İç Parazit İçin Ev Yapımı Yem


thesezÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 74
thesezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 01:35
Arkadaşlar merhaba bitkili akvaryumumda lepistesimin birinde karın şişliği ve anüsünde kızarma oldu sıvımsı bir dışkı yaparken gördüm biraz araştırma sonrası iç parazitten şüphelendim. Sarımsaklı yem önerilerini görünce kendim bi yem hazırlamak istedim. İçerik şöyle;
Bir avuç bezelye(haşlandı kabukları soyuldu)
2 diş sarımsak
2 ıspanak yaprağı(haşlandı)
Küçük bir parça turp
Tetra discuss granulat
Tetra pro alagea
Tetra pro energy
Tetra pro colour
Tetra guppy
Jbl novofect tablem yem
Kıvam için az bir su

Karışımı güzelce rondodan geçirip yarı katı bir yem oluşturdum buzdolabı poşetine güzelce yaydım ve buzluğa attım. Donduktan sonra kırıp balıklarıma verdim. Hiç görmediğim kadar severek yediler. Merak ettiğim konu bu yem sağlıklarına zarar verir mi bir yanlışım var mı ? Eğer yoksa me sıklıkta vermeliyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 01:44
İç parazit yem ile giderilmez. Düzgün yem iç paraziti önleyici faktörlerden biridir. Bu zaatüre olan hastaya al portakal suyu iç demeye benzer. Bu şekilde iyileşmesini bekleyemezsiniz.
İlaç tedavisi uygulamanız gerek. Balıklara özel iç parazit ilaçlar var ancak maalesef Türkiye pazarında yoklar. Bu sebeple insan ve diğer hayvanlar için olan ilaçlarla çözüyoruz bu sorunlar.
İç parazit için Flagyl tablet kullanabilirsiniz. Ancak parazitin türünden emin olunuz. Canlı doğuranlar kırmızı bağırsak solucanına çok yatkındırlar. Balığı dikkatli izleyin bazen kurtçuklar anüsten dışarı çıkarlar.
Şayet söz konusu bu ise bir veterinerden levimasol etken maddesi olan bir ilaç almanız gerekecek. Eğer ilaç tedavisi uygulamazsanız balıkları kaybedersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir