Japon Akvaryumu Kurucam Bi El Atın


TheHobiÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1378
TheHobiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2018 00:34
Ben yeni başlıyorum bu olaya japon ile başlamak istiyorum araştırdım bilgim var balıklar hakkında sorum su ;
1.Akvaryum almak istiyorum ölçüleri 60 uzunluk 30 en ve 30 yükseklik de bir akvaryum almak istiyorum ne kadar tutar ve nerelerden almalıyım.
2. Yukarıdaki ölçülere göre japonlar için silis kum mu alayım haggen mi ve kaç kg almam lazım ve fiyatı ne kadardır.
3.İç filtre, dış filtre ve hava motoru ısıtıcı hepsini almak zorunda mıyım ve ne volt almalıyım ve bu üçünün fiyatları nelerdir .
4.bu akvaryumda eğer başarılı bir şekilde kurarsam 1 erkek 2 dişi japon 2 vatoz 2 çöpçü almayı planlıyorum fiyatları nelerdir.
5.Şimdiden herkse çok teşekkür ederim kusura bakmayın bilmediğim için bunları yazdım bu fiyatlar ortalama olarak yazın .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2018 09:07
1. Bahsettiğiniz ölçüler 54 lt olacaktır, biraz daha büyük tercih edin, en kötü 60 lt olsun. Nereden aldığınıza, mobilyalı olup olmadığına, kullanılan malzemeye ve tankın akrilik olup olmadığında göre çılgınca değişen bir fiyat aralığı söz konusu olacaktır. 80 lt akvaryumu 80 tl ye bulup indirim ile 70 tl ye aldım ben.

2. Fiyatları hakkında çok bilgim yok, ancak japona ince taneli olduğu sürece her kum uygundur (mercan kırığı ve boyalı olanlar hariç). Kumu kendiniz dahi toplayabilirsiniz bir sahilden. Kumunu beğendiğiniz sahile gidip bi-iki poşet ya da bir kova toplayın, bir tur kaynar suda bekletip, su berrak akana kadar yıkayıp kullanın, tanklarımın çoğunda öyle yapıyorum.

3. Isıtıcı gereksizdir. Japon zaten 10-20C arası soğuk suları tercih ederler. Yavrularımı da anaçlarını da ısıtıcısız yetiştiriyorum. Ancak filtre şarttır. Suyu çok kirleten türler olduğundan kuvvetli bir iç filtre gerekir. Dış filtre hacim küçük olduğundan abartı olacaktır, fazla akıntı yapıp canlıları yoracaktır.

4. Eğer 60 lt alırsanız 3, eğer bahsettiğiniz ölçülerde 54 lt bir tank alırsanız 2 japona yeterlidir. Fiyatları varyeteye, boyutlarına, kalitesine ve aldığınız yere göre adedi 5 ila 150 tl arası değişebilir. Eğer klasik fan tail lerden istiyorsanız en yüksek 10 tl fiyat bekleyebilirsiniz. Daha fazlası kazık olacaktır. Vatoz , hacim küçük olacağından sadece cüce vatoz olabilir, onun da fiyatı tür, kalite ve boyutuna göre 20 tl ila 250 $ arası ciddi bir fark gösterir. En ucuz cüce vatozlar 20- 90 tl arası boyuna göre fiyatı belirlenen L144 serisidir. Ancak çok küçük alınırlarsa su değişimi nedeni ile ölme ihtimalleri ve japonlar tarafından yutulma ihtimalleri yüksek olduğundan, yetişkin olanları tercih edilmelidir.
Japon tankına çöpçü uygun değildir, çünkü çöpçü sadece dibe düşen ufak yemler ile beslenirken, japon kumu aktif olarak karıştırıp, çöpçünün yemek isteyeceği yemleri de toplayacak, aç kalmasına yol açacaktır. Dahası japonlar çöpçüleri yutabilirler. Su değerlerinin uyumsuzluğundan bahsetmiyorum dahi..

Beğenenler: [T]161210,ENGİN06[/T][T]168086,brigantes[/T]
+1: [T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheHobiÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1378
TheHobiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2018 14:24
Yardımın için çok teşekkür peki uygun satan yerler var mı yada akvaryumcudan mı almalıyım akvaryum yoksa cam'cıdan mı iç filtre olarak ne marka önerirsin su düzenleyici almalı mıyım şimdiden çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2018 17:58
[QUOTE=yeni]Yardımın için çok teşekkür peki uygun satan yerler var mı yada akvaryumcudan mı almalıyım akvaryum yoksa cam'cıdan mı iç filtre olarak ne marka önerirsin su düzenleyici almalı mıyım şimdiden çok teşekkür ederim.[/QUOTE]

Yapabilecek güvenilir camcı varsa camcı tercih edebilirsiniz. Benim yaptırdığım akvaryum senesi dolmadan su kaçırmaya başladı, o yüzden temiz iş olsun diye genelde toptancılık ta yapan akvaryumcu tanıdıklarımdan uyguna temin ediyorum.
Filtre için önce akvaryumu ayarlamanı öneririm, böylece daha rahat kuvvetine karar verebilirsin. Pek bilgim olan konular değil, ancak akvaryumcuya söylersen sana hacme uygun kuvvette bir filtre önerebilir diye düşünüyorum.

Su düzenleyiciye ihtiyacın olmaz. Japonlar dayanıklı balıklardır. Direkt klor dökmediğin sürece sorun yaşaman zordur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir