Karides Popülasyonu


KrosavaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2020
İl: Edirne
Mesaj: 83
KrosavaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2020 18:46
Merhabalar, 45 lt tank içinde Haziran ayında 7 adet mavi kadife karides ile bitkili bir tank kurdum 2 ay önce falan da 2 adet erkek dişi olmak üzere cüce vatoz ekledim tankıma bolca da ramshorn mevcut içerisinde. Amacım ticari değildi ancak karidesler şuanda 90+ bir sayıya ulaştı sahiplendirmek te çok zor diye düşünüyorum. Aklıma sadece yavruları yiyecek bir balık varmıdır diye sormak geldi veya tamamen karidesleri yiyecek bir balık türü koysam tamamen karideslerim tükenir mi. Besleyen kişiler nasıl sabit tutuyor bu popülasyonu merak ettim yanlış düşünüyorsam uyarabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2020 18:55
Edirne de hobi ne kadar popüler bilemiyorum(elden çıkarabilme şansınız açısından sordum bu soruyu) ancak cüzzi bir rakamdan yada bedavada olsada ilk etapta o şekilde kurtulmaya çalışın. Onun dışında bettadan tutun, tetraya kadar herşey yavru karidesleri yer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BisnevezcilekesÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 235
BisnevezcilekesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2020 19:06
[QUOTE=Krosava]Merhabalar, 45 lt tank içinde Haziran ayında 7 adet mavi kadife karides ile bitkili bir tank kurdum 2 ay önce falan da 2 adet erkek dişi olmak üzere cüce vatoz ekledim tankıma bolca da ramshorn mevcut içerisinde. Amacım ticari değildi ancak karidesler şuanda 90+ bir sayıya ulaştı sahiplendirmek te çok zor diye düşünüyorum. Aklıma sadece yavruları yiyecek bir balık varmıdır diye sormak geldi veya tamamen karidesleri yiyecek bir balık türü koysam tamamen karideslerim tükenir mi. Besleyen kişiler nasıl sabit tutuyor bu popülasyonu merak ettim yanlış düşünüyorsam uyarabilirsiniz.[/QUOTE]

İllaki isteyen vardır. İnternette farklı mecralara da sorun. Hiç yoktan petshoplara da satabilirsiniz... Tabi melek balığı ya da ramirezi türleri de alabilirsiniz. Yavruları görünce affetmezler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir