Hidraya Benzeyen Canlı


sonkomutanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 124
sonkomutanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2020 15:55
[QUOTE=BabySoul]Açıkçası parazitin nematod, hydra vs ne olduğunun bir önemi yok. Tankta parazit olduğunun önemi var. Bu bir çok kişinin iç paraziti sadece bakteriyel olarak bilip flagyl/cipro veya baktopur direct vs gibi antibiyotikler ile tedavi etmeye çalışıp, aslında iç parazitin hem bakteriyel sebeplerden olabileceği gibi, hem de bu tür mide ve bağırsaklara hatta balığın deri altına belli bir döngü sonrası yerleşmesi sonucu balık kayıplarına neden olmalarına sebep oluyor. Yani kısaca iç paraziti sadece bakteriyel bir durum olarak biliyorlar. Bu tankta bu tür parazitler var ise nedeni yerine bunlardan kurtulmaya bakman en doğrusu. Bu tür parazitler bitki, salyangoz, taşıyıcı balık, midye vs eklenmişse oluşabilir. Hatta bir çok parazit kuş dışkısından salyangoza, salyangozdan ise balığa geçiş sağlıyor. Ve bu da iç parazit denilen bakteriyel olmayan parazitsel duruma sebep veriyor. İster bu durumda sarımsak akriflvavin, tetrasiklin, metronidazol kullanın hiç bir işe yaramaz. Balıklara bulaştı mı bilemem ama her parazit proteinsel yemden akvaryumda oluşmuyor. Bunu yıllarca Flowerhorn, Oscar, Gt gibi balıklara aşırı protein ve etcil yemler(karides, somon vs) veren ve bu tür göze hoş hitap etmeyen parazitlerin oluştuğunu gördüğüm zamanlarda olmadı değil. Su değişimi bunları ancak azaltır çünkü Fh beslediğim zamanlarda kum olmamasına rağmen %90 lara kadar su değişimi yapsamda ortaya çıktıkları oldu. Balıklarda bunlaran kaynaklı iç parazit olmadı, fakat bu kadar çokta hiç olmadılar, olanları ise tenizol ile tamamen ortadan kaldırdım. Kontil ne kadar etkili bilemem bunlara fakat copepod gibi canlılarda yıllar önce yaptığım testlerde yarıya yakını hayatta kalmıştı. Yine söylüyorum fenbendazol ve praziquantel içeren ilaçlar iç parazitlerde ve akvaryumda oluşan parazitlerde etkilidir. [/QUOTE]

Yeni yorumunuz için tekrar teşekkür ederim , sizlere katılıyorum iç parazit daha öncede yaşadım bi şekilde şu an olduğu gibi üstünsinden geldim. Karartma ve japon balıpı yemine ek ocean bitkisel yem atıyorum. Fotoğraftaki yem. Ateş ağız için bahsettiğim yemi de atıyorum mecburen . ancak cama yapışık canlıyı tespit etmeye çalışmamdaki ehemmiyet şudur ki bu canlı bakteri kültürünü tüketmektedir. Alg dahi oluşmamakta. İç parazit yapıp yapmadığı da meçhul. Dünya üzerinde nadir görünen bir canlı. Var olan tüm parazit ilaçlarını inceledim bu canlıya benzer bişeye endike birini bulamadım. Bu canlıdan kurtulmaya çalışırken deneyrceğim sizin de bahsettiğiniz ilaçlar hakaguradiyan nin da bahsettiği ayrıca başka parazitlerinde içinde olduğu geniş bir yelpazede etkili olacaktır. Kendi hobim ve diğer tüm hobiciler adına bu canlı dan kurtulmanın yolunu bulmalıyım. Ecz olduğum için bunu sizlerin tavsiyeleri ve tecrübeleriyle çok daha kolay yapacağım ortada. Dün su değişimi yaptım yarın yine yapacağım. Bakır içerikli pestitsitler yani onlar böcek öldürüdür, antibakteriyel ilaçlar ve kontil işe yaramadı. ZANNEDİYORUM kontil akvaryum suyuna çıkmayan bağırsakta kalan parazitlerden etkili. Araştırmam bu yönde şimdilik ilerlemeye devam.

Beğenenler: [T]160920,BabySoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2020 19:45
[QUOTE=sonkomutan]

Yeni yorumunuz için tekrar teşekkür ederim , sizlere katılıyorum iç parazit daha öncede yaşadım bi şekilde şu an olduğu gibi üstünsinden geldim. Karartma ve japon balıpı yemine ek ocean bitkisel yem atıyorum. Fotoğraftaki yem. Ateş ağız için bahsettiğim yemi de atıyorum mecburen . ancak cama yapışık canlıyı tespit etmeye çalışmamdaki ehemmiyet şudur ki bu canlı bakteri kültürünü tüketmektedir. Alg dahi oluşmamakta. İç parazit yapıp yapmadığı da meçhul. Dünya üzerinde nadir görünen bir canlı. Var olan tüm parazit ilaçlarını inceledim bu canlıya benzer bişeye endike birini bulamadım. Bu canlıdan kurtulmaya çalışırken deneyrceğim sizin de bahsettiğiniz ilaçlar hakaguradiyan nin da bahsettiği ayrıca başka parazitlerinde içinde olduğu geniş bir yelpazede etkili olacaktır. Kendi hobim ve diğer tüm hobiciler adına bu canlı dan kurtulmanın yolunu bulmalıyım. Ecz olduğum için bunu sizlerin tavsiyeleri ve tecrübeleriyle çok daha kolay yapacağım ortada. Dün su değişimi yaptım yarın yine yapacağım. Bakır içerikli pestitsitler yani onlar böcek öldürüdür, antibakteriyel ilaçlar ve kontil işe yaramadı. ZANNEDİYORUM kontil akvaryum suyuna çıkmayan bağırsakta kalan parazitlerden etkili. Araştırmam bu yönde şimdilik ilerlemeye devam.[/QUOTE]

Akvaryumda elodea olması alg artışına engel olur. Bakteri döngüsü için bir şey diyemem bu daha çok filtrasyon ile alakalı. Bu parazitleri enjektör ya da pastör pipeti ile cam bir kaba alıp arkasına siyah bir şey ile kapatıp üstten ışık vererek daha net foto alabilirseniz, daha net görebiliriz. Şu resimlerde net bir görüntü yok. Ayrıca bir kaç kap kullanarak, andazol, kontil, tenizol, bakır sülfat ve potasyum permanganat ile canlı kalıp kalmadıklarını test edebilirsin. Bakır sülfat ve permasol parazitlere etki etse bile ana tankta kullanımı riskli olduğundan hatta daha önce hiç kullanmamış kişilerin kullanmaması gerektiğini düşünüyorum. Tenizol, aniprazol kk ve wormtal plus gibi etken maddeleri praziquantel, fenbendazol/febantel olan ilaçlarla sonuç alacaksınız. Kontil işe yaramadıysa wormtal plus yerine tavsyem tenizol veye aniprazol kk kullanmanızdır. Wormtal plusta extra olarak kontilin etken maddesi olan pirantel pamoat içeriyor ve fenbendazol oranı düşük.

Beğenenler: [T]199052,sonkomutan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]199052,sonkomutan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okyokyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 588
okyokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2020 16:48
[QUOTE=sonkomutan]

Bahsettiğiniz canlıyı akvaryumda görmedim. Ama bu gün tenya tarzı beyaz suda yüzen şeyler gördüm. Oscar ve bazı amerikan çiklet besliyorum. Az yemleme yada bitkisel vermem birbirlerine saldırmaları demek olur ama deneye ceğim. Ancak esas problem cama yapışık beyaz yaratıklar. Üst filterdr böcek ölüleri gördüm sanırım bişiler böceklendi ve kanatları var. İç parazit namına Allah ne verdiyse şu an var akvaryumda ama beyaz deniz anası gibi olan canlı gizemini korumakta. Yorumunuz için teşekkür ediyorım[/QUOTE]

Az yemlemekten hatta 2 gün hiç yemlememekten korkmayın, emin olun boyut olarak hepsi büyükse birbirlerini yemeyeceklerdir. Hele ki bitkisel yemlemekten hiç korkmayın (bunların hepsini geçici bir dönem için konuşuyorum)
Oscarınızın olduğu akvaryumda yiyeceği bir balık varsa zaten yer, aç kalması gerekmez ama ben 7 yıldır ağzına girmeyecek bir balığa yemek için hamle yaptığını görmedim.
Teksas, green terrör, jack dampsey, salvini,vieja argentea baktım ve kavgalar tamamen alan ve güç kavgası. (20cm ye karşı 7 cm bir balık olursa iş değişir o zaman yerler ama 20cm ye 15 cm bile yem olmaz)
misal salvini vurarak öldürmeye çalışırdı ama yemezdi.
Yemi çok vermeniz her anlamda zarar getirir, çabuk yağlanırlar, su çabuk kirlenir ve kafada delikler oluşmaya başlar vs vs.
Kullanacağınız ilaçlar etkili olabilir ama zararları ya da kullanımdaki hataları ne sonuçlar doğurur belli değil.
O yüzden canlının ne olduğunu çözene kadar lütfen yemlemeyi azaltın. Haftada 1 ya da 2 gün hiç vermeyin. Işığınızı hiç açmayın ve sık ama az su değişimi yapın. Canlının ne olduğunu çözdüğünüzde uygun tedaviyi uygularsınız.


Beğenenler: [T]199052,sonkomutan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]199052,sonkomutan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonkomutanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 124
sonkomutanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2020 20:48
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199052/240420202046461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199052/240420202047311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199052/240420202048291.jpg[/IMG]

Kameram bu kadar odaklayabilid, buyrun...

Beğenenler: [T]160920,BabySoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonkomutanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 124
sonkomutanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2020 17:46
Sık su değişimi iyi geldi . parazitler şimdilik balıkları rahat bıraktı. Devam ediyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2020 21:29
Aralarda planariaları görebildim yassı ve uzun olduklarından anlaşılıyor. Nokta gibi olanlar için çok net bir şey söyleyemesem de, zıplama şeklinde hareket ve yüzme halinde yaşayan camlarda hızlı hareket edebilen copepodlar olabilir.

Teşekkür Edenler: [T]199052,sonkomutan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neleusÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 33
neleusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2022 02:00
Merhaba arkadaşlar… Çok benzer bir problem yaşadım ve 3 gün içinde tüm balıkları kaybettim (8 vatoz, 6 neon tetra). Boş akvaryumu incelerken sizin fotodaki yapıya benzer durum gözlemledim. Akvaryumu baştan kuracağım ama bunlardan tamamen kurtulmanın yolu nedir, hazır sıfırdan başlayacakken? [IMG]https://eksiup.com/p/to5372016yad[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir