Hobici fiyatı diye kazıkçılardan şikayetçiyim.


AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 11:10
[QUOTE=Burak Bulut]Arkadaşlar bu göreceli bir kavramdır iki zıt fikrin aynı noktada buluşmasını bekleyemeyiz. Bir tarafta rakamların yüksek olduğunu ve kendi mantığına ters olduğunu düşünen bir arkadaşımız var diğer tarafta farklı bir mantığı savunan arkadaşımız var bu her zaman böyle olacaktır önemli olan bu iki zıt fikrin karşılaşmasında kırıcı olmamak.

Keremin söylediklerine birebir katılıyorum alıcı bilinçli olduğu sürece satıcı onu asla kandıramaz. Fakat alıcı eğer balık konusunda yeniyse o zaman araştırma yapmalıdır veya birilerinden yardım almalıdır.

Örnek: Benimde büyük bir kolonim vardı 30 dişiden oluşan yavru balık elimde fazla olacağı için bana soranlara 20tl demiştim yanlış hatırlamıyorsam ayrıca 10 balık alana bir balıkta hediye verecektim ama emin olun bundan fazlasını yaptım bu forumda. Şimdi kimse kimsenin ne yaptığını bilemez birini tanımak veya yargılamak istiyorsanız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yorumlarına konularına ve geri bildirimlerine bakınız forumda sürekli takılan kişiler birbirini zaten tanıyor. O yüzden 2,000tl lik balığı hediye vermiş olmanız bana şaşırtıcı gelmiyor özellikle hepsi erkekse !

Metin abi İstanbul'da ikamet ediyor çok saydığım sevdiğim bir abimdir her konuda destek olurum ve alırım. Forumda şu anda sayılı olan ilangilerini bayan arkadaşına ücretsiz hediye etti işte ben buna güzel bir yaklaşım derim 2,000tl lik erkek balıkları hediye etmenizle övünmeniz bana doğru gelmedi. Bir şey yapıyorsan sadece yapmalısın.

Son olarak fiyat konusu her zaman tartışılacaktır ben bile balık almayı düşündüğümde bana dahi yüksek geldiği oluyor ama kimse mercedes marka otomobili şahin fiyatına vermiyor.  En güzeline en iyisine sahip olayım ama param gitmesin böyle bir şey maalesef mümkün değil.
[/QUOTE]


Burak farklı bir mantık demişsinz Allah aşkına sen yavrularını hediye mi ediyodun, yoksa bu arkadaşlarınistediği gibi 1 liraya mı veiryordun? Allah aşkına forumdan bir arkadaşa ilangi yavrusu verdim, 3cmini 20 liradan verdim birde 3 tane de hediye ettim, ben mi başka bi arkadaşın parası ekslik geldiği halde ağzımı açıp telefonla bişey demeden balığını ediyesi ile fazladan 2-3 tane gönderek verdim gene, benmi ticari düşünüyomuşum, haksızmıyım Burak?


[QUOTE=pekelmurat] [QUOTE=RESPECT] Evet benim 2500 liralık balıklarıma ve kilosu 200 tl olan yemlerime le ürettiğim yavruları en alt seviyeden fiyatla  satmama laf eden siz hepi topu 50 lira etmiycek malaviler için iyi araştırma yapmışsınız:D 
[/QUOTE]

Mustafa Bey altını çizdiğim yazınız için sizi kınıyorum,eğer gerçekten yazdığınız gibi anladıysam.Siz tropheus besliyorsunuz tamam,maddi durum yeterli ki o kadar masraf ediyorsunuz,amenna ama siz 50 lira etmeyecek malaviler derseniz burda şiddetli bir aşağılama ve büyük bir ticari anlayış görürüm.Balıklarınızı elbette istediğiniz fiyata satmakta özgürsünüz,Doğan Bey'in fikirlerine katılmamakla da ancak şu kadar,bu kadarlık malavi deyip bu balıkları aşağılamasanız daha iyi edersiniz diye düşünüyorum.

Ayrıca arkadaşın 7 adet show boy SP 3 ad show boy beyaz prenses 4 adet mpanga 2 ad kafalı show boy yunusu da benim gözümde 50 Liradan çok daha fazla eder.


[/QUOTE]


Sizin burda yaptığınıza demogoji denir,ben orda o lafı lafın gelişi söylediğimi belirttim, yoksa herşedyin ederi bellidir sizin gözünüzde 4-5 tane erkek balık çok değerliyse o 30 tl ye ilan koyan arakdaşın gözünde de o yavrualar o paradan değerlidir, Erkek balığın neyazıkki maddi değeri yok.  Yoksa malavileri aşağı görüdğüm falan yok , sadece hepsi erkek balıkların zaten maddi değeri olmayacağını söyledim.


[QUOTE=pekelmurat] [QUOTE=ömer_]Bu fiyat konusuna neden bu kadar taktınız anlamıyorum.Fiyatı beğenmeyen almaz yada gider kendine uygun fiyat vereni arar.Mesela benim elimde 30 tane kadar yavrum var.Ve kesinlikle onları 30 Tl altına satmayı düşünmüyorum.Onlardan gelecek paraya ihtiyacım olduğundan değil daha aşağı bir fiyatı haketmediklerinde .. Kimse kalkıpta 2000-3000 TL para harcanıp alınan balıkların yavrularının tabiri caizse ölü eşşek fiyatına satılmasını beklemesin lütfen .. Bugün 50.000TL verip bir araba aldığınızı düşünün 1 yıl sonra arabanın piyasa değeri 35.000TL iken siz arabanızı 15.000TL'ye satar mısınız?? Lütfen cevap verin ..
Şikayet etmek yerine fiyatının pahalı olduğunu düşündüğünüz kişilerden alışveriş yapmayın .. Fiyatın düşmesini bekleyin.
[/QUOTE]

Balıklarınızı otomobiliniz gibi kullanılan,kullanıldıkça değer yitiren bir eşya olarak mı görmüyorsunuz değil mi?
[/QUOTE]

Her mesajı kendinze göre anlayıp, provakasyon yapmak zorundamısnız?
RESPECT2011-10-21 11:24:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersin07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 490
ersin07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 11:27
Sayfa 4'te yorum yazdım yorumun sonuna da dedimki kimse kimseyi kırmadan güzel günler diledim. Ama biz tartışmıyoruz birbirimize giriyoruz. Balıklar ucuz yada pahalı yapacak bişey yok ülkemizde yetişmeyen bir balık almanya yada afrikadan ithal edilen bir balık. Bugün Antalya da 1 tane akvaryumcuda yok tropheus satan varsa bile 1-2 tür belki onun dışında malesef yok. Hobiciden yada  forumdan ticari satış yapandan alacağız elimiz mahkum. Ekonomik durumumuz az çok herkesin ortada bu işi ticarete döken arkadaşlar ise 3-5 tl para kazanmanın derdinde onları da hor görmek ayıp olur sonuçta el emeği göz nur'u. Kızdığınız nokta şu olmalı balığı çok fahiş fiyata satan arkadaşlara ama emin olun onlarında buna verecek cevabı vardır. Her yıl 3-5 defa bu konu açılır herkes tartışır sonuç aynı değişen birşey olmaz. Tekrar herkese güzel günler hayırlı cumalar. Sevgiyle Kalın. ersin072011-10-21 11:27:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 11:28
[QUOTE=Burak Bulut]Yanlış anlamayın lütfen fakat benim durumum eğer yem parası verecek kadar iyi değilse balık beslemek içinde uygun değil demektir. Sonuçta bu zevk işi durumum yoksa zevk için para harcamanın da bence mantığı yok. Yem dediğimiz şey 10tl 10tl lik yem paketi lepistes olarak düşünürsek en az 2-3 ay gider.[/QUOTE]

amaç eldeki fazla balıkları yem parasıyla kafa kafaya çıkarma yoksa benim çalıştırdığım 2 akvaryumun harcadığı elektirkle kova kova yem alırım burda bahsettiğim yem parasının mecazı, kaldı ki keşke 10 liralık yemle yazdığınız gibi 3 ay gidebilse, siz aynı yemeği sabah akşam yemeye kaç gün dayanabilirsiniz? Bu mantığı anlamıyorum balık pahalı ise pahalı yem alınıyor ona tamam ama lepistes olunca balık maddi açıdan değersiz diye canlı olarak da mı değersiz yem yemeli?

Benim lepisteslerim discus yemi dahil tam 5 çeşit yemle besleniyor sürekli alternatif kutu yemler alıp testler yapıyorum tuzlu su yemleri bile denedim hoşlarına gidiyorlar mı diye, en son 5 çeşit yiyebildikleri yemde karar kıldım balıklarda yemi seçiyorlar, lepistes bile olsa her atılan yemi yemiyorlar.

Yani işin özeti cidden yem parasıyla satmak isteseydim o ücretsiz verdiğim 100 lepistes için bana olan masraflarından dolayı 500 lira istemem gerekirdi sizin gibi bir yönetici bunun hesabını nasıl yapamadı şaşırdım açıkçası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 11:41
Mustafa ben orada farklı mantık derken senin karşıt görüşte olduğunu ima etmek istedim ama ayrıntıya girmek istemediğim için farklı mantık diyerek kısaca yazdım. Senin ticari düşündüğünü ima etmedim ayrıca şunu da yeri gelmişken belirtmek isterim ticari düşünen kişileri öcü gibi gösteriyoruz farkında olmadan oysa ticaretini yapanlarda birer hobici sadece işin ticaretinde ve bunu da saklamıyorlar.

Yaşar bey yanlış anlamayın derken sizin yazınız kısaydı bende o yazı üzerine yazdım bakın yeni yorumunuzda ne kadar ayrıntılı yazmışsınız. Bende sizinle aynı fikirdeyim fakat ben yorum yaparken tek akvaryum ve 8-10 adet lepistes olarak düşündüm. Ve bir adet yem derken de en düşük maliyetin tutarını belirtmek istedim. Gördüğünüz gibi bu bir zevk işi mecburiyet değil mecburiyet olsaydı belki tek bir adet yem ile beslerdik ama zevk için yapıyoruz ve para harcıyoruz çünkü en lüks şekliyle ve en iyi haliyle yapmak istiyoruz o zaman şikayet etmenin anlamı yok. Bu arada lepistes değersiz demek istemedim Moscow Blue almak için hazırlanıyorum adedi 20tl den gayette değerli bence 

Son olarak dediğim gibi yaptıklarımı sadece ben bilirim başkasının bilmesine gerek yok. Ücretsiz verdiğiniz lepistesler için sizi tebrik ederim. Ama zaten ben size bir yakıştırma veya bir şey ima etmedim. Benim savunduğum şey yem parasını çıkartmak mantığı ile balık satmaya girişen arkadaşlarımıza siz bu durumda değilseniz ne mutlu size. Ama bir çok hobici bari kendi masrafını çıkartsın diyerek fahiş fiyatlara satıyor bende sattım balık ama bu gün cuma mübarek gün inanın bana hiç bir zaman bu hobiden kar sağlamadım beni tanıyanlarda dünya kadar zarar ettiğimi çok iyi bilir. Bence burada tartışmak yerine tecrübelerimizi hastalıklar forumunda veya tanıtım forumlarında diğer arkadaşlarımıza bilgi vererek zaman geçirmeliyiz.

Not: Ben yönetici değilim.
Burak Bulut2011-10-21 11:45:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekelmuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2009
İl: Hatay
Mesaj: 342
pekelmuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 11:54
[QUOTE=RESPECT]
Her mesajı kendinze göre anlayıp, provakasyon yapmak zorundamısnız?
[/QUOTE]
Provakasyon lafı uygun olmamış,burası bir tartışma ortamı fikirlerimi söylemekte,sorularımı sormakta özgürüm,özgürlüğümün sınırı ise sizi kısıtlamayan noktada,ayrıca soru sorduğum şahı siz değilsiniz.Ben sadece verilen otomobil örneğinin konumuzla ilgili olmadığına dikkat çekmek istemiştim ama siz benim yazılarıma demogoji ve provakasyon yakıştırmalarıyla yaklaşmaya devam etmeyin lütfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 12:58
[QUOTE=Burak Bulut] Mustafa ben orada farklı mantık derken senin karşıt görüşte olduğunu ima etmek istedim ama ayrıntıya girmek istemediğim için farklı mantık diyerek kısaca yazdım. Senin ticari düşündüğünü ima etmedim ayrıca şunu da yeri gelmişken belirtmek isterim ticari düşünen kişileri öcü gibi gösteriyoruz farkında olmadan oysa ticaretini yapanlarda birer hobici sadece işin ticaretinde ve bunu da saklamıyorlar.

Yaşar bey yanlış anlamayın derken sizin yazınız kısaydı bende o yazı üzerine yazdım bakın yeni yorumunuzda ne kadar ayrıntılı yazmışsınız. Bende sizinle aynı fikirdeyim fakat ben yorum yaparken tek akvaryum ve 8-10 adet lepistes olarak düşündüm. Ve bir adet yem derken de en düşük maliyetin tutarını belirtmek istedim. Gördüğünüz gibi bu bir zevk işi mecburiyet değil mecburiyet olsaydı belki tek bir adet yem ile beslerdik ama zevk için yapıyoruz ve para harcıyoruz çünkü en lüks şekliyle ve en iyi haliyle yapmak istiyoruz o zaman şikayet etmenin anlamı yok. Bu arada lepistes değersiz demek istemedim Moscow Blue almak için hazırlanıyorum adedi 20tl den gayette değerli bence 

Son olarak dediğim gibi yaptıklarımı sadece ben bilirim başkasının bilmesine gerek yok. Ücretsiz verdiğiniz lepistesler için sizi tebrik ederim. Ama zaten ben size bir yakıştırma veya bir şey ima etmedim. Benim savunduğum şey yem parasını çıkartmak mantığı ile balık satmaya girişen arkadaşlarımıza siz bu durumda değilseniz ne mutlu size. Ama bir çok hobici bari kendi masrafını çıkartsın diyerek fahiş fiyatlara satıyor bende sattım balık ama bu gün cuma mübarek gün inanın bana hiç bir zaman bu hobiden kar sağlamadım beni tanıyanlarda dünya kadar zarar ettiğimi çok iyi bilir. Bence burada tartışmak yerine tecrübelerimizi hastalıklar forumunda veya tanıtım forumlarında diğer arkadaşlarımıza bilgi vererek zaman geçirmeliyiz.

Not: Ben yönetici değilim.
[/QUOTE]

Bir noktada anlaşabildiğimize sevindim, daha önce 100 balık yazdığım için görmemişsiniz sanırım haliyle verdiğiniz cevap biraz tuhaf durmuştu bende o yüzden ayrıntıya girdim, ama yem parası konusunda biraz zıt düşüyoruz yem parası mecazi vir laftır nasıl bir dükkana girdiğinizde siftah olsun derler üç beş atarlar satıcı da güne iyi başlar bu yem parası da o misal bu gerçekten yem parası olabilir, ne bileyim belki canlı takası olabilir veya akvaryuma birşey eklenmek isteniyordur fakat ona ayrılan bütçe de eksik vardır buna eklenir bu misal benim dediğim.

Mesela ben son 2 ayda akvaryuma bayaa masraf ve emek harcadım ve kafamda bütçe işini bitirdim bu saatten sonra akvaryuma masraf yapmayı düşünmüyorum, he ama ilerde yavru moscow blue' larım büyürse tanesini 3-5 lira dan verip yem parası adı altında belki tropik akvaryumumu yenileyebilirim, durumum yokmu tropikali yenilemek için? Hayır var ama dediğim gibi kafamda bitirdim masraf işini çoğu hobicide böyle düşünüyorum.

Belki yine ayrıntılı yazamadım ama acelem var camiye yetişmeliyim bu konuda isterseniz sizinle daha ayrıntılı konuşmak hoşuma gider

Bu arada yönetici nerden çıktı bende anlamadım sanırım aklımdan başka birşey geçiyordu o sıra (ntvspor izliyordum yönetici lafı aklımda ordan kalmış olabilir kulüp başkanı anlamında )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 13:13
Konuşuruz tabi ki sohbet etmeyi dost edinmeyi her zaman sevmişimdir.

Moscow Blue var ise elinizde şanslısınız çok seviyorum onların rengini ama başka hiç bir bilgim yok onlar hakkında ufak tefek araştırmalar yapıyorum şimdilik.

Yönetici olarak Galatasaray klüp başkanlığına aday oldum haberlerden duymuş olabilirsiniz 

Allah kabul etsin bu arada tüm forum aleminin cuması hayırlara vesile olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LIGHTNINGÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7864,1[/B] [C]2,2,21216[/C]
Kayıt: 28/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1576
LIGHTNINGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 13:25
Fiyat konusunda bir şey demem de, isteyen istediği fiyata ilana çıkıyor, isteyen bedavaya veriyor, ha 400 liralara albino vatozlar gördük. Benim kızdığım başka noktalar var, örneğin;
Zaten uygun bir fiyata, farazi söylüyorum 1 liraya ilan verilen balık için 25 kuruş olmazmı, diye sorup olumsuz yanıt alınca biz hobiciyiz ticaret yapmıyoruz diye tepki gösteren kaba tabir gider yapan tabirim için özür dilerim ölücü arkadaşlar gibi.. İnsanlar balıkları için en iyi ortamı sağlamaya çalışırken en iyisini yapmaya çalışırken, kaliteyi ararken porselen tabakta meze gibi satışa sunulan balıklar gibi(çok istedim yanına domates salatalık falan da doğransın).. F0 dediğiniz balığı benim için 0-1 farketmez rengi hoşuma gitti imparatorla kıracam gardaş10 lira verehmi diyen arkadaşlar gibi...
Son zamanlarda denk geldiğim bu güruha linkteki eşsiz eseri armağan ediyorum.
Bana göre sorun bu tip durumlar aslında..Amacım kimseyi kimseyi kırmak değil sakın yanlış anlaşılmasın ama son günlerde bu olaylara denk geldiğim için belirtmek istedim.
LIGHTNING2011-10-21 13:51:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jackbauerÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 30
jackbauerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 14:09
Konu zaten hobici fiyatı yazıp uçuk fiyat yazanlarla ilgiliydi nerden nereye geldi herkesin dogrusu yanlışı var herkes kendince haklı nedenlerini sıralamış ancak şu bir gerçek ki yeni başlayan arkadaşlar kesinlikle kandırılıyor aldatılıyor biraz agır tabir ama dolandırılıyor yok alıcı bilinçli olsaymış yaw nasıl bilinçli olacaz okulunamı gidelim napalım karşındaki gözünün içine baka baka 2e 8 d diye veridği balıklar 10e çıkıyorsa üstelik bir insan bunu sadece balık için yapıyorsa insanlık bitmiştir kardeşim ve bunu akvaryumcusuda yapıyor forumdan hobiciside yapıyor yapıyorda yapıyor ha elbette iyiniyetli dürst insanlarda var ama bunlarlada tanışmak karşılaşmak rastlaşmak tamamen şansa kalmış o şans da bana şuana kadar hiç ugramadı :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 14:27
[QUOTE=jackbauer]Konu zaten hobici fiyatı yazıp uçuk fiyat yazanlarla ilgiliydi nerden nereye geldi herkesin dogrusu yanlışı var herkes kendince haklı nedenlerini sıralamış ancak şu bir gerçek ki yeni başlayan arkadaşlar kesinlikle kandırılıyor aldatılıyor biraz agır tabir ama dolandırılıyor yok alıcı bilinçli olsaymış yaw nasıl bilinçli olacaz okulunamı gidelim napalım karşındaki gözünün içine baka baka 2e 8 d diye veridği balıklar 10e çıkıyorsa üstelik bir insan bunu sadece balık için yapıyorsa insanlık bitmiştir kardeşim ve bunu akvaryumcusuda yapıyor forumdan hobiciside yapıyor yapıyorda yapıyor ha elbette iyiniyetli dürst insanlarda var ama bunlarlada tanışmak karşılaşmak rastlaşmak tamamen şansa kalmış o şans da bana şuana kadar hiç ugramadı :)) [/QUOTE]

Doğan kardeşim bunu anlamak gayet basit kullanıcı profilinden hakkındaki yorumlara bakarak insanları büyük ölçüde tanıyabilirsin, ben şimdiye kadar alışveriş yaptığım herkesten memnun kaldım, hepsine yorum yaptım alışverişten önce buraları oku o zaman denk gelirsin


Belki konuya yardımı olabilecek birşey de ilanlara yorum yapabilirsek hem yeni hobiciler tuzağa düşmez hemde herkes hakkını alır, şahsen ben bir ilanımda başka bir hobicinin iyi yada kötü yorumunu görürsem sevinirim çünkü ben foruma üyeliğimi hobici olarak açtım ticari ilanlara yorum kapatılsın ama hobiciye yorum açık olmalı bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jackbauerÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 30
jackbauerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 14:50
Benimki şanssız bedevi misali aynen dediğin yorumları olmulu bir arkadaşla ikola alma konusunda buluştuk fakat ikola içinde 2 tanede bemba veya bluepoint de vardı bana onlar dişileri dedi :) yine forumdan referansları olumlu bir arkadaştanda 1e 2 d bemba aldım 120 tl ye ancak 1e olanda bluepoint çıktı şuanda balık ihtiyacım var ve inan kime nasıl güveneceğimi bilmiyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 886
ömer_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 14:54
[QUOTE=pekelmurat] [QUOTE=ömer_]Bu fiyat konusuna neden bu kadar taktınız anlamıyorum.Fiyatı beğenmeyen almaz yada gider kendine uygun fiyat vereni arar.Mesela benim elimde 30 tane kadar yavrum var.Ve kesinlikle onları 30 Tl altına satmayı düşünmüyorum.Onlardan gelecek paraya ihtiyacım olduğundan değil daha aşağı bir fiyatı haketmediklerinde .. Kimse kalkıpta 2000-3000 TL para harcanıp alınan balıkların yavrularının tabiri caizse ölü eşşek fiyatına satılmasını beklemesin lütfen .. Bugün 50.000TL verip bir araba aldığınızı düşünün 1 yıl sonra arabanın piyasa değeri 35.000TL iken siz arabanızı 15.000TL'ye satar mısınız?? Lütfen cevap verin ..
Şikayet etmek yerine fiyatının pahalı olduğunu düşündüğünüz kişilerden alışveriş yapmayın .. Fiyatın düşmesini bekleyin.
[/QUOTE]

Balıklarınızı otomobiliniz gibi kullanılan,kullanıldıkça değer yitiren bir eşya olarak görmüyorsunuz değil mi?

Not:Yazım hatasından ötürü düzenlenmiştir.
[/QUOTE]
Murat Bey
Sizin yazılanları daha doğrusu konuyu anladığınızdan anlamak istediğinizden şüphelerim oluştu ... Siz isterseniz yazılanları baştan bir daha bir daha okuyun ondan sonra bazı şeyleri konuşalım.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekelmuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2009
İl: Hatay
Mesaj: 342
pekelmuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 16:50
[QUOTE=pekelmurat]Valla Mehmet Bey ne desem bilemiyorum aslında büyük oranda haklısınız,hobici fiyatı diye ilan açılıp daha sonra 10-15 yavru balığa 500 Lira para vermek inanın benim de gücüme gider.Bu tropheus sevdası gerçekten bütçeleri zorluyor,sözüm meclisten dışarı fahiş fiyatlara dediğiniz gibi 2-3 cm balık satan üyeler var.
Yalnız bir yandan da şöyle düşünmüyor değilim,sonuçta bu bir hobi ve hobinin satın alınacağı belli bir değeri yoktur,sonuçta vatandaş balığım F0(bunu da anlamıyorum zaten)olsun diye ta Afrikalardan milyar ödeyerek balık getirtiyor yada şu Ali'nin balığının,Veli'nin balığının yavruları diye benim vermeye kıyamayacağım meblalar ödüyor.Şimdi vatandaş bu kadar yüksek fiyata aldığı balığın yavrusunu da 1 Liraya satacak değil.Herkesin bir bütçesi ve belli bir gelir düzeyi var,isteyen istediği balığı alıp satmakta özgür,lakin hobinin gittikçe masraflı olması,balıkların fahiş fiyatlarda olması beni de üzüyor.
[/QUOTE]

Sevgili Ömer Bey konuya inanın oldukça hakimim hatta alıntı yaptığım kendi yazım ve konuyu başlatan Mehmet Bey'in yazısına istinaden yazılmış ilk gönderi.Bakın yukarda belirttiğim gibi kızgınlığım 2-3 cm balıklara istenen yüksek meblalar ve tropheus beslemenin gittikçe pahalı birşey oluyor olması ama şunu da belirtmişim dikkat ederseniz,bu kadar yüksek fiyatlara getirtilen balıkların yavrularını da 1 Liraya satacak değil vatandaş demişim.ERlbette isteyen istediği fiyatı yazmakta özgür.
Üzüldüğüm tek husus yavru balık fiyatlarının bu kadar yüksek olması,gönül ister ki uygun olsun herkes değişik değişik türler beslesin evinde ama bu bir süre daha mümkün olmayacak gibi görünüyor.
Otomobil örneğinde ise dikkat çekmek istediğim husus balıklarımızı en nihayetinde bir hobi için beslemekteyiz,tabiki otomobilimizi değerinin altında verirsek zarar ederiz ama beslediğimiz balıkların yavrularını daha ucuza verirsek zarar etmiş olmayız,bilakis yeni başlayan arkadaşları hobiye katarız.Bu konuda sizi kızdırdıysam affola.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 886
ömer_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 17:11
[QUOTE=pekelmurat] [QUOTE=pekelmurat]Valla Mehmet Bey ne desem bilemiyorum aslında büyük oranda haklısınız,hobici fiyatı diye ilan açılıp daha sonra 10-15 yavru balığa 500 Lira para vermek inanın benim de gücüme gider.Bu tropheus sevdası gerçekten bütçeleri zorluyor,sözüm meclisten dışarı fahiş fiyatlara dediğiniz gibi 2-3 cm balık satan üyeler var.
Yalnız bir yandan da şöyle düşünmüyor değilim,sonuçta bu bir hobi ve hobinin satın alınacağı belli bir değeri yoktur,sonuçta vatandaş balığım F0(bunu da anlamıyorum zaten)olsun diye ta Afrikalardan milyar ödeyerek balık getirtiyor yada şu Ali'nin balığının,Veli'nin balığının yavruları diye benim vermeye kıyamayacağım meblalar ödüyor.Şimdi vatandaş bu kadar yüksek fiyata aldığı balığın yavrusunu da 1 Liraya satacak değil.Herkesin bir bütçesi ve belli bir gelir düzeyi var,isteyen istediği balığı alıp satmakta özgür,lakin hobinin gittikçe masraflı olması,balıkların fahiş fiyatlarda olması beni de üzüyor.
[/QUOTE]

Sevgili Ömer Bey konuya inanın oldukça hakimim hatta alıntı yaptığım kendi yazım ve konuyu başlatan Mehmet Bey'in yazısına istinaden yazılmış ilk gönderi.Bakın yukarda belirttiğim gibi kızgınlığım 2-3 cm balıklara istenen yüksek meblalar ve tropheus beslemenin gittikçe pahalı birşey oluyor olması ama şunu da belirtmişim dikkat ederseniz,bu kadar yüksek fiyatlara getirtilen balıkların yavrularını da 1 Liraya satacak değil vatandaş demişim.ERlbette isteyen istediği fiyatı yazmakta özgür.
Üzüldüğüm tek husus yavru balık fiyatlarının bu kadar yüksek olması,gönül ister ki uygun olsun herkes değişik değişik türler beslesin evinde ama bu bir süre daha mümkün olmayacak gibi görünüyor.
Otomobil örneğinde ise dikkat çekmek istediğim husus balıklarımızı en nihayetinde bir hobi için beslemekteyiz,tabiki otomobilimizi değerinin altında verirsek zarar ederiz ama beslediğimiz balıkların yavrularını daha ucuza verirsek zarar etmiş olmayız,bilakis yeni başlayan arkadaşları hobiye katarız.Bu konuda sizi kızdırdıysam affola.
[/QUOTE]
Murat Bey
Yazdıklarınızı bu şekilde yazsaydınız size öyle tepki vermezdim.Ben sizi kırdıysam kusuruma bakmayın.Ancak durum şundan ibaret : Diyelim ki ben elimdeki yavruları 10TL'den verdim.Emin olun %80 lik bir alıcı kısmı ucuza hatta çok ucuza aldığı bu balığı o zamanki piyasa fiyatından satacak ve para kazanacaktır.Neden asıl masrafı yapan bizler kazanmayalımda uyanıklara meydanı bırakalım.Benden aldığı balığı satmayıp gerçekten bakacağına inandığım kişiye ben ücretsiz bile veririm.Öyle biri çıkana kadar ben balıklarımı Kesinlikle piyasa fiyatına veririm.Gerekirse vermem onlar içinde bir akvaryum kurarım.Neticede bu benim zevkim ..Ama bir başkasıda bu zevki hobiyi yaşasın diye enayi yerinede konamam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir