İlk Kaplumbaga deneyimim


ardajaponÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 79
ardajaponÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 19:10
1.5 yıllık 22litrede neon sürüsü besleme maceram aldıgım 5 balıgın beyaz benek olup akvaryumda saglıklı bulunan 5 tane de saglam balıgada bulastırarak bütün balıklarımın ölmesi ile bu maceraya atıldım ne bileyim.  Abime sevgilisi ölüm kaplarında satılan kaplumbagalardan almıs (Hayvan 2.5 yasına girdi) nasıl okadar süredir yasıyor anlamadım ,burda okuduklarıma göre cok zor bakımlı bir hayvan. Neyse, Benim,maceram başladı 22 litre akvaryum için güzel kaymak taşı buldum villaların bahçesinden rica ederek aldım güzelce fırcaladım topragını koydum akvaryuma ,var olan 50waatt ısıtıcımıda yan yatırdım :) suanda su 20 derece cok düşük biliyorum içerde kettleda su kaynıyor ılıtıp koyucam akvaryuma 2 damla contra ichtyo attım 1tane aldım kaplumbaga bakalım ilk 1haftayı atlatabilrsem eş alıcam kendisine Adını mikelanjelo koydum :)  ısık tasarruflu bi ampul var işte. Neyse resimleri ekleyeyim birde adam kabuk sertlestirici sattı bana Deep fix turtle cleaning jel diyor :) adam herhafta 1-2 damla kabuguna ve karnına sık sonra 10 dk su dısında tut geri koy dedi suya böylemidir kullanımı birde vitaking stick yem sattı kötü bir yemmidir ucuz geldi cünkü  Yapmam gereken yenilikleri söylerseniz sevinirim iyi akşamlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TR [C*]Çevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2011
İl: Bursa
Mesaj: 119
TR [C*]Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 19:50
Selam Arda Abi:
Sana yapman gerekenleri sıralayabilirim:
1-O taşlar hem çok büyük kaplumbağanın yutma riski büyük hemde renkli olduğu için iyi değildir,ben tavsiye etmem açıkçası
2-Kaplumbağa kabuk sertleştirici hiçbir işe yaramaz,sadece ticaret amaçlıdır,daha çok zararları vardır.
3-O bahsettiğiniz yemler iyi yemler değildir,ama idare eder en iyi yemler tetra ve seranın yemleridi kurutulmuş karidesleri çok severler,ayrıca peynir verirsenizde olur arada.
4- o kadar fazla taşa gerek yok hacim kaplıyor sadece,çıkar bence 1 tane kalsın.
5-Isıtıcı 7/24 çalışsın.
6-Kendine bir iç filtre edinirsen iyi olur.

Buradan Yardım Alabilirsin:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ardajaponÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 79
ardajaponÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 20:47
Zaten filtre olsada 3-4 güdne bi su değişicek bu durumda filtre koyarak 3-5 litrelik yeride daraltmanın anlamı yok bence ? ıstıcı galiba arızalı ısınmamıstı calıstıralı 1saat oldu baktımgımda soguktu 50wattlık belkide geç ısınıcak bakıcaz ısıgı yanıyor cünkü :S . taşlar hayvana kuru alan saglasın diye koydum :S 2kaplumbaga oldugunda 2 taş bence iyi olur sen biraz deneyimlisin belli ama 1 taşa 2 kaplumbaga amann rahat etsin hayvanlar :) . Yem olarak karides var abimde 1 kutu ondan 3-5 ay yetcek kadar yürütürüm :) böyle kücük biyerde bakıyorum ama arasıtrma yapmadan ölüm kaplarında bakmamdan daha saglıklı olur bence ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir