, in order to have control over the processes and procedures of the aquatic life, PSB is used. It helps in the health management of the aquaspace and benefits the aquatic life like shrimps, or fish. It also helps degrade organic waste and keeps the aquarium clean. Due to the tropical weather of Asia, the purple non-sulphur bacteria are normally preferred to be used in hot spring environments, marine, freshwater, and soil.

The bacterial cell wall of these bacteria is more digestible. Also, vitamins, proteins, biological cofactors, and carotenoids are found in abundance in these bacteria. A little addition of these PSB helps stimulate the growth of fish and shrimp. It also improves the production of scallop seed and increases the fish larvae survival rate.

Different experiments were performed which shows that using PSB reduces the damage to larvae production and their survival rate is much higher. Many PSB products claim to have multiple effects such as improve water quality, prevent diseases and increases growth rate, all the same time. The use of PSB can help maintain an aquarium or pond in better condition and can increase fish production too.

Characteristics of PSB (Photosynthetic Bacteria):

*To maintain water quality and soil quality.

*It requires less oxygen thus will not drain the pond or aquarium oxygen.

*It helps purify water of the pond or aquarium.

Benefits of using PSB Bacteria in the aquarium or pond:

PSB greatly contributes to the nitrogen cycle of the aquarium. Following are some benefit of using PSB bacteria in the aquarium or pond:

*PSB helps improves the quality of water in an aquarium or pond

*It helps decompose many toxic matters such as nitrous acid, organic materials, ammonia, pond sludge, and hydrogen sulphide.

*It enhances the disease resistance capacity of an aquarium.
It not only purifies the water quality but increases oxygen dissolution capacity.

*It helps reduces the chemical and antibiotic usage as it prevents aquatic life from disease. It also helps decreasing diseases by restraining the pathogenic bacteria counts in the water.

*It also helps decrease COD, SS (suspended substances) and BOD and improve water quality.

*It is rich in nutrition as it contains vitamin B, vitamin A, vitamin D, protein and others.

*It helps improve the appetite of fish and shrimps and their digestion.
It helps promote botanical plankton growth.

by Smartestlancer Collaborator

Bu kültürü elde etmenin bir tarifini buldum tavuk yumurtası, monosodyum glutamat ve deniz tuzu ile ilde etmek mümkünmüş. Güneşte mayalanması bekleniyormuş. Deneyeceğim.

+1: [T]222028,akemal[/T][T]66167,Espramour[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EspramourÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 42
EspramourÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2020 07:04
[QUOTE=Yavuz ÖZTÜRK]
Peki bu yazdıklarınız sizin bilgileriniz mi alıntı mı? Ben bir kaynak buldum İngilizce bilmiyorum ama benzer bilgiler var.
Photosynthetic Bacteria PSB For Aquaculture - Benefits, Applications & History

PSB (Photosynthetic bacteria), just as the name suggests, are a special and unique class of microorganisms that has the ability to convert light energy into chemical energy using their light-absorbing pigments and reaction centres. These bacteria contain a compound known as bacteriochlorophyll which works similarly as chlorophyll in plants and enables them to perform the process of photosynthesis. Scientists are putting great importance in the study of these intriguing PSB (Photosynthetic bacteria) as they believe that the study of their photosynthesis and evolution might unlock some of the locked mysteries of how the world evolved and might help understand the process of potential life survival in uninhabitable.

There are mainly three types of photosynthetic bacteria:

*Chlorobiacae
*Chromatiacae
"Rhodospirillacae

We can say that the process of photosynthesis in PSB (Photosynthetic bacteria) resembles the photosynthesis of plants as not everything is known and discovered by the scientists about PSB yet. In the photosynthesis process, the light energy from the sun is converted into chemical energy on the cell membrane of bacteria that acts as a shield to protect and cover the bacteria. Depending on the surface area, the reaction centres are available on cell membranes in the form of tubes, sacs or sheets. These are used to absorb light energy. The energy is used to produce Carbohydrates for the bacteria as their food source which later on contributes to all the materials of the microorganism.

Chlorobiacae bacteria are green bacteria and also sulphur bacteria that perform anoxygenic photosynthesis. It works as an obligate photoautotroph and uses reduced sulphur species as electron donors. Rhodospirillacae is purple bacteria in rod-shape, whose length can vary. These purple colour Rhodospirillacae bacteria are eye-catching and easily identifiable. Hydrogen gas is used as an electron donor by these purple bacteria and can also use malate or succinate. There is another purple microorganism known as Chromatiacae which are short gram-negative rods. These bacteria use sulphide and sulphur as their electron donor.

History of Photosynthetic Bacteria:

Photosynthetic features were found in purple bacteria before the 19th century as they showed movement and growth when it came into contact with light. A German botanist S. Winogradsky found that some purple bacteria used hydrogen sulphide to sulphate with intracellular deposition of sulphur.

In 1930, C.B. Van Niel demonstrated anoxygenic photosynthesis is the primary mode of energy-releasing metabolism in green and purple bacteria.

On the other hand, S., a German botanist observed that some purple bacteria can utilize hydrogen sulphide to sulphate (1930) defined various metabolic versions of and demonstrated that it is the characteristic mode of energy-yielding metabolism in both purple and green bacteria. Hydrogen is used as donors in place of water which helped to reduce CO2 to NADPH2 and atmospheric nitrogen is also reduced to ammonia.

In 1975, Parson and Cogdell isolated functional complexes from photosynthetic bacteria. It was found that the reaction centre from the purple and non-sulphur bacteria contains 4 molecules of chlorophyll, 2 molecules of bacteriopheophytin, 1 or 2 molecules of ubiquinone, and 1 atom of ferrous iron along with three polypeptides. The various photosynthetic bacteria are further classified into 35 different groups wherein group 10 consists of anoxygenic phototrophic bacteria (purple and green bacteria) and group 11 consists of oxygenic phototrophic bacteria (cyanobacteria). There is another kind of oxygenic bacteria was discovered recently which was place under Prochlorophyta that is like a bridge between Chlorophyta and Cyanophyta.

Application of PSB (Photosynthetic Bacteria) in Aquaspace:

When it comes to man-made ecosystems like tanks, ponds or aquariums, in order to have control over the processes and procedures of the aquatic life, PSB is used. It helps in the health management of the aquaspace and benefits the aquatic life like shrimps, or fish. It also helps degrade organic waste and keeps the aquarium clean. Due to the tropical weather of Asia, the purple non-sulphur bacteria are normally preferred to be used in hot spring environments, marine, freshwater, and soil.

The bacterial cell wall of these bacteria is more digestible. Also, vitamins, proteins, biological cofactors, and carotenoids are found in abundance in these bacteria. A little addition of these PSB helps stimulate the growth of fish and shrimp. It also improves the production of scallop seed and increases the fish larvae survival rate.

Different experiments were performed which shows that using PSB reduces the damage to larvae production and their survival rate is much higher. Many PSB products claim to have multiple effects such as improve water quality, prevent diseases and increases growth rate, all the same time. The use of PSB can help maintain an aquarium or pond in better condition and can increase fish production too.

Characteristics of PSB (Photosynthetic Bacteria):

*To maintain water quality and soil quality.

*It requires less oxygen thus will not drain the pond or aquarium oxygen.

*It helps purify water of the pond or aquarium.

Benefits of using PSB Bacteria in the aquarium or pond:

PSB greatly contributes to the nitrogen cycle of the aquarium. Following are some benefit of using PSB bacteria in the aquarium or pond:

*PSB helps improves the quality of water in an aquarium or pond

*It helps decompose many toxic matters such as nitrous acid, organic materials, ammonia, pond sludge, and hydrogen sulphide.

*It enhances the disease resistance capacity of an aquarium.
It not only purifies the water quality but increases oxygen dissolution capacity.

*It helps reduces the chemical and antibiotic usage as it prevents aquatic life from disease. It also helps decreasing diseases by restraining the pathogenic bacteria counts in the water.

*It also helps decrease COD, SS (suspended substances) and BOD and improve water quality.

*It is rich in nutrition as it contains vitamin B, vitamin A, vitamin D, protein and others.

*It helps improve the appetite of fish and shrimps and their digestion.
It helps promote botanical plankton growth.

by Smartestlancer Collaborator

Bu kültürü elde etmenin bir tarifini buldum tavuk yumurtası, monosodyum glutamat ve deniz tuzu ile ilde etmek mümkünmüş. Güneşte mayalanması bekleniyormuş. Deneyeceğim. [/QUOTE]

Evet bu bulduğunuz makaleden de çeviri var başka makalelerden de eklemeler var. Temel olarak bu formatı kullandım.

Güneşte mayalananı pek önermiyorlar, 30-40 gün bekleyenler varmış. Tabi yine de denenebilir ancak istenilen bakteri kültürünü oluşturup oluşturmadığımızı bilemeyiz. [:?]

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 132
Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2020 14:28
Herkese merhaba. Herşeye rağmen bu bakteriyi oluşturup denemeye karar verim. Önce boş tank. Eğer dolu tank riski almak istemezsem gübre olarak saksı bitkilerinde kullanacağım.
Malzemeleri edindim buradan paylaşacağım.

Teşekkür Edenler: [T]107995,SuperSport[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 132
Yavuz ÖZTÜRKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2020 16:45
[QUOTE=Espramour]

İlk araştırdığımda ben de Azoo’nun ürününe denk gelmiştim. Daha sonrasında ise Tetra SafeStart plus ve Fluval Hagen Biochemical Enhancer ürünlerini buldum. Tokyo’daki en büyük petshopa gittim ve dediğim tüm markaları buldum, bunlar dışında Japon markalarına da denk geldim ancak yurt dışında sadece Çin, Tayvan, Endonezya ve Vietnam’da bulunuyormuş. Medakalarımda ilk denememi bu bahsettiğim japon markalardan biriyle başlattım. Gelişmeleri de zamanla burada paylaşmayı planlıyorum. Tabi bakterilerin kolonizasyon süreci ile ilgili bir durum da söz konusu. Bu konuda da araştırma yapmaya çalışıyorum :)[/QUOTE]


Deneme yaptınız mı aldığınız ürünlerle bilgi verme şansınız var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EspramourÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 42
EspramourÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2020 19:37
[QUOTE=Yavuz ÖZTÜRK]Herkese merhaba. Herşeye rağmen bu bakteriyi oluşturup denemeye karar verim. Önce boş tank. Eğer dolu tank riski almak istemezsem gübre olarak saksı bitkilerinde kullanacağım.
Malzemeleri edindim buradan paylaşacağım. [/QUOTE]

Güzel haberlerinizi bekliyoruz :)

[QUOTE=Yavuz ÖZTÜRK]


Deneme yaptınız mı aldığınız ürünlerle bilgi verme şansınız var mı ?[/QUOTE]

Evet, açıkçası medaka yavrularını 2’ye ayırdım. Bir gruba psb verdim diğerine vermedim. İki grubun da şartları aynı. Psb verilen gruptaki larvalar biraz daha hızlı büyüdü ve hiç kayıp yaşamadım. Diğer grupta ise çok yoğun bir ölümle karşılaştım. Bir sonraki denememde de sakal yosununa karşı mücadelede kullanmayı düşünüyorum. Biraz daha artmasını bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir